Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

TEPECİK ARASTIRMA HASTANESİ paranoya benim 6 ay tedavi görmem gerekiyomus depresyonda olabilirmiş bende depresyon içinde rapor veriliomu acaba %45 80 diye cetvelde varmı depresyon hastalığı

senle aynı hastanede aynı kogusta olmak istemezdim :(

yani ben 6 ay iyilesemessem ilaç tedavisiyle bana % 40 veya 70 verilir dimi 6 ay sora heyette

sen antebe gel ben sana 15 günde raporunu alırım egos :cool::cool::cool::cool::D:D:D:D

evet egos

6 ay sora tekrardan izmirde koşturacam yine heyet için ve hale suan kbb göz fizik ve en son heyete gireceğim yani 3 4 defa izmire gidip geleceğim sora 6 ay sora tekrar izmire heyete urascam

yani yeniden sevkmi alacan dedigim gibi yap sosyal yardımlaşmadan sevk al o gittigin hastaneler dışında bir hastaneye git heyete gir 6 ay beklemene gerek yok o yanlış bilgi 6 ay muhabbeti ben grdim çünkü 1 ayda 3 defa girdim farklı farklı hastanelerde

peki şey ben manisalıyım mesela bi hastanede heyete girdin cıktın tekrardan o hastanede heyete girebiliomusun paranoya

sistemde çıkabilir aynı hastaneye gidersen sonra zorluk çıkarır 6 ay şartı derler sen oraya gitme farklı bir hastaneye sevk al sevki alırken söyle bu hastaneye diye

o sırada izmir için de ugraşırsın sıfırdan heyete girdiginde % 45 alırsan izmiri bırakırsın gitmezsin

ama izmirdeki psikiyatri doktoru 6 ayda 1 özür oranı verilebilmesi için psikiyatri görüşü uygundur dedi 6 ay sora yine izmirde gireceğim anlamaına geliyor bu paronaya

evet ayda bir kontrol le gitcen 6 ay sonra heyete gircen sen sıfırdan dedigim gibi yaparsan % 45 alabilirsin epikırizinide göster heyette

benim anlamadığım ayda 1 manisada kendi şehrimdeki psikiyatri doktorunamı gideceğim yoksa izmirdeki psikiyatri doktorunamı kontrollere gideceğim galiba kendi şehrimdeki manisadaki psikiyatri doktoru ya sora 6a y bitince izmire dooru heyete

moralim öylesine bozukki ölmek istiyorum resmen okadar cokda dua ediyorum ama işlerim neden rast gitmiyor bilmiyorum intihar bile aklımın ucundan geciyor psikoloğa yazıyı okutmaya gittim psikotik bozukluk tanının netleştirilip özür oranı verilebilmesi için 6 ayda 1 psikiyatri görüşü uygundur o yazıyı psikoloğa gösterdim beni test eden doktora bi öle konustu bi böyle başta bana oran verilebilir dedi sora bilmiyorum dedi yazıyı okudu 6 ay kontrollü diyor yani heyet ne der bilmiyorum dedi hocam ben boşunamı test oldum dedim niye böyle karar veriliyor dedim hayır boşuna olurmu testin dio sora bana öle bişey sölediki yıktı beni resmen çöktüm sana baktılar gördüler maaş için malulen emeklilik için görülen fiziğin için sağlam gördüler demekki dio ben boşunamı hastanede yattım boşunamı ilaç kullanıyorum psikotik bozukluk varmı yokmu o tanıya bile inanmadılar çocukludan beri sanki o hasta ben ne araba kullanabiliom nede motor beceri yok kafa basmıo ne de bir işte çalısabiliyorum hayata küsmüşüm artık bezmişim zihin olarak hep sorunlar yasıorum az çok askere gittim askerliği güçlükle tamamladım raporada yazmıs askerliği güçlükler tamamladı cocuklunda davranıs bozuklukları var diye yazıosun madem sonuna neden 6 ayda 1 tedavi diosun özür oranına karar verilebilmesi için diosun garip hareketler yapma içine kapanıklık ağlamak arada zihnen sorunlar çalışamama beyinde durgunluk vücutta durgunluk olsun psikolog hanım kendi kanaatince kendi tahminince konusuyor seni sağlam görmüşler o yüzden böle yazmıs olabilirler dio bi 6 ay tedavi ol bakalım belki iyileşirsin dior tamam 6 ay tedavi kolay umarım iyileşirim belkide kendi sehrindeki doktorun seni heyete sokar dior ne vijdan var ne acıma ne karakter kalmıs bunlarda gelgelelim hakem hastanedeki psikolog ve psikiyatri bölümüne bana 6 ay sora benim bi hastalığımın tanısı her ne konarsa artık v.s bana ozamanda ya sağlam bu bi 6 ay daha tedavi demeyeceğinizi nerden bileyim sadece fiziğime görünüşüme bakarsanız yandık tamam görünüşümde fiziğimde bişey yok ama bu iş kafada neden böle yapıyorlar anlamıyorum rssmen eziyet çektiriyorlar benim durumumda olan nice insanla karşılastım hakem hastanede ben şimdi ne yaparım ne ederim 6 ay sora iyileşemessem benim yüzüme fiziğime bakmasın arkadaş kafamda bu benim onu değerlendirsin

