Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sizce engelli olmasaydınız nasıl bir hayatınız olurdu?

çok şükür ben de karşımdaki de konu ciddi olunca hiç kaçmayız... Bazen ilişkilerim farklı nedenlerden bitiyor... Daha doğrusu bana evlilik teklifi eden kızlar bile oldu :)) hovardaydık... aldattık...yakalandık... bittik :)) ha şimdi çooook iyiyim eski benden eser yok... Ah diyorum keşke şu son 2 yıldır halimi yada su anda en fazla 22 yasında olsaydım 1 sene bile bazı şeyler için çok önemli olduguna inanıyorum ınsan hayatında ..

canfeda20
Çok teşekkürler sağolun ama samsun da oturuyorum malesef :(

Tedas01
Ali bey sizin engeliniz ne tam olarak öğrenebilir miyim? Tekerlekli sandalyede olsaydınz her ilişknz öyle ciddiyete gitmezdi emin olun.

bilemeyiz ki belki de daha kötü bir hayatımız olacaktı..

RüzgarGülü55

Hanımefendi elbetteki engeliniz zor durum... Ama şu bir gerçek yeri geldi taklitim alındı yürüme şeklimle dalga geçildi :) geçsinler ben bir çoook merciiye kendimi ispatlamışım...bu yeter... Allahın izniyle her açıdan daha iyi olması için savaşıyorum... Çok şükür tekerlekli sandalyede değilim...Ama sorunuz engeliniz olmasaydı hayaliniz ne olurdu sorusu yerine "tekerlekli sandalyede olan bir engelli olmasaydınız nasıl bir hayatınız olurdu" olsaydı o zaman cevabımı ona göre verirdim... Hem böylede güzelsiniz :)) Çok şükür Allaha... Kafası ters doğanlar bile var şu dünyada yinede herşey için ELHAMDÜLİLLAH...

Engelli olmasaydım şimdikinden çok daha hızlı bir hayat sürer, motor kullanır ve bir kamyonun kasasına yapışıp mefta olurdum :)
yada evlenmek için 28 yaşımı beklemez çok daha önce beni hiç hak etmeyen (belkide benim hak etmediğim ) biriyle evlenirdim.
Bu nedenle de şimdiki eşimle tanışamaz ve çirkin kızımla da hiç parka gidemez olurdum. (Muhtemelen başka bir çirkin kızım ya da oğlum olurdu)
Engelli biri için engelsiz olduğunu düşünmek her yıl aralık ayının sonlarına doğru büyük ikramiyenin çıkması ile yapılacaklar listesi gibi bir şeydir. İmkansız ama mutluluk verici.Yalnız 1 ocak itibariyle gerçeklerle yüzleşmekte var tabi.

Yo ben de şükürsüz yada hayata küsmüş bi insan değilim zaten,her şeye rağmen vazgeçmedim de mesele tekerlekli sandalye değil,engelinizle doğru orantılı artıyo çektikleriniz bunu anlatmaya çalıştım.İltifatınız için teşekkürler iyi günler :)
Tedas01

samsunda lokasyonumuz var tekeköy tarafında konuyu yöneticilerimle paylaşacam eğer hom agent olarak değilde lokasyonda çalışmak isterseniz refrans olurum iyi günler.

Ben de bazen bu konuda düşünür hayaller kurarım.Bunu en çok bıkkın yorgun hissettiğim zamanlar yaparım. Malum ülkemizde engelli olarak yaşamak hayli zor .Ama sonra bu hayaller bana çok yavan gelir.Yani düşünsenize engelli değilsiniz ve istediğiniz her şeyi elde edebiliyorsunuz.Her şey çok kolay ve sıkıcı olurdu diye düşünüyorum.Tabi bunu kendi mücadeleci ruhumu baz alarak söylüyorum. Zor olanı başarmak benim hayat amacıma çok daha uygun geliyor :)

