Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sizce engelli olmasaydınız nasıl bir hayatınız olurdu?

benim engelim olmasaydı :) hiç bir şey değişmezdi. evlilik hayali kuran arkadaşlar. evlilik olucaksa yılı ay ı günü saat i dakikası sanise sine kadar. anna rahminde yazılmıştır. çok düşünüp aklınızı meşkul etmeyin. ben ileri derece de distoni hastasıyım. ama diyer distoni tanısı konan bireylerden daha bir aktifim. annem arada der. fiko sen kız olsan sana gelirmisin. valla gelmem diyorum. yani asıl engeli düşünemeyen kişidir. maşallah ne güzel yorumlar yapmışsınız. düşüncenize bir adım atın gerisi gelicektir. saygılar..

Şu anda kolunun üst tarafında bir sızı var başparmağını kadar iniyor, hiç böyle bir durum daha önce olmamışıtı, şüpheleniyorum acaba genetikçi diye, Doktorlara gittim 4\5 defa bana sonuçda fizik ( rehabilitasyon) kültür fizik önerdi inşallah boyun fıtığı değildir önceden sırtta kireçlenme vardı riskli bir amaliyatıyla atlattım %40 engellilik verilmişti, düşünmek bile istemiyorum bir ikincisini, Allah günahlarını afetsin çok küfür etmiştim hayvan gibi, günaha girmiştim.
Ne alaka konumuz siz engelli olmasaydınız ne yapardınız, konunun dışına neden taşılıyor, bununu şunun için anlattım, günaha biz engelliler çok çabuk giriyoruz ve aynı hataları bir kaç kez tekrarlıyoruz sonuç feci, hüsran hiç bir deli ( aynı işi hep yapan) hırsızlık, dolandırıcılık, kapkaçcılık, engelli değildir, onlar bakıma muhtaç ve Devletimizin koruması altında olması gereken hasta ruhlu insanlardır,
Ben sonradan engelliyin pasif engelli, önceki yaşamından bir tık ileride olan biriyim Allah' ın zoruna gitmesin. Başarılı olmanın yolu tam bağımsızlık ve tam özgürlülüktür, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, Türk halkının dır, bir engellinin alabileceği en büyük ödül saygıdır, kendimle övünüyor ve gurur duyuyorum, alçak gömülü olduğum kadar, havalı olmayı da severim.
Yalan ve küfür bir engellinin başını uğruna feda edebileceği enson amansızca akındır, çok büyük suç ve günahtır ben bu günahı daha fazla taşıyamam, duygularımı biraz olsun sizlerle, kader arkadaşlarımla paylaşma isteği duydum kovuldunuzmu diye de endişe ettim, ne komik deyilim, anlıyana sivrisinek saz, annamıyana davul zurna az.
Ben engelli olmasaydım yan gel osman yapardım, asıl Engellilerin yaşam mücadelesi vermeleri daha onurlu ve şereftir, lütfen engelli arkadaşlardan bu onuru biraz olsun hissetmeleri istiyorum, biraz olsun genetikten uzak durun aynı filimi defalarca seyredib kilitlenmeyin, aynı oyunlara gelmeyin, biraz Delikanlı olun.

Daha önce hic bi engeli yokken aniden engelli olmak bu toplumda gerçekten zor ama tüm zorluklara karşı hepimiz biyerlerden tutunmak zorundayız ben şuan memurum belkide engelli olmasaydim başka bi mesleğim olacaktı, veya hiç bi mesleğim olmayacaktı şuan tanıdığım insanları hiç tanımamış olacaktım hayatın bana kattıkları bu kadar anlamlı olmayacaktı belki..

engelli olmasaydım büyük ihtimalle devlet memuru olmazdım. (buradan sadece engelliler devlet memuru olur gibi bir çıkarım yapılmasın) baba mesleği olan nakliyecilik yapardım herhalde...

