Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hakkında merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim

Skolyoz23
Alevlenme dönemi en cok hangi zamanlar oluyor? Belirli bi ayı yada mevsimi günü varmi? İlac kullandiginiz taktirdedemi alevlenme oluyor?

Members bunu bende merak ediyorum şizofren birine ehliyet veriyorlar mı acaba
vecihi37 hocam bende şahsen başta gördüklerimin gerçek olduğunu sanıyordum ama ben kendi kendime 5 yılın sonunda anladım gördüklerimin anormal olduklarını normal olmadıklarını
sonra doktor vs konuşmalarımdan sonra hastalığımın teşhisini anladık

yani zor bir süreç inşallah çabuk zamanda atlatır normal bir hayata döner
konuşun derim, bunların halüsyon olduğunu zamanla geçeceğini hep yanında olun sakın zıttına gitmeyin derim geçmiş olsun

Kardeşim %80 şizofren artık çekilmez bir hal aldı annem babam yaşlı artık ona bakamıyorlar öz bakımı yok dik kafalı içiyor ve daha nele neler sorum şu; acaba devlet bakım evlerinde yatan varmı? bu konuyla ilgili detaylı bilgi arıyorum bulamıyorum. bilgisi olan aydınlatırsa çok sevinirim.

vecihi37

İstanbul / Tophane'de "şizofreni dostları derneği" var.

bungalov
Devlet bakımevini bilmiyorum da etrafına saldırganlık (kırıp&dökme) yapıyorsa polis zoruyla hastaneye yatırın Böyle bir hakkınız var...

bungalov

:( Yaşadığınız sıkıntıları tahmin edebiliyorum. Kuzenim de maddeye bağlı psikoza girdi. Ailesinde huzur bırakmadı

ALLAH hepinizin yardımcısı olsun arkadaşlar, acil şifalar dilerim..

Merhaba arkadaşlar. 2007den beri şizoaffektif bozukluk hastasıyım. Cloxipol iğne, zeldox,akineton,cedrina kullandım. Ama tam 15 senedir abilify kullanıyorum. Şu an 20 mg olduğu için abizol kullanıyorum. Acayip bir şekilde yürüyorum. Kısaca tam 15 senedir yürüyorum. Bir şeye odaklanmak da çok zor oluyor bu yüzden. Zor bir hastalık. 2 defa atak geçirdim. Hastanede yattım. Ekt aldım 10 seans. Allah kimsenin başına vermesin. Bir de işe girme konusunda çok zorlanıyorum ruhsal engelli insanlara karşı çok önyargılılar. Allah yardımcımız olsun.

Xeplionu 100 mg'dan 25'e düşürdüm concerta 27 mg da kullanıyorum ama televizyona kendimi veremiyorum odaklanma sorunum var bunun bi çaresi var mı?

Yona
Ben de aynı şekilde 2007 den beri tedavi görüyorum. Bir çok ilaç denedim. Abizole yeni başladım. Sizde herhangi bir yan etki durumu yaptı mı?

selim

Merhaba Selim. Sende Şizofren misin ? Hangi ilacı kullanıyorsun ? Kullandığın ilaçtan memnun musun ? Bir yerde çalışıyor musun ?

Şizoaffektif bozukluk tanım var. Abizol kullanıyorum. Yeni başladım bu ilaca. Çokilaç değiştirdim

Benim sorunlarımdan biri
İlgim yok hobim yok bir işe başlama isteğim yok hiçbir şey yapmak gelmiyor içimden ne yaparsam sıkılıyorum tahammulüm yok
Cipralex 20mg ve solian kullaniyorum

Reyhanman

Önceden film dizi izlerdim saatlerce hic bikmadan bilgisayarda oyun da oynardım, şimdi 5 dakika dayanamayıp kapatıyorum

Neden böyle oldum anlamadım

@selim,

Merhaba ben 15 senedir yürüyorum ilaçtan mı bilmiyorum ama böyle bir yan etkisi olduğunu duydum akatizi diye adlandırılan bir şey olduğunu söylemişti doktor. Arkadaşların da dediği gibi pek film dizi de seyredemem kitap okumak zaten hayal gibi bir şey benim için sınava da hazırlanamadım bu yüzden

Şizofreni Hastalarında İyileşme Dönemi

Şizofreni hastalığın tedavi edildiği takdirde düzelebileceği evreye verilen addır. Düzelmenin miktarı kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bazı hastalarda tek bir akut alevlenme döneminden sonra, hastalık tedaviyle düzelmekte ve hayat boyunca bir daha tekrarlamamaktadır. Ancak bu hastalar tüm şizofreni hastalarının sadece %10 ila 20’lik kısmını oluşturmaktadır.

Daha sıklıkla şizofreni hastalığı iyileşme ve akut alevlenme dönemlerinin birbirini takip ettiği bir seyir izler. Bu hastalarda uygun tedavi uygulandığında, akut alevlenme dönemlerinin görülme sıklığı ve atakların şiddeti azalabilmektedir. Bazı şizofreni hastalarında iyileşme dönemlerinde düzelme tama yakın olabileceği gibi, iyileşmenin orta ya da hafif düzeyde kaldığı hastalar da vardır.

Aslında şizofreni hastalarının büyük bölümünü (%60-70’ini) birden çok akut alevlenme döneminin görüldüğü, iyileşme dönemlerindeki işlevselliğin ve normal yaşantıya dönebilme yeteneğinin orta düzeyde kaldığı gruptaki hastalar oluşturmaktadır.

Hastaların % 10’luk bölümünde ise her türlü tedaviye rağmen hastalık ağır seyretmekte, şizofrenik belirtiler tedaviye cevap vermemekte ya da çok az cevap vermektedir.

Prof. Dr. Kemal ARIKAN
Psikiyatri Uzmanı

Son düzenleme:
Bipolar biri mani atağı esnasında kendini üstün mükemmel biri sanması durumunda o anda şizofren biri gibi midir ?

[FONT=sans-serif]Bir Grandiyöz'ümüz eksikti zaten yemediğimiz tanı teşhis .[/FONT]:p

@Descartes

Türkiye toplumunda insanların çoğunda Şizofren hastaları hakkında saldırgan, cinayet işleyen, tehlikeli gibi olumsuz önyargılar var. Bence bunun en önemli sebebi ilaçlarını düzenli şekilde içmeyen, tedaviyi kabul etmeyen, doktora belli aralıklarla kontrole gitmeyen, toplumda saldırgan, tehlikeli davranışlar sergileyen Şizofren hastalarıdır. İlaçlarını düzenli şekilde içen, belli aralıklarla doktor kontrolünde olan Şizofreni hastaları asla saldırgan ve tehlikeli olmaz. İlaçlarını düzenli şekilde içen, belli aralıklarla doktora kontrole giden Şizofren hastalarının tehlikeli ve saldırgan olmayacağını internet sitelerinde çok sayıda Psikiyatrist Hekim yazmış.

Son düzenleme:
Üst Alt