Bu hayatta en çok zoruma giden şey, hayallerimin gerçekleşmemesi değil, onu gerçekleştirmeyi bile deneyememek olmuştur. küçüklüğümden beri bilgisayar mühendisi olup, amerika'ya gitmeyi hayal etmişimdir. liseyi de 5 üzerinden 4.95 diploma puanı ile birincilikle bitirdim. Ama hastalığım (sma) çocukluktan başlayıp gittikçe ilerleyen bir hastalık. liseyi bile güçlükle bitirdim ve bitince artık hiç gücüm kalmamıştı. pes etmek zorunda kaldım ve hayallerim içimde hep bir ukte olarak kaldı. eğer engelli olmasaydım inanıyorumki hayallerimi gerçekleştirebilirdim. Şu anda ise eve tıkılı vaziyette sürekli Allah'ın bizden ne istediğini, neden yaratılığımızı, ne kadar umursandığımızı falan düşünüyorum. Bu hayat, dünya, insanlar, yaşam herşey o kadar anlamsız geliyor ki.

Kendimi hiçbir zaman engelli olarak görmedim. Ama bir gözümde şaşılık var eğer bu olmasaydı heralde herkesin gözünün içine dik dik bakarak geçerdim :)

Uclarda yaşayan, alkolik keşin biri olurdum şüphesiz.
kimseye zararım dokunmazdı ama ahiretimi yakmış olurdum heralde.
Elhamdülillah Rabbim yavaşlattı.. benim gibiler için Yaşasın MS.. :)

Engelli biri olmasaydım, Müzelere giderdim, spor komplekslerine giderdim, kültür merkezlerine giderdim, Türkiyemizin en ilgi çekici illerine giderdim, Trenlere,Vapurları,Uçaklara binerdim, Sınırsız kotasız internetim olsun isterdim, Evim, Arabam Fabrikatör olmak Bankada bloke olmuş param.
Evli ve çocukların olsun, Yazlığım, kışlığım ve oturma Evim olmasını, Binek, ticari ( ekonomik) Piknik ve aile Arabam( karnaval) olsun isterdim.
Hayvanat bahçem ve Çiftliğimin olmasını, Çok güzel yerlerde okumak Danışman olmak Yarışmalara katılmak, Uzaya gidebilmek o anı yaşamak bir Ceday olmak ( Ceday olmuyan bilemez), Çok büyük bir kaşif, dalgıç olabilmek o masmavi ürpertici ve bir okadar da dinlendirici denizlerde yaşamak
Ve inanır mısınız çok büyük bir dövüşçü ve komutan olmayı. Ben engelli olma say dım Allah ım ya Rab BİM bütün engelli ve bakıma muhtaç insanlara öksüzlere yetimlere onuru incinmiş bir şekilde hapiste yatan yaralılara yardım eder, selamlarımı, esenliğim üzerlerine olsun isterdim
Kazanır Mübarek olsun Yiğitler

Engelimin bana kattığı en iyi şey Şükür etmem sanırım. Engelim olmasaydı bu kadar şükür edermiydim bilemiyorum . İnsanlar beni bu kadar çok severmiydi acaba ? Acaba bu kadar masum iyi niyetli olurmuydum ? Bilemiyorum .. Ama engelsiz olsaydım sanırım lisedeyken sevdiğim kıza açılabilirdim .
Bana sordu bu çocuk benimle konusmak istiyor , ne yapayım? diye . Sen seviyorsun , hoşlanıyorsun ama birşey diyemiyorsun . bu duruma düşmezdim sanırım cesaretli olur ve sevdiğimi söylerdim sanırım.
Dediğim gibi şuan şükrediyorum okuyorum, her işimi görüyorum. Engelli olmasaydım değişebilirdi; düşüncelerim ,davranıslarım , arkadaslarım , Ama değişmeyeceğini garanti verebileceğim tekşey aileme olan sevgim .. Abime olan sevgim . Ben üzülmeyeyim diye yorulmayayım diye adımlarını yarım atan, her zaman yanımda, arkamda olan altın kalpli insan .:eek:
Engelli olamasaydım sanırım sevdiğim bir kızla konsurken sonunu düşünüp üzülmezdim.
Bunun gibi şeyler işte , saymakla bitirebileceğimi sanmıyorum. Çok fazla şey çok farklı olurdu. Ama ben yinede hayatımdan memnunum, mutluyum ve mutlu insanları gördüm daha çok sevindim . :) :)
(Biraz uzun yazdım ama bu başlık altındaki bütün yazıları okudum. Bende bu siteye yeni geldim uzun uzun anlatmak istedim . Ben engelliyim ama hiç engelli arkadasım olmadı bu zamana kadar. Burda iyi niyetli kişilerle tanısmak istiyorum .Hatta üye tanışma programı olursa kesinlikle katılıcam..) :)

