Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sizce engelli olmasaydınız nasıl bir hayatınız olurdu?

engelli olmayı seviyorum engelli olmasaydım ...

işsiz gücsüz belkide serseri olacaktım..

allahım ne kadar sükür etsem az :)

Özgür olurdum istediğim yere giderdim bacaklarımı istediğim gibi kullanıp insanların tuhaf bakışları vahlamalarına tühlemelerine maruz kalmadan daha mutlu bir yaşam sürerdim:(

Eğer engelli olmasaydım ailem beni erken yaşta evlendirirdi okumama izin vermezdi eskiden kız çocukları okumaz diye bir kavram vardı engelli olmasaydım şuanki konumumda olamazdım insanın kendi ayakları üzerinde durması çok güzel bir duygu evlenipte kocanın eline bakmak zor şey bu hayatı rabbim takdir etmiş seve seve taşıyorum engelimle mutluyum

Güzel bir konu başlığı aslında bunun üzerine uzun bir yazı yazılabilir aslında.

Engelli olduğumda nelerim vardı ve engelli olmasaydım nasıl biri olurdum bu ikisinin karşılaştırılması gerekli....

Bunun üzerine defalarca düşünmüşlüğüm kurgulamışlığım vardır
ancak:

İslamın 6 şartından biri olan Kaza ve Kadere İman ve İlim, bilim ile vardığımız sonuçlarda nasıl biri olacağımıza biz karar veremiyoruz tabi :)

pekiii ayda 100.000dolar kazansaydınız nası biri olurdunuz?
Ben kesin cehennemlik olurdum :D
bu nası bi konu ya...

su an ünivesitede okuyorum ve bu konular tamamıyle aynı yere baglı. kişiye. engelimiz olsa da olmasa da bunlar olan şeyler. sevgiliniz olabilir eviniz arabanız olabilir. ya da engeli olmayan bir ınsan bunlara hiç sahip olmamış olabilir. bence kısıtlamayın kendinizi. ve aslında biz kendimize sınır koymakla cevremize de sınır koyduk. belki de bu yuzden kızlr yoktur cevrende

chewbacca olurdum.

Chewbacca-2-.jpg

Düşüncesi bile güzel. Eğer sıradan bir insan olsam iki meslekten birini seçiyor olurdum ki birinden engelim yüzünden kabul edilmişken atıldım. Ya oyuncu olurdum ya manken ama çizilen çizilmiş yazılan yazılmış. Doğarken hayat 1-0 yenik başlıyorsun demiş. Malesef her ne kadar hayat bir şekilde devam etse de, engelim yüzünden yapamadığım herşey içimde kalacak. Her aklıma geldiğinde de derin bir ah çekip unutacağım...

Konu başlığımı saçma bulan arkadaşlar olmuş,onlara öncelikle şunu söylemek istiyorum bu çoğumuzun aklından geçirdiği bi soru bence,acaba bu şeklde doğmasaydım hayatım ne yönde seyrederdi diye..ve şuanki hayatnzdan ne gibi farklılıklar olabilirdi bunu merak ettim.yoksa tabikide kadere inanıyorum.engelliyim diye karamsarlığa kapılmışta değilim.sizi de öyle görüyorum çok şükür(en azndan çoğunuzu:) Sevgiyle kalın,iyi geceler:)

Ayakkabılarda gözüm kalmazdı :) ama bende böyleyim.. cevrem arkadaşlarım var arada dertlendiğim sıkıldığım elbette oluyor ama ne yapalım eğitim hayatım aynı olurdu üniversite son sınıftayım inş. meslek sahibi de olurum. yani cokta bişey değişmezdi daha özgüvenli ve hayata pozitif bakan bir insan olurdum
Bana yaşamaz ölür demişler 22 yaşıma geldim kimse neyin ne olacağını bilemez. o kadar zorluğu aşıp yaşıyorsam Allahın bir hikmeti engelli olmamın da vardır bir hikmeti hiç birşey bosu bosuna yaratılmadı sadece o hikmeti ben göremiyorumdur.

Engelli değildim, güzel bir hayatım vardı şükürler olsun..
Artık engelliyim hala güzel bir hayatım var zorluklar olsa da şükürler olsun..

Engelli değilken çok çok güzel bir eğitimim vardı Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi müzik bölümünü bitirdim ve hiç teşekkür dahi almadım full takdir getirdim.
İşitmem gitmemiş olsaydı çok da güzel ilerleyebilirdim.. Müzik Öğretmeni olmak istiyordum ve olabilecek konumdaydım
KATÜ'yü kazandım ama gel gör ki hastalığım peydahlandı ve her şey tepetaklak oldu..

Diyorum keşke diğer istediğim şey üzerine yoğunlaşsaymışım müzik değil de veterinerlik okumaya karar verseydim veterinerlik olarak üniyi de bitirebilirdim
Ama KATÜ müzik bölümünü duymadan nasıl bitireyim :)
O psikolojiyle farklı bir bölüm de okumak istemedim

Yani işte kısaca engel çıkmasaydı karşıma şu an müzik öğretmeniydim..
Ama kişilik,düşünce vs açısından yine ben olacağım için aynı hayat olurdu tabi ki
Aynı ben aynı kararlar aynı bakış açısı ne değişti ki eğitimim, geleceğim ve eksikliğim haricinde - hiç bir şey..

