Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hakkında merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim

Değildir işte ikisi de de değildir. Ona BİLİM DÜNYASI karar verir DEVLET değil. BU APTAL JARGON dan BİR AN EVVEL KURTULMALIYIZ..
bilime görede akıl hastalıgıdır sen ne konuşuyorsun hiçbir şey bilmiyorsun sen oku ilk önce

[FONT=Segoe]SÖZLÜKTE ŞİZOFREN NE ANLAMA GELMEKTEDİR?[/FONT]
[FONT=Segoe]Şizofreniye tutulmuş kimse, akıl hastası.[/FONT]

[FONT=Segoe][FONT=tinos]Psikiyatri: Akıl Hastalıklarının Bilimi
[/FONT]
73_mentalpng.png
[/FONT]

Russell Crowe'un oynadığı A beautiful mind (akıl oyunları) filmini izlemiş ya da duymuş olmalısınız. İzlemediyseniz kesinlikle en kısa zamanda izlemenizi tavsiye ederim. Şizofren bir kişinin gözündwn yaşadıklarını anlatıyor. Gerçek hayatta yaşanmış olan bir olaydır. Bu kişi şizofren olmuş ve bir çok destekle iyileşmiş ve hayatını yazdığı bir kitap yazmıştır. Hatta Türkiye'ye de gelmişti. Hepinize geçmiş olsun ve Allah yardımcınız olsun. Öğrenmek istediğim bazı şeyler var. Gerçek olmayan kişileri gördüğünüzde, ailenize bahsettiğinizdw tepkileri nasıl oluyor? Yani evinizdesiniz ve sizin odanızda sizinle yaşayan bir kişi daha var. Diyelim ki aile ferdinizden birisi odanıza geldi. Size diğer odaya ya da mutfağa yemek yemeye ya da başka bişey için çağırıyor. O zaman ne yapıyorsunuz? Arkadaşım ya da bu kişi gelmeyecek mi? Diye aile ferdinize soruyor musunuz? Ya da odanızda ki kişiye sen bekle ben geleceğim mi diyorsunuz? Başka nasıl şeyler görüyor ve yaşıyorsunuz? Zaman geliyor kendinizden korktuğunuz oluyor mu?

Peki o bahsettiğiniz BİLİM BİPOLAR HASTASI LEONARDO DA VİNCİ yi, ŞİZOFRENİ den muzdarip FREUD u, PARANOİD şizofreni hastası JOHN NASH "MATEMATİK DEHASI BİLİM ADAMI" gibi örnekleri de AKIL HASTASI sıfatıyla fişleyebilecek kadar kendini inkar edebiliyor mu acaba? Bir çok örnek sayabilirim size. PSİKİYATRİ HASTASI olup ta AKIL HASTASI olmayan... Amma diyorum ya: Zihninizdeki etiketler sizi hep belli kalıplarla düşünmeye zorlayınca, Her kağıtta yazılanı altındaki imza ya bakıp BU BİLİM dir diyorsunuz.. Siz bilir misiniz ki, DSÖ nün yıllık toplantılarında alınan bir çok karar bir öncekini tekzip ederek güncellenir.. Tabii Sizin bilim anlayışınız KAĞIT ÜZERİNDEKİ KAVRAMLAR ile sınırlı. Bu sınırlardan kurtulmanız dileğiyle....

Verdiğiniz kaynak ta tam olmuş yalnız EVRİM AĞACI. ŞİMDİ BU BİLİM OLUYOR DEMİ...

berk3435

Siz çok Hollywood filmi izlemişsiniz gerçek hayatta öyle filmlerdeki gibi bir şizofren yok. Varsa da zaten çalışamayan tedaviye yanıt vermeyen cinstendir yani ekpss ile memur olan cinsinden değildir. Siz şöyle mi sanıyorsunuz sabah 7.30 da kalk 8.30 da işe başı yap akşam saat 18.00 e kadar anan ağlasın arada da hayal arkadaşların ile chatleş???

