Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

Zaten ikisine aynı anda başvuramazsın egos,
vergi indirimine başvurman için çalışıyor olman lazım,
maaş almak istiyorsan çalışmaman lazım. 2022 için diyorum bunu.
bakım aylığını da hem 45 oranla vermezler, hem de engelini bakıma muhtaç bulmazlar.

yok kelebek ben çalısamıyorum psikolojik rahatsızlımdan dolayı zaten raporumu alırsam eğer % 45 olursa en düşük ben sadece maaş için urasıcam aksilik olmaz deme düşürülme felan oran

Yok düşürülmez 2022 için, % 40 ve üzeri alırsan kabul ederler raporu.

Kulağımda hava bozukluğu var. Puanlama şekli nasıl yapılır?

bugün kbb polkiliniğine gittim kulaklarımda yıllardır çatır çutur sesler gelio dedim baktı hava bozukluğu var dedi test yapılacak hem odyometri hemde type testi hava bozukluğuyla ilgili verilen oran nedir biliomusunuz

b.İnatçı duygudurum bozukluğu (siklotimi, distimi)
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 10
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 30
D- Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar; (yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, fobi, konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipokondriyazis, Ağır stres tepkisi ve uyum bozukluğu, Dissosiyatif bozukluk )
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 25
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 50
Obsesif Kompulsif Bozukluk, Travma sonrası stres bozukluğu
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 30
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 70
berbatt oranlara bak düpdüşük

bide şuna bak ulan inş bunlardan denk gelmez bana yıkılırım E- Psikoaktif Madde Kullanımına Bağlı Ruhsal ve Davranışsal Bozukluklar (duygulanım bozukluğu, bağımlılık sendromu, alkol ve madde kullanımına bağlı psikotik bozukluk -alkol halusinozisi, alkol paranoyası-)
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 20
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 35
F- Kişilik bozuklukları
1-Paranoid kişilik bozukluğu 30
2-Şizoid kişilik bozukluğu 30
3-Antisosyal kişilik bozukluğu 30
4-Duygusal yönden dengesiz kişilik bozukluğu (sınır kişilik bozukluğunu da içerir) 30
5-Narsistik kişilik bozukluğu 30
6-Şizotipal kişilik bozukluğu 30
7-Histriyonik kişilik bozukluğu 15
8-Obsesif Kompulsif kişilik bozukluğu 15
9-Çekingen kişilik bozukluğu 15
10-Bağımlı kişilik bozukluğu 15

oranları düşük hastalıklarda var lan korkuom ya bunlardan gelirse off ya TESTLERDE ya bu aptal düşük oranlı hastalıklardan cıkarsa insallah babam epikrizi notu verdinde oraya paranoid şizofreni atipik psikoz yazmıstır hastanede yatmıstır diye bu aptal test sinirimi bozuyor

aha benimki yazıo
alkol ve madde kullanımına bağlı psikotik bozukluk

oranları görmüyonmu mirhat düpdüşük ben testlerde bunlardan gelmesine korkuom benim atipik psikoz +paranoid şizofreni be ordan istiyom

Sıkma canını egos sen alkol,esrar vb madde alıyor musun cevabın hayırsa ikincisinden korkma.İkincisi sen burada boşu boşuna kendini yiyorsun oranı ve tam teşhisi koyacak olan kişiler izmirde.Burada şu mu bu mu derken kendinden gidiyor giden.

