Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sizce engelli olmasaydınız nasıl bir hayatınız olurdu?

RüzgarGülü55;

sağlıklı insanlarda yok lafına bir nebze katılıyorum ben hastalanmadan önce böbreklerimin yerini bile bilmezdim tam anlamıyla ama yinede hergünüme Şükür ederdim

Allah kendisine yakın olmasını kendisini unutmasını istemediği kuluna dert hastalık vermez.firavun,karun,nemrut hayatlarında bir baş ağrısı bile çekmeyen insanlardı.kendilerini ölümsüz sandılar.ilahlık iddiasında bulunarak insanlara zulmettiler.bana tapacaksınız dediler nemrut ,hz.ibrahim'e ben tanrıyım dedi.zindandan iki mahkum getirtti.birini öldürttü.bunu öldürdüm dedi.birini de serbest bıraktı.buna da hayat verdim dedi.hz.ibrahim a.s. da benim Allah'ım GÜNEŞİ DOĞUDAN DOĞDURUR.BATIDAN BATIRIR.hadi sen de güneşi batıdan doğur.doğudan batır dedi.nemrut acizliğinden kudurdu.ibrahim a.s.'a yakılması için emir verdi.böylesine sapkınlaşmışlardı.kendilerini ölümsüz sanmalarından.nemrut daha sonra bir sineğin burnunun deliğinden girip başını yemesi sonucu başını duvarlara vura vura kendini öldürmüştür.ölümsüz olduğunu iddia ederken bir ufacık sineğe aciz kaldı.

agider ;
kardeş senin dediğin şeyin hemen hemen aynısını ben kendime uyarlayarak yazdım yukarda :)

ferhat kurt ;
yok kardeş yanlış anladığımdan açmadım konuyu..yeri gelmişken sölemek istediklerimi ekledim.. :) duygusal olayların açığını kapatmak için de denebilir fakat insan mantıklıca düşündüğünde ve sağlıklı olan birileri ile kendini mukayese ettiğinde bazı şeyler inancımızın gereğini bize işaret ediyor.Mesela burda bazı arkadaşları görüyorum isyanın doruğundalar..Elbette onun acısını,sızısını,çektiklerini ben bilemem anlayamam belki ama isyan ettiğimizde bir çok şeyin katlanarak daha da üstümüze çöktüğünü farkettim.Biz bu kainata geldiysek sırf keyif çatmak için gelmediğimiz aşikar.(tabi bu inananlar için) Kısacası konuya bu açıdan bakıyorum genelde..İnşallah dediğin gibi de diğer arkadaşlara fayda sağlayan cümleler sarfediyorumdur.

golden_heart;

napıyım şimdi sileyimmi diyosun :confused:

Engelli olmak zor bir hal. Sabrı bol, inance sağlam olmalı. 13 yıldır kendini araf'da hissedilen bir hal. Eş, çoluk-cocuk, mesleğin en verimli noktasında olduğu bir halde olurdu herhalde. Şimdi sitatik, eve demir atmış bir halde.

çok şey farklı olurdu diyebilirim ama bilmiyorum belki de daha kötü olabilir.
Ama şunu eklemek istiyorum belki de bu kadar şükretmezdim.

Deplasman deplasman gezerdim arma uğrunA... Ya erkek olacakmışım ya da kedi... Ruhum son anda beden değiştirmiş bence :)

nasıl bir hayatım olurdu hemen sölim ya tır şöförü olurdum ya da uzun yol otobüs şöförü :D

ben her zaman söylerim sizler aslında engelli değilsiniz asıl engelliler sizlere engel çıkaranlardır
neyse konuya geceyim
engelsiz olsam nasıl hayatım olurdu engellilere tabi onlara engelsiz diyelim yardım eden bir hayırsever olurdum.

Bence herşey aynı olurdu çünkü engelimi engel olarak görmüyorum bile.............

meralmiz;

işte düşünce tarzı bu olmalı tebrikederim biri yazmış asardım biri yazmış keserdim önleride düzlük durduranda yok salıyan sallıyana

ben özürlü olmaktan şikayetçi degılım ev araba evlilik gibi konular herkesin hayali benimde hayalim 11 yaşımda beyin tümörü tedavisi gördüm 11 yaşından önce sağlam hayatıma devam ediyordum ama olanlar oldu ben dünyanın derdini çekecegime dünya benim derdimi çeksin allah büyüktür hiç üzülmeyin bir kapı kapanır bir kapı açılır

ben görmeyi isterdim herşeyi görmeyi...iki gözle görmeyi...nasıl iki gözle bi nesneyi bi bütün halinde görüyorsunuz...anlamıyorum ve hiç bi zamanda ne anlayabilecem ne de hissedebilecem :) ve eğer görseydim görebilseydim daha çok okuyabilirdim daha çok daha çokk...herşeyi okurdum ne kadar yazılı kitap varsa okurdum hiç bıkmadan usanmadan...