Yine ayni olurdu galiba tek farkim engelli olmazdim 😕

insanevladıyla karşılaşmak zor bu zamanda cidden ... millet hem hakkımızı alıp hem bizi beğenmiyor :D

arkadaşlar 2015 ağustosunda guillain barre sendromu denen tuhaf bir rahatsızlık geçirdim ve boynumdan aşağısı felç kaldı...bu rhatsızlıklık istatististiklere göre 100.000 1 görülüyor....geçici bir tür nörolojik felç ve sekel bırakabiliyor da.....kendi bağışıklık sisteminiz kafayı yiyip kendi sinir sisteminizi tahrip etmeye başlıyor,,,,beyin ve omurilk etkilenmiyor,sadece çevresel sinirler ve sinir kökleri,,,,vucudumun üst yarısı normale döndü.....gövde,bel,kalça,kollar,eller vs.....şuan yürüyebiliyorum ama bunun için 6 ay geçmesi gerekti...bacaklarım hala çok güçsüz...güçlendiriyorum tabi ama zaman alıcak eskiye yaklaşmak...8 ay oldu o günden bugüne....8 ay hayatımın en kötü günleriydi hiç kuşkusuz......tanrım,,,yürüyememek....istediğim gibi en azındn alışık olduğum yürüme tarzında yürüyememek!!!! bacakların titremesi,,,dizlerin titremesi,,,çok şükür bunlar geride kaldı ama halen yeni duruma alışamadım....zaman geçtikçe daha iyi olacak bacaklarım ama şuan topuklu ayakkabı giyememek beni delirtiyor....düz pabuçlara hiç alışık değilim,hayatımda hiç giymedim fakat mecburen spor ayakkabı giyiyorum 8aydır....motor hareketlerin hemen hemen hepsi döndü fakat şuan nispeten engelli olmak fikrine halen alışamadım....kısacası dostlar özel ve sosyal hayatım da bundan nasibini aldı ve her ne akdar iyileşiyor olsam da şuan hiç mutlu değilim,,,,sizle paylaşmak istedim hislerimi

seker kiz
şeker kız engelin nedir blmiyorum ama ben şuan istediğim gibi dansedemiyorum:( bu da beni çok üzüyor....tamam bir iki ay öncesine göre daha iyi dansediyorum ama hala istediğim figürleri yapmakta zorlanıyorum....yukarda uzun uzun yazdım 2015 ağustosunda guillain barre sendrom geçirdim diye,,,,o nedenle şuan ince dans figürleri benim için hayal,,,seni çok iyi anlıyorum!!

ferhat kurt

doğru bir sosyolojik ve psikolojik tespit! ben başıma bunlar gelmeden önce nerdeyse ateisttim....ama isyanla birlikte şükür neymiş onu da acı tecrübem bana öğretti!....küfür,kırgınlık,isyan,şükür hepsi içiçe geçti son 8 ayda....Allah affetsin beni....çok çok zor günler geçirdim....ve hala da son bulmuş değil....

Ahmedkilicc ben herzaman sukrederim ☺ hem yine ayni olurdu dedim bisey demedimki �� halimden memnunum

Sonuçta her zaman şükür etmek lazım.
Eğer işitme engelli olmasaydım Makina mühendisi olarak iş hayatında daha üst seviyelerde olacağımı düşünüyorum.
Proje müdürü olarak çalıştığım büyük bir makina fabrikasında imalat müdürü ayrıldığında Genel Müdüre çıkıp bu göreve talip olduğumu bildirdim.
Bana bu işi layıkıyla yapabilecek biri olduğunu ama duymadığın için bu makamı veremeyeceğini açıkca yüzüme karşı söyledi.
Bende durumu anlattım ama ikna edemedim.
Daha sonra genel müdür ayrıldığında yönetim kurulu başkanı şirkette en kıdemli ve tecrübeli biri olarak bana genel müdürlük teklif edilmeyip dışarıdan makinanın m sinden anlamayan kaldı ki işini bile sevmeyen bir makina mühendisini genel müdür olarak getirdi.
Ama sonuçta işlerin layıkıyla yürümesi için ben koşturuyordum. Yönetim kurulu başkanı email ile olsun yüz yüze olsun hep benimle muhatap oluyordu.
Anlayacağınız şirkette hep sıfatsız ve yetkisiz olarak en sorumlu işleri ben yapıyordum.
Tüm bunları tahmin olarak söylemiyorum. Yüzüme karşı açıkca işitmiyor,duymuyorsun,telefon ile görüşemiyorsun dedikleri için kariyerim hiç bir zaman resmi olarak bir sıfata sahip olamadığım gibi hiç bir zaman hak ettiğim maaşımı da alamadım.
Şu anda bile hep aynı sektörde çalışmış sıfırdan yeni makina projeleri çizen 23 senelik makina mühendisi olarak 5-6 senelik makina mühendisi kadar ancak maaş aldığımı söylersem yalan olmaz.