ama baksana İnatçı duygudurum bozukluğu Nevrotik stresle ilgili ve somatoform bozukluklarParanoid kişilik bozukluğu
Şizoid kişilik bozukluğu
Antisosyal kişilik bozukluğu 30
Duygusal yönden dengesiz kişilik bozukluğu v.s v.s oranları hep %30 % 10 bana bunlardan gelmesine korkum bugün zaten ıslandım sırılsıklam oldum izmirde gör işte nasıl işkenceler cekiorum nasıl istemessin olmasını bu işin çektim çile bugünde kulak burun boğaza gittim kulağımda yıllardır yutkunurken catır cutur sesler oluyodu anlattım baktı hava yolu bozuk dedi test yapılacak kulaktanda deep ya ben yarın psikiyatriye gidiorum sonucu alacağım bide ne olsun bugün izmirde örendim adam psikiyhatriden cıkmıs zarfla zımbalamıslar psikiyatri zarfa koyuyomus zımbalı acmak yasakmıs bi yıkılış daha meraktan catla örenemicez taa nezman kimbilir ama ben psikoloğa gidip soracam ya testim nasıl gecti ne smlediniz psikiyatriye diye örenmek isticem inş sölerler

Oran ve tanı ortaya tam olarak konmadan söylemeyebilirler ki olması gereken de aslen budur.Daha o raporlara oran yazılacak da Ankaraya gidecek.Diyelim söylemediler bu iş için 1 ay sonrasına kadar raporu elden teslim alabilirsin o zamana kadar böyle canını sıkacak mısın?

Oran ve tanı konmustur zaten testten sora sencede öle değilmi zarfın içinde oranda yazıyordur tanıda psikolog test sonuclarını hepsini psikiyatriden alacaksın dedi işte zarfta ne yazıor ozaman adama sordum ben oran içindemi yazıor dedim evet dedi ya

deep ordamısın dostum

bilmiyorum ama senin işin biraz karısık arkadasım.allah yardımcın olsun.

seven06;ne yönden karışık işlerim dostum?

senin rahatsızlığın nedir

bende sizorfeni hastasıyım ama sana yapılan hiç işlem bana yapılmadı ve ben kendim hiç gitmedim ailem götürdü,dedim ya 20 ye yakın heyete girdim ama hiç sana uygulanan işlemler bana uygulanmadı en son gaziden girdim heyete 23 gün yatırılar ve raporu verdiler yani...

kardeş bana psikolog test yaptırdı tesste şöle dedim görüntüler görüomusun hayır tanrının sizi görevlendiği oldumu evet anneni babanı seviomusun evet şüphecilik varmı birini gördünde yolunu deiştiriomusun onlarada evet kız olmak istermiydin onada evet demişim karanlıktan yüksekliktan korkun varmı evet hayatta basarısızmısın evet dangınlığın oluyormu evet sora meslekle alakalı 7 8 tane sey vardı öretmen olmak bekçi olmak insaat mühendisi olmak istermidin hayır yazdım banyo yapmayı severmisiniz hayır yazdım bana ne derler sence tanı olarak

tahminimde sizofreni degilde baska bir tanı korlar ama yinede emin degilim.

sesler duyuomusun evet namazlarını kılıomusun evet kuranın acıklamalarına inanıomusun evet

şizofrensin egos % 80 alırsın süreci bizimle paylaş

ee paranoya, seven 06 şizofren değilsin diyor baska tan ı korlar dior sesler duyuyom dedim tanrının seni görevlendirdiği oluomu evet dedim süphecilik varmı evet yolunu değiştirionmu evet daha dahası sorarım sana seven 06 nasıl şizofren değilde baska bişey bu sölediklerim şizofrene yakın sen neye dayanarak söledin onu

bu arada seven 06 benim yeni tanım paranoid şizofreni

iste o senin dediginle olmuyor her önüne gelen senin dediklerini desin o zaman ve doktorlar rapor versin?gözlemliyolar yatırıyolar ve en az altı ay düzenli konroldan sonra rapor veriyolar.

