Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

muhtemelen ilaçlarım zaten değişecek gibi eğer bende psikotik bozukluk değilde başka birşey varsa değişebilir bu arada sana birsey soracağım bu beni çok üzüyor deep araba motor araç v.s kullanamamak ruh sağlığıyla alakalı değilmi tamamen zihinle alakalı ben bi bayan psikiyatriye gitmiştim bu soruyu sordum yetenek yoktur diyo beni bi sinir etti o an sorma yetenekle ne alakası var olay kafada değilmi gir bak goggleye yaz kimler ehliyet alamaz diye yaz orda ruhsal sağlığı bozuk olan kişilerde var görme kaybı olanlar v.s

Yine yanlış bilgiye sahipsin benimde engel raporum var şizofreniden ama ehliyete sahibim.Olayın kafada bittiği doğru ama bunu biraz da sen istemiyorsun.

arkadasım ben neyi istemeyim ben araba kullanmak için bikaç kez denedim sürmek için ama beceremedim kafam almadı hatta abim vardı yanımda senden sürücü olmaz dedi ben şizofreni bir kişi daha görmüştüm oda kullanabiliorum dedi araç çok ilginç bi durum bence tamamen zihinsel bi durum bu doktoruma basa basa danısıcam bunu ayku testi yaptırmasını istiycem ona göre adım atalım

Bu konuyla ilgili herhangi bir tramva geçirdin mi örneğin herhangi bir kazaya karıştın mı bunun da etkisi olabilir sen istemiyorsun derken senin elinde olan bir şey anlamında dedim.

travma mı anlatayım sana travmalarımı küçükken yılan dolandı bacama sora minübüs gecti üzerimden ardından küçükken bi cocukla kavga ettim babası geldi odunla kafama vurdu 17 yasında karda kafa üstü düştüm kayarak ardından lisede mesleki iş yaparken kafama demir profil düştü yine küçükken babamın haTASI BENİ BERBERE CIRAK VERDİ ordaki serseri kalfalar kafamı duvara duvara vurdu 1 2 kez yeterlimi deep şimdi bana ne yapmam gerektiğini söyle insanı en iyi kendisi ANLIYOR allaha sükür hayatımı devam ettire3biliyorum ama işin içine zeka olayı girdimi beynim duruyo biraz yani az cok zihnen sorunlarım oluyor

Minibüsün üzerinden geçmesi bu tür olaylarda etki edebilir,nitekim ben de bir yayaya çarpmıştım o günden beri araba kullanamıyorum bunun da zekayla alakası yok arkadaşım sadece dürtülerim ve kendi kendime çektiğim setler buna izin vermiyor.

şimdi bu yasadığım travmaların zekayla alakası yokmu diyosun deep peki ne yapmam lazım benim ilaçların zihnimi acıcağını sanmam ki küçüklümden beri hep sorunluyum ben

Olabilir de ama sanmıyorum sonuçta okuma ve yazmayı becerebiliyorsun.Kendini ifade edebiliyorsun üstünden minübüsün geçmesi etkili olmuş olabilir acaba bende birgün birisinin üstünden geçer miyim diyerekten çekinmiş olabilirsin.Yavaş yavaş alıştıracaksın kendini bir anda trafiğe tabiki çıkamazsın örneğin tenha yollarda kullanmaya başlayabilirsin.Dediğim gibi şizofren rahatsızlarının ehliyet alamaması gibi bir durum söz konusu değil.

anlamadığım husus var haklısın yazmayı becerebiliyorum okumayıda ama ben bu sayfada cok gördüm zihinsel engelli kategorisinde hasta onlarda yazabiliyor okuyabiliyor ama hatta raporları bile varmıs şu oranda sukadar diye ben bunu nasıl ispatlıyacam doktorlara bunu ya bendede zihinsellik varsa ama doktorlar anlamıo tam anlamıyla iyi teshis koyamıormu anlamadım

lise mezunuyum da okulu bitirene kadar neler cektim bilemessin ilkokulu özel a sınıfında okudum ben ortaokulu öle böle idare ettim lisede kopyayla felan he bi tarihim iyidi

bilirmisin özel a sınıfını sorunlu kişiler sınıfı

mesela güvenlik sertifikası belgesi almak istiyorum ama yapamam diye korkuyorum yine zihnen sorun yasarım diye korkuom gemide yasadım çünkü beynim duruyo bazı yerde kendimi zor toparlıom garsondum ben ascıyada yardım ediodum aşçı abicim senin beyninmi duruo diodu ilaçmı kullanıon sen diodu ulan neyim ben ya nasıl acıklayacam doktora bu derdimi