Son düzenleme:
ekonomist79 :) Evet İzledim. Yalnız şöyle bir durum var. Filmdeki gibi gerçek bir şizofren var. Çünkü filmde konu edilen kişi gerçek yaşamda da aynı şeyleri yaşayan bir şizofrendi. Bahsettiğim filmi izlemediyseniz izlemenizi tavsiye ederim. Yukarıda da bahsettiğim gibi bu film gerçekten yaşanmış bir olaydır. Kendisinin şizofreni nasıl yendiğini anlatıyor. Bahsettiğim filmi izlerseniz, ona göre düşüncelerinize söylerseniz sevinirim. Oradaki gibi benzer şeyler mi oluyor? Filmde, gerçekte var olmayan bir oda arkadaşı ve küçük bir kız var. Ayrıca kendisi özel bir görev için görevlendirildiğini ve onlara çalıştığını görüyoruz. Filmin belirli bir noktasından sonra bu olayların gerçek olmadığını anlayabiliyoruz.

berk3435

Siz film izlemişsiniz ben 20 yıldır yaşıyorum. Öyle bir şeyler değil, sadece duygu ve düşünceler zaman zaman (özellikle ataklarda) birbirine giriyor.

ekonomist79 anladım. Demek ki o filmdeki kişi bunları yaşamıyor. Yanlış yansıtmışlar. Ama anlatıldığına göre tamamen adamın yaşadıkları ve bir çok ödül aldı. Neyse. Ayrıca şunu da eklemeden geçemeyeceğim. Bahsettiğim şizofren kişi Noel ödüllü Matematik Profesör John Nash'tir. Geçmiş olsun.

berk3435

Geçen gün TV. de gösterilen bir Hollywood filminde hapishanede ölüm maçı yapıyorlar o da yetmiyor ölüm yarışı yapıyorlar. Mahkumlar birbirlerini canlı yayında öldürüyorlar, sanki ABD'de devlet yok hukuk yok toplum yok medya yok gibi gösterilmiş şimdi bu sırf aksiyon olsun diye palavrası bol filmi de mi gerçek sanacağız???

ekonomist79 hocam hayır gerçek sanmayacağız tabi ki. Bu öyle vurmalı öldürmeli bir film değil! bir biyografi. gerçekten yaşanmış bir olaydır. Ama siz yine de ön yargılı olmadan bahsettiğim kişiyi bir araştırın. Bahsettiğim şizofren kişi Nobel ödüllü Matematik Profesör John Nash'tir. Geçmiş olsun.

yok arkadaşım yok ekonomist dogru söylüyor buna ister akıl hastalıgı deyin ister beyin hastalıgı aynı kapıya çıkar ilaçlarla iyiyiz %85
fakat ilaçsız atak, diger adıyla alevlenme akıl gidiyor ilacı kullanmazsan çok kötü oluyor
dengesizleşiyorsun cinayet dahi işleye bilirsin neyin ne olacagını kestiremezsin

jon neş profösör olabilir bende memurum ekonomistte memur aramızda polis olanda var şizofren doktorda var ekonomist doktora okumuş mesela jon neş gibi adam :) ne olmuş yani
2 cisi freud şizofren falan degildi nerden uyduruyorsunuz bunları kıçınızdan element uydurmayın leonorda davincide pipolar olabilir ne olmuş yani kaç kuruşluk adam :) bunları örnek veriyorsunuz
[FONT=&quot]VAN GOGH ta ressam şizofrendi ama gerizekalının tekiydi kulagını kesti en sonunda intihar etti ne yani iyi resim yapıyor diye şizofreniyi savunmalımıyız şizofreninin sana artısı oluyormu sana verilmiş özel bir yetenekmi hayır hastalıktır
ilaçlarla ayaktayız keşke normal olsaydık beynimizde kafamızda pürüz olmasaydı ilacın eksiside var bunun üstüne tabiiki kafayı uyuşturuyor o eski günlerdeki gibi normale dönemiyorsun yani ne yapalım denize düşen yılana sarılır ilac yutmaktan başkada çaremiz yok [/FONT]

