Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hakkında merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim

yalniz06
bilmiyorum,ama olabilir zaten psikiyatri nörolojide olmazsa olmaz artık.

destkop
çok çok geçmiş olsun. o esnada felak nas okumuş muydun bunu iyice hatırlıyor musun ,hiç olmadı bidaha olursa salavat getir peygambermiz cinlerin de peygamberidir.

ben bu konuda akademik çalışma yapacaktım o yüzden bakmıştım biraz , pozitif belirtiler direkt şizofreni belirtileridir olmayan sesler duyma ,olmayan nesneler görmek vs. kişi hiç olmayan biriyle arkadaslık kurabilir ama dışarıdan kendi kendine konuşuyor izlenimi verir

negatif belirtiler düşünce bozuklukları boyutunda kalan belirtilerdir mesela bize fayda verenler ebeveyinlerimizdir deriz ama marul ,maydanoz bize fayda verir o zaman marul maydanoz da bizim ebeveynimizdir gibi mantık bozuklukları , asosyal olma ,insanlardan aşırı şüphe duyma gibi ama çok uzun açıklamalar vardı ben unuttum çünkü uğraşamadım aslen hekim de değilim

az önce bişey oldu bana projemi ilettiğim ünlü dergi den röportaj davetiyesi geldi , bu engelli raporunu bende alsam mı almasam mı bilemedim ki.

banyo , güsül andestin var olsun ,haftada bir banyo yap yeter.

Son düzenleme:

Bunlardan hangisi şizofrenidir? rol icabı biliyorum.
örnekce gerçek olarak düşün hangisi?
ahmet22

@ahmet22 ilk once o bana kufur etti. Hakaret etti. Ben ona dedim cik karsima gel yuzume soyle dedim. Sen beni goruyorsun. Sen ara beni dedi. Bir gun gece yataktan kalktim. Seslendi bana. Baktim ona bulamadim. Bu sefer kacmasin diye kapiyi kitledim. Sonra yine bulamadim. Bu sefer korktum. Korkudan sabaha kadar isigi yaktim. Uyumadim.

Zaten namazimi 25 yildir kilarim Inancim iyidir. Dua ederim. Itikatim olmasaydi daha farkli olurdu. Seytanda musallat olurdu belki. Benim yuzde 45 rapor var. Sizofreni teshisi ile sureklu yaziyor.

destkop

merhaba;

biraz şaşırdım desem yeridir. namaz kılıyorsunuz ,peki fatihanın anlamını biliyor musunuz ? felak nas kısa ayetlerinin meallerini biliyor musunuz ?

bunları öğrenin tavsiyem birde bir uğraşınız var mıdır mesela ne işle ilgileniyorsunuz ? gün içinde neler yapıyorsunuz?

ya dr invega ilaç verdi bana da çok fazla uyuyorum başım da ağrıyor bunu kullanan var mı invega 3 mg baya uyukluyorum

Skolyoz23

Merhaba Skolyoz23

Sen Elazığda yaşıyorsun bildiğim kadarıyla. Elazığda Şizofren Dayanışma Derneği var. O derneği biliyor musun ? O dernekle şimdiye kadar hiç irtibata geçtin mi? Facebookta Elazığ Şizofren Dayanışma Derneği diye yazarsan hemen karşına çıkar.

Merhaba arkadaşlar

Lütfen bana yardım edin. Babamı polis zoruyla hastaneye gönderecektim fakat oturup düşündüm ve kendimi inceledim.

filmde rol yapanlar, reklamdakiler, radyodan gelen ses, sokakta yürüken konuşan insanlar herşey kafamdaki düşüncelere cevap veriyor, uyandığımda şarkı sözleri şeklinde mesajlar alıyorum. Lise ikiden beri EMINEM'le evleneceğini inanıyorum, basmeleklerle ve aziz azizelerle ölmüş yakinlarimla başkasının ölmüş yakınlarıyla konuşabiliyorum. Geldiklerinde hissediyorum. Saate ne zaman baksam 11:11 gibi ve hayatımın kararlarına televizyon ve yanımdan geçen insanların konuşmalarıyla karar veriyorum, ben bir ışık iscisiyim ve İsrail'in iyi olması benim dünyadaki varlığıma bağlı buna inanıyorum.

Meta fizik ve numara bilimiyla çok ilgiliyim. Araba plakalarindan mesaj alıyorum, mesajları numara bilimi ile çözüyorum. 16 yazılı araba görürsem o sokakta bir görev olduğunu düşünüyorum ve takip ediyorum. Uzun yıllar esrar içip dindirmeye çalıştım. Babam da esrarkeş. Annemden çok büyük. Anneler boşandılar ve babam bana kalırsa anneme benziyorum diye öldürecek. Odamdan çıkmıyorum ve geceleri uyuyamıyorum.