Zihinsel bir sorunun olsa doktorlar zaten bunu anlarlardı bence artık doktorlara birşeyler anlatmaya çalışma çünkü sen anlattıkca onlar raporu koparabilmek için kendine birşyler arastırıp yakıştırdığını düşünüyorlar bence sen 6 ay duzenli tedavını ol ilaçlarını alıp kullan zaten ondan sora oranını verecekler karıştırma hiç..iyi bır arac kullanıcısı olabılmek ıcın gercekten sabırlı olmak ve pratık gerekıyor bırkaçkez denedim yapamadım demek arac kullanamıyorsun anlamına gelmıyor ugrasacaksın azar azar sureklı pratık yapacaksın bız kardesımle beraber başladık o cok ugrastı hergun cat pat cocukları okula goturup getırdı bense vay yapamam vay ben kullanamıyorum derken baktımkı olay mucadeleymiş ...heyecandan hata yapıyor olabılırsın benım gıbı oda zamanla duzelır (hala heyecandan arabaya bındığımde gazın frenın yerını sınyallerı tekrarlıyorum :) )...herşey yılmadan mucadele etmekten geçiyor ..sen herşeyden vazgeçmiş gibisin

ben herseyden vazgecmedim esma olmuyor kapasite bukadar yetiyor kafada sorun 6 ay ilaç kullan 6 ay sora verecekler raporunu diosun ne malum verecekleri kesin bişey yokki ortada ayrıca ne biliyon psikotik bozukluktan cıkacak başka bi tanı konacak iyileşirsem ne ala süperr ama iyileşemessem 6 ay soraki heyet ve psikiyatri doktorları nerden hatırlıcak beni aa fatih gelmiş 6 ay önceki hastamız bukez raporu verelimmi dicekler bakacaklar incelicekler bencede bende psikotik bozukluk yok ağlıyorum arada sırada içime kapanığım mutsuzum hep hayata küstüm zihnen sorunlarım oluyor düzenli bir işte çalısamıyorum garip garip hareketler yapıom buda depresyon demek çünkü ben bunları devlet hastanesinde doktora anlattım depresyon tanısı koydular ruhsal ve duygusal işaretlidi ağır ve sorumluluk alan işlerde çalıstırılamaz diodu oranda % 45 di ama gecersizdi anlatabilmişimdir umarım :)

O zaman o kapasiteyi aşacaksın arkadaşım olmuyor yapamıyorum diye baştan pes etmek bir hastalık değildir sadece çaresiz olduğuna kendini inandırmaktır.Sana bir örnek vereyim şizofren hastalarının genelde okuyamadığı söylenir ama ünlü Matematikçi John Nash profesör olabilmiştir.Misal kendimden örnek vereyim lisans mezunu olabildim hemde en son sınıfta hastalığım zirve yapmıştı düşünemiyordum,kitleniyordum sinirden,sinir krizleri geçiriyordum,çatacak yer arıyordum,halisinasyonlar bile gördüm zaman zaman.İsteyen yapar arkadaşım,yeterki nasıl isteyeceğini bil.Evet şizofreni hastalığının iyileşebilmesi çok nadir rastlanan bir durum iyileşse bile vücutta ve ruhta derin izler bırakabiliyor.Ama sırf böyle bir rahatsızlığımız var diye hayattan baştan pes etmek kişinin kendisini kandırmaktan ibarettir.

arkadaslar bendede bazen kendı kendıme konusmalar cınnet gecırcekmıs gıbı hısler gelıyor bu belırtıler şisofren degılmı

arkadaslar bendede bazen kendı kendıme konusmalar cınnet gecırcekmıs gıbı hısler gelıyor bu belırtıler şisofren degılmı

evet şizofren belirtileri bu arkadaşın en yakın sağlık kuruluna git psikastriye anlat bu olayları sana rapor verirler.sende şansını dene mücadele et.

raporum var kardes zaten ben panık atak depresyon hastasıyım bu belırtılerde bazen gelıyor bende :(

bugün kulaktan girdim bende hafif işitme kaybı var odyo testi yaptırdım sonucu verdim bekle dediler raporu aldımda elime % 4 vermiş güldüm geçtim at çöpe % 4 ü :) ne işe yarar ki umudum psikiyatrideydi yamuk yaptılar anasını satim

benımde tek kulagım tam sagır dıgerımdede hafıf bır kayıp var sadece kulaktan %12 verdıelr

sevgili egos45, neredeyse bütün forumu okudum. Arkadaşlar oldukça yapıcı ve olumlu yazmışlar. Kaygılarını ve yaşadığın zorlukları çok iyi anlıyorum ancak benim bu hikayede anlamadığım bir nokta var. İçgörüsü bu denli yüksek ve sorununun bu denli farkında bir insan olarak rapor almak konusundaki ısrar ve çabayı tedavi görmek için kullanmayı denedin mi?

