Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hakkında merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim

Skolyoz23 inanıyorum bazen öyle şeyler oluyor ki kendimize biz bile şaşırıyoruz,deli diyenlere çok aldırma herkeste var bir zır delilik
çoğunluk zaten çok akıllı değil

peki otobüse binip köylerine gittim diyorsun normal otobüsemi bindin gittin bir yere rüyadamı gittin bu köy nerde Türkiye'demi hangi otobüs gidiyor buraya

Esma gitsin ne işin olur onla :)
üstelik sana zarar vermek istiyorsa
sen öyle bir şey hissettiğinde onlara Müslüman olduğunu söyle sık sık

trky

cin süresine kadar okuyorum, namaz kılan biriyim yani bilmiyorum dua okuyorum on sene geçmesine rağmen ama gitmiyorlar ki :))
normal otobüs ile değil, çünkü onların bulunduğu yer normal insanların görebileceği bir yer değil
gece yarısı aynanın karşısına geçmem yeterli, bu şekilde boyut değişikliği yapıp onların bulundukları yerlere gidebiliyorum

ama sadece bir kaç kez gittim çünkü esma ve bir kaç kişi haricinde beni seven yok orada

Ben 10 sene önce zayıflama ilacı içtim bende acayip etki yarattı tuhaflaştı her şey anlam veremiyordum ne oluyor diyordum ilaç aklıma gelmiyordu sanki uyuşturucu içmiş gibi hayaller gördüm
çalışıyorum işyerindeyim bir müşteri geldi işini hallettik arada ben sigarayı bıraktım darısı senin başına dedi diğer çalışanlardan içenlere dedi
bende dedim istiyorum ama bırakamıyorum İnşallah bırakırım dedim bu gitti
ben işime pc ye yöneldim bir sayfa tıkladım açtım o anda içinden bir sayfa yanına açıldı kendiliğinden hani bazen olur otomatik sayfa açılır öyle sayfayı kapayacağım bir baktım kıpkırmızı bir sayfa siyah küçük harflerle "sen o sigarayı ancak rüyanda unutursun" ama tam bir sayfa büyük büyük ben görünce şok oldum tam sigara konusunun üstüne bana acayip geldi yani arasam bulamam bir sayfa,şaşırdım ve sabahta akşama kadar o sayfaya baktım ertesi gün daha ertesi gün o sayfaya sürekli baktım ama bu hayal değildi gerçekti sayfayı sık kullanılanlara kaydettim sonra sayfa görüntülenemiyor dedi öyle gitti

sonra başka acayiplikler komşunun bir arabası var pencereden bakıyorum tuhaf biri geldi arabanın önünde ama çok tuhaftı etrafa bakıyor elinde bir büyük poşet bir çanta bana bakıyor acayip acayip sonra komşunun arabasının altına girdi o poşetin içindekini alta taktı poşeti buruşturdu çöp var attı arkasına bana baka baka gitti ben korktum bomba koydu sandım aklıma gelmiyor aslında hayal görüyormuşum bende polisi aradım ihbarda bulundum anında geldiler baktılar polisler bile o yüzleri hala gözümün önünde onlarında bir ayağını iki papuca soktum baktılar bir şey yok ben çok şaşırdım sonra anladım çünkü bu başlarıydı sonra kendime çok güldüm aklıma gelince hala gülüyorum bazen, gördüğümü çok net gördüm nasıl olur anlam veremiyorsun poşet içinde büyük bir şey vardı, daha anlam veremediğin o kadar çok şeyler var ki tabi cinlerde var ama senin anlattığın boyuta gelmedim ben çok mücadele ettim sonra sonra geçti aslında anlam veremiyorum diyorum tabi lafın gelişi biraz insanın elinde bir şeyler dikkat edilmesi gereken bir şeyler var tecrübe ediyorsun,insan bilmediği şeyden korkuyor çok korktum o zamanlar ama şimdiki kafam olsa korkmam