Eski zamanda yaşamış bir kadın Mata Harika olduğuma inanıyorum. Bahar doğumluyum. Eger cok sikisirsam gorunmez enerjilerden mesaj almak icin rast gele bir kitabin sayfasini acip ilk cumleyi okuyarak mesaj cikariyorum. İki defa basmelek mikaili ordusuyla beraber gordum. Ve beni evden cikmadan once korunma kalkanimi isiktan yapmam icin uyariyor. Herkes bana bakiyor ve herkesten supheleniyorum. Hiç arkadasim kalmadi. Sizce ben şizofreni hastası mıyım?

Ben korkutucu şeyler yaşamıyorum ve şizofren olabileceğimi de kabul ediyorum doktora söylesem bana inanır mı teşekkürler

Asliasli

şizofren olabileceğinizi ne ben ne siz tam olarak kestirebiliriz. bende bir şizofrenim yukarıda yazdıklarınızdan yola çıkarak şizofreni veyahut ona benzer bir şey (piskotik bozukluklar gibi) olabileceğinizi tahmin ettim.
şizofreni olduğunuzu düşünmeniz de kötü değil. böyle düşüncelere herkes kapılıyor.
bence iyi bir doktora görünün hızlı bir şekilde.
izmir de bildiğim doktor yok malesef . yardımcı olmak isterdim

doktora sizde ki gelişmeleri anlattığınızda ne zamandır bu devam ediyor diyecek kesin
şiddetine ve zamanına göre değişir

Arkadaşlar şizofren gerçek şizofrenler ben şizofrenim demezler bunu asla demezler..ben şizofrenim diyenler şizofren değildir..şizofren hastaları iç dünyasında yaşadıklarını gercek hayata yansıtırlar..ben şizofrenim bundan dolayı ses duyorum ben şizofrenim bundan dolayı hezeyanlarım oluyor demezler bunada inanmazlar..şizofren hastaları yaşadıkları düşünceleri ve hezeyanları gercek hayatta olan gercekler olarak algılarlar hasta olduklarından dolayı oluyor diye düşünmezler bunu böyle bilin..

ben 12yaşından bu yana bir çok kez en az 20 kez ruh ve sinir hastanesinde uzun uzun yattım ama neden yattığımı neden yatırıldığımı bilmiyordum Ailem götürüyordu ve doktorla konuşuyordu ve yatırıyorlardı..ben şizofren olduğumu raporlarda yazdığında gördüm ne olduğunuda bilmiyordum hiç bir zaman bunu kabul etmedim tam manasıylada kabıl etmedim edemiyorum..ilac kullanımı uzun uzun hastane yatışları iyi gelmiş olacak ki kendimi başka bir dünyadan gelmiş gibi hissediyorum..şuan sorun yok şükrolsun..ALLAHA HAMD OLSUN

@MAYDONOZ
Tekrar okurmusun :)

Arkadaşlar şizofren gerçek şizofrenler ben şizofrenim demezler bunu asla demezler..ben şizofrenim diyenler şizofren değildir..şizofren hastaları iç dünyasında yaşadıklarını gercek hayata yansıtırlar..ben şizofrenim bundan dolayı ses duyorum ben şizofrenim bundan dolayı hezeyanlarım oluyor demezler bunada inanmazlar..şizofren hastaları yaşadıkları düşünceleri ve hezeyanları gercek hayatta olan gercekler olarak algılarlar hasta olduklarından dolayı oluyor diye düşünmezler bunu böyle bilin..

ben 12yaşından bu yana bir çok kez en az 20 kez ruh ve sinir hastanesinde uzun uzun yattım ama neden yattığımı neden yatırıldığımı bilmiyordum Ailem götürüyordu ve doktorla konuşuyordu ve yatırıyorlardı..ben şizofren olduğumu raporlarda yazdığında gördüm ne olduğunuda bilmiyordum hiç bir zaman bunu kabul etmedim tam manasıylada kabıl etmedim edemiyorum..ilac kullanımı uzun uzun hastane yatışları iyi gelmiş olacak ki kendimi başka bir dünyadan gelmiş gibi hissediyorum..şuan sorun yok şükrolsun..ALLAHA HAMD OLSUN

MAYDONOZ
Evet etmezler çümki onların yaşadıkları grrcek hayatta olan şeyler olarak algılanıyo o yüzden şizofrenler zaten..bende şizofrenim yüzde 80 taporda öyle yazıyo..ama pek inanasom gelmiyo🤣🤣🤣🤣🤣

MAYDONOZ
Paronoid şizofren şizofrene yakın demek tam şizofren değil bazı şeylerin farkında olurlar..yada sadece paronoid olanlar şizofren değildir şizofene yakın olan hastalardır..şizofren hastalığında bütün aklına ne gelirse bütün psikiyatrik hastalıkları iç içe yaşarlar

