Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SGK sitesinden emekli maaşı hesaplatma

Memurlar. NET te aşağıdaki şekilde çıkıyor
Memurlar. NET
HİZMETLİ / 7/2
9 YILLIK HİZMET
14,387.88 ₺

DUR BAKAYIM BEKLE.

Özkan Soft un hesaplaması
EMEKLİ MAAŞI:
19.616,51 TL

bu site eski kanuna tabi olanlara şuan en düşük maaş 14500 o bağlanıyor malesef herkese keşke öyle olsa e devletten bakın diyorum burası eski sistem evelet senn ödediğin prime göre vs net rakam

2008 öncesi memursan ek gösterge ile , 2008 sonrası ise senin dediğin gibi primlerle hesaplanıyor bilgin olsun. mesela ben 2004 te mühendis olarak atandım. ek gösterge ile 20 yıl çalışıp emekli olacağımda şuan 28000 tl maaş bağlanıyor. 2008 sonrası mühendis olsaydım ve 20 yıl çalışıp başvursaydım tahmini 20000 tl gibi bir rakamla emekliye ayrılacaktım.

Bnm gönderdiğim linkler 2008 öncesi memurlar için.. . Bu arada en düşük memur emekli aylığı diye birşey var ve tüm memurları kapsıyormu onu bilmiyorum. Ama kapsar diye düşünüyorum..

Son düzenleme:
@reciss,

2006 girişli mühendis arkadaşa da düşük çıkıyor hocam şöyle birşey var 2008 den önce girene avantaj yok yani söyle var 2006 da girmiş biri ile 1996 da girmiş adam farkediyor.. aşağıda tablo attım 2000 öncesi adamın primi çoksa doğru onun maaş bağlanma oranı yüksek ama 2000-2008 arası %35 mesela.. sgk da çalışan engelli bir arkadaşımız yok mu baksa netleştirse şu işi

2000 Öncesi0
2000-2008/10 Arası0
2008/10 Sonrası0
Toplam Prim Gün Sayısı0

abi bu ssk lı olanların yani 4/A lı işe girenlere uygulanıyor. Birde 2008 sonrası memur olanlara bilgin olsun...

2006 dan beri devlet memuru olan sgk hizmeti olmayana direk memur olan arkadaşada 12500 çıkıyor edevlettte ben onu anlamadım ? sgk ya gidip direk soralım kimse bilmiyor net bişi

2006 ile 1996 yılı arasındaki farkta 25 yıldan sonra her yıla bir oran ekleniyor , 25 yıldan az olanada eksiltiliyor . Bizim hesaplamamız farklı

20 yıl lık mühendis emekli olduğunda 27.500 tl
25 yıllık olan 29.500 tl
30 yıllık olan 31.500 tl
35 yıllık olan 33.500 tl
40 yıllık olan 35.500 tl
43 yıl çalışırsam ki 65 yaş haddinden 36.500 tl maaş bağlanıyor.

@muhendis3232,

yanlış yerden bakıyorsun... edevlette sadece 4/A lı emekli aylık hesaplama bilgisi var.. 4/C yok. Biz 4/C liyiz. SGK sisteminde

orada kamu özel diye seçebilyioruz oradaki kamu özel kısmı nedir ??

keşke dediğin rakamlar olsa 1 dk durmam :)

sgk da çalışan engelli arkadaşlar bir konuda yardımcı olunuz. e devlette maaş hesaplama bölümünde 12400 tl maaş çıkıyor bizlere 2008 öncesi sgk girişi olan 2008 sonrası memur olan kişilere ne kadar maaş bağlanacak çoğumuz bu durum da 12500 mü yoksa en düşük memur emekli maaşı olan 19500 mü?

Orada yazan rakamlar doğru. Ama 4A dan emekli olanin sistemdeki maaş rakami 14.469 TL den aşağıda görünse bile emekli olduğunda alacağı maaş 14.469 TL dir. Bu değişmez.

EMEKLİ OLAN AKRADAŞLAR ÖZELLİKLE KAMUDAN MAAŞLARINI YAZINIZ İŞ CİDDİ.. HABERDE OLDUĞU GİBİ KİMİNE YÜKSEK MAAŞ KİMİNE DÜŞÜK MAAŞ BAĞLANACAK

BAZI MESAJLAR :::Teşekkürler Sayın Başkan. Gerçekleri böyle dile getirmişsiniz. 5510 sayılı kanun ile 2008 sonrası memur olanlar çok büyük hak kaybı yaşadı. 3600 ek gösterge alsa bile emeklilikte hiçbir faydasını görmeyecek 2008 sonrası memurlar. Emekli olsa şuan alacağı emekli aylığı 14.4.69 yani taban aylık. Primler asgari ücretten yatıyor hala. Çok mağduriyet var çok. Tüm memurlar 5434 sayılı kanuna yani 2008 öncesi memurların tabi olduğu kanuna tabi olmalı bu ikilik ortadan kalkmalıdır.