@Solveus; Öncelikle çok geçmiş olsun. Zaten geçmeye de başlamış ne güzel bir haber :) yaşadığın durum bir miktar mutsuz etmiştir seni eminim, ama artık dans bile edebiliyor olman sevindirici bir gelişme. Anlattığına göre en azından sürekli engelli kalmayacaksın. Benimse dans edebilmem ancak öteki yaşamımda nasip olacak sanırım :p Ancak bu hayatımda da oturduğum yerde kıvırıyorum elbette kendimi de tamamen mahrum bırakmamaya çalışıyorum :)

Anlamadım sizce engelli olmasaydınız! Başlığını kime attınız, engelli olmuyann bir arkadaşmı bu konuya yorum yapacak, zannetmiyorum, bence bir yanlışlık var doğrudan, Engelli olmasaydınız diye başlık atılsaydı daha net bir anlam ifade ederdi.
Ben bir engelli olarak konuya direk dalacam, varsayımları ve hayelleri birtarafa bırakıp biraz real takılacağım, bir söz vardır Dünyada iman ahirette mekan lazım derler, bazı arkadaşlar Dünyada mekan ahirette iman derler, nasılolsa annamaz kıl, bana uygun olanı Dünyada mekan ahirette iman olacak.
Sonradan 40 yaşımda engelli biri olarak ne abartan olurum nede çoğaltan, vardan yok, yoktan var olmaz, Engelli biri olmasaydım diyemiyorum Allah'a karşı gelinmez ona şerkte koşulmaz, diğer taraftan sağlıklı bedenimdede bu böyle idi yani yine esir düşmüş bir beden ve beyin vardı, anlıyacağınız Allah'a sağlıklı veya engelli bedenlerde olsun karşı gelinmez.
Her insan hasta olabilir kimisi şanslıysa tedavi olur kimiside engelli olur bir risk taşır, eğer Allah'ına güveniyorsan riski almaya değer bence,
Maşer günü bütün müslümanlar bir araya gelip toplanacaklar Alah'ın huzurunda, hepimiz 33 yaşında olacağız,
Hic şöyle düşündünüzmü, belediye de olsun Devlettin diğer kurumlarında olsun, Yaşlılara, hamilelere, Engellilere öncelik verilecek, ve sen o haktan yararlanamıyacaksın, senin avukatlığınıda şeytan yapacak, Ben engelli olmasaydım ne yapardım! Şeytanın o çok sevimli avukatlıģını bildikten sonra ona ôyle bir ceza verirdimki , onu 5 sene eşeğe dônüştürürdüm aynını tekrarlarsa bir beş senede keçiye dönüştürürdüm anlaşılan oki onu hep farklı bir hayvana dönüştürürdüm. Allah'ın zoruna gitmesin,
Ben engelli olmasaydım Allah'ın en sevilen Adamı olurdum hiç kimseye hesap vermez ve hic kimseden emir almazdım, Bir tek Allah'ın bana verdikleriyle yaşar hiç kimseden borç istemezdim, bilirdimki dônüş Allah'a olacak, Dünya malı Dünyada kalır, ne yapayım köşkü ne yapayım Rezistansı
Denizde balık Dağda kereste, kuş besledim kümeste,

çok teşekkür ederim @şekerkız...sürekli engelli kalıp kalmayacağımı kimse bilmiyor açıkcası...hala tabi ki üzülüyorum bir dans manyağı olarak...kendi imalatım olan figürlerim bile vardı:) sen de inşallh çok çok daha iyi olursun....bazı rahatsızlıklar zamanla daha iyi bir duruma gelebiliyor....

