Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

aynen:)

inan doktorlar gözüne baktımı anlıyolar :)sen ne dersen de önemli degil.

esma neden uzun sürdü bak şimdi ben aslında ilkinde hata etmiştim taa 8 ay önce heyete girdim ozamanlar elimde ne epikrizim ne ilaç raporu nede hastanede yattığım oldu herseyi anlattım bana depresyon demişler oransa 0 sora ben buna itiraz ettim 1 ay sora itiraz raporumun sürecinde hastanede yatmışlığım oldu epikrizimde vardı ilaç raporumda verdiler % 45 sora beni şimdi uğrastığım hakem hastaneye sevkettiler şimdide onla urasıom burada olursa özürlü olacam ayrıca esma testte sesler duyuyonmu evet dedim tanrının sseni görevlendiği oldumu dedi evet dedim üfürükçülere hocalara inanıomusun hayır becerin varmı hayatta basarılımısın hayır dedim tahmini ne verirler sence

Muhammed bey yazılarımı okudunuzmu haksızmıyım..Egos bu söylediklerim senin şahsına değil senin iş baya karmaşık artık sadece doktorlar bilecek ..gönlümüz tabiki rahatsızlığı olan arkadaşlarımızın hakkını alabılmesınden yana yanlış anlama sakın

muhammet bilgisiz bilgisiz konusma hastaysan elinde hastalığına dair raporların varsa hastanede yatmıslığın ilaç kullanmıslığın varsa raporunu verirler zaten adam ne tipine bakkar nede kaşına gözüne alakası yok

esma o dediklerimden bişey cıkarmı sence tahmini bi tahmin et :)

Egos sen nezaman ılk başvuruyu yaptın yatıştan öncemi ılaç kullanmaya başladığında yanı

ilk basvurum 8 ay önce ilaç kullanımı hastaneye yatısım epikrizde yoktu kurul 0 verdi ilk oydu sora hastyane yatısı ilaç raporum epikrizlerle aldım % 45 i şimdide hakem hastanede urasıorum

esma şey dicem benim yasadığım travmaları olayları psikiyatri değerlendirir dimi rapora

Aslında keşke bıraz araştırsaydın yada heyete gırmeden heyet işini doktorunla görüşseydin kesın olarak ılacını 1 yıl kadar kullan sora değerlendırelım derdı yatısında olmuş o ara sorunsuz alırdın bu sureçten sora raporunu ....şuan çok karıştı işlerin teşhisinde değişti ama anlattıkların ve yatışınında etkisini dikkate alarak oranını 1 yıl sora kontrollü olarak % 40 yada -% 45 verecekler diyorum ben

Kesinlikle değerlendirecektir ama bence travmalara gerek bile kalmaz yatılı tedavı görmene ragmen bıle ıyıleşememişsin sonuçta daha ne olsun yafff

zaten hastanede yatıığım her ay kontrole gittiğim doktora ilettim esma heyete gireceğimi şuan 6 ay oldu ilaç kullanımım hastaneden cıktıktan soraki sürecte tam 6 ay eskiye bakarsak ilk ilaç baslangıcı 2007 den beridir kullanıyor yazıyor epikrizde esma peki % 70 % 80 de olabilirmi benim rapora oran

doktorum bi notta yazdı bana paranoid şizofreni işlevselliği düzelmeyen diye yeni tanıda

İşlevselliği düzelmeyen tedavıylede düzelmıyor demek değilmi doğru bılıyorum...sendede işlevselliği düzelmemiş görünüyor bence düzelmeyenin oranı kaçsa cetvelde onu verırler zaten sabıtya oranlar

hiç bilmiomki esma cetvele göremi verir yoksa anlatıklarımız babamın anlatıkları konan tanıya epikrize hepsini toplayıpta ona göremi verilir bilmiom tek korkum var % 40 ın altında kalmak onun için cok dua ediyorum rabbime bu hastalıkla yasamak cok zor ya çalısamıomda onuda söledim

cetvele gore verılır oranlar dur bi bakim bi cetvel var bende

peki esma sen bilirsin şunu sorayım sana ben hastanede yatarken tanı bana atipik psikoz konmustu 6 ay kadar atipik psikoz tedavisi gördüm geçen hafta gittim psikiyatriye hastalımı tekrar anlattım bana bi not yazdı sesler duyuyor şüphecilik var diye en altınada işlevselliği düzelmeyen parantez içinde paranoid şizofren dedi bu tanı daha 1 haftalık sorum şu atipik psikoz üzerindenmi sence değerlendirirler yoksa paranoid şizofreni üzerindenmi??

B- Şizofreni (Paranoid, hebefrenik, katatonik, ayrışmamış, basit tip şizofreni ile post-şizofrenik depresyon ve kalıntılı şizofreniyi içerir)
1-Tedaviyle çalışabilen 45
2-Tedaviye rağmen çalışma olanağı olmayan 80

psikozlarda bunlarmış ...
E- Atipik veya başka türlü adlandırılamayan psikozlar
1-Tedaviyle işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedaviyle çalışma olanağı veren 45
3-Tedaviyle çalışma olanağı vermeyen 80

yukarıdaki yazımı okudunmu esma peki bana paranoiddenmi atipik psikozdanmı değerlendirilir kafama takılan o ya

hmm ya atipikten yada paranoid şizofrenden verilir yani peki anlatıklarımıza epikrize travmaya göre değilmi farklı olamazmı hastalığına göre oran

yok özür oran cetveli var oranlar ordan verılıyor ..oran cetveline bır bak görürsün tum hastalık ve oranları var sabit

akadaslar bazı şizofrenler alevlenme geciriomus yok kafasını vuruomus duvarlara yok intihar tesebbüslerine kalkısıomus şizofren olmak için ölemi olmak gerekiomus bana zaten doktor koydu tanıyı emir veren sesler şüphecilik var dedim paranoid şizofreni dedi o alevlenme gecirenler ne şizofrenisi acaba

