Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sizce engelli olmasaydınız nasıl bir hayatınız olurdu?

İkinci bir hayat mümkün olsaydı,bu hayatlarımız olmazdı :)

ben halime çok şükrediyorum belki engelli olmasam bu kadar güzel bir işim olmazdı ama en büyük hayalim futbolcu olabilmekti onuda meşhur olmak ve etrafımda kızlar olsun diye degil o topun peşinde koşarken insan daha dogrusu ben sevap işlemiş gibi huzurla doluyorum bende sevdigim kıza açılabilirdim

:):)çok bişey değişmezdi her istediğimi şimdide yapıyorum

Bir şey isteyecekseniz ALLAH'tan isteyin. OL DER VE OLUVERİR.
( O, gökleri ve yeri örneksiz yaratandır. Bir işe hükmetti mi ona sadece “ol” der, o da hemen oluverir. Bakara -117 )

Engelli olmasaydım sevgilim olurdu, söylerdim, evlenirdim felan diyorsunuz da ALLAH nasip etmedikçe hiç biri de olmazdı. Etrafımdaki insanların bir çoğu BİZim yapmak istediklerimizi yapıyorlar ve sonuçlarına katlanıyorlar. Diyeceğim o ki engelli veya engelsiz Hiç fark etmiyor. Bir şey isteyeceksiniz ALLAH'tan isteyin. O ki sizi engelli engelsiz diye ayırmaz. Ki bazı çok isteyip de engelli olduğumuzdan dolayı yapamadığımız şeyler için ise; SABR ediniz, İsyan etmeyiniz, Hamd ve Şükrediniz. AHİRETTE MÜKAAFATINI ALACAĞIZ İNŞaALLAH.

Ben 2 sene 6 aylığım. Ben engelli olduğum günü doğum günüm olarak, yeni bir hayata başlangıç olarak kabul ettim. Bu hayatı yaşamak gerçekten zor. Ama aklıma hemen İNŞİRAH SURESİ geliyor ve Sabrediyor, ibadet ediyor, dua ediyorum.

Fe inne maal usri yusra(yusren). İnne maal usri yusrâ(yusren).

Şüphesiz güçlükle beraber bir kolaylık vardır. Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.

VE ENGELLİ OLSAK BİLE, AKLIMIZI KAYBETMEDİĞİMİZ SÜRECE HER ZAMAN HER AN HER SANİYE SINAVDAYIZ. ALLAH (C.C.) YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN.

ALLAH'IM YA ŞAFİ İSMİNİN HÜRMETİYLE, ESMA-ÜL HÜSNA İSİMLERİNİN HÜRMETİYLE BİZLERE ŞİFALAR VER. AMİN.

Hayatta herkesin bir engeli var ,engelsizim diyen yalan söylemiş olur

Muhtemelen adrenalin dolu bir hayat ve fazlasıyla asi bir kız olurdum. Ayrıca çok kişinin hakkına girerdim. ALLAHtan ALLAH beni biliyorda öyle yaratmamış:).Anlıyorum ki böyle bir hayat benim için daha hayırlıdır. Halimden memnunum:)

Ne olacağımı bilemezdim ..belki nükleer fizik mühendisi olur ,nükleer bir kaza da yok olurdum .pilot olsam belki, uçak kazası geçirecektim .. ya da yalaka bir sşiyasetci olacaktım belki de azılı katil ..öngörüler bilinemez .

Ne olmak mı isterdim? lise son yıllarımda böbreklerim sorun çıkarmaya başladı . elime fırsat geçmişti veteriner olmak isterdim ..bir süre eğitimini almıştım sınıf öğretmeni olmak isterdim .kayıt yaptırdığım halde textil tasarımcısı olabilirdim .çalışmak zorundaydım ,iyi bir aşcıydım uluslar arası bir otel zinciri ile kendi istekleri üzerine sözleşme yapıp ,bir çok ülke de o otel firması için Türk aşçı olarak çalışacaktım .böbreklerim iflasın eşiğinde olduğu için o gücü kendimde bulamadım ..hatta ilk ünv .mezunu aşçılar arasına 34 yaşımda öğrenci olarak katıldım ,böbrek yetmezliğinden hastaneye yoğun bakıma yatırıldım .üç ay tedavi gördüğüm için okula devam edemedim ...
yaşamdan gene de kopmadım .böbrek nakli oldum kendimi toparlama dönemindeyim .sanırım Akd .ünv .hukuk fak.girip bitirebilir miyim diye kendimi sorguluyorum ..

zamanın akışı ya dere gibi yol olur ya da ,kurak toprakta yok olan su olur ,bilemiyoruz .

