Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hakkında merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim

Skolyoz23

iyi salladın gerçekten :)
evintek kızı değilim ve dışarıya çıkmayı severim ama bugün sadece kısa bir çıkış yaptım evde vakit geçirdim
çıkarsam uzun dururum
yürümeyi çok severim saatlerce yürürüm

ben çok uzun yıllar çalıştığım için yoğun hafta sonları geç saatler vs.evden çok işteydim ben sizden yaşça büyüğüm çocuklar
iki yıldır çalışmıyorum evin tadını çıkarıyorum buda ayrı bir konu yani evde oturmayı özlemişim
sabah evde kahvaltı yapmayı özlemişim çünkü kalkar kalkmaz birşey yiyemem zaten yapmazdım alışkanlık edindim
şimdi yapıyorum bunun gibi

pek göremedin heralde

benim öyle bir yeteneğim yok ki zaten, on yıl boyunce sadece 3/4 kere bana cinler söylemiştir
bir konu hakkında bilgi sahibi olmam gerekmiştir yardımcı olmuşlardır (maddi konular hariç)

ama normalde öyle bir yeteneğim yok zaten ve artı olarak eskiden 2 günde 1 gelen esma ve kabilesi
son bir yıldır ayda 1 geliyor yani iyiyim artık :))

adamların ruh yasası var bizimkilerde 1 milyar maaş verecek rapor verene kadar canları cıkıyo bide hastanede yer yok ayagına cok agırsan bile yani dışarıya cıkınca ailesini kendini perişan edeceklerini bile bile cıkarıyorlar bana öyle oldu başka hastanede bakmıyo cok agırsınnerde tedavi oluyosan oraya git diye paran varsa özele gidecen yoksa eşşek gibi bu derdi cekecen tek ceksen neyse ailenin hayatınıda maf ediyon siz şanslısınız maydonoz

ben hastanede yatarken yatakk yoktu diye, tek kişilik kanepe vardı odada orada yatırdılar öldüm daha beter oldum, her yerim tutuluyordu :)

resimlemi hocaların bazılarıda resimle bakardı onlar fal için değil tabi
MAYDONOZ baktığın falmı başka bir şeymi ben fal istemiyorum
aslında ben çok seneler önce bakardım kahve ve suya iyi tuttururdum
şimdi baksam yine tutturabilirim ama bakmıyorum bakmak istemiyorum
uzak duruyorum böyle şeylerden

sen neye bakıyorsun

resimlemi hocaların bazılarıda resimle bakardı onlar fal için değil tabi
MAYDONOZ baktığın falmı başka bir şeymi ben fal istemiyorum
aslında ben çok seneler önce bakardım kahve ve suya iyi tuttururdum
şimdi baksam yine tutturabilirim ama bakmıyorum bakmak istemiyorum
uzak duruyorum böyle şeylerden

sen neye bakıyorsun

bana fal bakar mısın rica etsem atayım kahve resmini bak :)

geldim içerde işlerim vardı ama şimdi çıkıyorum
fal bakmıyorum bıraktım ben eğlence olsun diye bakardım
su el kahve
10 yıl önce bununla ilgili bir şey yaşadım o kabusları yaşadığım zamanlarda
hayal diyelim hayalda olsa birileri beni ikaz etti diyelim

bazen kendim baktırdığım oldu çok nadir oda bana iyi gelmiyor hissediyorum

çok geç olmuş hepinize iyi geceler

bende yatıyom şizolar;) iyi geceler

hadi bakalım bekliyorum, benim seslendirdiğim bir şiir var dur bende onu sana atayım dinle :))