görüntüler görüomusun hayır tanrının sizi görevlendiği oldumu evet anneni babanı seviomusun evet şüphecilik varmı birini gördünde yolunu deiştiriomusun onlarada evet kız olmak istermiydin onada evet demişim karanlıktan yüksekliktan korkun varmı evet hayatta basarısızmısın evet dangınlığın oluyormu evet sora meslekle alakalı 7 8 tane sey vardı öretmen olmak bekçi olmak insaat mühendisi olmak istermidin hayır yazdım banyo yapmayı severmisiniz hayır yazdım basbaya şizofreniye yakın işte seven 06

dostum seven 06 cım ben ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde manisada 23 gün yattım atipik psikoz tanısı kondu bana emir veren sesler garip hareketler yapma durgunluk boğaza bıcak dayama yazıor epikrizimde ayrıca yeni tanımsa paranoid şizofreni ben heyet hastasıyım izmirde suan heyetle urasıorum benim ilaç kullanmıslığımda var sen ne anlatıon 2007 den beridir yazıor epikrizimde çocuklumda travmalar yasadım ayrıca psikologta teste girdim çıktım ben simdi sonucu bekliorum artık

akineton abilify cipralex

egos45
görüntüler görüomusun hayır tanrının sizi görevlendiği oldumu evet anneni babanı seviomusun evet şüphecilik varmı birini gördünde yolunu deiştiriomusun onlarada evet kız olmak istermiydin onada evet demişim karanlıktan yüksekliktan korkun varmı evet hayatta basarısızmısın evet dangınlığın oluyormu evet sora meslekle alakalı 7 8 tane sey vardı öretmen olmak bekçi olmak insaat mühendisi olmak istermidin hayır yazdım banyo yapmayı severmisiniz hayır yazdım basbaya şizofreniye yakın işte seven 06

dostum seven 06 cım ben ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde manisada 23 gün yattım atipik psikoz tanısı kondu bana emir veren sesler garip hareketler yapma durgunluk boğaza bıcak dayama yazıor epikrizimde ayrıca yeni tanımsa paranoid şizofreni ben heyet hastasıyım izmirde suan heyetle urasıorum benim ilaç kullanmıslığımda var sen ne anlatıon 2007 den beridir yazıor epikrizimde çocuklumda travmalar yasadım ayrıca psikologta teste girdim çıktım ben simdi sonucu bekliorum artık

Burada seven06 arkadaşıma katılıyorum 7 yıldır ilaç kullanıyorsun ama hepsi birkaç aylık kullanım belli bir sürekliliği yok,sesler duyuyorsun bu senin gerekçen kaldıki şizofreninin kalıtımsal özelliklerinden birisi gözde ya da beyinde yansıyan hayallerdir yani kişi zihninde bazı şeyleri canlandırabilir sana diyorum ki gökyüzünün ortadan ikiye ayrılmasını görenler var gözleriyle halisinasyon olarak sen buradakilere dilediğin kadar dert yan sana çıkış yolu gösterilemez çünkü tam olarak gerçek şizofren pusar arkadaşım.Çevresindeki olaylardan kaçar çünkü halisinasyonlu bir dünyada yaşıyordur.Dediğin şeyler her ne kadar şizofreni belirtileri olsa da doktorlar bunu tam şizofreni olarak nitelendirmeyebilirler.Kendine zarar verme ve düşünme artık bak burada birçok insandan cevap aldın ki bunu istiyordun zaten dediklerini tasdik ettirmek seninkisi ki burada kim ne derse desin inanmayacağına göre sonucu bekle derim..

biraz olsun kendimi toparladım zaten şuan itibariyle kasmıcam kendimi sonucu bekliycem artık ne cıkarsa şizofreniye gelince deep illaki gökyüzünün ortadan ayrılmasınımı görmem lazım yada halisinasyon mu görmem lazım halisinasyon gördüm zaten ben nerde gördün dersen hastanedeken görüodum ve epikrizde sanrısal bozukluk yazıo yani halisinasyon gördü sora emir veren sesler duyma şüphecilik garip harreketler yapma içine kapanmak insanlardan kaçma kardeşim bunlar şizofreni için yetmezmi bence yeter ayrıca ben doktora anlattım anlattım paranoid şizofren dedi bu adam okumuş adam psikiyatri uzmanı sonucta bana dediki atipik psikozdan şizofreniye cevirebilir ve öylede olmus dedi yazdı tanıyı paranoid olarak ayrıca şunuda belirteyim sana 2007den beri kullanıorum ilaç ama ben 2007 de askere gittim askerde de ilaç kullanıodum bunalımlarım oldu komutanlar askerliğim bitsin die dua ediodu çünkü zihinsel bedensel olarak sorunlarım oluodu askerden geldikten sora tekrar ilaç kullandım kesik mesik sonucta benim 7 yıllık ilaç kullanım sürecim oldu deep kardeşim