hep ağlıyorum ağlamalarım sıklaştı ne yapacağım :'(

Her işsiz olan intihar etmeye kalksaydı Türkiyede 8 milyon kişinin ölmesi gerekiyordu.Sen özür oranı verilmesi için mi ilaç kullanıyorsun yoksa sağlığın için mi bunun bir ayrımına var bence.Doktorların ne dediği umrunda olmamalı sen sonuçta kendini biliyor musun önemli olan bu.Bende büyük tramvalar atlattım ama küsmedim hayata.Sen o mu bu mu diye kendini tüketiyorsun.Kafaya takacak olsan her şey ayrı bir problem ben de işsizim ama arıyorum senin gibi yapamam edemem demiyorum.Taşıdığım rahatsızlık senin geçirdiğini katlar bir durumda ve hastalığım sürekli bir rahatsızlık.Dileseydim yüzde 80 de rapor alabilirdim doktorlar da buna hazırdı ama ben çalışmayı seçtim.Askerlik demişsin bende çok zor şartlar altında askerliğimi yaptım komutanların pisliğine varana kadar temizledim.Sen biraz da bana göre bahaneleri kendin türetiyorsun arkadaş!Askerde hemen hemen her gün krizler geçiriyordum ama direndim ve askerliğimi bir şekilde tamamladım.İntihar da ettim zamanında ama hastaneye yetiştirildim.Sen benim atlattığım yenilgileri atlatsaydın ne yapardın çok merak ediyorum doğrusu..

ben askerliğimi zihnen sorunlar yasayarak yaptım deep silahlı hareketler var bilirmisin bilmiom akıl işi biraz herkes yapıodu ben karıştırdım herkes benle alay etti alay konusu oldum askerde komutanın boğazına sıktım deliysen ne gelion askere dedi üsteğmen bitsin die dua ediodu askerlimin rencide ediodu beni kırılıodum inciniodum sora gemiye calısmaya gittim kaptan beni indirecekti gemiden yapamıodum zor mücadele ediodum kafam zor alıo ayrıca benim 3 tanı olması kötü oldu bana verilen 2 ayrı raporda depresyon birisi 0 birisi % 45 2 raporum var bunu yazmıs psikiyatri bölümündeki kağıdıma sora atipik psikoz ve paranoid şizofren 3 tane tanı 3 doktor toplandı hiçkimsede olmadı belkide hiç bende oldu bu 3 konsey kaşeleri var askerliğimi güçlükle yapmam cocuklumda davranıs bozuklukları olsun iyi yazmıs doru yazmıs ama gelgelelim psikotik bozukluk tanının netleştirilip özür oranına karar verilebilmesi için 6 ayda 1 psikiyatri görüşü uygundur dio bu yıktı hayatımı kararttı benim bunu bugün fizik rehabilitasyon doktoruna gösterdim kendi hastalarıma da uyguluyorum bunu belki 6 ay kontrollü olabilir dio verilebilir de dio babamda olum heyet belki bize 1 2 soru sorar doktorlara uymaz kendi kararını uygular belki muhakkak bi oran belirler çünkü hakem hastane son nokta burası dio ben zannetmiorum o yazıyı yazmıcaklardı üzülüorum hep