Yaş mı ..kendimi hissettiğim yaştayım .. doğrusu yarım asıra dayanmaya yarım yıl var ...

Bence kişinin engellilik durumu ne kadar ağır olursa olsun yapabileceği çok şey vardır. Dolayısıyla böyle olmasaydık ne olurdu demekten ziyade bu durumumuzla ne yapmalıyız ne yapabiliriz demek iyi olur.

Gerek çevrem gerekse ailem hiç engelli olduğumu hissettirmedi. Ben ise engelli olduğumu ilkokul yıllarında askeri sınavlara girmeye çalıştığımda aranan şartlarda "T.S.K. Sağlık Yeteneği Yönetmeliği’nin Askerî Okullara girecek öğrenci adaylarına ilişkin aşağıda yazılan sağlık niteliklerine uygun olmak, vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziksel görünüşü kusursuz olmak" ibaresinden sona asker olamayacağımı anladığım anda engelli olduğum için saatlerce ağlamış o günden sonra kabul etmiş ve hayatımı kendi fiziksel durumuma göre yönlendirmeye başlamıştım. Eğer engelli olmasaydım büyük ihtimalle askeriyede olurdum. Şimdi ise bir devlet dairesine memurum...

kim bilir nerde kimle kiminle nasıl bi hayatım olurdu belki

daha iyi belkide daha kötü bi hayatım olurdu

ama insan sonradan olması yıllar gecsede içindeki acı geçmiyor

ve yapamdıklarını sayıklıyor benim gibi

Hiç eve girmezmişim annemin düşüncesine göre, galiba biraz çok geziyorum :))

Since1905OnLyGS: Hiç eve girmezmişim annemin düşüncesine göre, galiba biraz çok geziyorum :)

Biraz mı bence biraz hafif kalıyor sen çok geziyoooooooon ben seni tanıyorum ama isim vermem

bakalım ben kimim bulabilecek misin

Son düzenleme:
Nasıl bir hayatım olacağını bilemiyorum ama böyle yaşamak gerçekten zor zor zor.

göz problemim olmasaydı 3 yıllık özel harekat polisiydim. boy kilo fizik herşey tamam ama ah şu göz. her ne kadar içimi yaralasa da şükrediyorum ayakları, kolları olmayanları gördükçe...

Şöyle bir düşündüm de; aileden, aynı çevreden, aynı okuldan v.s. akranlarımın yaşadığı hayata. Engelleri yok evet, ama ben onlar gibi de olmak istemiyorum ki.
En güzel hayat, yaşadığımız hayat. Varsayımları çok düşünmemek lazım. :)

engelli hayatı,,fakirin hayeli gibi kısıtlı, durumu cok kötu olan bırı cok katlı bır bınanın önunde durmuş ve ah be kurban oldugum allah,ım keşke bu bınaya kapıcı olsam demiş :):) hayelı bıle kısıtlı keşke bu bına benım olsaydı dememiş :)

bende buraya yorum yazmısdım ama sildiniz sanırım neden

Ah şu göz problemım olmasaydı ehlıyetım olsaydıda rahat rahat tüm ülkeyi araba ile gezebilseydım para lazım değil dünyada herşeyin başı sağlık yinede şükür ediyorum allah hepimize kolaylık versin.

Şükür ederdim yine şu anda yaptığım gibi ne gelirse Allahtan gelir Allah herzaman kulları için hayırlı olanını verir derdim kendi kendime onun dışında pek bi değişiklik olmazdı hayatımda :D

Ali git sen sağlam sayılırsın zaten :D:D şaka bi yana yaşanan sıkıntılılar insanı kesinlikle olgunlaştırıyo demekki,çünkü bu başlığa yazan herkeste bi sabır ve şükür gördüm,sağlıklı insanlarn çoğunda yoktur bu eminim:)

halimize şükür edelim önce tabiki sağlıklı olsak güzel olurdu kader işte okumak isterdim avrupada mastır fln yapardım

