sokrates şizofren değildir ama şizopatik başlangıcıdır yani tedavi görmez hastalığı ilerler ise şizofreni illetine düşer
psikozun belirtileri ile şizofren belirtileri hemen hemen aynıdır ama şizofren ileri derecede hastalık ilerlemiştir
ve şizofreni hastaları ben şizofreniyim demez zaten
ben şizofreniyim diyen kişiler ya zamanla düzelme evresine girmiştir yani normal insanlar gibi yaşıyor hareket ediyordur ve normal insanlara göre gördüklerinin aslında gerçek olmadıkları artık öğrenmişlerdir ve bunun bir hastalık olduğunu kabul edip bilir veya duyduklarının gerçek olmadıklarını kabul edip bildiğinden bunları şizofreni demesek daha iyi ama bu hastalık bir kanser gibi düşün ilerde tekrardan en küçük bir şeyde tekrar musallat olacağından (şizofren olarak kabul edilmiştir bunlarda)
mesela ben artık gördüklerimin gerçek olmadığını biliyorum doktorlarımla her konuştuğumda söylüyorum ve doktorum harika bir gelişme diyor ama malesef yine verdiği kağıt da şizofreni tanısı ile tedavi yazıyor
bizler bir şekilde bu illetten kurtulmuş şanslı kişileriz
bir de bizim gibi şanslı olmayıp hala gördüklerinin gerçek olduğunu sanan şizofreni kardeşlerimiz var
rabbim onlara da en yakın zaman da şifa versin
bu hastalık tıpkı bir kanser gibidir, ben çok sağlıklı çok akıllı biriydim hep, yıllarca gördüklerimin gerçek olduğunu sanmıştım
okul hayatım başarılarla doluydu ama malesef bir gün en kötü evreleri yaşayınca intihar bile ettim
ondan sonra zaten tedavilerle yavaş yavaş gördüklerimin gerçek olmadığını anladım
ve anlayınca yaklaşık on yıldır gördüklerimin gerçek olmadığını öğrenince ikinci bir şoku yaşadım
belki uzun yazıyorum ama lütfen kendine dikkat et ve lütfen fazla her şeyi kafaya takma ve lütfen şizofren iyi bir şeymiş gibi düşünüp çok karıştırma
kafayı buna takarsan daha çabuk sanrılar daha çabuk kötü evrelere bulaşabilirsin
geçmiş olsun...