bir arkadaşım beyin ameliyatı olmuş bir doktor ilaç vermiş hayal görmeye başladı birilerini yakalamaya çalışıyor orda biri var tutmaya çalışıyor hemen ilacı değiştirdiler yani yapabiliyor ilaçlarda,bir zayıflama ilacı bu kadarını yapabilirmi ve ilaç kaçakmış bildiğin zehir

arkadaşlar süper ya burda acık net paylaşmanız bana mutluluk ve güven verdi hastalıgı anlamamız daha direncli olmamızı saglıyor neyse bende biraz bahsedeyim şu yaşayan ölü sendromu var onu yaşadım hastanede yatarken kactım allah beni hz isanın carmaga gerildigi yere cagırdı cıktım hastaneden ama gercek gidiyom halüsinasyon dgil dikkat ederim yav ben ölmüşüm cehennemde kendimi geziyo sanıyom yolda sanma degil tamamen öyle cevremde gördüğüm kız erkek onların canlı oldugunu benim ölmüş sonradan dirilmiş biri olarak gezdim sonrası malum üzerimde eşertmanlarla polis buldu hastane tutanak falan acil odası iğne vs şeyler ondan sonra klasik hastane yatışı devam etti

trky
kesinlikle ilaçlar halüsiyonasyon görmene neden olur. senin anlattığın olay da ilaç ile etkili olduğunu görünüyor
ondan sonra görmeye devam ediyor musun peki ?
yani ilacı bıraktın anladığım kadarıyla, şu anda hala tuhaf şeyler görüyor musun ??

tb2nhf
nasıldı cehennem :)) yaw eskiden birilerine anlatsam deli derlerdi, şimdi sohbet edebileceğim arkadaşlarım var gerçekten saolun

tryk mesajını yeni gördüm demekki cocugada bulaşabiliyolar ya cok inandırıcı söylüyo görme ihtimali yüksek herşey allahtan yapacak bişey yok allaha sıgınacaz

skolyoz sesleri gercek sesten ayırabiliyonmu yav arkadaş ben şu wifone miydi onu yapamıyom anlayacan görüntülü konuşma yani halisünasyon var benle konuşmuyolar yalnız ses var konuştuklarına cevap veriyom beni niye rahatsız ediyon gibilerinden adamlarda ses yok bi ğün konuşacaklar eminim ne söyleyecekler merak ediyom skolyoz sen görüntülü konuşuyon demi try aynı sorular sanada ses konuşunca sen yanıt verince cevap veriyormu yavbi türlü beceremedim bu işi bi tüyo verin bekliyom yav nerdeydi bu gülme ikonu bulamadım

Skolyoz23 tabiki kaç yıl tuhaflık oldu,her şey o ilaçla başladı bana bir tarafıma zarar verdi
bacak ağrısı için gittim antidepresan verdi kullanmaya başladım cinlerin varlıkları gündeme geldi
ben 3 yıldır kullanmıyorum öyle eskisi gibi değil sanki ilaçlar bende ters etki yaptı diye düşünüyorum,
ben saldırılara uğradım zaman zaman
sesler vs.duardım umursamıyorum görmemezlikten geliyorum böylece bitti
ses duymuyorum artık lakin bundan 4 5 ay önce gece yarısı Allah'ın isimlerini yüksek sesle epeyce okudum
yattım o zaman oda kapısı açık salon yakın fincan sesleri tıkırtılar duydum kalktım baktım sesler kesildi yattım devam etti bende
vurdum kafayı yattım sonra bir şey duymadım
ben görmüyorum dedim ya insanın elinde bir şeyler ipin ucunu kaçırmayacaksın
hiçmi bir şey görmedim çok nadir
bende bir tek bunlar değil başka şeyler de oluyor onlar bana kalsın

skolyoz ve try yarı özel belirtileriözel mesajdan paylaşabiliriz skolyoz sana yarı özel bi mesaj yazdım özelmesajdan bak try dedigin gibi mutlaka bizdede var onlar bana kalsın diyecegimiz şeyler coközelleri anlatmayalım etkilene biliriz yarı özeller özel mesajla sıradanlarıda burdan paylaşırız ayrıca arkadaşlar şizofrenlerde yeti yıkımı makaleleri tezleri vs degişik bilgileri okuyunki bu hastalıga direncli olalım ben öyle yapıyom