Yani bütün rahatsızlıklarda iyileşme olmasa da kısmi düzelme, yaşamı kolaylaştırma mümkün. Tedavi görmeyi kabul etmeniz gerekiyor. Tedavi rapora giden aracınız değil, nihai amacınız olmalı.

Ayrıca bahsettiğiniz çocukluk travmalarının sizi şizofren yapması gibi bir koşul yok. Elbette ki şizofren olabilirsiniz ancak bacağınıza yılan dolanması ya da dolmuşun altında kalmanız sizi şizofren yapmaz. Bence kendinize tanı koyup rapor alma çabasını bir kenara bırakıp kendinizde rahatsız olduğunuz davranış değişikliklerini nasıl yapacağınız konusunda bir uzmana danışın. Araba kullanamamak bir şizofreni belirtisi olsaydı biz kadınların külliyen şizofren olmamız gerekirdi :) Ben kendi arabamı satın aldıktan bir yıl sonra trafiğe çıkabildim :)

Umarım kırıcı ya da yargılayıcı bir tonda olmamıştır yazdıklarım. Hasta olabilirsiniz ancak hasta birinin ilk amacı tedavi olmalıdır.

Hepimize sağlıklı bir ömür dilerim

Selam mithat .bende 2013 te np ıstanbul hastanesi nde yattım sizoaffektif bozukluk hastasıyım.özürlü raporu yada malunen emeklilik şansım varmı.bende bursa da yaşıyorum.

Aleykümselam kardeş
ben 18 yaşında yakalandım hastalığa alkol esrar ı bünyem kabul etmiomuş

bursa devlet hastanesinde heyete girdim
100 de 50 rapor oranı aldım
raporda çoğul madde kullanımına bağlı psikotik bozukluk yazıo

18 yaşından 32 yaşıma kadar 3 kere atak geçirdim
yanlız bursa devlet hastanesine heyete girmek için başvurduğumda
doktor epkriz getirmen lazım dedi o ne dedim
bakırköy akıl hastanesinde yattına dair rapor dedi
götürdüm epkirizi heyet doktoru okudu epkrizi
100 de 50 yazdı

yanlız burdan duyduğum kadarıyla 100 de 50 oran malulen emekliliğe yetmiomuş

şizoaktif ne demek yani
şizofrenmi demek oluo

EGOS45 bende manisalıyım tedaviyi ruh sağlıında olucaksın raporu başka hastanede alacaksın nedeni sorucksn benim orta düzeyde mental retardasyon ve atipik psikoz hastası çocuğum var benim sadece mental retardasyon dan yüzde yetmiş alman gerekirken her iki rahatsızlıktan aldığım oran yüzde elli bu çocuk 12 senedir ilaç tedavi si görüyor sen tedavinin mrsh sinde ol raporu için celal bayar hastanesine git ruh sağlığından rapor almak çok zor sana tavsiye

Neden artık devlet yada Üni. Hastanelerinin psikiyatri doktorlarindan rahatsızlığı nedeniyle çalışamaz verilen kişiler malüllük tespiti başvurularında ara karar ile Sgk. Tarafından (Kendi şehri dışında olmasına rağmen ! ) Man.Ruh. Has. Sevk ediliyor?

Son düzenleme:
adil12

bende 24 saat net kullanıyorum ama f29 psikotik bozukluk hastasıyım :)

Arkadasim psikiyatri servisinde yatman gerekiyor ama sen yerinde durAmiyosun yatamazsin yatarsan rapor verirler

egos45 ben hepsini okuyamadım ama şöyle birşey yapma şansın var mı. sana benzeyen ortak yönleriniz olan insanlarla aynı ortamda kalmaya çalış bunu yaparsan yalnız olmadığını bazı saçmalıkları herkesin yaptığını ve bunun normal olduğunu ama önemli olan hayatı güzel yaşamak olduğunu bunu berabercede yapabileceğimizi güzel arkadaslıklar kurabileceğimizi farketmek.

avrupada Larche yapısı var jean vanier tarafından kurulmuş çok da güzel bir sistemdir.

yani senle ortak yönleri olan insanlarla vakit geçirmeye çalış.yani anlattıklarına bakıyorum sanki bi kısmı çok normal gibi yani ama düzelebilecek düzeyde o anlamda. bunun dışında rapor alabilirsin şizofren de olabilrsin bunlarda normal ve çelişki yok

başarılı bir hayat diliyorum ve ben başarılı olabileceğine de inanıyorum

egos nerelerde raporu hallettimi acaba kayıpları oynuyor

şizofreni teşhisi konuldu napmalıyız???

Hayırlı geceler. Bir yakınıma 1 ay önce şizofreni teşhisi konuldu. Daha 1 aydır doktora gitmeye başladı. Acaba heyete girip oran alma hakkımız varmı. Teşekkür

Üst Alt