Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hakkında merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim

Ahmet T gereksiz lüzumsuz bir tip özelden bana da salça olmaya çalıştı yüz vermeyince burada muhattap olmaya çalışıyor.

@Ahmet T hemen yasaklarım daha önce yasaklamıştım zaten bunu ama herhangi bir üyeyi yasaklasan bile senin mesajlarını görüyor anlamı kalmıyor yasağı kaldırdım sonra muhattap olmamak en iyisi .

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM! Sadece sanaldan saldırır zaten bu tipler başka türlüsü yemez :cool: kendilerini öyle tatmin ederler .:p

Ben 2004 yılında hastalığa yakalandım.Clonex 500 den 350 ye düştüm.Kendimi iyi hissediyorum.

Kaç Yıldır Şizofrensiniz?

%45 engelli raporum var. Doktora her gittiğimde nasılsın diye soruyor. Bende iyyiyim diyorum. 3 ayda bir ilaç yazdırmak için hastaneye gidiyorum.

Siz kaç yıldır hastaneye gidiyorsunuz. Doktorunuzla neler konuşuyorsunuz. Hastalığınız ileri seviyedemi..
Düşük seviyedemi.

Doktorla hastalığımız hakkında neler konuşmalıyız? İyileşip iyileşmediğimizi nasıl anlarız. Doktorumla bunları konuşmadığım için bilmiyorum. 2013 de hastalığım başladı ve şuan kendimi daha az sıkıyorum. Sıkılınca kendime bir meşgale buluyorum. Rahatlamaya çalışıyorum. Alışkanlıklarım çok değişti. Eskisi gibi kaygılarım sık olmuyor kolay atlatıyorum.

Düzelip düzelmediğimizi nasıl anlarız. Raporum sürekli olduğu için düzelme ihtamalini göremiyorum. İyi forumlar..

2009 dan beri hastayım.
7 yıldırda ilaçlarımı düzenli bir şekilde kullanmaktayım.
Çoğu şeyi unuttum artık.

Abizol 30 mG
Lustral 100 mG
İnvega 9 mG

Herkese Geçmiş Olsun.

Psikoz teşhisi konalı 9 ay oldu 9 aydır tedavime devam ediyorum . Doktora her gittiğimde banada nasılsın diye soruyor. Xeplion 75mg ve sequa 50 mg kullanıyorum. Kaygı sorunu bendede var bir türlü baş edemiyorum. Ayrıca anksiyete de var.

orta seviyedeyim diyelim.
Doktorlar günde onlarca hastayla uğraştığından onları hiç yormam aynen, iyiyim der ilacımı yazdırır giderim.

Zaten uzman doktor, size soru sorduğunda o anki tepki, davranışınız hatta göz kontağı yapıyormusunuz diye dikkat edip
değerlendirip durumunuzu anlayabiliyor.

Tamamen iyileştiğimi ben mesela anlayamam, çünkü ilacımı kesersem yada bir buhrana girecek olursam atak geçirme olasılığı hep var.

En güzeli sizin de bahsettiğiniz gibi morali üst seviyede tutmak, kendine güzel meşgaleler bulup oyalanmak.
mesela bir şizofreni tanıdığım, araba kullanarak desarj ediyor kendisini.

2 gün önce doktorumla tekrar görüştüm malesef uzun bir zaman boyunca ilaçları kullanmaya devam edeceksin diyor

ilaçları bırakınca sanırım hastalık nüksediyor
doktor ilaçları bırakmayın demedikçe veya kendinizi çok çok iyi hissetmediğiniz sürece, doktorlarınızın sözünden çıkmayın sakın

ben hastayım demeniz bile çok büyük bir gelişmedir
ilk başlarda gördüklerimin gerçek olduğunu sanıp yıllarca kafayı yedim
neyse ki şimdi gördüklerimin (hala görüyorum) artık birer göz yanılması olduğunu kabul ediyorum

umarım artık hiç görmeyeceğimiz o günler de gelir

sokrates şizofren değildir ama şizopatik başlangıcıdır yani tedavi görmez hastalığı ilerler ise şizofreni illetine düşer
psikozun belirtileri ile şizofren belirtileri hemen hemen aynıdır ama şizofren ileri derecede hastalık ilerlemiştir

