Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sinir bastığında ne yapabilirim?

1. Dışarı çık yürüyüş yap, özellikle sinirli olduğun zamanlar.
2. Enstrümantal müzikler dinle. Jazz, Piyano ve benzeri olabilir. Karamsarlığa ve üzüntüye sürükleyen müziklerden uzak dur. Örneğin, Müslüm Gürses, Ceza, Massaka
3. Sürekli yeni vizyona giren filmleri ve dizileri izle, tabi Çukur, Arka Sokaklar tarzı dizileri izlememeni öneririm.
4. Akıllı telefonun da çok sevdiğin herhangi bir oyunu düzenli olarak oyna, örneğin Candy Crush Saga olabilir.
5. Sıkılmayacaksan kitap oku, hergün en az 10 sayfa okusan bile yeter. Seveceğin kitaplar olursa daha iyi olabilir.
6. Saç rengini platin veya zengin sarısına boyat, bu senin aynaya baktıkça daha güzel ve pozitif hissetmeni sağlar. Güzellik merkezlerinde kendine profesyonel bakım yaptır, yanlış anlaşılma olmasın siz zaten güzelsiniz.
7. Arada sırada bütçeni aşmayacak şekilde alışverişe çık hatta bu yaz kendine bir tatil planı hazırla. Kapadokya olabilir. Yok çalışıyorum diyorsan günübirlik gidip dönebilirsin. Kendin için daha iyi olacaktır.
8. Antidepresan kullanıyorsan o ilaçları bırakmanı tavsiye ederim, onlar iyileştirmez sadece uyuşturur. Bunun yerine şehrinde iyi bir psikolog ile düzenli olarak randevulaşabilirsin. Psikoloğun vereceği pozitif etki, psikiyatriste göre binlerce kat daha fazla bana göre.
9. Arada bir kendini ödüllendirerek iyi bir restoranda yemek ye ve kahve iç, iyi stres alacağından eminim.

Not; Ben bunların hepsini yapıyorum. :)

Bu aralar sinir yok da mutsuzluk var ama geçer illaki

Mesela 4. Biramda falan ağırlık çöküyo bana iyi geldiğini söyleyemem alkolün.

Bıraktım o yüzden iyi oldu

Son düzenleme:
@Rasput Bunların hepsini kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki, sorunlarımı ertelemekten başka hiçbir işe yaramadılar. Bazen modun düşüktür, bir süre deşarj olman gerekir, böyle durumlarda kısa vadeli olarak kullanılabilir. Ama uzun vadede kullanılmasına karşıyım. Sorunları ertelemektense onunla yüzleşip mümkünse tamamen ortadan kaldırmak, mümkün değilse etkisini azaltmak, o da mümkün değilse sorunu olduğu gibi (ne az, ne fazla) kabul etmek her zaman uzun vadeli olarak daha faydalı olmuştur.

@berke26, evet çok haklısın, sivrisineklerle ugrasmak yerine batakligi kurutmak lazim..

Sizi sinirlendiren ortamdan veya durumdan kısa süreliğine uzaklaşmak, duygularınızı yönetmenize yardımcı olabilir. Sinirinizi sözel olarak ifade etmek, duygularınızı dışa vurmanıza yardımcı olabilir. Bir arkadaşınıza anlatabilir veya bir kağıda yazabilirsiniz. Hafif bir yürüyüş yapmak veya birkaç egzersiz hareketi uygulamak, hem zihninizi hem de bedeninizi rahatlatabilir. Bir uğraş veya sevdiğiniz bir aktiviteyle meşgul olmak, dikkatinizi başka bir yöne çekip daha sakin bir ruh haline geçmenizi sağlar. Rahatlatıcı veya moral verici müzikler dinlemek ruh halinizi değiştirebilir., mesela sevdiğiniz bir playlist oluşturmayı deneyebilirsiniz. Meditasyon uygulamaları veya rehberli videolar sayesinde zihninizi sakinleştirebilirsiniz. Sevdiğiniz bir dizi/film izlemek ya da eğlenceli bir kitap okumak da aklınızı başka bir yöne çekebilir