Koyverme kendini.Alamazsan bile dünyanın sonu değil buna emin ol.Ben toplumun etkisinden çok korkmuştum ki gerçi toplum dediğin emin ol düşünmeye değmiyor.Önemli olan burada senin nasıl olduğun.Silahlı hareketleri iyi bilirim askerlik yaptığım yerde her Allahın günü yaptırırlardı.Ayrıca üstüne bir de silahsızları yaptırırlardı Türkiyenin en ciddi yerlerinden birisinde askerlik yaptım bilmez miyim :) 3 tanı olması kötü olmaz ama şu yönden etkisi olmuştur doktorlar önceki 2 tanıyı görüp biz bunu iyice bir muayene edelim kesin tanıyı öyle koyalım demiş olabilirler.Ayrıca bu 6 aylık süreci büyük ihtimalle Manisada geçireceksin kontrollerin orada olacaktır.Heyetin karar değiştireceğini sanmıyorum ama bir ihtimal değerlendirmeye alabilirler.Yukarıdaki dediklerimi de önemse hepimizin kendine göre derdi var kaldırabileceği bir yük var.Hastalık canlılar için var.Belki karar süresi ve rapor uğraşın uzun sürebilir ama senide iyice kötüleştirmesin bu yüzden fazla kafaya takma.Sorunları bir şekilde ilaçlarla terapilerle ilerlemesini engellersin.Cidden yaşadığın şeyler bir çok şizofreni hastasına göre hafif kalıyor ama bu senin rahatsız olmadığın anlamına da gelmiyor.İllaki daha kötü şeyler yaşaman da gerekmiyor keşke hiç hasta olmasan,olmasak ama bu elimizde olmayan bir durum.Ama kontrol altına almak elimizde sen raporu takma o bir şekilde olacaktır esas önemli olan rahatsızlığını sabit tutabilmek.

aynen deep babamda geldi onu sorarız dior kontrollere nereye gideceksin diye manisadamı yoksa izmirde hakem hastanedemi diye heyete soracakmıs ben biraz biraz kendimi toparlıyorum azda olsa iyi olayım bana yeter bu ya sey dicem acaba 6 ay sonunda heyete girecek olursam süreç nasıl olur tekrar izmirde hakem hastanede heyete girilirmi yada manisadamı gireyim nasıl yapsam acaba o biraz karın arısı yaptı bugün onu sağlık kuruluna söyledim adam sesini çıkarmadı ya sonuçları bitir bize teslim et dio

bide psikolog kadının sözleri koydu bana deep ya yazıyı okutur okutmaz basta 6 ay kontrol istiyolar dedi sora sende fiziki durumunda bişey görememişler sağlam görmüşler maaş için emeklilik için uygun bulmamışlar dedi sora ilaçlarını kullan 6 ay belki iyilesecen belki doktorun seni heyete sokacak dedi sora kapı dışarı attı beni aa seni da fazla tutamıyacağım dedi çok fena koydu bana o an ya hem yaptı hareket hem söledikleri

Kardeş büyük ihtimalle sana yine İzmir yolu gözükür çünkü senden 6 aylık tedavi görmeni isteyen yer orası.1 aylık periodlarda hangi hastaneye gideceğini belirleyecek yer de İzmirdir.Onu baban ya da sen mutlaka sorun.Tekrardan engelli raporu almak için başvuruda bulunursun yeni bir epikriz oluşturulur ama yeniden test vs yapacaklarını sanmam.Bayan doktora gelince bireyin illaki bedensel engeli olması gerekmez bugün ruhsal rahatsızlıklarında bedensel rahatsızlıkla aynı işlev kayıplarına yol açtığı bilimsel bakımdan araştırma konusu.Çünkü birisinin eli ayağı sakatken seninde ruhuna bağlı olarak vücudunu kullanamama problemin meydana geliyor.Her doktorun dediği doğru olsaydı işimiz vardı.Ayrıca o gittiğin kişi psikolog yani ilaç verme yetkisi bile olmayan birisi.Sana tanıyı koyan psikiyatristin dediği önemlidir gerisi kim ne derse desin boş.Bir de bu danıştığın kişi yani psikolog kişinin engelinin sadece vücutsal olmadığını bilmesi gerek ki ilgilendiği alan ruh ve sinir hastalıkları olarak geçer.Sen tedavini kesme.Rapor olayını da düşünme hallolacaktır.

belki manisada tedavi olacağım belkide izmirde onu söylüyecez ama sölersek iyi olmaz gibime geliyo heyet derki tam oran verecektim bunlara ki benden tedavi istiyorlar 6 aylık demezmi kendince ama doru ya illa oran vereceksede kimseyi takmaz verir gecer ki zannetmiorum ortalık karma karışık psikotik bozukluk varmı yokmu o bile belli değil hele diğer tanılarda varken bunları gectim ya ölme essem ölme şimdi 6 ay tedaVİ verildi daha 17 aralık son muayene var gözden sora sağlık kuruluna teslim edeceğim dosyayı sağlık kurulu heyet için 1/2 ay uzatabiliomuş heyet ggününü bekle allah bekle şubatı bulacak sonucun acıklanmasıda 1/2 ay bulursa eyvahki ne eyvah nisanı blur 6 aylık tedaviye baslamanda mayısta başlasan ekimde biter yani 1 1.5 yılı bulurmu acaba bulursa ben ne yaparım gecermi o zaman

