Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hakkında merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim

Biliyorum çok üsteledim ama sizinle konuşmam lazım girince özelden tel instagram face birimi verir misiniz

ilaçlarını zamanla bırakan var mı ?
2 yıldır aralıksız kullanıyorum ama artık kullanmak istemiyorum
doktor kullan diyor

bu hastalıkta olanlar ölene kadar ilaç mı kullanacağız ??
çok sıkıldım uyuşuk uyuşuk sersem sersem dolaşmaktan

Skolyoz23 bende ilaç kullanma konusunda artık bunalmış durumdayım, gecen hafta doktorum iğne yapabiliriz dedi bişeyden anlamadığım için ses etmedim

Demir60 iğne işe yarıyor mu acaba hocam ?
neron doktor demiş ise bildiği vardır muhakkak inşallah iyi gelir hocam

Skolyoz23

Ben iğne alıyorum hap olarak bir tek akineton içiyorum ama keşke hiç içmesem ilac kulllanmasam
Birde milletten akraba dost arkadaştan saklaması da çok zor oluyor askerden muafım misal askerligi yaptın mı bedelli yap gibi oneriler fikirler karşisinda yalan söylemekten bıktım

DissFlex anne baba abi kardeş hariç bende hastalığımın adını kimse ile paylaşmıyorum çünkü bana başka gözlerle bakmalarını istemem

Skolyoz23
Aynen ben de öyle. İş için engelli raporu aldım cuma günü engelli kimlik kartımı teslim alıp iş arayacam. Psikolojik engelli olanlara iş veriyorlar mı göreceğim. Forumda bu konuda çok iş gorüşmesinden red cevabı alanlar var psikoloji engelli olarak başvurup,herkes tek kurtuluş ekpss diyor ama o da 2020 yılında

Skolyoz23

aile dışı bilmesin diye uğraşıyorum bende ama gerçekten çok zorlanıyor insan

Xeplion vurunuyorum sıkıntı yok şuanlık. İnvega nın eş değeri paliperdion içeriyor.

inşallah ne güzel kurtarmışsın kendini bide emekli olursan tamam inşallah bende o günleri görürüm

DissFlex şimdi insanlar ister istemez korkuyor raporundaki şizofren veya buna benzer psikiyatri yazısını görünce o yüzden diğer engel gruplarına göre artık daha zor iş bulmak
eskiden öyle değildi ama şimdi nedense artık kimse psikiyatri hastalarını vebalıymış gibi çalıştırmak istemiyor

bu hiç çalıştırmıyor anlamında kullanmıyorum genel anlamda kullandım sadece
ekpss çalışın memur olun kafanız kulağınız rahat olsun hocam
şimdiden yavaş yavaş ufak ufak ders çalışmaya başlayın zaman su gibi gelip geçiyor

başarılar dilerim...

Skolyoz23 toplum ruh sağlığına üye misin eğitimlere terapilere katıldın mı faydasını gördün mü katıldıysan da

yok hiç gitmedim hocam ben kendimden başka bu hastalığa sahip olan kişilerle konuşmak istemiyorum etkileniyorum çünkü
hastanede yatılı kaldığım dönemde yanımda 2 kişi vardı
daha beter olmuştum

geçmişe takılıp kalmak sevmediğim kişiler sanki yanımdaymış gibi konuşmak sinirlenmek öfkelenmek o anları hiç unutamamak neyin belirtisidir??..şu an sadece citoles kullanıyorum...ve kendimi hep şizofren başlangıcı eşiğinde hissederim!!??

Skolyoz23 Bende de tam tersi bu hastalığa sahip insanlarla konuşmak deneyimlerini duymak nasıl baş ettiklerini görmek hoşuma gidiyor.zaten nasıl bir hastalıkla herkes de farklı şekillerde görünüyor. hastane de yatarken biriyle tanışmıştım adam sadece öldüğünü sanıyordu krıze gırıyordu oda şizofrendi mesela

şizofreni hastaları

Arkadaşlar merhaba. Genç ve güzel biriyim ama şimdiye kadar tüm ilişkilerimde hastalığımı yüzüme vurdular. şizofreniyim ben
benim gibi şizofreni olan arkadaşlarla tanışmak istiyorum çünkü diğerleri bizi anlamıyor hatta hor görüyor bıktım artık :(
mesaj atın şizofreni engelli olanlar
herkese hayırlı cumalar...

hastalıkla dalga geçmek olmaz o ayrı konu da,şizofrenlerin anlayış düşünüş konuşma vs..farklı boyutlarda olabiliyor herhalde,buda karşısındaki insana uymadığı zaman alay konusu olabiliyor kanısındayım...ama bu dediğim o kişiler sizin bu hastalıktan muzdarip olduğunuzu bilmeyen kişiler için geçerli...bilip tanıyıp da alay konusu varsa inanılmaz kötü bir durum gerçekten!

Arkadaşlar bu hesabın Sahibi raporunızı WhatsApp tan isteyerek dolandırıcılık yapıyor az önce benden rapor ve testlerimi istedi bileğinize dikkatli olun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sanrılar: Beni zehirli bir gaz ile öldüreceklerini düşündüm. Burnuma koku geldi ve ağzımı burnumu kapatarak kendimi çıplak ayakla dışarı attım. Kapı kapandı dışarıda kaldım. Hatta hava soguk olmasına karsın bazen kapıyı pencereyi açık bırakıp evdeki kokunun gitmesini bekliyordum. Kendi kendime karşımda biri varmış gibi konuşuyorum. Acaba biri anahtarımı mı kopyaladı diye düşünüyorum. Ayrıca kulağıma insanlara kötü davranmamı ve onları kullanmamı söyleyen sesler duyuyorum. Bu gerçek olmayan sanrılarımdı. Bu durumdan kurtulurum umarım.

Son düzenleme:
snnds
durumun gerçekten kaygı verici acil bir şekilde tedavi olmalısın kendine zarar verirsin bu şekilde

Tedavi görüyorum zaten sanrılarım olmuyor artık rahatım çok şükür.

fbservet kardeş bu hesabın sahibi dediğin kişi kim ???

bu konuyu açan kişiyi yani beni mi kast ediyorsun orayı anlamadık birader ???

Üst Alt