try sanada yazdım özelden cevabını bekliyorum

tb2nhf rüyalar çok enterasan bende çok rüya görürüm ilginç

Bir gün bir rüya gördüm, gök gürlüyor şimşek çakıyor bir ses ama bayan sesi ile "bana dileğini söyle" dedi bu soruyu soran Allah'tı,
Allah'ın gerçek sesini duyan hiç olmamış ama soru ondan,bende 2 şey istedim bana kalsın ama dünyalık bir şey istemedim Allah'tan ve o anda şiddetli bir rüzgar beni savurdu bir şey hızla çekti kendine ne kadar gittim kestiremiyorum sanki İstanbul'un bir ucundan bir ucuna gibi bir anda kendimi mezarlıkta mezar taşlarının arasında buldum,beni mezar ölüm çekti sonra bir el sadece bir el gördüm yine o bayan sesiyle gel buraya o el benim elimden çekti mezarlıktan çıkardı o zaman uyandım,Allah
Sevindim dünyalık bir şey istemedim diye
Bu rüyadan sonra benim sıkıntılarım başladı gerçekten öldüm ben dediğim zamanlarım oldu
sonra okuyorsun araştırıyorsun istediğim şey çok zor bir şeymiş öyle kolay değilmiş sıkıntı çekicen
direk Cenneti istemedim ama istediğim şeyin sonunda Cennet var diğeride öyle kaldırmak önemli
sınav dünyası
bu hayal değil gerçek ben buna bağlıyorum

ben şizofren değilim o ilacın sonucunda o kadar kötü oldum hastanede yatmadım
iğne yaptılar sonra ilaç vermeye gerek kalmadı 2 gün işe gidemedim
sonra hiç bir şey yokmuş gibi sanki bunları ben yaşamadım gibiydim

anlatmadığım şeyler cinlerle ilgili değil başka şeyler

tabiki insanın bir şeyleri kendine kalmalı
Skolyoz23 sen nerden otobüse bindin merak ettim :)

trky agırlaştıgın zaman muhakmeni yani gercegi degerlendirme yetini kaybediyormusun sanrı halüsünasyonla karıştırma mesela insanlar havada ucabilecegine inanıyomusun

skolyoz gördüğüm kadarıyla ilk önce hayal ediyo sonra onu gercek olmuş gibi yaşıyo aynaya bakarak o boyuta nasıl geliniyo ilğinc şunu söyleyim trky bizim sorunumuz bütün bu olanları gercek yaşadıgımız icin ben gercek diyorum belkide hasta oldugumuzdan böyle düşünüyoz sonra ona inanıp kalıyoz sahteliğini kabul edemiyoz sorun bu

sana sordugun soruyla ilğili özelden mesaj attım maydonoz bilgin olsun

rica ederim hayali kurar bizim gibi sonra ona tamamen inanır bu sana ilğinc gelir adına nasıl inanıyorsa onada öyle inanır ilac kullanırsa yarıya iner ama tamamen gecmez moralinizi bozmak gibi olmasın calışabilirse calışsın bu onu yüzde elli düzeltir ayrıca bu hayale inanma konusunda doktorlar diyoki ne kadar anlatırsanız anlatın inanmayacaktır diyo ispatlansa bile normal karşıla yaşayan olarak biliyom beyin bozuk oldugu icin öyle inandırıyo cözümü yok iyi geceler

tamam da ona göre halüsiyonasyon olmadığını söylüyor sorun da burada, hastalığını daha bilmiyor
yani o hasta fark etmemiş daha
ben de yıllarca gördüklerimin gerçek oldunu biliyordum yani halüsiyonasyon olmadığını gerçek olduğunu iddia ederdim

sen ona neler olup bittiğini anlatmasını söyle, iyice dinle gel bana anlat bakalım durumu nasıl