Arkadaşlar merhaba, bana sadece okb teşhisi konmuştu ancak biraz bahsedeyim tecrübelerinize nazaran bir yorum yaparsanız sevinirim. Öncelikle yaptığım şeylerden emin olamama durumu var. kapı pencere çeşme ocakları defalarca kontrol etme, atm de işim bitince ayrılamadan durmadan iptale basmak, yolda giderken devamlı cüzdan telefon yerinde mi gibi kontroller yapmak gibi ama bunlar günlük yaptığım aklıma gelen şeyler işimde ise aynı şeyleri defalarca emin olamayıp kontrol edince yavaş çalışıyorsun şeklinde bir tepki almamla işimden olmama kadar varmıştı ancak psikiyatri o zaman sağlam demişti o ayrı bir konu derdimi anlamamışlardı.. Beynim hiç durmuyor mesela sürekli düşünüyorum içimden hep konuşuyorum kendimle ayrı bir dünyam hayatım var mesela hayalimde canlandırdığım, evlerim arabalarım, işim, olmak istediğim yer belki de.. veya gözümü kapıyorum hayalimde hemen bir resim çıkıyo saçma sapan mesela bir timsah ağzı açık bu açıklığın içinde çok güzel bir deniz manzarası var ve timsahın açık ağzında 2 kişi ayaklarını aşağı sallamış manzarayı izliyo gibi değişik değişik saçma sapan görüntüler yani.. yine aynı şekilde genel olarak insanlardan nefret etme kimseyle muhatap olmak istememe işte yolda yürürken üstüme üstüme gelenlerin yada otobüste sürtünenlerin yanımda sesli konuşanların kasti yaptığını beni rahatsız etmek için yaptıklarını düşünmek kimseye güvenmemek hep şüpheci olmak gibi durumlar şu an aklıma gelenler bunlar birde geçen sene olan bir durum var kışın gece üstümde önden fermuarlı kalın hırka giyip yatardım sabah uyandığımda hırkayı üstümden çıkmış yorganın üstünde bulurdum herhalde gece çıkarttım hatırlamıyorum derdim ama yine bi sefer de gece giyip yattım ama sabah kalktığımda üstümde değildi fermuarı kapalı boğazına kadar çekilmiş bir halde yine yorganın üstünde dümdüz serilmiş duruyordu. Kendim çıkarmış olmam mümkün değil yani Sizce durum nedir?

uzakyol geçmiş olsun Allah şifa versin
bizim doktorlar buna emin ol iyi bir cevap verirler profesör doktor Skolyoz23 ve doçent doktorlar tb2nhf ve MAYDONOZ
şu anda yoklar belli hele bir gelsinler :)

tabi işin latifesi bir yana bir şey başa gelince çok şey öğreniyorsun,

ben ancak sana çok aşırı bir takıntın var diyebilirim bunlardan vazgeçemiyormusun, birileri yazdıkça birilerimizde kendimizi düşünüyoruz bende varmı böylece nerdeyiz test edebiliyoruz birbirimizden bir şey öğrenebiliyoruz burası çok faydalı bir site olmuş
anlayabiliyoruz mesela benim öyle bir takıntılarım yok, ama bunları yapa yapa alışkanlık halini alabilir düşüncem bunlardan vazgeçilebilir
insan her şeye alışıyor peş peşe 3 5 gün çekirdek yersin alışabilirsin,kolaya alışkanlığı olanları cipse alışkanlığı olanları biliyorum,bırakmak için istemek gerekiyor,insanın ruh hali kişiden kişiye nasıl farklı bir şeyler çekiyor kendine anlaşılması zor sırrını çözmekte çok zor,

uzakyol okb sin okb nin agırını gördüm malülen emeklimi bilmiyom ama emekli şunu net söyleyebilirim okb nin agırları hayatı cok etkiliyo bi tane kadın vardı abartısız konuşuyom günde cocuklarını 5 kez banyo yaptırıyo diye yanımda hastanede yatıyodu daha agırları ise kapıya peceye dokunamıyo ben gördüm buda onu bunalıma sokuyo intara teşebbüs ediyo hic ni hastalıgı ne hafife alacan nede abartılı bulacan okb ye ne iyi geliyor onu internetten araştır yalnız abidik gubudik şeylere inanma bazı doktorların tezleri internette yayınlanıyo onları oku kafana takılanları doktora sor ilaclarını aksatma inşallah allahın izniyle sabit derecelerle kalsa bile şükret inşallah tamamen iyileşir geçmiş olsun

trky sana alındım docentmiyim aşk olsun bi ara bende vardı halada var calıştıgım yerde hastaları bulup anlarsın hani biz birbirimizi dakkada buluyoz muayene edip kendimi doktor sanıyodum yani profosör üstü falan bu da büyüklük sanrısı olsa gerek bi kaç tez yazda şu normal doktorluktan kurtul en azından uzman ol

skolyoz cinlerle konuştugun zaman onların dedigine tamamen inanıp bi uygulama yapıyonmu net cevaplarsan sevinirim ben görüntülü görüşme yapamıyom

bende 2 yıl tedavi gördüm anksiyete dedi doktor ama bende bazen değişik şeyler duyuyorum yada bana öyle geliyor

uzakyol
aynen anlattığın kadarıyla okb sin doğru ama bu günlük hayatını ne kadar etkiler hasta düzeyinde olup olmadığını ancak doktorlar karar verebilirler ama okb hastaları teşhisi konulabilmesi için bu hastalığın en az 6 ay boyunca doktor gözetiminde devam ediyor olması gerekiyor
ve ilaçları kullanmana rağmen geçmiyorsa (hastane de büyük ihtimalle yatışını verecekler ve en az 1 ay süreli tedavi göreceksin)

bütün yapılan işlemlere rağmen beynindeki düşüncelerden kurtulmamış isen ve doktorun uygun görürse

