Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sizce engelli olmasaydınız nasıl bir hayatınız olurdu?

Çok değişen bir nen olmazdı. Belki de şu an otomobil kullanıyor olurdum.

Ailem üzülmez kaygılanmaz sonumu düşünmez rahat olurlardı insanlara karşı temkinli şuan olduğum kadar olmazdım özgür ve çılgın olurdum

Egitim hayatım farklı olurdu . aşk hayatım sosyal çevrem farklı olurdu . benim engelim dilimde bedensel engel ne demek bilmiyorum . Allah yardımcımız olsun

Aynen neriman alnında yazılı kişi olurdu ama,engelli olmasaydık karşı cins için görünmez şahsiyet olmazdk:) ilknur a çok katılıyorum..

engelliyyimmmm okudumm kendimi egittim ve ehliyetimide aldımm bunlar engell degilll aslaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:)

Ne mezunusun fulya? Bnde okudm tbi,ama liseyi bitrdm ve braktm.engel değl dyosn ama yürüyeblyosn sanrm,o yüzden fazla zorluk çekmedn galiba:)

Beni de herkes normal görüyor ama şizofreni hastasıyım. Durum biraz farklı. Engelli olmasaydım çok farklı şeyler olabilirdi.

sorunun özüne bakalım yoksam bir cogumuzun ehliyeti okumuşlugu kendini yetiştirmişligi varki! engelsiz olaydık nasıl olurduk ben yukarda tahminlerimi yazdım :)

Aynen,bende tabiki bomboş kalmadm,bende ehliyetimi almayı düşünüyorum, iş başvurusu falan yapıyorum.yani herşeye inat bende bişeyler yapmya çalşyrm,ayrıca bi arkadaşımz bu sorunun boş oldğnu,dünyanın en zengn adamı olsaydn ne yapardn gbi bşey oldğnu söylemiş ama bence öyle değil..yani benim ara ara aklıma takılan acaba engelli olmasam nasl bi hayatm olurdu diye dşündüğm bşeyi sze sordum.yani herkes dünyanın en zengn adamı olmak istemez ama,herkes özgürce koşmak,delice haykırmak,tüm renkleri görebilmek ister...

insan hayatı göründüğü gıbı değil kızlar erkeklere erkeklerde kızlara haksızlık yaprdı ömru hayatında bunu engelle alakası yok :)

muhammed:
engelinle şükretmelisin kardeşim. kafandaki yaşam tarzı emin ol yaşam değil. adamın aklını alırlar. o yaşamlardan geçtim çünkü, hala hayattaysam ALLAH'a şükrediyorum. engel bence bi nevi sınav.. ha isyan etmiyormuyuz? ki ettiğimiz olmuştur illaki. genede şükrediyorum..

peki ben tam tersini düşünebilirmiyim...engelli olsaydım hayatım nasıl olurdu diye bana sorulsa...zaten namım panda...nedeni ise biraz tembel olmam ve Bakkala bile motorla gitmem...hatta inanmayacaksınız ama işyerimde kurum içinde motosikletle devriye atmam özel maddeyle yasaklandı :) bedensel engelli olsaydım evden dışarı pek çıkmazdım herhalde...sohbet odasından çıkmaz geyiğin dibine dibine vururdum napayım...insanlardan kaçardım galiba...asosyal olurdum...beni sosyal yapan zaten motosiklet gezilerim...işten eve evden işe formatından hoşlanırım...evimde mutluyum genelde...

son olarak engelli olsaydım çok karamsar olurdum...hayata negatif bakardım galiba...

engellide olsan engelsizde olsan bu alemde biraz paran pulun godaman bi baban olacak...hayat oyalanarak geçiyor en azından...para huzur verir kim ne derse desin...bana masal anlatmasın kimse...

, benide şimdiye kadar isteyenler olurdu heralde :D :))

evde kalan kalana...:p nasip bu işler...bu forumdan bile bir kısmet bulabilirsin o kadar kafaya takma...yaşın 30 u geçmediyse tünelin ucunda halen bir ışık vardır hep :)

hiç engelli olmasaydım hayatım yine sıkıcı boş anlamsız geçerdi hoplayıp zıplamazdım ufak tefek şeylere kafayı takar canımı sıkardım herşeyin başı sağlık derdim ama bu sözün gerçek karşılığını bilmezdim yani sağlıklı olmak dışında hiçbirşey değişmezdi ha dersenizki engelli olduktan sonra sağlığınıza kavuşursanız hayatınız nasıl olur işte o zaman muhteşem bir hayat sürerdim canımı çok sıkan birşey olduğunda ayaklarıma bakar dünyanın en kıymetli şeyine sahibim der onun mutluluğuyla yaşardım

Çok değişiklik olmazdı hayatımda diye düşünüyorum. Bu işler kısmet ama belki tek değişiklik medeni halimde olurdu. :) Bu da ne kadar küçük bir değişiklik onu da düşünmek gerek...

