Bende genel olarak asabi birisiyim anlık kontrol dışı öfke irsidir ama öfkenin gelişini hissediyorsanız engel olmak için çabalamalısınız. Öfkeyi boşaltmanın çok haz verici olduğunu kendimden biliyorum fakat sizde biliyorsunuzdur belli bir zaman sonra hem kendinizi hemde etrafınızdakikelere zulm etmeye başlarsınız. Hemen geçmez ama istikrarlı devam ederseniz çok etkili olacak arkadaşların söylediklerine ek, bir hoby edinmeniz, beğendiğiniz bir çizgi film izlemeniz, kesinlikle şekeri, çikolatayı azaltmanız( hayatınızdan çıkartın diyeceğim ama çok zor), yürüyüşün tedavisini asla küçümsemeyin, uyku düzeni ve kan değerleri ölçümü. (Özellikle 3 aylık geriye dönük ortalama kan değeriniz, B12 vitamini, D vitamini, demir ve çinko değerleri)
Bu sinir hali başımıza iş aşabilir o yüzden bu dediklerimi denemye değer bulun lütfen. Bu uzun bir süreç.olduğu için bu süreçte sinirlendiğinizde yanında bulunduklarınızdan uzaklaşın emin olun onlara söyledikleriniz ya da yaptıklarınızdan 10 dk sonra pişman olacaksınız. Ben bu yazdıklarımla yüzde 50 azalttım gerisi irsi. Sizde de işe yarayacağını düşünüyorum.. Belirsizlik sinirimizi tetikleyen en büyük nedendir.
Yardımcı olmak adına az önce yazdıklarıma şunları da eklemek istiyorum. Saçma gelebilir ama kesinlikle deneyin. Lahana turşusu yemeyin, kırmzı etle aranız nasıl bilmiyorum ama kırmızı et tüketmelisiniz. En en 40 günde bir de olsa kırmızı et yeyin. ( buradaki 40 gün gelişi güzel söylenmiş bir rakam değil 40 günü geçmesin) Ben vejetaryen biri sayılırım ama bu sinir için yemeye başladım ilk başlarda kustum bile tadı iğrenç. Ama hep tadı kötü olan şeyler şifa oluyor. Kedi sevin, okşayın. Kan dolaşımınız rahatlar ve sakinleşirsiniz. Tıpben bu ispatlıdır. Kitap okuyun. Kitap okuyun seçeneği belki size iğrenç bir fikir gibi gelebilir ama bir kaç denemeden sonra bir kitabı beğenir ve okumaya devam ederseniz ve alışkanlık haline gelirse sizin için nasıl bir sığınak olduğuna inanamazsınız. Üç aylık ortalama kan şekeri değerinize baktırmanızı zaten söylemiştim. Sinir hem ruhsal hemde fiziksel bir durumdur o yüzden zihinsel ve fiziksel olarak mücadele varmeniz gerekiyor. Bu sinir yüzünden uğruna canımı elim dahi titremeden verebileceğim insanların çok kalbini kırdım. Araştırıp bunları yaptım ve gerçekten işe yaradı. Sevdiğim o insanlar yanımda yok artık ama ben hep benim yanımdayım. Ben benim en iyi doktorum, arkadaşım, yoldaşımım. En uzun ilişki insanın kendisiyle olan ilişkisidir ve kendin için bir şeyler yap. Elinden geleni yap hepsi bu