Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastaları, hastalıklarını kabul edebilir mi? Deneyimler..?

Fatih4972

Yukarıda ki mesajında bana sorarsanız ben bildiğiniz psikopatım diye bir cümle yazmışsın. Sen bu sitede bir kaç mesajında ısrarla askerlik yapmak istediğini fakat askere alınmadığını yazmıştın. Kusura bakma ama dünyanın hiç bir ülkesinde psikopat birine askerlik yaptırmazlar.

Çok merak ediyorum; şizofren birisi şizofren olduğunu nasıl anlar ?

Anlamaz.eger farkında ise psikoz ve benzeri rahatsizliktir .algilayamiyorsa sizofreni

Dsm kriterleri var.ona göre karar veriyorlar.
Psikotik bozukluklar sınıfı var.sizofreni daha farklı.
Çok fazla çeşiti var.
Eğer akut ataklar duzelmiyorsa kişi algısi bozuluyorsa bu onu sizofren yapıyor malesef.
Kisi ilaç almalı.yoksa atak olusabilir.
Bazı durumlarda psikotik durumu sizofreniye dönüşmez.kisinin genetiği ile alakalı.
Her psikotik rahatsızlık şizofreni degilidr.ama her şizofreni psikitik bir bozukluktur.

Son düzenleme:
Bence farklı bana bi organik olmayan psikoz demişlerdi şu an gayet iyiyim akıl olarak

@manda,

Yattığım hastanede adamın biri normale dönünce kabul etmiyordu ama transa geçip kendi kendine konuşuyordu. Alakasız cümleler kuruyordu. Böyle halüsinasyon falan görüyordu. Bazen ise normal konuşuyordu. Çok garip bi hastalık ve kişiden kişiye değişiyor. Eğer kendini iyi hissediyorsa selam olsun ona. Ekt döneminde tek hatırladığım o çocuktu iyi bir insandı.

Dediğiniz gibi çok farklı tipleri var.

@Ahmet T,
Genel de normal hayat gibi olur gerçek ile halüsinasyonu sürekli fark edemez. Bu yüzden şizofrenler tehlikeli olabilir.

@Death,

hocam siz tedaviye yanıt veriyor musunuz ?

@Polmiks,

ben çevreme saldırıyordum polis zorla hastaneye yatırdı

Saldırma konusu bende de var, nasıl atlattınız hocam? Özel ilaç kullanıyor musunuz onun için?

Ben sırf onun için dışarı çıkmıyorum. Herkese bağırıp çağırıyorum. Siz şimdi nasılsınız? İyileşme var mı?

Aileye saldırı mı dışardan geçene de mi saldırı

@Tyler D.,

Aile ve gelen geçene, biri bana göz teması kursa bile. Yani metroda otobüste her yerde.

@Ahmet T,
Şöyle söyleyeyim, genelde depresif atakta ve aşırı stresli olduğumda o hissi yaşıyorum. Metroda bekleyen insanlara bile sataştığım oluyor. Çok farklı bir his, bana stres veren her şeyi yok etmek gibi düşünebilirsiniz.

@dgcnn,
Senin tek başına dışarı çıkman aslında yasaklanması lazım, ya birisine zarar verirsin yada birisi sana zarar verir. bunun bir düzene sokulması gerekiyor böyle olmaz.

@Polmiks,
Ben bunu doktora anlatınca bana yardımcı olun diye gidiyorum, bana orta depresif nöbet raporu çıkarmış. Ben artık nereye gideceğimi şaşırdım.
@Ahmet T,
Maalesef çok oluyor ama babam bir şekilde çözüyor. Adamın teki bizim arabanın yerini işgal etti diye arabayla adama girdim. Keşke olmasaydı sonra büyük pişmanlık duyuyorum.

@dgcnn,

Seninki şizofreni gibi değil sinirlerini engelleyemiyorsun gibi, Şizofreni daha çok hayal görür olmayanı oluyor gibi görür. Cin filmlerinde gibi yani olmayan olayları uydurmaya yönelik ama senin anlattığın daha çok sinirlenme ve kendini tutamama durumu gibi görünüyor.

Üst Alt