Bekleyeceksin abi bak ben rahatsızlığım belki düzelir diye 6 yıl bekledim.

bekleyecez yapacak bişe yok psikotik bozukluk olduğuna inanmadılar ya vay halimize hastanede boşuna yattık konan tanıya bak bide kadın benim tanıları görünce psikiyatri kollarını aç göreceğim dedi neden öle yaptı bilmiom bide deep birisi bana bişey dedi dorumu bilmiom bir kişi şizofren olabilmesi için kulağına sesler gelmesi lazım ataklar gecirmesi lazım intihar düşünceleri ve intihara kalkışma asırı süphecilik v. v.s tüm şizofren çeşidi bunları kapsıomuş dorumu bilmiom gerci benim işim zor ya bana doktor zor tanı koyar gibime gelior çalısamıorum zihinsel sorunlarım oluo yasamımda garip garip hareketler yapmak içine kapanmak yaşamdan umudunu kesmek insan içine pek çıkamamak eve kapanmak şizoya girmio heralde benim bipolar olabilirmiim :)

Senin yaptığın en büyük hatalardan birisi hastalıkları araştırmak sen ne yapacaksın git doktoruna danış bana neler oluyor diye burada kim ne derse yalan olur.Ama doktordan doktora da tanı farkı olur bunu da unutma.

doktordan doktora da tanı farkı olursa iş zor ozaman manisada tedavi görsem 6 ay sonunda bi tanı konsa izmire gittimde yok bu tanı sana uymuyor diyen doktor cıkarsa ne yapacam doktordan doktora tanı farkı olmamalı hadi öle olsun diyelim tanı farkı madem var ama tanı koyuyorsa o tanıyı onaylamalı ben zaten belirtecem 6 ay sonunda kesin tanı ve 6 aylık tedavi istemiştiniz dicem bunu basa basa sölicem ki beni tekrardan itelemesinler

aylarca yıllarca urasılırmı ya bi işemi girsek çalışsak dicem ya düzenli bir iştede calısamıoz özel sektörde bu rapor işi çalısmaktan zormus valla doktorlarla uraş hastalınla uras % 40 alırmısın alamazmısın deep hakem hastanede bi adam gördüm adam 12 yıldır emeklilik için rapor işiyle urasıomus bi % 60 almıs kabul etmemişler sora ankara puanları kırıor 10 puan kadar dio ankaraya gitmesin raporun kırarlar dio heyette puan kırıyo dio çekilirmi ula bu hayat :) ama inadına hayata gülümsücen aslında varya hayatta koşturcan olsada olmasada bigün ölcez gitcez zaten ölede bölede 3 günlük dünya allah yardımcımız olsun dua etmeli bol bol allaha

Tabiki zor olacak devlet haklıdır senin hasta olup olmadığına iyice kanaat getirecek kaldı ki yukarıda bir üyenin de dediği gibi bu tür psikotik rahatsızlıklar yalan söyleme olasılığı fazla olan rahatsızlıklar olduğundan dolayı sağlam gerekçelerin olması lazım rapor alabilmen için ki rapor almanın bir anlamı olsun yoksa 80 milyonluk ülkede her önüne gelen rapor çıkarmaya kalkarsa bu işin önüne kimse geçemez.

Psikolojik rahatsızlıklarım var, ne yapmalıyım?

arkadaşlar ben psikiyatride kontrollerim var bir psikiyatri doktoruna şahit oldum birinden şizofreni hastasını hayata döndürmüş doktorumu değiştirmelimiyim mantıklımı bu birde ben zihinsel sorunlar yaşıyorum ne yapmalıyım bende ne olduğunu hiç bilmiyorum kontrollerde çıkar ortaya ne bir işte calısabiliyorum basarı salayabiliorum nede normal hayatımda başarılı olabiliyorum araba motor kullanma bcerisi hiç yok ne yapmalıyım ayku testimi yaptırmam lazım benim.

hayattan iyice soğudum zevk almıyorum hiç bişeyden sıkılıyorum evde konusmuyorum fazla ağlıyorum arada zihnen sorunlar kaybettim kendimi iyice

İkide bir doktor değiştirmek iyi değildir.Bu rahatsızlıkların bünyesine ters ama yanlış tedavi de rahatsızlığı daha beter yapar.Bu açıdan gittiğin psikiyatrist eğer seninle dialog kuruyorsa vazgeçme.

gittiğim psikiyatri doktoruda iyi sayılır idare eder tabi konusuyor sorular soruyor ne var ne yok diye

Diğer gittiğin doktor ilaçlarını değiştirebilir bu da seni etkileyebilir.Hem ruhsal yönden hem de fiziksel yönden.

Üst Alt