Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sizce engelli olmasaydınız nasıl bir hayatınız olurdu?

Özgür olurdum bi yere gittiğimde nasıl dönücem die düşünmezdım farklı olurdu ya her açıdan nese Allah büyüktür

iyi ozaman sevilen insan farkı dıyosun :) bızımde farkımız bu herseye ragmen guclu durmalıyız :)

çoğu engelli hayata küs durumda oyuzden sevındım dedım.bende kas hastasıyım ama bıyopsı sonucuna gore ayakta olmam hatta hayatta olmam imkansız ama ayaktayım cok sukur.kas hastalıgı ıyılesmeyen bı hastalık ve cogu arkadasım hayata küsmüş durumda ben ıse mutluyum sende ben gıbısın engelın ne bılmıyorum ama ınsanın sozlerınden hayata bakısı anlasılıyor..

Ya ben bazen sokakta engelli birini yüzü asık gördüğümde ,herkes böyle küskün mü hayata bi ben mi böyleyim diyodum ama bu konuyu açınca farkettim ki bu duruma hamd ediyoruz ,şikayet etmiyoruz çoğumuz.bu durum beni sevindirdi

ben hep şükrediyorum halime hatice dahada kötusu olabılırdı dıyerek tek deguılsın :) bende oyleyım :)

yusuf..bana göre manevıyatı tam olan ınsanlar halinden şikayet etmez.herkesın bı derdı oluyor ve bazı seylerı gördukce haline oyleee bi şükredıyorsun kı..hayat sana yavas yavas ogretıyor.onemlı olan tum dertlere ragmen ayakta kalabılmek hayata gogus gerebılmek ve kabullenerek yasamak.

vayy yoruma bak :) sen benı kucuk sanıyosun herhalde ben 24 yasındayım 25 e cok uzak gıbı durmuyorum:) ben kendımı tekerleklı sandalyede de gordum arkadasım cok sey gordum sen merak etme :)

yusuf sen nıye sustun ki :) destek versene bıraz bana benı kucuk goren arkadaslar var :)

arkadasım suanda bana iş yasak zaten calısamam ozel hayat yok ıs yok.benımde durum kotu ozaman :) sadece ailem var o bana yeter.ılerdede daha kotu olabılırım muhakkak ama sen cok karamsarsın bende gecen senelere gore daha karamsardım baktın olmuyor bakmayacaksınnn :) :) sımdı daha ıyıyım antıdepresanı da attım :) aynen şükürler olsun :)

hayatın altını üstünü daha çok karışıtırrdım bu halimle rüzgarsam ozamna fırtına hatta kasırgalar olurdu.yüzde yüz asker olurdum en güzel meslek bana göre sogukkanlıyım .displini severim lider vasıf larımda var :D ee daha ne olsun ama bu halime şükrediyorum....

sevgili arkadaşlar,takmayın kafanıza,ne olurdum ne olmazdım diye,şuanda engellisiniz ve bununla yaşamaya ve mutlu olmaya bakın bence,siz isterseniz aşk hayatınızda olur iş hayatınızda olur,herkesin mutlaka bir kısmeti vardır,zamanı gelince sizi gelir bulur,asla hayattan kopmayın,kendinizi geliştirin,kendinize güvenin sadece,hayat güzeldir,herkese mutluluklar,saygılar...

şükretmek ne güzeldir lakin yanlış kullanmamakta fayda var bu hale geldim diye şükretmem başınıza gelen kötü bişey için şükredilmez hamd edilir şükür Allah' bu olaydan dolayı teşekkür etmektir hamd başa kötü bişey geldiğinde Allah'tan gelen iyi yada kötü şeye razı olmaktır ikisini karıştırmayalım siz hiç çok şükür işlerim kesat diyeni duydunuzmu

Engelli olmasaydım meslek lisesini dereceyle bitirmiş boğaziçi veya denk bir yerde elektronik falan okumuş ve iyi bir iş sahibi olmuş olurdum. Ama daha da önemlisi, engelli olmasaydım engellinin ne demek olduğunu anlayamazdım herhalde :) Herşeyin bir sebebi ve bir sonucu vardır. Bir kapı yüzünüze kapanırsa başka bir kapı mutlaka açılır o yüzden engelli olmayı fazla dert ettiğim söylenemez.

Engelli olmasam evli olurdum ve daha mutlu olurdum..engelimden dolayı evlenemiyorum :(

Öncelikle evet arkadaşlar öncelikle ALLAH'ın bize vermiş olduğu en büyük nimeş SAĞLIKTIR diye düşüniyorum, öncelikle sağlıklı olmamızdır. Engellilikte bizim için belki de daha hayırlıdır nerden bilebiliriz ki. Ben böyle düşüniyorum sizleri bilemem.
Ben engelli olmasaydım da hayattımda pek değişen bir şey olmazdı diye düşüniyorum, çünkü bu halimle de istediğim her şeyi her şeye ALLAH'a çok şükür ulaşabiliyorum ve ayrıca istediğim her şeyi "Koşmak" hariç evet her şeyi yapabiliyorum. Ancak ihtiyaçlara bakarsanız sağlam insanlar da bazen çok istemelerine rağmen alamazlar yada bu amellerine ulaşamıyorlar. Sizce de öyle değil mi? Örnek mi ev mi? araba mı? ne bileyim vb.gibi istekleriniz olabalir, ancak bunlara sahip olabilmeniz için her halukarda çalışıyorsan bunlara sahip olabilirsin