yok alsın genede yani calımıyorsa zaten ilacı alsada donuk yüz ifadesi olur robot gibi olur anlaşılır hasta oldugu calıştırmazlar pranoidse dışardaki hic kimse onun hasta oldugunu anlamaz yeni tecrübesiz hastaysa tamamen gecmediğini ona söyleme

tb2nhf

değerlendirme yetimi hiç kaybetmedim sadece o ilacı kullandığım zaman kendimde değildim
bana sorsan yaşadıklarımla ilgili tabiki gerçek derim
mesela bir bomba ihbarı olayını anlattım
cinler insanlarla oynarlar dalga geçerler
bilim dünyası bunu kabul etmez ama ilim dünyası kabul eder
tıp doktorları bunu kabul etmezler
lakin ağır vakalara düşmüş kişilerin ilaç kullanması lazım çünkü insanı hasta ediyor

ben senin durumunu bilemem ama kendimi bilirim
hayal diyorum vs.ama neyin ne olduğunu iyi biliyorum hiç kimse beni bu konuda ikna edemez
sizde bunu hayal olarak kabul edin o seslere çok takılmayn ses duyunca duymamazlıktan gelin
dedimya insanın elinde bazı şeyler
ben istesem bende görürdüm ama buna müsade etmiyorum

dedimya ben şizofren değilim yani bir kaç ses duydum diye
bir kaç görüntü bu anlamı taşımıyor
ben öyle şeyler yaşamıyorum
gizlediğim şeyler birilerini korkutmamak açısından değil başka şeyler
anlatamayacağım şeyler

trky bak sana yaşadığım bir olayı anlatayım

sevdiğim bir kız vardı zamanında, ona ilerleyen yıllarda cin gördüğümü senin hakkında bir şeyler söylediklerini anlattım, başta inanmadı doğal olarak, birazda deli gözüyle baktı tabi ama sevgi işin içinde olunca dinlemeye devam etti

bir kaç ay böyle anlatmaya devam ettim;
dedi ki benim hakkımda bir şeyler diyor mu ??
dedim hiç sormadım valla (ona esma olduğunu söylemedim tabi cin felan demez kıskanır al başına belayı :) )
dedi sorar mısın benim hakkımda öyle bir şey desin ki, sana inanayım

ya kızım öyle bir yeteneğim olsa sayısal loto vs şans oyunlarını sorar zengin olurdum dedim
neyse ısrar etti, bende tamam dedim

bir gece yarısı benim üç harfliler geldi (gelmeden on dakika önce kulağımda sesleri geliyor hissediyorum, eğer aniden gelseler korkuyorum çünkü alışmak mümkün değil görüntüleri kötü)

neyse dedim kız arkadaşım hakkında bilgi istiyorum, o konular hakkında bilgi veren kabileden olmadıklarını yasak olduğunu söylediler
çok ısrar edince bir seferliğe mahsus söylediler (10 yıl boyunca 3/4 kez yine söylediler :) )

kız arkadaşın seni aldatıyor dediler, inanmadım
sinirlendim bağırdım küfür ettim gönderdim

ertesi gün sabah çocuğunun ismine kadar yazılı olan bir mektubu baş uçumda buldum ve götürdüm kız arkadaşıma gösterdim
yalan inanma dedi (ama rengi felan attı)
ben kız arkadaşıma inandım tabi

ama biraz zaman geçtikten sonra (bir yıl sonra) gerçekten beni aldattığını itiraf etti ve af diledi
bende kabul etmedim tabi
aldatmak derken, başka biriyle çıktığını ama asla bir şey yaşamadığını söyledi
neden şimdi söylüyorsun dediğim de ise, vicdan azabı çektiğini söyledi

hastalığımın en kötü safhasına çıktığı zamanlarına neden olmuştu

aradan şimdi 5 yıl geçti sanırım, geçen faceden yazdı bana iyi misin diye??
engelledim direk :))

benim ilk zamanlarım gibi banada yıllarca cin dediler ama geçmedi, bir kaç hocaya gösterin eğer düzelmezse kesinilkle bir doktora görünün ayıp değill sonuçta

beyin okuduğuna inanıyorsun doğru mu anladım

keşke yakında olsaydın da bana da baksaydın :))

