Y
yarenn66
nederseniz deyin sonuçta defoluyuz kardeşim bu kadar basit fazla kafa yormaya ne gerek varki :lol:
Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Öncelikle “Engel” kelimesini ele alalım.OturanBoğa' Alıntı:Arkadaşlar, konu size/bize ne densin değil! Konu, sözlükte/ansiklopedide 'engelli' kelimesinin karşısında nasıl bir açıklama olsun?
A_GEYiK' Alıntı:Spastik, sola çeken, defolu ya da pişt yakışıklı da olabilir, farketmez "ben" olduğumu anlayayımda... Buldum yahu A_GEYiK
Versiyon 7: Doğuştan ya da sonradan meydana gelen hastalıklar, sakatlıklar ya da daha geniş ifadeyle vücudun görsel/işlevsel farklılıkları bahane edilerek, toplumsal/yönetsel tutum ve tercihler sonucu yaşamın birçok alanında kısıtlanan, önlerine engeller çıkarılan kişi(ler).
Evet, tam da bunu yapmaktadır. Çünkü engelli olunmaz, engelli hale düşürülür insan! Yani sorumluluk kişide değil, onu engelli kılan düzendedir.KanatlıTırtıl' Alıntı:[size=4]Yani bu paragraf, kişi veya kişileri tanımlama değil, bir durum tanımlama görevi yapmaktadır. Bu tanımda ayrıcai "engelleyici" rolü de, gizli özne olan "toplum" a yüklenmiştir.
Kısaca belirtirsem, bu paragraf asıl amacı "engelli" yi tanımlamak değil, "engellilik" durumunu açıklamaktır. [/size]