Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Şizofren hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?
bilgi almak istiyorum psikiyatri doktorunun yazdığı not heyet kuruluna
psikiyatri devamı:cocukluk döneminde davranıs bozuklukları askerliğini güçlükle tamamlama çeşitli psikiyatrik tedaviler görme düzenli bir işte çalısamama tanımlanmaktadır.17.06,2014 tarihinde atipik psikoz tanısıyla yatısı var halen abilify akineton cipralex redavisi aldığı hekim belirtiyor 21.11.2014 tarihinde takip eden hekimden aldığı belgede
öntanı:şizofreni paranoid işlevselliği düzelmeyen tanısı var 3 doktor vardı neyse 3 lü konseyde gördüldü.
burayı anlamadım arkadaşlar nedemek istedi öntanısikotik bozukluk tanının netleştirilip özür oranına karar verilebilmesi için 6 ay süreyle ayda 1 psikiyatri uzmanı uygundur. şimdi bu nedemek arkadaşlar sana heyet oran vermiyecek anlamındamı bu yada kontrollü tedavi ama oran heyete kaldımı ne bu anlamadım ben
oranı son kararı heyet kurlu vermiyecekmi oranı yada belki oran zarfın içindedir olamazmı ben bidaha bidaha 6 ay sora izmirlere koşamam he manisada olursa kabul ederim ama heyet kuruluuna gireceğim ben oran verilmeden olmaz ki kardeşim hakem hastane bi karar versin oran versin ben boşunamı koşturuyorum nasıl insan bu doktorlar ya lanet olsun onlara küfretcem şimdi
ulaqn daha gösden kulaktan rehabilitasyondan gireceğim sağlık kuruluna bu psikiyatri moralimi sıfıra indirdi şimdi oran vermicekmi bana heyet kurulu
Paşam karar gayet açık yazılmış 6 ay tedaviden sonra hastaneye gelecek kesin tanı ve oran verilecek demiş.Normalde karşıladım işin açığı bu tutumlarını çünkü ilacı kesen hasta iyileşmiş sayılır devlet tarafından yani devlet senin 7 yıl kesik kesik ilaç kullanmanı sürekli saymaz der ki bu adam kesik kesik ilaç kullanıyor en son ne yapmış bırakmış tekrar başlamış o zaman rahatsızlığı yeni başlamış sayar ve süreci en baştan alır.Şimdi şöyle düşün ben 6 yıldır kesintisiz ilaç kullanıyorum ama sen 6 yıldan beri kesik kesik kullanıyorsun sence devlet hangimize itimat eder sana mı bana mı?
deep:son kararı heyet vermiyormu öle olmuyomu oranıda verecek olan ama testten cıkanları gördüm oranları yazmıodu ama sadece zarf verio kapalı acılmıcak die banada verdi
yok öyle demedi bende 3 tanı birden vardı birincisi heyet raporlarında 2 ayrı rapor biri yüzde sıfır depresyon tanısı ikincisi de depresyon kısmen düzelen %45 sora epikrizde atipik psikoz yazıyor nottada paranoid şizofreni benim iş cok sürdü içerde 3 lü doktor toplandı imzaları var hatta bize babamla dısarda bekleyin dedi sora paylastığım yazıyı yazmıslar bana işte 6 ay süreyle ayda bir kez tedavisi uygundur diye yazmıs sora sekreter kız bize belgelerimizi getirdi alın tüm işlemleriniz bitince en son heyete gireceksiniz dedi tüm doktorların toplandığı heyet kurulu zarfıda zımbalamıslar sorarım oran verilecekmi verilmeyecekmi bilmem ama bana ozaman napma test yapıonuz ki madem 6 ay kontrol var orann vermiceniz zarfı ne yapmaya veriosun bu zarfı sonucta heyet kurulu okuyacak bana süs diyemi verdiler zarfı içinde kimbilir ne yazıor zarfta oran varmı içinde yokmu bilmiom
bilmiyorum kbb göz rehabilatasyon bunlar bittikten sora heyet bana gün verecek o gün heyete gideceğim deep
deep kafamı karıştıran bişey var madem 6 ay kontrol dediler ben diyelim 6 ay kontrole gittim ee kontrol bitti kesin tanıda kondu bana ben tekrardan izmirleremi gitcem tekrardan göz dahiliye cerrahi psikiyatri diye dolaşcammı yada manisadamı gircem heyete nasıl olcak kafam karıştı
ya düzenli işyerlerinde calısamıyor yazmısınız küçğklğnde sorunları olmus yazmısınız kağıda ne yapma 6 ay dionuz gitti güzelim oran ha yandım ben yandım kül oldum deep mafoldum ya
Aynen kontrol süren bittikten sonra tekrardan kurula gireceksin.Ki sanmıyorum heyetin de farklı bir şey diyeceğini doktoru desteklemek için kararı değiştirmezler gibime geliyor.Senin bulunduğun Manisada oran verebilecek donanımlı bir hastane yok eğer olsaydı seni en baştan oraya yollarlardı niye taa İzmiri zorlasınlar.