Ben tıp okumadım yani tıp doktoruda değilimama araştırmayı çok severim tıp konusunda hocalarla prosrlerle tartışırım sonuc benim dediğim doğru çıkıyor öyle bir merakım var...siz tam bir bipolarsınız yani tanı doğru konmuş yazdıklarınızı yorumlarınızı bir kac gündür okuyorum zaten yeni üyeyim..ama siz bipolarda bilirsiniz manik ve depsresif ataklar olur bazılarında sadece mani olur bazılarında sadece depresif olur..bazılarında manik depresif ikisi bir olur..sizde sadece mani dönemleri oluyor enerji dolusunuz harcamayla bitmiyo dimi

@MAYDONOZ
Bende şizofren +obsesif kompusif bozukluk var..sürekli duş alırım titizim okadar titizimki kendimden nefret ediyorum okadar bunaltıyo beniki..bi dönem insanlarla tokalaşmak için eldivrn takardım öyle tokalaşırfım sürekli ellerimi yıkarım saatlerce yıkarım çok gıcık bişey yaa

Mesela ben şizofreni teşisi aldığım da doktor beni zorla hastaneye yatırır mi

bana sizofreni teshisi koydugunda doktor beni hastaneye yatirmadi ve sonrasindada hic hasteneye yatmadim Allaha sukur. hep evde tedavi oldum. belli araliklarla psikiyatra gittim. burasi belcika ama turkiyede nasil bilmem

herkes hastaneye yatacak diye bir şey yok arkadaşlar. evde tedavi olabilecek potansiyeli doktor sizde görürse evde tedavi ediyor. bende on yıldır şizofreniden mustaribim ancak hiç yatmadım hep evde tedavi gördüm.

her şizofreni aynı derecede değil.

hastaneye yatıp yatmayacağınızı sizin durumunuz belirler.

MAYDONOZ

Hayal konusunda bende aynı durumdayım bazen saatlerce yürüdügümü sonradan telefonumdan ögreniyorum kişi zaman sınırı yok devamlı hayal kurmak cok sıkıntı veriyor sen yine kendine ne yapıyorsun diyebiliyormuşsun bende oda yok Benim hastalıgıma teşhis konmadı hala aldıgım ilaclara bakarak bipolar oldugumu söglüyorlar

Slm şizolar.
Bende 4 tane rapor var. Bunlar sakincasi olurmu
1. Rapor hacettepe üniversitesi hastanesi yuzde 45 şizofreni
2. Rapor gulhane askeri hastanesi şizofreni. Askerliğe elverişli degildir
3. Etimesgut asker hastanesi askerlige elverişli degildir tani şizofreni
4. Etimesgut devlet hastanesi. Şizofreni. Yüzde 45 engelli raporu.
Raporlarim sureklidir.

Ssk emeklilikte kontrol serhi koyarsa bu raporlari tedavim disinda gittigim hastane olursa bu raporlari isterlermi. Bu raporlar lazim olurmu
Ilerde sikinti olurmu

Saygilar sevgiler hurmetler.

Burda hasta kisilerin yasadiklari olaylari direk anlatmalari cok guzelmis benim abimde bu hastaliktan muzdarip ama o yasadiklarini bizle pek paylasmaz cokta konuskan deil zaten acikcasi uzuldugumuze bizde sormayiz ama hastalikla ilgili baya bilgi ve tecrubeye sahibiz cunku rahmetli annemde hastaydi

neyse okuduklarim yorumlarda daha cok gorulen halisulasyonla ilgili seyler var tabi insanida encok etkileyen sey bu galiba belki simdi diceklerimden sonra benimde hasta oldugumu dusunceksiniz ama bende sizin gibi halisilasyon olayini yasadim saglam halimle oda calistigim icin bigun ise 2 gun boyunca uyumadan gece varsiyesine gittimde sabaha dogru 1 saat icinde 3 kere halisilasyon yasadim ve buna arkadaslarim sahit oldu

onlarda bisey benim sacma sapan yere cagirmalariydi bende bunu uygularken yolda farketmemdi ve buna benzer biseyide askerdeyken yine gece nobette orda olmayan bi arkadasimi gordum ama tabi bunlari farkina varmakla beraber gercek olmadigini uyku sersemligi oldugunu dusunmekteyim ani belki siddeti sizinki kadar olamasada bu tamamen beyisel bi olay hatta benim inancim uykuda gordugumuz ruyalarimizla alakâli gibi cunku uykuda bilincimiz offline oldugu icin beyin ozgur kalip gelisiguzel aktivasyonlara giriyo

yani demem okii diger belirtileri bilmem ama bu hastaligi yasayan dostlarimizin bilinc zayiflii sonucu olabilcegini dusunmekteyim yahut ona benzer bisey gerci çölde susuz yorgun düsen insanda ayni halisulasyonu veya serapi gormekte ama kisaca bu bi hastalik ve beyinsel bi hastaliktir..herkese Allahim sifa versin..