Hımm gerçekten olaya baya realist yaklaşmşsınız tebrikler:) biz bile sizin düşündğnz kadar asosyal değlz yani:D yok kafa takmak değlde,malum toplumumuzda evde kalmak diye.bişey var ve bunu önceden blmek,sebebininde engelnz olması üzüyo sadece.yoksa baba evi en rahat evdir:)))

VENOM her ne olursa olsun engelli olmak şükredilcek bişey değil..kadınlar bu kadar rahatsz ediyosa evlenmezsn olur bter ama engelli olmak öylemi ???

valla hatice kardeş? ben sadece şakayla karışık söyledim. ewet engel adı üstünde başlı başına bir dert. ben şükrediyorum, çünkü engelim dış değilde içte. ha fakat keşke engelim içte değilde dışta yani ayak yani el vs.. dediğimde olmuştur.. ben ewliyim.. inanın insanın hayattaki en büyük engeli hayatındaki kadındır. ne yaparsan yap mutlu edemiyorsun..( bilmem belkide her eş için geçerli değildir) ALLAH'tan belalarınımı istiyorlar bilmem. yiyiyon içiyon televizyon başında akşamlıyon. daha ne istiyon be kadın..

venom uygulamak sana kalmis begenirsen sana oneri. o begenmedigin esinin yaninda sagir ol . duymazsin sen konusursun bak. ama kabahatli sensen sagirlikta karetmez

shukufe;

arkadaşım aslında çoğu şaka olsun diye söyledim. bunları yazarken eşimde yanı başımdaydı.. hakketen kahrımı çekecek nadir inlardan biridir. hemen hemen hatasızdır. fakat şunu kesinlikle abartısız söylüyorum ewlilik bir newide baş belasıdır. tabikide maddi açıdan. aylığın iyiyse veya yan bir gelirin varsa birde eşin iyi biriyse kralsın. yok aksine gelir kötü veya karın tokluğuna zor bela yetiyorsa, birde yan gelir yoksa o zaman melek olan eşin bazen :eek:... onun için ewlilik herkesin harcı olmasa gerek.. çok sorumluluk isteyen bir iş. anlayacağınız bana göre değildi aslında, özgürlüğüm gitti tamanlamıyla:) aman eşim duymasın bunu.?

maneviyatı güçlü olan oturup gözlerini kapatıp silkelenirse neden allahın böyle bir imtihan verdigini anlar..herşeyde bir hayır var düşünüyorum ben şuan annem babam yaşlı yanlarında kimse yok evlenen gitti ihtiyaçlarını benim karşılamam gerek eger bende böyle olmasaydım bende evlenip işe girip biyerlere giderdim ama rabbim bu engeli verdi bana gidemezsin anneni babanı bırakıp gidemezsin dedi gitmiyorum bende evlenmiyorum bırakmıyorum onların duası yeter onların duasıyla daha iyi işe girecegime inanıyorum,onların duasıyla daha huzurlu bi yuva kuracagıma inanıyorum er yada geç herşeyin mükafatını rabbim verir..

Hayattan zevk ala bilirdim ..d hayata karamsar bakmazdim her zaman olaki aklima gele bilecek engelimle karsilasip piskolojim bozulmazdi .hayat iste genelde her şeye rağmen sukretmeyi bilmek gerek .hayat çok güzel

Bambaşka.harika bir hayatım olurdu diyemiyeceğim.orasını Allah bilir.yine öğretmen olurdum.eğitim hayatımda ve kariyerimde bişey değişmezdi.engel durumumun okumama bir engeli yok fakat evlenmeme engel olduğu aşikar.şimdiye kadar çoktan evli ve Allah verirse çocuklarım olmuştu.ha mutlu mu olurdum orasını bilemem...engelli olmanın hayat arkadaşı bulmaya engel oluşturduğu sanırım ortak noktamız.tamam herşey nasip ama nasip olmamasındada sebep engelimiz oluyor.engelli olmasaydım bu seferde başka bi sebep verirdi Allah..

Onemli olan,hickimseye ihtiyacım yokken,varmıs gibi yasamak bence! İhtiyacın yokken zaten umursamazsın.Umursamamak da bence bencilliktir!
İnsanlar,ayakları uzerinde durabilmeyi bencillige kadar goturuyor.Ben,ayakları uzerinde durabiliyorum ve baskasının ne dusundugu ne hissettigi umurumda degil,demek bana gore bencillige mesru bir hal kazandırmaktır.Bana gore ayakları uzerinde durabilen insan,umursayan,baskalarının mutlulugu icin sorumluluk hisseden ve bunu zorunluluktan degil de insanı insan yapan ozelliginden dolayı yapabilendir.Ve iste bu,bana gore ayakları uzerinde durabilmektir,durmaktır. Unutmayalım,bu dunyada kimseye ihtiyacı olmayan hickimse yoktur.Ama en etkili olan, sevgi ihtiyacını gidermektir ve gerisi mezedir sadece. Sevgiyle kalın

Engelli olduğunuz için nasıl hayata tutundunuz ki çok merak ettm,genelde tam tersi oluyoda:)

herkesin evlenme sorunu var bunun sebebi bence engelli erkekler engelsiz bayanlarla evlenmek istiyor,engelli bayanlarda engelsiz erkeklerle evlenmek istiyor,bizde böyle engelliler hayallerle ortada kalıyoruz :D yaş geçiyor şimdiden sonra evlensek ne yapacagız diyoruz öyle kalıyor,herkes adına konuşmadım ama şu paylaşımda yazışmalardan çıkardıgım ..

Yaşım 30 hiç evlilik kaygısı yaşamadım teklifte alırım görücüde olur ama ben tekerlekli sandalyede bir bayan olarak evliliğin çok kolay olduğunu düşünmedim sorumluluk gerekli yeterince yoğun yaşıyoruz evlilik sorumluluğu arttırıcak aileyle yaşamak spor yapmak çalışmak kardeşler yeğenler bunlar benim için evlenmekten daha önemli kimse evde kalmaz isteyince herşey olur buna emin olun

engelli olmak kader evet ama engelimize yenik düşmemek lazım hayat herseye ragmen guzel çok şükür yinede iyi hayatım var.

Üst Alt