Bi engeli olmalı insanın hamd etmek nedir bilmeli biseye çabalarken engel olmazsa hayatın ne tadı olurdu hayatta önüne engel çıkmayan insanlar intiharla bitiriyo hayatını engelinin değerini bilmeli şükretmeli haline herkes hayalini kurduğu hayattan cok yaşadığı hayata sarilmali insan

Ahmedkilicc evet insan sabretmeyide hamd etmeyide öğreniyo bu doğru..olgunlaşıyo.Ama engelli olmak şükür edilecek bir şey değil,senin gibi hafif engelli insanlar için bu geçerli olabilir bilememde.Maneviyatınız önemli bu durumda.Hayatınız her ne şekilde olursa olsun yaşamaktan zevk almaya,bir şeyler başarmaya çalışacaksınız tek çıkış yolu bu.

RüzgarGülü55 aslında bi yerde doğru dediğin içinde bulunduğun duruma alışıp kendin için çabalamalısın gerisini unutursun zaten

Keske her sey dediginiz gibi olsa ben durumdan dolayı cok rencide edildim çok hakaret isttim ama hic kimseye bi cevap veremedim
bi şu var yaradan Allah cevabı veriyodu çok şükür

Ben İşitme engelli olduğum halde yüksek okul bitirdim..Öğretmenlerim arkadaşlarım iyi duymadığımı bilmezlerdi.O zamanlar idare edbiliyordum.Derslerde öğretmenlerin anlattığını duymazdım.Bırak dersi sınavlarda soruları duymazdım..İlk başlarda mesleğimi yapıyordum,şu an yapamıyorum..Teknolojik gelişmeleri takip edemediğim,kendimi yetiştiremediğim ve iyi duymadığım için mesleğimden uzakta kaldım..Herkes işitme engelliyi pek özürlüden saymaz..Ama en zor şartlarda yaşayan engellilerden biridirler..Engelli olmasaydım eğer..Gençken aşık olduğum kıza ;gider seni seviyorum aşığım derdim..

Ohoo zaten insanların sizi yargılamasına bakacaksanız bunun için engelli olmanzda gerekmyo,kilolu birini görseler dalga geçerler yüzünde doğuştan iz olsa dik dik bakarlar,boyunuz kısa olsa cüce derler..yani insanlar tarafndan rencide edilmek için engellide olmak gerekmiyo.Allah onlarada erden nasip etsin biraz inşallah

engelliisn diye hakaretleri yutacak halin yok ya ne olursa olsun ezdirme kendini

Ne diyebilirsin ki susmaktan başka bir şey yapamadım 2 haziran günü hayatım asla va asla unutmayacam bi gün aylardır o gün kulagimda beynimde ruhumda hep acının sızıntısı var

Beni hiç kimse tutamazdı benle başada çıkamazdı haksızlığa tahammülüm hiç yok başım beladan kurtulmazdı.

Ben müzik ve dans tutkunuyum. Hep danslarıyla şarkılarını süsleyen bir müzisyen olmayı istemişimdir. Umarım reenkarnasyon yani yeniden varoluş olayı gerçektir de sonraki hayatımda bir müzisyen olurum. Yoksa hevesim kursağımda kalmış olarak ölmüş olacağım :)

Son düzenleme:
aşk hayatım farklı olabilirdi onun haricinde pek değişen bişey olmazdı heralde :D

Hayallerimin peşinden koşarak giderdim..

Üst Alt