Ayakta olup yürüyebilseydim birçok şey farklı olurdu.Yürüme engeline takılan hayallerimde kalanların üzerine yoğunlaşırdım ve biliyorumki başarırdım..

okuyamamak başarısızlık degildir benim sizofreni yuzunden üniversiteyi yarım bıraktım hatta yarım bile degil 4.sınıfta bıraktım insanlardan kacmaya basladım sizce bu başarısızlık mı yoksa bir engel mi

ömererdem;

cok güzel bakis acisi Allah yolunu aydin etsin Allah razi olsun .....

Engelsiz olsaydım diye hiç düşünmedim.çünki yapmak istediğim herşeyi yapıyorum engellicede olsa.fiziksel ve ruhsal herşeyimi seviyorum.varoluşa teşekkürler.

Aşkı yaşamak için engelsiz olmak gerekmiyor .birazcık kendimizi sevmek ,değer vermek yeterli ve kendimize güvenmek .diğer şeylere gelince .kimsenin hayatı mükemmel diil.her engelsiz olan her istediğini elde edebiliyormu.?hayatın tadını çıkarmaya engelli olmak engel diil.
?

Allah-u Teâlâ kulunu bir lütufta bulunmak isterse o kîşinin engelli olmasına bakmaz.Kulun engelli olması o nimete kavuşmasının önünde bir mani olmaz.Bunun tersini düşünmek;yani;süt içtim karnım ağrıdı demek yanlış bir inançtır.Çünkü ağrıyı veren Allah-u Teâla'dır,süt sadece aracıdır ama süt içip karnı ağrımayan insan da vardır.Şimdi sütü içip karnı ağrımayan insan bunu sağlıklı olmasına hamlederse bu da yanlış olur.Her işin içinde derin hikmetler vardır.Senin evlenemiyor olmanın engelli olmanla bir alâkası yoktur.Diğerinin evlenebiliyor olmasının engelsiz olmasıyla alâkası olmadığı gibi.

Asrı Saadet'te 17 yaşında Seleme adında bir sahabe yaşamıştır.Harp sırasında kılıç darbesiyle ağır yaralanır ve yüzünün bir kısmı gider.Ne ki Seleme evlenmek isteyen bir gençtir fakat yüzünün öyle olmasından dolayı kimse ona kız vermeyi istememektedir.Bir gün Resulûllah'ın huzuruna çıkıp,ben evlenememeyecekmiyim diye sorar.Resululluh efendimiz evlenirsin ey Seleme der.Seleme o beldenin en takvalı,en güzel kızıyla evlenir.Ne ki zifaf (gerdek) gecesi olduğunda dışarıda bir ses duyar Seleme,müslümanlar savaşa gidecektir ve Peygamber (sav) eli kılıç tutan herkesi toplanması için meydana çağırır.Daha elini bile zevcesine dokunmayan Seleme hemen evinden fırlar ve meydana gider.Resulullah, Selemeyi görür,ona yeni evlendiği ve zifafı olduğu için evine dönmesini söyler.Seleme ağlayarak Peygamber efendimizden savaşmak için izin ister.Savaşa gider ve orada şehid olur.Hz.Peygamber,Selemeyi görür yanına gider başını alır ve dizine koyar.Resulullah efendimiz önce ağlar sonra tebessüm eder.Sababe bu iki halin hikmetini sorunca Efendimiz; Ağladım çünkü Seleme daha çok gençti.Tebessüm ettim çünkü Seleme iki huri kızın elini tutmuş gidiyordu.