askerdeykende ilaç kullanımımı askerde sorunlar olduğunuda belirttim ayrıca psikoloğa

ayrıca deep 78 tane şizofreni sorusu soruldu bana testte ben onlara hep evet vardır doğrudur yazdım sora sen şu olaya bak buna nedemeli tanrının seni görevlendiği oldumu evet dedim çünkü kendimi özel olarak hisssediom buda bir şizofreni sorusuydu

Doğrudur illaki halisinasyon görülmesi şart değil zaten kast ettiğim genelde görülmesi tarzındadır.Kaldıki dediğin de doğrudur buradaki kimse bir uzman hekim değil belki aramızda psikoloji okuyan kardeşlerimiz vardır.Ama onlarında hastayı canlı görmesi gerekir bir şeyler demesi için sana en az %45 verilecektir bu konuda için rahat olsun.Şizofreni ciddi bir rahatsızlıktır bunu kendimden bilirim çünkü atak dönemlerini az çok tahmin ediyorum yaşadığım için.Takıntılı bir yapın olması çok normal çünkü bu da hastalığın verdiği bir yan etki bu yüzden de kendini yargılama.Sonuçta buradaki herkes hasta ki bu platform bunun için var herkesin birbirine yardımcı olması için bu site bugün var.Seni yargıladığımı sanma sakın çünkü herkes kendisinde ne olduğunu az çok bilir.Sen uğraşını vermişsin ve evet doğrudur dediğin kendini özel hissetmen de doğrudur çünkü her insan aslında diğer insanlara bir bildiri için gönderilmiştir.İslam dininde tebliğ etmek(diğer kardeşine bildirmek) denir bu duruma.Çünkü yanlışı düzeltmek her dinde olduğu gibi İslam dininde de kişiyi özel kılan bir husustur.İlaçlarını düzgünce al sen bir şey olmaz dersin ama bu hastalığı kontrol altına almana yardımcı olan şey ilaçların ta kendisidir evet geçirmez rahatsızlığı geçirse bile şizofreni ciddi bir rahatsızlık olduğundan dolayı birçok psikolojik sorun bırakarak geçer geçersede.Kısaca kardeş bütün psikiyatrik rahatsızlara Allah sabır versin kolay bir şey yaşamıyoruz buradaki kimi kardeşlerimizin belki sakatlıkları bedensel ama bizler de içimizde derin matemler taşıyoruz doktorum bu rahatsızlığa sanki bir kanser hücresi gibi demişti kontrol altına alınmazsa bütün ruhu kapsar demişti ki nitekim de öyle bu yüzden kontrol altında tutmaya çalış ölüm kalım haricinde fazla üzme kendini şüphesiz Allah her şeyi işiten duyan ve bilendir.Bu yüzden derdini Allaha bırak.O çözecektir. :) Selametle.

akineton a uyuzum bide norodol
resmen bitkisel hayat yaşıom içtimde
bakırköyde doktor sordu akinetonun varmı die
zar zor konuşmayı başardım
doktor bey ben onu içmek istemiom nolur dedim ee napcaz o zaman dedi
o zaman sana zayprexa yazalım dedi yani etken madde olanzapin 4 seneye yakındır kullanıom çok memnunum
iştah hariç belirli bi yan etkiside yok

evet egos beklenen geldi inş alırsın oranı

Egos naptı acaba ...bitek merakla bekleyen ben değilimdir eminim sonucu :) inşallah alabilmiştir

Üst Alt