Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sigarayı nasıl bırakabilirim?

ağzında yara var dedi doktor bir dal bile sigara içmiyeceksin dedi

Sağlığıma büyük zarar
Dünyanın parasını veriyorum
Her anlamda kötü
Anksiyete yaşamasam içmiycem

@Micro123, Başka bahane bulursunuz kendinize. Sigarayı bırakmak için önce gerçekten bırakmayı istemek gerekiyor. Günde 4 paketten fazla içtiğimi biliyorum. Düşününce nasıl içilir o sigara diyenler olabilir ama emin olun içiliyor yani :) Parasıymış puluymuş bunu sigarayı yakanda biliyor zaten. O yüzden sigara içen ve bırakmayı aklında bitirmeyen insanlar için bu tür şeyler boş geliyor bana ama bırakmak istenirse de bırakılıyor. Sadece o hazır olduğunuz an'ın gelmesi gerekiyor bunun için. Ben yeniden başladım orası ayrı ama
bıraktığımda kendime şu soruyu sormuştum. Yarın başıma bir şey gelse ve doktor kansersin dese mesela. Boğazım vs delinse ne yapacaktım ? içmeye devam mı edecektim. Önce buradan kendimi hazırladım. Sonra o sigara bırakma merkezlerine gidip ilaç aldım ama daha çok canım istedi. Yaptığı tek şey sonraları ağzında bir acılık bırakmasaydı bana göre. garip olan şey sigaradaki tütünün tadını daha iyi aldığımı da biliyorum o ilaca başladığımda. Fakat asıl kopuş noktası hiç mi iraden yok, kendine hiç mi saygın yok, diyerek o an içiyor olduğum sigarayı söndürüp bir daha içmemek olmuştu. İlacı da bırakmıştım sigarayı da.
En kötüsü ilk 3-4 gündü sanıyorum. Onu atlatınca bitmiyor tabi. Aklınız ve alışkanlığınızın geçmesi, duyduğunuz her kokuda canınızın istemesi derken yine eksikliği hissediliyor ama dediğim gibi beyinde bitirmek isterseniz gerisi kolay ve biraz da sabır gerekiyor sadece. Yoksa paraymış pulmuş bunlar motive edici şeyler değil. Mezara mı götürcem parayı der içmeye devam edersiniz. Yada klasik deyim rakı içen öldü de su içen ölmedi mi hesabı. Yani içmeye bahane bulmak kolay bırakmak için kendinize bir sebep bulmanız lazım.

Sigarayı bırakıp hızlıca oradan koşarak sigaradan kaçsan olmazmı acaba.
(Tabi bu bir şaka hah hah ha ha)

Sigara azaltarak bırakilmaz bugün 3 içer yarın 5 icer insan.Beyinde bitirmelisiniz kokusunun çok kötü olduğunu dişinizden tutun tırnaklarınıza cildinize iç organlariniza verdiği zararı düşünün.Yarin bir gün ölümcül hastalıklara sebep olur onu düşünün.Ayrica sizin kadar güçlü bir insan nasıl olurda sigara kadar kötü bir bagimliliga yenilir.Sigara nedir ki beyninizin oynadığı bir oyun bence paketi atın ve rahat bir nefes alın

@caan006, daha önce sigara kullanmış bir insan olarak söylüyorum sadece beyinde bırakmak gerek zararını düşününce inanin oluyor

@caan006, çok uzun süreymis ama inanın birakabilirsiniz sadece gerçekten isteyin sinir krizleri geldiğinde su için ilk bir hafta sonra ara sıra canınız sigara isteyecek.sonra tamamen bırakacaksınız sigara içenin yanında durmayın kül tablası olsun sigarayı hatırlatan şeyleri çöpe atın

Ve her gün sigaraya vereceğiniz parayla kendinize sevdiginiz bir şeyler alın çikolata vs yada en çok istediğiniz bir ürün için biriktirin telefon gibi

"Allen carr sigarayı bırakmanın yolları "kitabını alın okuyun fayda olacaktır

Son düzenleme:
Üst Alt