6 ay sora manisada girerim ya karışan eden olmassa peki zarfta ne vardır deep onu dikkate almazmı heyet ara sıra dürtüolar ac şu zarfta ne var diye
6 ay ne yicem işçem ya ben yaslı babama yazık masraf yapıo okadar iş yerlerinde calısamıomda 6 ay mafoldum desenize ızdırap allaha havale ediyorum o doktorları ayıptır günahtır ya
ee paronaya rapora pisikotik bozukluk tanının netleştirilip özür oranına karar verilebilmesi için 6 ay süreyle ayda 1 psikiyatri uzmanı uygundur. şimdi bu nedemek arkadaşlar sana heyet oran vermiyecek anlamındamı bu yada kontrollü tedavi ama oran heyete kaldımı ne bu anlamadım ben 6 ay süreyle ayda 1 özür oranına karar verilebilmesi için psikiyatri görüşü uygundur diyor ya paranoya heyet kurulu nasıl vercek oran bana sen verir dion deep vermez dior
egos şöylede yapabilirsin sosyal yardımlaşmadan kaymakamlıktan yine tekrardan sevk alacaksın sevk alırken o gittigin hastaneler dışında bir hastaneye sevk al heyete gir heyete girerken o epikıriz raporunu göster atipik pisikoz yazan..%45 alırsın alırsanda bu çileden kurtulursun o sırada işin olana kadar.. izmirdeki doktora ayda bir gider sin 6 ay
paranoya şuanda daha izmirde kbb göz rehabilitasyon muayenelerim var ayrıca 6 ay gecmeden nasıl heyete gireyim doktor kontrolünüde izmire değil kendi memleketimdekine giderim paranoya oranına karar verilebilmesi için 6 ay süreyle ayda 1 psikiyatri uzmanı uygundur.bu nedemek oran vermiyeceğiz anlamındamı ben en son heyet kuruluna gircem işlemler bitince orada oran verilirmi yinede
sormadınmı sekretere sorsaydın ...psikotik bozukluk şizofreni demek bence 6 ay sonrada alabilirsin oranı ama sen benim yukarıda yazdıgımı iyi düşün öyle yap şu hastaneye diye sevk al
6 ay geçmesi önemli degil sen sevki al gerisini düşünme sevki almaya bak
ya paranoya anlamıonmu işlemlerim bitmeden heyete giremem ayrıca 6 ay gecmesi lazım zaten psikiyatri 6 ayda 1 özür oranı verilebilmesi için psikiyatri görüşü uygundur yazmıs hem ailemin hem benim moralim bozuk çok babam git çalıs dio ama çalısamıom tek umudum psikiyatridi yaktı beni mafetti
öl diolar resmen doktorlar intihar et kurtul diolar insanı hasta hasta caresiz bırakıolar.