Plumeria;

Notalari vs biliyorsundur...Duymadanda calabilirsin...Seni haber yapariz Duymadan enstruman calan Kadin diye unlu olursun gwlsin paraciklar...Hiç uyanik degilsin bi ikide video cekeriz atariz youtube tamadir hihihi

Hahaha:)

Gitar-Piyano-Viyolonsel çalabiliyorum
Şarkı Türkü de söylüyorum zaten Erdinç ama bu Öğretmen olabilmem için yeterli bir şey değil malesef..
4 yılım boşa gitti..

keske demek sana hic konduramiyorum gulumseyen nick plumeria:eek: uzulme demicem. cunku seni hep guleryuzlu bilicem canim.:eek:sagir kulakla veterinerde olamazsin bunu diyim sana
kalp atislarinida duyamazsin yazik olur hayvanciga. iyisimi simdiki halinle hep guler yuzlu bak hayata.
keski hic olmasin hayatimizda.

Teşekkür ederim canım sen de inanılmaz cana yakınsın :eek:

Amin inşallah cümlemizin.. her şey güzel olsun keşkeler meşkeler olmasın :)

Veterinerlik için de yanımda birileri olurdu canım bakardım ben hissederim hayvanları çok severim en büyük ilgi alanım :)
Müzik konusundan başka ne yapıyım her şey işitmeden geçiyor zaten zıhım olsun! :D

aldirmaaaa.muzik iste sagirin yapamayacagi dermisim. hayatamda bilmedigim bisiy. okudugum sarkiyi soyledikte milleti guldururm ben:eek:oyle degiiil dedikleri. ritm tutuyomus kimi sagirda buna ben inanmiyorum.olsun gozumuzun gorduguyle cok mutluyum.

Benim ritmim kalbim :eek:

Boşver sen onları nasıl söylemek istiyorsan o şekilde söyle herkes güzel mi söylüyor sanki :)

Ben işitme engelli olmasaydım... masabaşında çalışmaz insanlar için koşuşturur dururdum... hem bazen çok tatlı sohbetler oluyor... gülüşüyorlar ya o sohbetler katılmak isterdim... soru sormaktan bıktım kardeşim ya :) gören soru memurumusun diyor... yazan katip oldum diyor... :) benim deyişimle ben öğretmen olmak istiyordum bilgisayar mezunu olduğum için öğretmenlikte okucam işitme engelliler okulunda öğretmen olabilirim ekpss ne güne duruyor... hiç zor değil asıl pes etmek vazgeçmek çok büyük engel... şu an bankacıyım ama işte naparsın kaderrr...

shukufe arkadaşım plumeria için yazımların biraz kırıcı öncelikle sağır kelimesi biraz ağır bende bir işitme engelli olarak bu laf çok ağırıma gitmiştir.. duyduğum an hep üzülürüm. sende biraz duyarlı olsan... plumeria hayvansever bir kişiliğiniz var çok güzel kalp atışlarını duymak için illa durmak gerekmiyor... elle de hissedebilirsin. ne var bunda sevdiğin şeyleri yapmaktan vazgeçme belki veteriner değilsin ama hayvanları koruduğun değer verdiğin bir gerçek.. belki müzik öğretmeni olamadın ama çok güzel bir tonlaman ve sesin olabilir... hiç üzülme siz çok iyisiniz.. KENDİNİZE GÜVENİN YETER.

hullo;

Öyle bi yazdin ki sanki ben yazdim :) isitme sorunu soru sorma bilgisayar hayaller benziyor ;)

Teşekkür ederim Meral benim için problem değil shukufe de işitme engelli o kendisine de söylüyor halimizle barışığız takılmayalım söylemlere..
Hepsi aynı kapıya çıkıyor zaten

yok eve değil bankada soru soruyorum durmadan :) ya sen ne anladın şimdi ben işyerinde değilde normalde evdeyken sorarım bu çok normal kimse bana sen çok soru soruyorsun demedi ben kendime diyorum... aslın fazla takılmam meraklı değilimdir. anladın pesimisttt :) hangi banka?

gülcüm (plumeria) hmm öyle mi bilmiyordum neyse ki espri amaçlı kullanılmışş. bu arada rica ederim :)

Çok cahil olacağımı düşünüyorum. Gerçi şimdide cahilim ama eskisinden iyiyim. Hem ben tam engelli sayılmam. sadece sağ kolum digerinden kısa ve tam acamıyorum. :p

valla ben engelli olmasaydım askerden geldikten sonra demirçelik fabrikalarında çalışıyor olurdum, şu anda başarmış olduğum hiç bir şey olmazdı ne müzisyenliğim ne resmi dairede çalışıyo oluşum ne de türkiye de farklı illeri dolaşıp gezip görebilmem :)

Fen lisesi kazanıp gidemediğimden liseyi açığa almazdım mesela. İlk erkek arkadasım benden topalım diye ayrılmazdı yada şu an yaşıtlarım kadar derdim olurdu üniversite için yurtdışına giderdim. Güzel olurdu keşke olsaydı.

6 yildir engelli biriyim eğer engelli olmasaydim şuan üniversite okuyor olurdum hersey daha güzel olurdu bu kadar zor ve yorucu olmazdi ama hepimiz kaderimizi yaşiyoruz.

Üst Alt