Evet arkadaşlar bu kıssada ibretler var;inananlara ve düşünenlere.

ben gezmeyi tozmayı seven bir insanım engelimin buna bir engeli yok ama eve gidip her gün iğne vurulmam gerekmese açıkça sı evin yolunu bulurmu yum bilmiyorum :) aşk hayatını etkileyen bi durum yok sonuçta hormon rahatsızlığım var bununda bi etkisi olmuyor açıkçası okumayı seven biride değilim liseyi bitirdim üniv henüz bitmedi engelli raporum olmasa iyi bir işte bulamam açıkçası :) sonuç sınavla memurluğu bekliyorum:)

aramızda herhalde benim kadar tum olumsuzlukları engeline bağlayan kimse yoktur bence. bu psikolojiden bir türlü kurtulamıyorum

Dans ederdim,dağcılık yapardım o koca koca dağlara tırmanmayı ne çok isterdim. Bu zamana kadar hiç bir okul gezisine katılamadım mutlaka onlara katılırdım. Bu yüzden gidemediğim her yere giderdim. At binmeye başlardım benim için at binmek pek önerilmiyor. Eminim ki daha güzel bir hayatım olurdu. Daha az şey düşünür daha fazla yaşardım. Ama bu söylediklerim isyan etmek değil çok isterdim bunları yapabilmeyi evet ama yinede Allah'a şükürler olsun daha beter durumda da olabilirdim. Yinede şükretmek lazım. Herkes istediği her şeyi elde etmiş olsaydı mutluluk diye bir kavram olmazdı zaten dünyada.

eğer bu engel olmasaydı.
amerika-meksika sınırında büyük bir yapıda yer alıyor olurdum.

Son düzenleme:
ben belki bu kadar mücadele hırsıyla dolu olmazdım ve hafızam bu kadar güçlü olmazdı Allah bir yerden aldı mı öteki taraftan mutlaka veriyor

Şeyh Abdulkadir Geylâni der ki;

"Allah (cc) kulunu kendisi için yaratmıştır.Kulu ile Zat-ı Ulûhiyeti arasına her ne girerse ona hücum eder.Ta ki,kulunun o istediği şeyden muradı tamamen kesilir.Artık Rabbisi ile kulu başbaşa kalır.Ondan sonra Allah-u Teâlâ kulunun istediğini ona ihsan eder."

[SIZE=2][FONT=tahoma]Hayırda şerde Allah'tan. Yarına biletimiz yok ki. Bugün engelli olmasaydım, yarın hayatım mahvolurdu diye düşünüyorum.[/FONT][/SIZE]

bu sitede açılan en gereksiz konu başlığı ve bir ton yazi yazilmiş üzerine pes

Engelli olmasaydınız nasıl olurdu?

O an olanları anlatanlar çok,ya öyle bir anı olmayanlar onlar ne olacak doğuştan engelimiz olmasaydı şuan nasıl bir hayat yaşarlardı.Ben doğuştan engelliyim o an kısmını okurken aklıma kendim geldi olan olaya değilde olmayan kısmına odaklandım ama fazla bir ilerleme yapamadım sadece ortaya çok fazla seçenek çıktı bu yüzden süzme işlemi bitince yazacağım. ( Aslında yazamama nedenimin temeli tam engelim ne onu bilmiyorum bu yüzden onlar sorun olurmuydu bilmiyorum )

[SIZE=2]Size sorum hayatınız böyle olmasaydı şuan nasıl bir hayat yaşardınız ? neler yapardınız ?
[/SIZE]

Engelliyim..
İyi bir eğitim aldım üniversite bitirdim.
Şimdi açıktan devam ediyorum 4 yıllığa tamamlamak için.
İşe girdim iyi bir yerde çalışıyorum.
Bir çok zorlukla karşılaştım ve halen karşılaşıyorum ama hiç bir zaman pes etmedim.
Şimdi ise hayalim araba almak Ford Fiesta 2014 model istiyorum :))

İyi bir ilişkim var hayatta her şeye sahibim..
Benim bugünlere gelmemde annemin desteği inkar edilemeyecek kadar büyük Allah başımızdan eksik etmesin onları..

Hep başkalarının yapamazsın dediklerini yaptım arkadaşlarım arasında tek engeli olan bendim gerek annemin desteği gerekse onların istediğim her şeyi zorda olsa elde ettim.
Yorumları okudum da hep kendinizi geri çekmişsiniz..
Hayat üzülmek için çok kısa anı yaşayın mutlu olun..
Kendinizi üzmeyin bundan başka hayatınız yok.
Keşke yerine bir dahaki sefere kelimesini kutlanın..

Üst Alt