burhanettin bey, sizce engelli olmasaydınız nasıl bi hayatınız olurdu? Başlığı bir engelli tarafından engelli arkadaşlara yöneltildi.(ben tarafından) ve siz insanlar neden her şeyi işinize geldiği gibi anlamaya çalışıyosunuz anlamadım.bu başlık sadece engelli arkadaşlarmın hayalllerini merak ettiğim için açılan bi başlık.bende doğuştan engelliyim ama çok şükür hayatımın hiç bir anında isyan edip şeytanı sevindirmedim.benim cennete gitip giremeyeceğimin kararını haşa siz mi veriyosunu?!! Lütfen arkadaşlar ya sapla samanı karıştırmayın her şeyi işinize geldiği gibi anlamayın.herkesin hayalinde zihninde geçmiyo mu bak şimdi yürüsem şunu yapardım..içinden geçmiyo mu duyabilsem şunu derdim...ben sadece bunu yansıttım.yorumlarınızı dikkatli yaparsanız sevinirim!

sabh sabah güzel bı konu acmıssınız ıyıde oldu :) hani derlerya hayatım gözlerımın önunden fılm serıdı gıbı gectı dıye aynen öyle oldum valla:) eger engelli olmasaydım okumazdım bu kadar kariyer olmazdı hayatımda bzımkıler hemen evlendırırlerdı benı...koca coluk cocuk derken ömrumuz gıderdı herhalde...emrine şükür diyorum ben yaşadıklarım ve daha yaşayacagım nıce şeyler için...aslında yazacak cok sey varda yok sankı herkesın hıkayesı uzun bu hayatta hepımız bır sekılde sınanızyoruz dıye düşünüyorum ...

Arkadaşlar merhaba konuyu gördüm katılmak istedim. Bende Allah a şükür yürüyorum fakat kısa mesafeler uzun yürüyüşler yoruyor beni benimde en büyük istediğim şey nefesim kesilene kadar koşmak tabi insan çok şeyler istiyorda işte bunada şükür demek lazım kendi işlerimizi gördükten sonra.

Beni anlamadın ya ben ona yanıyorum la fa la sol, 50 yaşıma yaklaşıyorum Hem yaşlı hem engelli hem ruhum esir düşmüş, bedenim yorgun, ayın var aynı mal
Salı verdiyse con suya, bazı şeylerin geri dönüşü yok.
Çok neşeli çocukluğum ve gençliğim oldu Bir Annenin Babanın görmek istedikleri evlatlarından bekledikleri herşey, Sonradan Engellendim dövüşmedim, kavga etmedim, suç işlemedim derece kaderime yenik düştüm, çok sevdiklerimi kaybettim, dostlar sa olsun,
Bir gün ölecek fakat hiç ölmüyecekgibi çalışıyorum, çoğu kez zamana yenik düşüyorum, çok acımasız zalim en zoruymuş Engellinin hayatı, içimden çıkacak gibi deyil Evlat acısı,
Sonradan Engelli olmak asla zanlı olmak değildir, heleki başkalarının hayatını esir almak, onların haklarına veya kurallarına saygısızca davranmak
Doğuştan Engelli arkadaşlar psikolojiyi ne kadar biliyorsunuz sizce ruh sağlığımı yoksa beden sağlığımı önemli benim için önce ruh sağlığı Allah,a giden yol, Asla kimseyi esir almam adeta gelene paşam gidene ağam, derim Allahım ya Rabbim.
Çok sevdim çok oyunlar oynadım çok mutlu oldum, fakat Evlat acısı engelledi beni, o MKAtatürk o Koca Adam o Lider o Laik o Doğru o Cumhuriyet o Sevgi o İnsan o Barış o aynı zamanda bir Kardeş ona Dönüşmek tüm Atatürk sevenlerinin Ahlakı değerleridir ben onun için engellendim çok sevdim onurlu ve barış içinde yaşamayı,
Tüm Engelli arkadaşlarıma esenliklerim olsun, ben inanan deyil inandırmayı daha çok seven biriyim

Kendi adima konusayim engelim normal hayatimi pek etkilemedigi icin pek farkli bir hayatimin olacagini dusunmuyorum

şu ankinden daha kötü olurdu diye düşünüyorum çünkü birçok günaha dalabilirdim ve hayattaki her şeyi tüketebilirdim. böyle de bazen mutsuz hissediyorum ama bu imtihan olmasa olacakları düşünüyorum da... çok ders aldım çok şükür.

