Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sizce engelli olmasaydınız nasıl bir hayatınız olurdu?

brkfrk66 Umudunu kaybetmemen çok güzel. Kaybedeceğin en son şey umut olmalı. Demek senin yolunda böyle çizilmiş.Hayallerimizden biri olmadı diye vazgeçecek değiliz ya öyle değilmi..

Ben futbolcu olurdum Real Madrid de

Son düzenleme:
Bambaşka felan olmazdı. Asıl engelliyken hayat bambaşka. O zaman sıradan bir hayatımız , sıradan dertlerimiz olurdu. Şuan bizim hayalini kurduğumuz şeyler siradanmis gibi gelirdi. Sıradan insanlarin kıymetini bilmediği sağlığın kıymetini bizde bilmezdik.

Ben doğuştan engelliyim engelimi cok kabullenmisimki engelsiz kendimi düşünmedim hiç ve o zaman nasil bi hayatım olurdu bilmiyorum ama önemli olan içinde bulunduğun durumu güzel değerlendirmek ve engellere rağmen başarmak ve çok şükür ki çoğu şeyi de başardım.. Nolursa olsun mücadele etmek ve umudunu hiç kaybetmemek..

mali83 Hayaller de olmasa napardik hayaller ve umutlarımız iyiki var onlar yaşama sevinci veriyor insana

Ben bazen isyan ediyorum görme engelim var %40 fakat yaşamımda tek eksiğim ehliyet çok şükür işim var başarılıyım yürüyorum herşeyi yapabiliyorum ama sırf rahat rahat araba alıp gezemiyorum diye isyan ediyorum sonra burada ki bir çok arkadaşımın yazdıklarını okıyunca insan şükretmiyor da değil hani bende arabamı alıp kızlarla gezeydim iyi olurdu :D bizim suçumuz ney ki neyse bunu görecez inş esen kalın sıkmayın canınızı hayeller de olmasa yaşanmazmış........

Esimle oglumla el ele deniz kenarinda yurumek ... Parkta oglumla kosmak...

Ben bu soruya manevi bir bakş açısıyla bakıyorum. Engelli olmasaydım belki bu yaşta eşim çocuklarım arabam, daha sorunsuz bir işim olurdu ama belki daha fazla günah işlerdir. Gitmemem gereken yerlere giderdim belki dünya zevklerinden varoluş nedeni olan Allah'a kulluk etmeyi unuturdum. Bu benim şahsi bakış açımdır.

Egitim konusun katiliyorum. Hastaliktan dolayi dogru durust okul ve sinav hayatim olamadi. Kalp rahatsiziyim ve stres bende biraz daha yuksek. Tabi heyecan da baslayinca sosyal hayatimida bitirdi. Ozguvenim hic kalmadi ve hep yalniz oldum. 28 yasima geldim ve daha yeni karayollarina ise girdim ama durumlarda hic duzelme olmadi. Ben hic maddiyata onem vermedim manevi seyler bekledim. Beklentilerim hep bos cikti ve cikiyor... 😑

Bence bizim en büyük sorunumuz iş ve evlenme konusunda oluyor ,ben üni mezunuyum ama bir ışe giremedim raporda alamadm gözümden dolayı 30 verdiler ekpss gireemdim, her gecen gun moralim cok bozuluyor,küçük yaşlarda neşe dolu bir insandm ama yaşım ilerledikçe ve bazı şeylerin farkına vardığımda daha cok moralim bozuluyor cevrmedeki insanlar ,hayallerini gerceklstirirken ben de bu problemden dolayı hep hayallerimin altında ezildim , bundan dolayı isyan bile ediyorum bazen isaynım niye ben böyle oldum diye değil işe girememekten ve evlenememekten dolayı oluyor ,hakkımzdan en iyisi neyse o olsun diyiyorm bazende...

Her şeye şükrediyoruz biz ama diğer insanlar bizi anlamıyor içimizi bilemiyorlar ne durumda olduğumuzu eğer engelli olmadaydım belki kafam rahat olmayacaktı başka sıkıntılarım olacaktı ama her işin başı sağlık olduğu için bence bu hayatımıza göre daha iyi bir hayatımız olacağına inanıyorum ben .. belki engelli olduğumuz için bu düşüncelere sahibim normal biri olsaydım çok farklı biri olabilirdim ama Allah'a şükürler olsun ben bu durumdayım 🙏

Kulaklarım duyuyor olsaydı.Özel Harekatçı olmayı çok isterdim....

Aynı olurdu diye düşünüyorum sadece belki biraz daha fırlama olabilirdim :D

Herşeyden önce kabullenip hayata yenilmeden ayakta durmak gerekiyor. Daima kendinden zordakileri düşünmek gerekiyor. Güçlü olduğun sürece zaten engelin önemi yok. Hayatı her şekilde götürebilirsin.

Engelli olmasaydım henüz 18 yaşımdayken devlet memuru olamazdım. Hayatımdaki en büyük fark bu olurdu sanırım.

"Hasta olmasaydım çok büyük bir kariyere sahip olurdum" diyen varmı benden başka?

"Hasta olmasaydım eğer çok büyük bir kariyere sahip olurdum" diyen varmı benden başka?