Bazıları bu tarz filmleri izleyince kendini o insan zannediyor özenti işte bir kere film kurgu birebir gerçek değil ne yani matematikçinin biri şizofren oldu diye bütün şizofrenler dahidir aslında beyni çok çalışır falan mı diyelim halbuki alakası yok . İyi o zaman bende Akıl Oyunlarında ki tipi pek tutmadım da Brad Pitt 'in Dövüş Kulübü 'n deki halini kendime çok benzettim hatta aynı ben tıpkısı .:cool:

BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!

Estağfurullah John Nash in tırnağı olamam :)

çivici katilde şizofren ;);) her yaratıgın iyisi kötüsü vardır bu normal insanlardada böyle şizofrenlerdede böyle 5 parmagın 5 bir degil...

özel olarak yaratıldım insan değilim her gün hayal kurarım hayal görürüm görevim var halü az görürüm

Anlatmak istediğim bu işte . Duygu düşünce ve dürtü bozukluğu akıl hastalığı değil! Ahh şu jargonlar biri bir şey atıyor ortaya herkes inanıyor. Okuyun araştırın birisi evrim ağacı diye bişi yumurluyor olum göstersene bana bir ara geçiş formu dna nedir gel anlatayım sana hasta etmeyin adamı! Arkadaş bütün psikiyatri hastaları değildir, buna mukabil her psikiyatrik vaka da akıl hastalığı değildir. Bunu dünya sağlık örgütü kabul etmiş tıp dünyası tasdik etmiş siz neyin kavgasını veriyorsunuz yaa...

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!

Bakırköyde yattım. Çok haklısın. İnsan orada daha çok kafayı yiyor. Çok kötü bi yer her hatırladığımda gözlerim doluyor. Ailemede laf anlatamıyorumki bi daha hastaneye yatmam gerekirse başka yere yatayım diye. İlla bakırköy. O lanet doktorlar varya allah bildiği gibi yapsın sadece doktorlarda deil hemşire personel hepsini. :( çok iyi bi hastaneymiş gibi oraya yatıracaklar yatmam gerektiğinde. Arkadaşlar yardım edin ailemi nasıl ikna ederim başka hastene konusunda nolur yardım edin laf anlatamıyom ben

Peri1995

Ailen yatmanı neden gerekli görüyor ? Buna sebep olan şeylere odaklan. Değişim konusunda aileni ikna etmeye çalış İlla hastanede yatacaksan mesela Çapa tıp fak. çok iyidir. Bunu ailenle paylaş. Geçmiş olsun.

perseküsyon hayır yaşamıyorum. Ama merak ettiğim için sordum. İlgimi çekti. Bahsettiğim filmde de benzer şeyler oluyordu. Acaba gerçek hayatta da oluyor mu diye merak ettim sadece.