Herkese merhaba, bir sürü görüş bir dolu hayat. Benim engel raporumu alalı bir yıl olmadı. Hastalığım ise 8 yıldır aktif durumda. Öncesinde başarılı bir iş ve okul hayatım vardı.Ama ben yılamadım. Yine okudum master yaptım,yine çalıştım. Taki geçen yıla kadar. Hasytalığım seyir değiştirdi EKPSS yi denedim kısmet. Ama şimdilerde hem kendi sitemde Bipolarimkiben.com, hem engelsizhaber.nette yazıyorum.Yazıyorum rahatlıyorum sesine ses oluyorum kimilerinin. Önce kendimin.bipolarimkiben ? Dünya'nın kendisi bipolar !
Son yazım:YOK SAYMAKLA GEÇİYOR MUYDU DERTLER: BELKİ!

benim cevabım o kadar uzunn ki.. roman gibi yani. buraya yazsam kim okuyacak ??
en kısacasını buraya yazayım.
Arkadaşlık, Eğitim Hayatı, İş Hayatı, Aşk Hayatı, Evlilik Hayatı tamamen bambaşka olurdu.

İnsanların bana bakmasından rahatsız olmaz gurur duyardim. Ve öz güvenli olurdum

Kimseye bağımlı olmaz özgür olurdum

Daha iyi bir mesleğim ve daha iyi bir hayatım olabilirdi.. ama bunada şükür..

Spor , spor , spor...
Futbola geri döner o sağlıklı kalbimle fitness a giderdim vücut yapardım .

Ben aynı zamanda gazi oğluyum iki amcamda subay askeri bir aileden geliyoruz. aynı zamanda anne tarafından dayılarımdada özel harekatcı güvenlik teşkilatında çalışan var, ben trafik kazası geçirmeseydim en büyük hayalim pilot yada başarılı bir subay olmaktı.aileden gelen bir meslek hem karizması hem duruşu beni hep uniformanın içinde hayal ettirdi aslında benim için hayalde değildi olacaktım. bilmiyorum belki kaza geçirmesem farklı bir mesleğide seçebilirdim fakat hep küçüklüğümden belli hayal ettiğim benim babama ve amcalarıma özendiğim bir meslekti tabi milliyetci duygularda vardı. fakat olmadı trafik kazası geçirdim hepsi çöpe gitti. zaman zaman düşünüyorum keşke kaza geçirmeseydim diye ama artık kabullendim oldu artık. çalışkan bir öğrenciydim istediğim bütün universiteyi tutturacak notlarada sahiptim ama sağlık olmayınca olmuyor. artık hayalim sağlığıma kavuşmak tekrar eskisi gibi olmasada yürür hale gelmek.gelecekte bunun olacagına inanıyorum çünkü dünya inanılmaz bir şekilde değişiyor bilimsel patlamaya yaşıyoruz. umarım herkesin istediği gibi olur

Benimde en büyük hayalim ,iki gözle görmek nasıl bir duygudur bunu hem merak etmisimdir cocuklugumdan beri , 3 boyutlu fotoların nasıl gözüktügünü ve bir nesneyi iki gözle görmek nedir onu cok merak etmisimdir yani bazen hayal ediyom bana deselerki omrunden on yıl alacaz bir gunlugune gormuyen gözünü verecez denilse ilk başta insanlara bakardım sonrada 3 boyutlu fotolara bakardım... ha éger engelli olmasaydım en büyük hayalim olan polis olmak isterdim bazen polisleri görüyom içimden ah ediyorum keske bende böyle bir polis olsaydım diye ama kader bize bu kadarını layık görmüş... ins hakkindan hayirlisi olur herkez için

Üst Alt