Hayır öyle durumlar çok ciddi durumlarda görülür dediğin gibi alevlenme dönemleri geçirilir ve şahıs o anda intiharın doğru yol olduğuna karar verir ama her şizofreni kendisine zarar verecek diye bir kaide de yok.Sen daha doğru düzgün halüsinasyon görmemişsin kaldı ki kendini duvarlara çarpacaksın.Böyle şeyleri düşünme gökyüzünün yarıldığını gören etrafında kıyametlerin koptuğunu gören şizofreniler var bu dünyada.O yüzden seninki şimdilik kontrol altında sıkıntı yapma.

halisinasyon görüyodum hastanede yatarken ama artık görmüyorum deep ara ara sesler gelio kulağıma ya şüphecilik var en büyük sıkıntımda mahallemde bazı kişiler var onları görmek istemiom hatta birazdan çarşıya gitcem ben ama yolumu değiştircem çünkü öle gerekio bana laf atarlar sora kavga cıkarırım endişesi çıkarıom çünkü o gençler küçükken benle hep alay etti o yüzden yolumu değiştiriom hep kaçıorum yanlız yok öyle duvarlara vurmak felan yok gerci intihar girişimi bende oldu oda kulama ses geldi fatih boğazına bıcak daya dedi dayadım bende deep şimdi söyle ben neyim doktor şizofren dedi ayrıca bana verecek olurlarsa atipik psikozdanmı verirler paranoid şizofrenidenmi verirler oranı

İkisi olsa da fark etmez yukarıda Esma hanımın dediği gibi oranlarda da değişen bir husus yok psikoz şizofreninin bir alt basamağı olmasına rağmen o da çok ciddi bir tanıdır ve hayatına yönelik bir çok şeyi etkiler.Bu emir veren komutlarla hiç savaştığın oluyor mu mesela emri verdi diyelim hayır yapmayacağım diyerek söylendiğin oluyor mu yaşayan birisi olarak soruyorum?

kolay emirleri yapıorum deep mesela suraya koş dio yapıom zıpla yapıom suraya değ dio ayağını kaldır suratını büz yapıorum git şu adamın kulağını çek dior hayır diorum hayırda oluyor

bu arada deep cuma günü gelsede oranı görsemde kurtulsam diorum kendimi yiyip bitiriom % 40 ve üstü alırmıyım alamazmıyım diye kafama hep takılıo neden takılıor onuda söleyim nedenleri babam yaşlı başlı çalısıo masraf yapıo izmire sürekli gel git yapıoz yoruluoz urasıoz sora işyerlerinde çalısamıom yasamım karmakarısık hal aldı onun için mutlaka olmalı diom hadi manisada olsa heyetim % 40 altıda alsan fazla koymaz 6 ay sora tekrar girersin kafaya takıom hep hasta olacam yahu inş babamın anlattıklarıyla benimkileri epikrizleri testi iyi bakarlarda güzel bi oran alırım yoksa mafolurum yarın yine gidiom izmire kulak burun boğaz için var büyük ihtimalle bilmiom ama oda sağlam verir o yüzden tek umudum psikiyatri

Cuma günümü belli olcak egos rapor oranı

100 de 45 garantide daa fazlası olur bence paranoid işlevselliği düzelmeyen olursa

Ben kendim görmüştüm oranı kağıda baktımda 100 de 50 yazıodu
doktorun odasından çıktımda

ya raorları oranları ne düşürüyolar yaa adam ağlar mafolur engelli olmak her hastanın hakkı ne düşürüyo bunlar zalimmi kelebek söyle vergi indirimine basvurmayalım ozaman düşürüolarmıs oranları bak benimde raporum cıkacak bu aralar vermiyorum vergi indirimine felan anasını satim sinir oldumm ne düşürüolar ya benim hastalığım şizofreni ve atipik psikoz psikolojik ya benimkinide düşürürlerse nasıl bir ülke bu ya ölelimmi biz cevap yazın bana aydınlatın beni

emekli olmak için alman şartsa vermek zorundasın. kimseye sesini duyuramazsın, kimsenin umrumda olmazsın olan sana olur yani. yaşayarak göreceksin sonucu kaçamazsın ondan eğer erken emekli olmak istiyorsan. (1 Ekim 2008'den önce sigorta girişi olup ssk'dan emekli olacakların alması şart)

tamamda ne yapma düşürüyo düşürmesinler vatandaşın oranlarını ya görüyorum burda milleti benim şukadardan şukadara düşürüldü dior psikolojik rahatsızlığı olanlar ne yapacak ya ortadamı kalsın psikolojik hastaları iyi oranı düşürülsün hiçbişeyden faydalanmasın adam okadar koştuırsun hastanelerde uraşsıın yorulsun raporu alsın sora ankarada oranını düşürsün niye düşürüyosun kardeşim amacın ne dalga gecmekmi hayret bişey ya

peki sadece maaş almak isteyenden düşürülüomu düşürülmüo dimi o erken emeklilik ve vergi için galiba

kardeşiminde kolu sakat ilk raporu %73 istanbulda sora % 40 a düşürülmüş şimdi bende korkuyorum kelebek psikolojik rahatsızlığıma rağmen ya benimkinide düşürürse ankara diye ben vergi indirimini malulen felan urasmıcam direk maaş için basvurucam

Üst Alt