1. Dışarı çık yürüyüş yap, özellikle sinirli olduğun zamanlar.
2. Enstrümantal müzikler dinle. Jazz, Piyano ve benzeri olabilir. Karamsarlığa ve üzüntüye sürükleyen müziklerden uzak dur. Örneğin, Müslüm Gürses, Ceza, Massaka
3. Sürekli yeni vizyona giren filmleri ve dizileri izle, tabi Çukur, Arka Sokaklar tarzı dizileri izlememeni öneririm.
4. Akıllı telefonun da çok sevdiğin herhangi bir oyunu düzenli olarak oyna, örneğin Candy Crush Saga olabilir.
5. Sıkılmayacaksan kitap oku, hergün en az 10 sayfa okusan bile yeter. Seveceğin kitaplar olursa daha iyi olabilir.
6. Saç rengini platin veya zengin sarısına boyat, bu senin aynaya baktıkça daha güzel ve pozitif hissetmeni sağlar. Güzellik merkezlerinde kendine profesyonel bakım yaptır, yanlış anlaşılma olmasın siz zaten güzelsiniz.
7. Arada sırada bütçeni aşmayacak şekilde alışverişe çık hatta bu yaz kendine bir tatil planı hazırla. Kapadokya olabilir. Yok çalışıyorum diyorsan günübirlik gidip dönebilirsin. Kendin için daha iyi olacaktır.
8. Antidepresan kullanıyorsan o ilaçları bırakmanı tavsiye ederim, onlar iyileştirmez sadece uyuşturur. Bunun yerine şehrinde iyi bir psikolog ile düzenli olarak randevulaşabilirsin. Psikoloğun vereceği pozitif etki, psikiyatriste göre binlerce kat daha fazla bana göre.
9. Arada bir kendini ödüllendirerek iyi bir restoranda yemek ye ve kahve iç, iyi stres alacağından eminim.
Not; Ben bunların hepsini yapıyorum.