engelli olmasaydım mutlaka farklı bir hayatım olurdu içine kapanık biri olmazdım, girişken ve sosyal olurdum, futbol oynardım ama futbolcu olmazdım. buyuk ihtimal asker olurdum dağ bayır dolaşırdım ülkeyi, bir mayına basıp engelli olabilirdim yada ölebilirdim de. Her kez gibi bende hoşlandığım kız tarafından reddedildim o zamanlar engelim için olduğunu düşündüm ama belkide değildir. Çünkü 1 defa nişan attım 2 defa evlendim üçü de güzeldi ve engelli değillerdi rabbim engellide olsan kısmetini kapatmıyor alnında yazılı olan bir gün karşına çıkıyor engelim sayesinde özel sektörde iş buldum ve engelim sayesinde şuanda memurum benden aldıklarının yanında kazandırdıklarını da inkar edemem. bence her kez haline şükür etmeli daha beterinden koruması için Allah'a Dua etmeli engelinizle barışık olun mutlu günler herkeze

engelli olmasam ; hayata karşı şimdiki kadar hassas yaklaşmazdım..Şimdiki kadar dua etmez,sağlığın kıymetini bilmezdim.İnsanların daha çok şekle,görüntüye önem verdiğini öğrenmezdim.Belkide bende o an ki sağlıklı durumumdan dolayı burnum yukarda olur, herşeyin en güzeline düşünmeden yönelirdim..nerde duracağımı şimdiki kadar bilemezdim.Küçük ayrıntıların insanı aslında üzmemesi gerektiğinin farkında olamazdım.Mesela aşk acısından daha önemli olan sağlığın olduğunu unutabilirdim.İnsanın en küçük uzvunun dünyanın en değerli nesnesinden daha değerli olduğunun farkında da olamayabilirdim.İnsanlara ister istemez muhtaç olunacağı belkide aklımdan bile geçmezdi..bu uzaaaar gider dostlar :)

Hımm gerçekten olaya baya realist yaklaşmşsınız tebrikler:) biz bile sizin düşündğnz kadar asosyal değlz yani:D yok kafa takmak değlde,malum toplumumuzda evde kalmak diye.bişey var ve bunu önceden blmek,sebebininde engelnz olması üzüyo sadece.yoksa baba evi en rahat evdir:)))

Aynen Rüzgar...bak sen benden yaşca küçüksün muhtemelen abinim...kıdemli dul bir abin olarak yazıyorum...herşey olacağına varır...belki hayatını karartabilecek bir kişi bile çıkabilir karşına...bende bunları 2003 de tahmin bile edemezdim...kendi aklım olsa kendime yeter dimi...ama nasipten ötesi sis gibi..göremezsin...sadece hayal edersin..umut edersin...hayallerine eşlik edecek kişiyi Allah karşına çıkarır inşallah...o yüzden her daim şu anki durumundan bence memnun olmalısın...inan şu anki huzurunu ileride bir gün arayabilirsin...hakkımızda hayırlısı neyse o olsun...

ferhat kurt ;

olaylara bakış açısıyla alakalı kardeş.Bizimkisi polyannacılık falan değilde hayatta hiç bir şeyin sebepsiz olmayacağına inanmamızdan ileri gelmektedir.Ben böle doğmuşsam düzelemiyorsam isyan etmek yerine arka planda gizli olan ayrıntıları görmek en mantıklısı..Ve orda yazdıklarım cidden engelli olmadığımda bende olabilcek şeyler..belki tuhaf gelecek ama aslında engelli olmak bizler için büyük nimet..Bakma sen,zor günler geçiriyoruz,sosyal hayat düşük ama dini açıdan bakarsak belkide sınavımızı bu dünyada veriyoruz..Eğer öle ise sınavda deftere ne yazacağın sana kalıyor :) konu az dağılır gibi oldu kusura bakma :)

Engin ÖZEN engelli olmasaydım engelli olmaya çalışırdım :) demişsin,sen ne içtin merak ediyorum :D haram değilse bende içicem çünkü :D golden_heart sizin engeliniz ne bilmiyorum ama gerçekten çok güzel yazmışsınız.

Herkes hemen hemen aynı şeyleri düşünüyor ama alakası olmayan şeyler, engelli olmasaydın engelliliğin nasıl birşey olduğunu bilmezdin ve hiç bir eksiği olmayan insanlar gibi bazı şeylerin kıymetini bilmeden, sıradan, şükürsüz bir hayat yaşardınız ve düşündüğünüz gibi çok farklı bir hayatınız olmazdı ;)

golden_heart;

Gardaşım ben seni yargılmak için yazmadım sanırım yanlış anladın.Tam tersi senin bu duruşun herkese örnek olmalı.
Dini anlama gelince bence hayatımızdaki bu duygusal olayların açığını kapatmak için en iyi yol olarak gördüğümüz içim belkide bu kadar dine sımsıkı sarılıyoruz..:)

Üst Alt