Hasta olmasaydım doğal olarak kaza geçirmemiş ya da zararsız atlatmış olurdum, yani kaldığım yerden hayatıma devam ederdim ve hayallerime yaklaştırırdı beni.

Bazen çok büyük düşünmemek gerekir bence, kariyerin zirvede olması yerine bulunduğun konumu güzelleştirmeye bakmalısın.

Bende 15 yaşlarında bir iş kazası geçirmiş ve bunun tesiriyle hastalık sahibi olmuştum. Yapacak bişey yoktu. 23 yaşında herşey hastalığım patladı ve su yüzüne çıkmış oldu böylece. Yoksa geleceğim çok parlak olacaktı. Haa bu arada yaşım 36. Son 9 yıldırda psikiyatrik ilaçlar kullanmaktayım. Zor kardeşim zor zor.

Örneğin futbolcu olabilirdim.
RONALDO ile aynı yaştayım.
LİONEL MESSİ ile aynı boydayım.

SADECE BİR ÖRNEK

Yıllardır LİONEL MESSİ nin bendeki gibi hasta olduğu söylenmektedir. BU DOĞRUMUDUR ACABA?

Asperger Sendromu adı verilen ve bir çeşit otizm olarak kabul edilen hastalığın 28 yaşındaki oyuncuda da bulunduğunu belirten Romario, "Bu otizmin yumuşak bir boyutudur. Dikkati toplamak ve her şey üzerinde konsantrasyon sahibi olmak gibi bir hediyesi vardır. Newton ve Einstein da bu hastalığın aynısına sahiptiler. Asperger sendromu ile Messi'ye etkileyici bir yetenek veriyor, futboldaki başarısını etkiliyor" dedi.

2012de başlasada kafayı yemem 2013te başladı... Eğer ki 2013e geri dönseydim şuan ki aklımla değilde yine aynı aklımla ama az daha bilinçli olsaydım hayatımda ne değişirdi : çalışıp güzel para kazanırdım evlenirdim kilo alırdım. Sürekli yeni açılan mmporg oyunlara başlayıp keşfederdim ve keyif alırdım. madde kullanırdım belirli seviyede ( bırakmak zor ama ben az içerdm ). çoluk çocuğa karışıp onlar hakkında hayaller kurardm geleceği için. kmsenin gözüne batmaz ortalarda olurdum.

Ammaaa herşeyin zaten bir sonu var. He olmasaydım biraz daha iyi olurdu. Ama genele vurduğumuz zaman sonsuzluk yanında bu dünyanın hiç önemi yok... Engelli olmasaydım keyif yapardım. Engelli oldum felsefe yapıyorum...

Doğuştan problemli bir insan değildim 19 yaşıma kadar herşey gayet iyi ve normaldi 8 yaşından beri hem okul hem iş hayatım vardı kendime güvenim tamdı üniversiteye başladığımda da bir sıkıntı yoktu ama koronavirüs salgını başladıktan sonra herşey değişmeye başladı ve mevcut halimi aldım bu engel ile karşılaşmamış olsam mühendisliğe devam ediyor olacaktım hayalimi gerçekleştirmek için adım atıyor olacaktım ama şuan en ufak sorumluluk alamıyorum deniyorum ve asla pes etmeyeceğim kaldığım yerden devam edeceğim umarım hepimiz hedeflerimizi hakkımız doğrultusunda gerçekleştirebiliriz

GaribanÖğretmen

Yazdığım şeye tekrar baktım da pozitif yönünden ele almışım. Eğer kazayı bayramın 2. günü yapmasam belki köy yolunda beni kimse bulamazdı yolun ortasında ancak cenazeme yetişirlerdi..
Klasik olacak ama bazen gerçekten şükretmek gerekiyor, sadece şükür.
maNga'nın şarkısında da bahsettiği gibi "bir nefestir alacağın hepsi bir nefes"

Muhtemelen işsiz ya da asgari ücrete ağır işlerde çalışan biri olurdum. :) Engelli olmadan önce annem ile sürekli iş bulamadığım için tartışırdım.

çok iyi bir bağlamacı olurdum.. Bağlama çalamadığım için Orgcu oldum :)

Engelli olmasaydınız nasıl bir çalışma hayatınız olurdu ???

s.a arkadaşlar engelli olmasaydınız ne iş yapardınız yada nasıl bir çalışma hayatınız olur du ??

bende yüzde44 engellyim elektronikciyim küçük biryerde yaşadığım için iş imakanları kısıtlı büyük şehre gitmeye yada yalnız yaşamaya benim sağlığım el vermiyor eğer sağlıklı bir teknik eleman olsaydım büyük şehre gider büyük firmalarda teknik eleman olarak çalışmak isterdim bu şekil de olduğumuz yerde sayıyoruz bir arpa boyu yol alamadık sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda ????

Geçmişe veya farklılığa takılmamak lazım günü ve anı yaşıyoruz ona göre yaşamalı ve olumlu olmalıyız....

bu editörler açtığım konuyu neden başka konularla birleştiriyor ???????

daha kötü olabilirdi ama dünyaya bir daha gelir misin deseler daha da dünyaya gelmem

Üst Alt