Kardeşim öncelikle geçmiş olsun seninde bana benzer bir durumun var bende hem gözden hem zihinen engelliyim ben anadan doğma %38 görme engelliyim %31de zihin ve davranış bozuklugum var 13 yaşında menenjit hastalıgı geçirdim bu hastalıgı geçirdikten sonra bende böyle bir etki yarattı tıpkı senin gibi evden dışarı çıkmıyorum tam 5 yıldır kendimi eve kapatmışım insanlardan hep kaçar oldum çevremde real hayatımda 3- 4 arkadaşım dışında başka kimse yok. hele hele alay konusunu bende çok yaşadım kör dediler okulda dalga geçtiler 6. sınıftan okulu bıraktım açıköğretimden 8. sınıfa kadar geldim ama maddi imkansızlıklardan dolayı sınavlara gidemedim askerliğe gelince adana askeri hastane askerliğe elverişli değildir raporu verdi askerede gidemedim elim ayagım çok şükür tutuyor ama ağır işlerde ve uzun zaman gerektiren işlerde çalışmam neredeyse imkansız 2011 yılında kahramanmaraş devlet hastanesi tarafından %69 engelli raporu verdiler ve maaş bağlandı, bağlandı baglanmasına ama bizim ülkede engelliye verilen değer o kadar düşük ki verdikleri para üç ayda bir 900 lira (%70 üzeri raporlu kişiler üç ayda bir 1200 lira küsür alıyor) aldığım paranın 210 lirası direk üç aylık internet faturasına gidiyor 100 150 lirası sağa sola olan borçlar 100 200 lira eve destek amaçlı derken diğer üç aya yetişmemiz öyle bir hal alıyor ki anlatılmaz yaşanır.. kısacası durumlarımız biraz aynı rapor alıp maaşa bağlanabilmen için %40 ve üzeri engelin olması gerek inşallah alırsında en azından ufakta olsa geçimini sağlarsın...
psikiyatri devamı:cocukluk döneminde davranıs bozuklukları askerliğini güçlükle tamamlama çeşitli psikiyatrik tedaviler görme düzenli bir işte çalısamama tanımlanmaktadır.17.06,2014 tarihinde atipik psikoz tanısıyla yatısı var halen abilify akineton cipralex redavisi aldığı hekim belirtiyor 21.11.2014 tarihinde takip eden hekimden aldığı belgede
öntanı:şizofreni paranoid işlevselliği düzelmeyen tanısı var 3 doktor vardı neyse 3 lü konseyde gördüldü.
burayı anlamadım arkadaşlar nedemek istedi öntanısikotik bozukluk tanının netleştirilip özür oranına karar verilebilmesi için 6 ay süreyle ayda 1 psikiyatri uzmanı uygundur. şimdi bu nedemek arkadaşlar sana heyet oran vermiyecek anlamındamı bu yada kontrollü tedavi ama oran heyete kaldımı ne bu anlamadım ben peki lugal kardeş özellikle şu nedemek tanının netleştirilip özür oranına karar verilebilmesi için psikiyatri görüşü uygundur diyor moralim bozuk cok bu sana oran vermiyeceğizmi demek yada verilecek demekmi heyet tarafından yada oran verilecek ama 6 ay psikiyatriye gideceksinmi demek lugal kardeş
6 ay pisikiyatriste gidip geleceksin senin girdigin 3 lü doktor küçük heyet sonra normal heyete gireceksin ondada karar degişmez aynısını söylerler velhasıl ayda bir kontrole gideceksin sonra oranı verecekler sen beni anlamıyon 6 ay geçmesi önemli degil o girdigin hastanler dışında bir hastaneye sosyal yardımlaşmadan sevk alacaksın yani beni şu hastaneye sevk et diyeceksin sıfırdan heyete gireceksin .o arada öbür rapor içinde ugraşacaksın ayda 1 kontrole gideceksin bir taşla 2 kuş vuracaksın
ayrıca kağıtta psikiyatri bölümnde şunu yazmıs doktor 2022 den yararlanmak için 2 kez heyete girmiş hakem hastane olarak hastanemize gönderilmiş depresyon tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen özür oranı % 45 şeklinde 2 raporu var diye yazmış
peki 6 ay sora manisada kendi şehrimdemi girerim heyete yoksa yine hakem hastanedemi heyet kararını değiştirip oran veremezmi bana
Bence egos doktorlar işlevsellıgı duzelmişmi düzelmemişmi bunun ayrımını kesın yapabılmek adına (%45 mi daha fazlasımı ) diye seni 6 ay doktor kontrolünden sonra oranını kesinleştirecekler .. Bu da en az % 45 kesin demek ..sadece 6 ay sıkıntı olacak onada şükür
6 ay sorada olsun versinlerde 2016 ömss ye girersin kuraya girersin devlet işleri rahat olur özeller baskılı oluyor ondan çalışamıyorsun moralini bozma ...geçte olsa olacak