perseküsyon

Çünkü hastalığımın teşhisini ankarada yanlış koyduklarını söyledi bakırköydeki doktorlar. Bakırköyün iyi bi hastane olmadığı aşikar . Ama bunu onlara anlatamıyorum. Bulunduğum ildeki doktor şizofreni dedi ankaradaki poliklinik doktoru şizofreni dedi yattığım servisin prof ta dahil olmak üzere 4 doktorda şizofreni olduğumu söyledi. Ama bakırköydeki doktorlar ayrıca mertebesi yüksekte değil o kadar servis sorumlusu yardımcı doç. O ise başka bi tanı koydu. Ben şizofreni tanımın olmadığına bakırköyde en azından başka bi tanı konulduğuna çok seviniyordum lakin internette bu forumdaki kişilerle aynı şeyleri yaşadığımı farkettim hatta daha kötüleri. Biraz araştırma yaptım bi kaç doktora bazı şeylerden bahsettim. Beyinsel bi hastalık diyolar. Hastalık olduğunu kesinlikle kabul etmiyordum halada etmiyorum edemiyorum ama şizofreni tanım koyulduğunda ankarada gerçeği değerlendirme terapisi yapılıyordu bu terapiyle biraz olsun bazı şeylerin farkına vardım ama hala kafam karışık. Ankarada gözlem odasında kamera ile izlediler hastaneden çıkmadan öncede kaydedilen görüntülerimi bana izlettiklerinde şok oldum. Benim kafamda doktora giderken tek bi şey vardı o da benim gibi özel güçleri olan kişilerin özel güçlerini yok etmeye çalıştıkları psikiyatri doktorlarının. Yanlış tanı demek yanlış tedavi demektir. Benim hastalığımın tek tedavisi ekt idi öyle söylüyorlardı doktorlar. Bakırköye bu yüzden yatmıştım ama bakırköydeki doktorlar gerek görmedi üstüne bide 4 ilaç içiyordum beni sakin tutuyordu bu ilaçlar artık o ilaçlarıda içmiyorum 1 e düşürdüler ilacı. Bazen kendimde olmadan cama çıkıp gavur var düşman var beni kesecekler diye bağırdığım bile oluyor. Hatta eve polis bile gelmişti. Bunları farkında olmadan yapıyorum. Biraz zaman geçtikten sonra niye böyle şeyler yaptım diye düşünüyorum. Yaşadıklarım geçmediği sürece tekrar hastaneye yatarsam hiç çıkamam. Beni kobay olarak kullanırlar.

Ara sıra kendi kendime beynimde başkaları ile konuşuyorum. Ve bazen de bu hayatımı etkiliyor. Kendi kendime el kol hareketleri yapıyorum. Ben şizofren miyim?

Peri1995

Yazdıklarını okudum. Son kısımda yazdığın ve polisin gelmesine sebep olan şeyleri yapmazsan hastaneye de yatmazsın Ben de bir sürü senaryolar üretiyorum Yapmam halinde başıma ciddi bela açacak şeyler. Ama kendimi frenleyebiliyorum ve yapmıyorum Bir de sana çalışmayı tavsiye ederim. Zihnin işlevselliği artıyor ve daha çabuk iyileşiyorsun Tekrardan geçmiş olsun...

Şizofreni yi savunmaktan bahsetmiyorum: Sevgili arkadaşım, Ben sana diyorum ki,Meslee beynin biyokimyasal yapısındaki değişimin ortaya çıkardığı duygu düşünce ve davranış bozuklukları olarak tanımlanıyor Dünya Sağlık örgütü tarafından. Ve her ne kadar toplum öyle algılıyor olsa da tıp camia sı Ruh hastalıklarının bir çoğunu Akıl hastalığı kategorisinden çıkartmıştır. Ben bunu söylüyorum

DJ_BORAN
Şimdi memurlukta görevini yapmasına engel olabilecek bir akıl hastalığı bulunmamak diyor şizofren normal kadrodan işe girebilir mi dediklerinize göre.

Merhaba arkadaşlar abim 45 yaşında şizofren hastalıgını kabul etmiyor ilk defa gecen sene 2 ay hastanede yattı ve dün yine yatırdık paranoyaları var kendisine zarar verileceği, yiyeceklerine bişey katıldıgı, bazen peygamber bazen kabadayı oluyor vs daha birçok düşünce.gecen sene hastaneden çıkarken leponex verdiler ama yan etkilerinden dolayı 4-5 ay sonra ilacı değiştirdi 6 mg invega ve serequel 300 xr gecti sanırım bunlar yetersiz geldi doktora götürmeye ikna edemedik ve dün yatış yapıldı.Sorum şu buradaki arkadaşlar kendi durumunu farkında ve bilinçli , ilacları içmesi gerrktiğinin farkında abime bu bilinci nasıl kazandırabilirim?birde şizofreni arkadasların toplanıp buluştugu bir yer varmı?

hastalığı kabullendirmeniz gerekli ya da hasta kendini evet bu benim rahatsızlığımdan kaynaklanıyor düşünmeli@vecihi37

Üst Alt