Bende genel olarak asabi birisiyim anlık kontrol dışı öfke irsidir ama öfkenin gelişini hissediyorsanız engel olmak için çabalamalısınız. Öfkeyi boşaltmanın çok haz verici olduğunu kendimden biliyorum fakat sizde biliyorsunuzdur belli bir zaman sonra hem kendinizi hemde etrafınızdakikelere zulm etmeye başlarsınız. Hemen geçmez ama istikrarlı devam ederseniz çok etkili olacak arkadaşların söylediklerine ek, bir hoby edinmeniz, beğendiğiniz bir çizgi film izlemeniz, kesinlikle şekeri, çikolatayı azaltmanız( hayatınızdan çıkartın diyeceğim ama çok zor), yürüyüşün tedavisini asla küçümsemeyin, uyku düzeni ve kan değerleri ölçümü. (Özellikle 3 aylık geriye dönük ortalama kan değeriniz, B12 vitamini, D vitamini, demir ve çinko değerleri)
Bu sinir hali başımıza iş aşabilir o yüzden bu dediklerimi denemye değer bulun lütfen. Bu uzun bir süreç.olduğu için bu süreçte sinirlendiğinizde yanında bulunduklarınızdan uzaklaşın emin olun onlara söyledikleriniz ya da yaptıklarınızdan 10 dk sonra pişman olacaksınız. Ben bu yazdıklarımla yüzde 50 azalttım gerisi irsi. Sizde de işe yarayacağını düşünüyorum.. Belirsizlik sinirimizi tetikleyen en büyük nedendir.

Yardımcı olmak adına az önce yazdıklarıma şunları da eklemek istiyorum. Saçma gelebilir ama kesinlikle deneyin. Lahana turşusu yemeyin, kırmzı etle aranız nasıl bilmiyorum ama kırmızı et tüketmelisiniz. En en 40 günde bir de olsa kırmızı et yeyin. ( buradaki 40 gün gelişi güzel söylenmiş bir rakam değil 40 günü geçmesin) Ben vejetaryen biri sayılırım ama bu sinir için yemeye başladım ilk başlarda kustum bile tadı iğrenç. Ama hep tadı kötü olan şeyler şifa oluyor. Kedi sevin, okşayın. Kan dolaşımınız rahatlar ve sakinleşirsiniz. Tıpben bu ispatlıdır. Kitap okuyun. Kitap okuyun seçeneği belki size iğrenç bir fikir gibi gelebilir ama bir kaç denemeden sonra bir kitabı beğenir ve okumaya devam ederseniz ve alışkanlık haline gelirse sizin için nasıl bir sığınak olduğuna inanamazsınız. Üç aylık ortalama kan şekeri değerinize baktırmanızı zaten söylemiştim. Sinir hem ruhsal hemde fiziksel bir durumdur o yüzden zihinsel ve fiziksel olarak mücadele varmeniz gerekiyor. Bu sinir yüzünden uğruna canımı elim dahi titremeden verebileceğim insanların çok kalbini kırdım. Araştırıp bunları yaptım ve gerçekten işe yaradı. Sevdiğim o insanlar yanımda yok artık ama ben hep benim yanımdayım. Ben benim en iyi doktorum, arkadaşım, yoldaşımım. En uzun ilişki insanın kendisiyle olan ilişkisidir ve kendin için bir şeyler yap. Elinden geleni yap hepsi bu

@Sançar1, teşekkür ederim.ketojenik beslenmeye çalışıyorum,ekmek yemiyorum,tatlı yemiyorum.Ama alkol alışkanlığım var , kan degerlerime 1 ay önce baktırdım.normal...sinirlerime hakim olmaya çalışsam da bazen kontrolü kaybediyorum.

Üst Alt