ve şizofreni hastaları ben şizofreniyim demez zaten
ben şizofreniyim diyen kişiler ya zamanla düzelme evresine girmiştir yani normal insanlar gibi yaşıyor hareket ediyordur ve normal insanlara göre gördüklerinin aslında gerçek olmadıkları artık öğrenmişlerdir ve bunun bir hastalık olduğunu kabul edip bilir veya duyduklarının gerçek olmadıklarını kabul edip bildiğinden bunları şizofreni demesek daha iyi ama bu hastalık bir kanser gibi düşün ilerde tekrardan en küçük bir şeyde tekrar musallat olacağından (şizofren olarak kabul edilmiştir bunlarda)

mesela ben artık gördüklerimin gerçek olmadığını biliyorum doktorlarımla her konuştuğumda söylüyorum ve doktorum harika bir gelişme diyor ama malesef yine verdiği kağıt da şizofreni tanısı ile tedavi yazıyor

bizler bir şekilde bu illetten kurtulmuş şanslı kişileriz
bir de bizim gibi şanslı olmayıp hala gördüklerinin gerçek olduğunu sanan şizofreni kardeşlerimiz var
rabbim onlara da en yakın zaman da şifa versin

bu hastalık tıpkı bir kanser gibidir, ben çok sağlıklı çok akıllı biriydim hep, yıllarca gördüklerimin gerçek olduğunu sanmıştım
okul hayatım başarılarla doluydu ama malesef bir gün en kötü evreleri yaşayınca intihar bile ettim
ondan sonra zaten tedavilerle yavaş yavaş gördüklerimin gerçek olmadığını anladım

ve anlayınca yaklaşık on yıldır gördüklerimin gerçek olmadığını öğrenince ikinci bir şoku yaşadım

belki uzun yazıyorum ama lütfen kendine dikkat et ve lütfen fazla her şeyi kafaya takma ve lütfen şizofren iyi bir şeymiş gibi düşünüp çok karıştırma
kafayı buna takarsan daha çabuk sanrılar daha çabuk kötü evrelere bulaşabilirsin

geçmiş olsun...

Skolyoz23 sağol her şeyi kafaya takma demişsin ya haklısın ben her şeyi hatta yıllar önce olmuş şeyleri bile kafaya takmaktan bu hale geldim zaten mesela hiç sevmediğim biri yıllar önce bir laf sokmuş bana onu bile kafaya takar sinir olurum halbuki hiç lüzumu yok .Ben iki kere hayal dünya sın da yaşadım ilki 1 ay kadar sürdü sonra yavaş yavaş hayal dünya sın dan çıktım gerçeğe döndüm ikincisi ise 3 ay kadar sürdü işte o zaman Manisa ya yatırdılar 2 senedir sadece takıntılarım var ilaç kullanıyorum hayal dünya sına girmiyorum beni üzen insan ve olaylardan uzak durmaya çalışıyorum bir de şu geçmişi düşünmeyi bıraksam tam olacak ne olmuşsa olmuş deyip önüme bakmak istiyorum.

Anladıklarım skolyoz iyileşme aşamasında, sokrates ise inkar aşamasında. Ben de şizofrenim yani inkar etmiyorum veya iyileşme yolundayım.

sleeping beauty

şizofrenler gercekle hayali ayırt edemez hayal kurup ona gercekmıs gıbı ınanmak sızofrenlerın yuzde doksan yaptıgı sey :))

sızofrenı akıl hastalıgı olabılır ama zeka hastalıgı degıldır bılakıs sızofrenı farkındalıgı yok edıyor. Once kendımızın sonrada yasadıgımız anın farkında olunabılınırse hastalıgı kontrol altına alınabılır.

evet geçmişe çok takıntılıyım çocukluğumdan başlıyor günümüze kadar devam ediyor 2sayfa doktora yazdım verdim okudu neler yaşadığımı bilsin istedim ama inkar etmiyorum %46 raporum var ilaçları düzgün içmekte fayda var çok şükür iyim
hayelleri gerçekleri ayırt edememek çok kötü düşmanımın başına vermesin ALLAH