18 yaşında bir genç eroin bağımlısı ve eroin alabilmek için annesini döverek para alıo; bir diğeri gencecik güzelim bir kız kötü senaryolarla tuzağa düşürülüp pazarlanıyor.... v.b.. öyle çok örnek var ki say say bitmez.
şimdi sormak lazım kime göre şanssızız..
ben 17 yaşında engelli oldum. hayatımın en deli çağında...
30 yaşındayım 13 yıldır her hafta sonu halı saha maçlarına neden gidemiyorum die üzülüyorum. neden koşamıyorum die, neden ben die sorguluyorum..
acaba engelim olmasaydı halı saha maçlarına her hafta gider miydim. koşar mıydım nefes nefese... acabaaaa......
engelimiz bizi o kadar tembelleştiriyor ki
her başarısızlığı engelimize bağlıyoruz...
illa ki engelimiz bazen bizi (engel) leyecek ama yıldırmaması lazım.....

Benimde aşk hayatım bambaşka olurdu :) ama engelli olmasaydım daha kötü olabilirdi belki bu kadar olgun olmaz daha havalı olurdum huylarım bu kadar güzel olmayabilirdi :)

Ben yine aynı ben olurdum :)

[FONT=Marmelad][SIZE=4]“... Olur ki hoşunuza gitmeyen bir şey sizin için hayırlıdır ve olur ki, sevdiğiniz şey de sizin için bir şerdir. Allah bilir de siz bilmezsiniz.” (Bakara Suresi, 216)[/SIZE]
[/FONT]
[SIZE=3][FONT=Marmelad]Allah bu ayette, kimi zaman insanın kendisi için çok hayırlı ve güzel olacağını sandığı bir olayın aslında dünyada ve ahirette hüsrana uğramasına neden olabileceğini ya da zarara uğrayacağını düşünerek kaçınmaya çalıştığı bir olayın kendisi için çok hayırlı ve hikmetli olaylara vesile olabileceğini bildirmiştir. Tüm bunların gerçek bilgisi sadece Allah Katında saklıdır.

Ben 2011 Kasım ayında ENGELLİ OLDUM. Engelli olmadan önce 2. defa Üniversite sınavına hazırlanıyordum. Kazanır mıydım bilemiyorum ama Bilgisayar Müh. veya Öğretmenliği vb. bölümleri okumak istiyordum. Aslında en çok istediğim Beşiktaşta futbolcu olmaktı. Zaten yaşadığım ilçede yani Bafrasporun futbolcusu ve Okul takımının kaptanıydım. Basketbol voleybol her sporu yapabiliyordum.

Her şey ALLAH' tandır. ENGELLİ oldum; İNANCIM kuvvetlendi, İMANIM kuvvetlendi, İBADETLERİM arttı. ENGELLİLERİ tanıdım ( meğerse hiç bir şey bilmiyormuşum engelliler hakkında) , Mücadele etmeyi öğrendim. daha bir çok şey sayabilirim ama şuan işteyim [/FONT]
[/SIZE]:D
[SIZE=3][FONT=Marmelad]
HAMDOLSUN ALLAH'A.
[/FONT]
[/SIZE]

evet pek çok faydası var tabiki katılıyorumm :) şükretmek lazımm her zaman

Çok şükür elhamdülillah...

engelli olmasaydım,çok sevdiğim kızı ailesi o zaman bana verirdi..gerçi şimdi de evliyim ve 2 çocuğum var..ama insan ilk göz ağrısını hiç bir zaman unutamıyor.insan engelliyken çok sevdiği hoşlandığı bir kıza yanaşma cesaretinde bile bulunamıyor.acaba dalgamı geçer,bir şey mi söyler diye.

cep telefonu saticisi olurdum:eek: biii suru arkadasim olurdu, simdiki gibi soru soruyo, anlatirken zor anliyo , bidaa tekrar ettiriyo dedirtmezdim, soru sorduklarim kacmazdi yanimdan. her zaman herkesin isine kosarken duyan olan kendilerinden birsey istedigim zaman duymayan olmazdim.ne yapalim araba altinda kalmayacak kadar ses duyuyorum ya yarabbi sukur bu sesleri alma allahim lutfen diyorum artik.ama diger taraftanda isime gelmedigi zaman duysamda dumadan catlatmak hos oluyor dogrusu:eek:

benim bildigim tek bir şey var kendi halimize şükür edip sabredersek çok büyük sevap kazanırız etrafıma bakıyorum bir eli kanasa bile isyan eden insanlar var yarabbi sana şükürler olsun insanın bir eli yoksa ayağı yoksa yine sana şükürler olsun ya peki rabbim gözümüzü elimizden alsaydı nasıl olurdu bunu hiç düşündünüzmü arkadaşlar

sevdiğin kıza cesaret edip söyleyemedim belki; ama o söyledi..
babası vermedi kaçırdım...
belki engelli olmasaydım bu kadar heyecan olmazdı..

Sevdiğim kızı vermediler diyorsunuz, hepiniz maşaAllah ya kızı kaçırıp evlenmişsiniz yada başkasıyla evlenmişsiniz.
Bu söyledikleriniz herhangi bir rahatsızlıgı olmayan için de geçerli.
Yani engelli olmanız bi şeyi değiştirmemiş :)

Üst Alt