3601 günüm var emekliliğe 3.5 sene var e devletten hesaplattığımda 12 bin çıkıyor bugün itibari ile hesaplanan aylığım aylık bağlanma oranıda 20 gözüküyor

@muhendis3232,
Öyle hocam acaba biraz daha olsa artarmı diyorum şuan 28 bin maaşım net asgarinin bi tık üstü şeklinde 3.5 senede aynı şekilde devam edersem acaba en düşük emekli maaşını geçer mi şuan ortalama kazanç 20 bin küsür gözüküyor e devlette aylık bağlanma oranı da 20

@lordert,
artmaz 2008 sonrasi girişli isen 14,5 maaş bağlanır çalışamazsın ayrıca ama özelde isen hem emekli maaşı hem asgari alırsan mantıklı emeklilik.. ben 70k maaş alıyorum banada 14,5 bağlanacak değişen bişi olmaz 500-1000 tl belki. zaten sizin maaşını 12,500 devlet desteği ile 14500 oluyor belki bir süre zam bile almayacak millet

@muhendis3232,
Çalışamazsın yasası belki değişir hocam akp gidip CHP falan iktidara gelirse ben ona çok takılmıyorum nasıl sa daha 3.5 sene var 2027 de muhtemelen erken seçim yapacaklar CHP gelirde iktidara değiştirir belki hocam o kanunu

E-devlette SSK Özel işveren seçildiğinde;

Hesaplanan aylık: 17300
Ek ödeme: 694,17

Merhaba Arkadaşlar,
% 52 engelli raporum mevcut.
Sigorta başlangıcım 2010 tarihi toplam prim gün sayım ise 3600 gün. Maaşım yüksekten ödenmekte. geçen sene yıllık brüt toplamım 1.150.000 bin TL.
bu yılkı aylık ortalama maaşım 70 bin TL bulmaktadır.
maalesef sonradan engelli oldum bir 6 ay önce yaşadığım rahatsızlıktan sonra .
şimdi emekli oldum diyelim ortalama ne kadar maaş yatar düşük seviyelerde mi çünkü benim maaşım hep 2.5 asgari ücrete geliyordu.
prim tutarlarım aldığım maaş üzerinden direk yatmakta.
aklımda ki soru şu an emekli olduğumu varsayarsam emekli aylığı ortalama ne kadar alabilir.
Emekli maaşında ki önemli kriter prim gün sayısını fazla yapmakmıdır?

Selamlar
e-devlete girin
emekli maaşı sorgulama ekranını kullanının
Şu an emekli olsanız ne kadar emekli maaşı alacağınızı öğrenebilirsiniz

Emekli maaşının yüksek olması ABO denen bir kritere göre belirlenir. Yani Aylık Bağlama Oranı demektir Bu oran sürekli güncelleme yapılarak düşürüldü. Kısaca 2018 yılından önce ne kadar fazla çalılşmanız varsa ve ne kadar yüksek yatırdıysanız fazla maaş alırsınız demek mümkündür.

% 70 olan abo oranı şu an % 30 larda

Benım aylık maaşım 4 asgari ücrete denk geliyordu şu an 40 000 TL alıyorum

@engellibilgi,

Cevabınız için tşk ederim şöyle bir durum var ben bir bankanın emekli sandığına bağlıyım.
emeklilik birimi ile görüştüğümde bana şu an biz bunu göremeyiz ancak emeklilik anında görülür denildi.
bunu nereden öğrenebilirim yani geçen yıl 100 k brüt yatan varmış
bu yılda 100 k denk gelir veya geçer.
tahminimce 35-40 k yatmaz dimi bana ?

@blowteam,

merhaba , engeliniz çok ilerledi ve çalışmaya da devam edecek gücünüz yoksa yapacak birşey yok emekli olursunuz ( yeni yasaya göre işgücü kaybı esasına göre tabi ) ama emekli maaşı alırken artık çalışamazsınız maaş kesilir 2008 sonrası olduğunuz için. Bu maaşa başka yerde iş bulabilir misiniz? vs çok kriteri düşünmeniz gerekli

@blowteam,
emekli sandığı da aynı sgk emekli maaşı hesaplatma gibi...eşim 2003 ten beri banka emekli sandığı öncesi 99-2003 arası sgk

prim gün sayısı 8000 küsur galiba ama hesap ediyor maaşı da düşük değil bu arada,45 civarı çıkıyor halbuki 2024 sonunda daha fazla çıkıyprdu şu 2025 de emekli olanların %30 maaş düşük olacak denilen kayıp..

telafisi ancak 3.5 yılda diyorlar

Eğer çalışmaya devam edecek gücünüz varsa çalışın , eğer yapamaıyorsanız emekli olun tabi sağlıktan ötesi yalan

size acı bir örnek vereceğim...
babam Devlet malzeme ofisi yani kamudan işçi olarak 2000 yılında emekli olmuştu.Maaşı da o dönem iyiydi emekli maaşı da iyi oldu haliyle.şu an sene 2025 babamın emekli maaşı 16 bin civarı ve kirası da 16 bin. evlatları olarak biz yardım ediyoruz. Evladı olmayan ne yapıyor merak ediyorum. Yani şu an aldığımız emekli maaşı 20 sene sonra hiçe dönecek aynı babamın maaşı gibi.

@muhendis3232,

Haklı çıktın arkadaşım.

2007 yılında ssk lı 232 gün

2013 9 nisandan itibaren devlet memuru.

%70 raporum , 16 yıl 4320 gün , 5/3 derece

Ocak 2025 te emeklilik talebi;

Emekli Maaşı en düşük emekli maaşı olan 14469 tl tazminat 244900 tl bir memur arkadaşın durumu arkadaşlar.....

Bilginiz olsun.. 2008 sonrası memur için en düşük memur aylığı olan 19000 tl değilmiş

Üst Alt