Şizofreni tanısını ne kadar sürede koyuyorlar :confused:

sizofreni tedavisi goren arkadaslar bir sorum olucak cevaplarsaniz sevinirim. sizinde basinizda ignelenmeler oluyormu yanma gibi sıkma gibi. şakaklarinizda falan basinizin ust kisminda. ben yeni yakalndim bu hastaliga. suan tedavi goruyorum ilaclarim risperdal 4 mg 4 ay risperdal 3 mg 1.5 aydir devam ediyorum. birde 100 gun boyunca xanax 1 mg kullandim. cevaplarsaniz cok sevinirim

masaüstü bende olmuyor hocam benim ilk evrelerinde kulağımın dibinde bin tane arı var gibi sesler duyardım sonradan devam etti bu
ama yanma felan hiç olmadı
geçmiş olsun
SERAFİM doktordan doktora veya senin durumuna göre değişiyor hastanede 6 aylık yatarak tedavi gördüm öncesini de sayarsak bir yıllık bir takipten sonra bu konuya varıldı

dediğim gibi doktordan doktora ve hastadan hastaya değişiklik gösterebilir geçmiş olsun...

cevabin icin cok tesekkur ederim skolyoz. benimde kulagimda cinlamalar hatta kulagimda boşluk hissi halen ara ara oluyor ama bunu cok sorun etmedim igenelnemler ve burkulma hisleri basimdaki daha cok canimi acitiyor cunku. bazen geciyor gibi de oluyor. bazen saatlerce gecmiyor. sanirim hastaligin ilk asamalarindan sonra bu belirtiler gececek demene gore. sana bir sorum daha olucak. hastaligimizda bu aci veren ya da garip ari sesi cinlama vs vs. kesildikten sonra baska bir boyuta evriliyormu. ilaclarla yoksa acilar bitince biraz yarim akilli ama kendi kendine yeten birey olarak hayata karisabiliyormuyuz.

Sizosalgun

SÖYLEDİGİNİZ DOGRU fakat ilaç alındıktan sonra semptomlar hafifliyor normale %70 dönüyoruz farkındalık o zaman oluyor ilaç alınmazsa hastalık şiddetleniyor alevlenme oluyor akıl gidiyorfarkındalık olmuyor olamazda zaten beyin acayip oluyor kontrol altına almak imkansız sürekli fikirler degişiyor ucuşuyor halisinasyonlar sesler kapılıp gidiyorsun solugu hastanede alıyorsun ilaç yüklüyorlar normale döndürmeye çalışıyorlar düzeldikten sonra ondan sonra idrak etmeye başlıyorsun

SERAFİM
şizofren olmayamı karar verdin;);););)

Şu psikolojik hastalıklara AKIL HASTALIĞI deme saçmalığından vazgeçer misiniz lütfen? Şizofreni ve psikotik hastalıklar en fazla zeki insanları vuran bir biyokimyasal BEYİN HASTALIĞI dır. Ve kişinin ister paranoid ister psikotik tipte olsun. Şizofreni ye yakalandığında aklı başındadır. BU APTALCA TANIMLAMALAR dan vazgeçin de BİLİNÇLENİN BİRAZ OKUYUN ARAŞTIRIN...

Şizofreni tamamen psikolojik bir durum olup, bir zekâ geriliği ya da organik bir akıl bozukluğu ile alakası yoktur. Aksine dahi seviyesindeki kişilerde bile şizofreni görülme oranı oldukça fazladır. Şizofreni hastalarının aileleri bu zor ve fazlasıyla uzun süreci sabırla karşılamalı ve tedavinin aksamamasına fazlasıyla dikkat etmelidir.

DJ_BORAN

Şizofreni devlete göre bir akıl hastalığıdır aynı şekilde psikoz ve bipolar bozukluk da birer akıl hastalığıdır.

Değildir işte ikisi de de değildir. Ona BİLİM DÜNYASI karar verir DEVLET değil. BU APTAL JARGON dan BİR AN EVVEL KURTULMALIYIZ..

@DJ_BORAN

Ben de şizofreni hastasıyım ve eğitim seviyem doktora yani son aşamaya kadar okudum, aslında normal zamanlarda aklımdan zorum yok hatta oldukça zeki ve sağlam hafızalı (çok yakın hafıza hariç) olduğumu söyleyebilirim ancak atak döneminde duygu ve düşünceler farklılaşıyor.

Son düzenleme:
Üst Alt