Skolyoz23 doğrudur anlattıkların bu konulara vakıfım bilgim var oldukça bende gittim hocalara gitmiyorum çünkü yüzde doksandokuzu dolandırıcı sahtekar kimlerle karşılaştım o ayrı bir komedi içine girmeyince anlamıyorsun
hocaya gidenler çok fazla bilirsiniz tıklım tıklım

şuda var neden bu hastalıklarda işin içinde hep cinler var,
MAYDONOZ benimde hislerim kuvvetli oldukça ve bir şeyleri hissederim ama hislerimle hareket etmem

kafama bir şey takıldı, senin anlattığın bu kişi gerçek biri mi yoksa senin hayal kurduğun biri olmasın ??
yani sende benim gibi esma denen biriyle konuşuyor olmayasın
ben yıllarca esmayı gerçek sanarak konuşurdum
aslında senin o bahsettiğin arkadaşın aslında hiç yok olmasın :)

iyileşmene çok sevindim inşallah sevdiğiniz çocukta iyi olur hiç canızı sıkmayın hemen resime bakayım merak ettim

bir şey diyeyim mi, senin arkadaşın paranoid şizofreni tam değil ama tedavi olmazsa bence olabilir çünkü o evreye doğru gidiyor
bak en iyisini doktorlar bilir ama ben öyle hissettim

o nedenle elinden tutup hiç doktora götürüp sen konuştun mu ?

ya tam olarak ne anlatıyor sana çok özel değilse yazar mısın

nasıl hayal olsun olmayan biri hayatında nasıl varmış gibi hımm Skolyoz23 iyi sıkıştırıyorsun
maydanoz kendini ispat etmek zorunda kalıyor resmi niye atıyorsun :)

benim hiç öyle hayal kurma özelliğim yok hatta gelecekle ilgili bile hayal kurmayı hiç sevmem yarın ne olacak bilinmez
Skolyoz23 madem bu kadar hislerin kuvvetli hissediyorum diyorsun
bende yazdım az çok de bakalım ben nasılım sence :)

paranoidin kötü yönü ne biliyomusun öldürülecegine taminanıra öldürecegi sandıgı kişiden önce davranması doktor bana böyle dedi psikozunda dereceleri var en agırını yaşarsa zıvanadan cıkar şu belirtilere göre agır degil ama kesinlikle paranoid igne vurdursun anası babası zorla doktora rica edin igne vurulduktan sonra vuruldu kagıdını bana getirsin desin

MAYDONOZ

ben düzenli kullanıyorum ne yani ben ilaç içmesem beni demi takip edecekler yoksa siz farklı ülkedesiniz ondan mı acaba, yani sizin orada işler daha mı sıkı
benim yeşil reçetem ve raporum var, bir ilaç yazıyor üç ay yetiyor :))

trky

ya aynısını ben yaşadım bak şimdi esma gerçek değil biliyorum ama o zamanlar rahatsızdım diye gerçek sanıyordum
biri de çıkıp demedi ki bana, hele esmanın resmini göster
ondan dedim sevgilin gerçek mi diye maydonoza :)

benim hislerim o kadar kuvvetli değil ki, maydonozun öyle :))

trky

bak tamamen sallıyorum ha :))

evin tek kızısın sanırım ve dışarıya çıkmayı pek sevmeyen, çıksan da pek uzun duramayan birisin :))))))))))

arkadaşlar konuşmalarınıza çok maydanoz oldum araya giriyorum gerçekten öyle şeyler yazıyorsunuz ki bilhassa tıbbi vs anlamıyorum pisikoz vs.her hastalığı öğrenmişsiniz aynı doktor gibisiniz ben sağlıkla ilgilenirim ama yaşamın kalitesi açısından daha çok
çok şey öğreneceğim anlaşılan bu siteden
nasıl varmı böyle bir şey hiç duymadım devlet peşinemi düşüyor ilaç kullanmayınca

doğrudur, bizim buralarda pek öyle bir şey yok diye biliyorum

Üst Alt