daily_26

Pisikiyatri hastalıklarında tıpki şeker hasatlığı gibi genetik bir bağlantısı var..Ağbinde varmış annende varmış sizdede çıkma ihtimali diğer insanlara göre daha yüksek..o yüzden çok bunaltıcı sitres verici işlerden uzak dur.stabil bir hayat yaşamaya gayret et..tanıdığım ne kadar pisikiyatri hastası arkadaşım varsa ya annesi hasata ya babası mutlaka biri hasta..bu da demek oluyorki genetik bir yatkınlık var..siz bu halisinasyon ları görmeye devam ederseniz hiç zaman kaybetmeden bir doktora git..unutma tedbir almak hayat kurtarır Taktir ise ALLAHINDIR

Kafayı rahat tutun geçer işlh herşey ilaçta değil ilaçta yapıyo takıntıları

Bnde eskiden sosyal fobi vardı hiçte fayda görmedim ilçtan tüpe bakardım kapıyı çekerdim çekili olduğu halde sonra terkettim bunları yapmayı biri bişi diğince üzülüyodum şimdi üzülmüyom

İlaçlar robot gibi ypyo

Bikç ilacında yan etki görmüştüm

Doktor dedi sana ilç yaramıyo:D

benim şizofren başlangıcı teşhisim psikoz cin görüyorum on yıldır hastanede tedavi gördüm ilaçlar felan iyi geldi eskiden 2 günde bir görürdüm şimdi ay da bir görüyorum

doktorum şizofren başlangıcı dedi ama ilaçlara tedaviye tepkin olumlu olduğu için psikoz teşhisi koydum dedi o zamanlar

hala ilaçlarımı kullanıyorum ilk 7 ay uyuşuk ediyordu uykum geliyordu gözümü açamıyordum ama şimdi iyiyim

yalnız ilaçlar karaciğer yağlanması yapıyor dikkat edin çok zararlı o yüzden sürekli kullanmak da zararlımış

ne bileyim doğru dürüst bir tedavisi yokmu kurtulayım şunlardan
gitmediğim hacı hoca bile kalmadı

Merhaba benim annem 30 yıldır kronik şizofren 10 yıldır ilaç ve iğneyle kendi kendine konuşma yokoldu. Ama çok donuk insanlara gözünü ayırmadan izleme suyu acik birakma sigara düşkünlüğü ben konusmazsam konuşmama bazı şeylere şüpheyle yaklaşması (teytligi doğruluğunu ulasma) akşam olunca haberler izlemek istemesi ben annem için yaptıklarım hergün dışarı çıkarıyorum sürekli konuşuyorum ustune giydiriyorum her turlu temizligini yapiyorum sevdigi yemekleri yapiyorum hep motive etmeye calisiyorum yinede sanki eksik bişey var napsam tamamlayamiyorum.

Kendimden geçtim annecim iyi olsun istiyorum hep eksik kalıyor gibi ( babamla yıllar önce ayrıldı babam yeniden evlendi onu anlatamıyor bu arada çok kilo aldı her hafta tartılmak istiyor) kardesleri hiic arayip sormuyor annemi istemiyorlar bende üzülmemek için gelirler diyorum sürekli

Bütün bir aksam sadece oturup tv izliycek yemek yiyecek izin vermiyorum hava almaya çıkarıyorum konuşuyorum yaptım bisryde yardım istiyorum (maksat motive olsun diye)

30 yılda tek saldırganlığı babam evlendiğinde kapısına gidip yeni karısına burası benim evim demesi çok zayıfladı o ara sonra epey kilo aldı babaminvtravmasini anlatamıyor onlar keyfince bakıyor biz sürünüyoruz diyor bende bunlar önemli değil birarada mutluyuz diyorum (maddi durumun biraz kötü ama annemin hiç biseyini eksik etmiyorum) anbem surekli baskalariyla kendini kiyasliyor onlarin onu var sizin yok olsun diyorum bigun olur senin biseyini eksik etmiyorum takma kafana diyorum. Dayimlari teyzemleri takiyor (onlar cok zengi ) gelmiyorlar aramiyorlar diye (dayilarim ve teyzem annem üstlerine kalır diye korkuyor annem bunu soyleyemiyorum) dayillarin teyzemin işi var gelecekler ararlar diyorum

Yemeklerde ona fazla koymama rağmen insanlar içinde bilerek gaz çıkarıyor ( dr a götürdüm test muayhane oldu çok şükür bisey cikmadi psikolojik dedi gaz olayina) almalıyım yada neyi eksik yapıyorum ?

Allahım bütün hastalara şifa hasta yakınlarına güç kuvvet versin

Üst Alt