1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen:% 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen:% 30
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen:% 70

bu oranlardan birini sana verecek ama hangisini verir tabiki onu ben bilemem geçmiş olsun
ben on yıldır şizofren olmama rağmen bile düşün bana tedavi ile işlevselliği kısmın düzelen dedi, sana tutupta hemen işlevselliği düzelmeyen vermeyecektir bilgin olsun

trky
psikiyatri konusunda biraz bilgiliyim doğru ama prof olmadık olamayız da :))

tb2nhf
son bir senedir olmadı ama öncesinde kesinlikle oldu doğrudur

Dolunayy
geçmiş olsun öncellikle.
şu anda tedavi görmeye devam ediyor musun yoksa iyileştinmi ve artı olarak ne gibi sesler duyuyorsun merak ettim

yav skolyoz şeytanın bacagını bi kırıp görüntülü görüşme yapsaydık devamı gelirdi:))))) sırf bi hayali hatun bulmak icin söylüyom bunu

eskiden onların söylediklerini dikkate alıp uyguladıklarım çok oldu doğru ama hasta olduğumu fark ettikten sonra dinlemiyorum onları
valla görmesen daha iyi, bazen güzel bir şekilde görünüyorlar bazen çok korkunç bir silüete bürünüyorlar yani olan beyninde yanar demedi deme :)

Skolyoz23

yazdıklarını sabahtan beri okuyorum çok değişik birisin ben senin gördükleri görmüyorum ama sanırım bende de bir şeyler var gibi nasıl anlaya bilirim yardımcı olur musunuz lütfen

trky tb2nhf Skolyoz23 cevaplar için teşekkürler.. Burası gerçekten çok faydalı, kimsenin kimseden bir çıkarı yok birimizde bir iyileşme veya ekpss atanma durumu v.s olsa seviniyoruz. Hepimize Allah şifalar versin inş. Çare aramak bizlerden şifa Allah'tan. Okb için ilaç kullanıyorum birde terapiye gidiyorum ama daha başlamadı her gittiğimde konuşuyoruz biraz sonra dönüyorum. Sadece söylenen en etkili yöntemin takıntıya maruz kalmak olduğu mesela ödev veriyolar, her sabah akşam birer defa kapı pencere kontrolü yapacaksın evden çıkınca dua okumayacaksın gözlerini kapatıp üflemeyeceksin gibi. Böyle bir takıntı da vardı çünkü. ilaç+ iradeyle sadece 1 gün tahammül edebildim bakalım inş sonuçları güzel olur.. Birde burada 3 harflilerin görünmesi konuşulması gibi şeyleri okuyunca hep musallat oldukları aklıma gelirdi, hedef tv deki salih memişoğlu da bazen bunların şizofrenlerde hayalden ibaret olduğunu da söylediğini duymuştum burda da okuyunca daha net anlaşıldı konu.

Dolunayy
ne gibi şeyler duyduğunu anlatırsan bir nebze yardımcı olabiliriz tabi ama profesyonel bir doktordan yardım almak her zaman daha iyidir, biz yanıltabilir, yalnış yönlendirebilir veya aklında başka bir durumun yaşanmasını tetikleyebiliriz. o yüzden her zaman doğru kişilerden yardım almak iyidir

uzakyol
iyi olursun inşallah çünkü beyin önemli valla, gitti mi her şey bitiyor

dolunay ilaclarını aksatma derim ankisiyetenin cok agırını gördüm cok agır olursa calışamazsın gerci doktorlar bu hastalıga tırı vırı gözle bakıyor doktorlar yalnız şizofreni ve benzeri psikotik hastalara rapor vs istirat konusunds yardımcı olyorlar ayrıca cok agır ankisiyete olanların ceza ehliyeti yoktur cok agır ama cok agır olmalıdır inşallah sendeki agırlaşmaz bu da hastalıgın ciddiyetini gösterir ankisiyeteye calışmak iyi gelmez şizofren gibi degildir seni kaygılandıracak ortamlardan uzak dur bu hastalık toplumda nerdeyse herkeste vardır

tb2nhf

yooo ben çok iyiyim zamanında yaşamış olduğum olaylar nedeniyle biraz kötü olduğum günler olmuştu ama artık iyiyim. 2 yıldır ilaç kullanıyorum ve kullanmaya da devam ediyorum iyiyim teşekkürler

geçmiş olsun umarım zamanla her şey daha güzel olur, ne iş yapıyorsun öğrenci misin ?

Üst Alt