Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

adil videonu izledim lan şizofren ölemi olur ayrıca resmen alay etmişler hastalıkla şizofrenler içine kapanık olur evden doru dürüst çıkmaz ben gibi insanlardan kaçar şüphecidir sesler duyar sakin yapısı vardır şizofrenin senin gördüğün otobüsteki şizofren örneği olum her şizofren öyle değil ben otobüste mesela hiç konusmam çekinirim birine bişey söylemeye o adam aşmış kendini

işyerlerinde çalışamadığımıda dikkate alırlar dimi el becerisi olmadığını mesela söylesem ya arkadaşlar kafama takılan şu bana atipik psikoz üzerindenmi değerlendirme yaparlar çünkü hastanede yatarken bu tanı vardı bende ve epikrizimdede atipik psikoz yazıyor paranoid şizofren daha hafta oldu konulalı veya paranoid şizofrendenmi değerlendirme yaparlar onu anlamadım ben

ayrıca arkadaşlar bana ayıp geliyor biraz ama ya ben kimse olmayınca deliriom bazen atakmı bu yani saçma sapan hareketler yapıorum alaycı yaklasmayın lütfen bu nedir ya sacma sapan hareket yapma buna engel olamıyorum ben ve yıllardır kendi kendime konusuyorum

egos45;

Yanlış yerde arıyorsun bu sorunun cevabını arkadaşım buradakiler doktor değil evet dediğin bir şeye katılıyorum o da adile dediğin şizofreni hastası böyle olmaz lafına katılıyorum.Cidden şizofreni böyle olmaz ve bu videoyu yapan tam bir dangalakmış daha hastalığın özelliklerini bilmeden etmeden böyle bir şey çekmeleri bir kere saçmalık.Egos şizofreninin pek de bir sakin yapısı olduğu söylenemez.Bana göre sen takıntılı bir yapıya sahipsindir başkasına göre farklısındır.Doktorlar arasında görüş farklılıkları hep vardır ve olacaktır da şimdi oradaki adamlar hepi topu birkaç ay ilaç kullanmış ve tanısı yeni konmuş bir hastaya elbetteki bazı testler yapacaklar bu 2 kere 2 gibi bir şey.Evet senin anlattıklarında dikkate alınır ama tek başına yeterli olmayacaktır.Diyelim sana istediğin rapor verilmedi bu dünyanın sonu mu senin için de bu kadar yiyip bitiriyorsun kendini ve buradakileri.Arkadaşım gir kurula denilenleri uygula zaten sen cidden hastaysan adamlar bunu anlayacaktır.Bu yüzden kasma kendini ve buradakileri buradakiler anca tahminde bulunur ama kararı verecek orasıdır sen buradakilere şöyle mi böyle mi derken daha çok hastalanıyorsun farkında değilsin.Testler birçok aşamadan da oluşabilir ama önemli olan o testlerde kendini sergileyebilmen ama olduğun gibi katıksız.Yoksa testin öyle bir sorusu olur ki senin foyanı da ortaya çıkarır sağlamsan.Bu yüzden madem ki rahatsızsın endişe edeceğin bir husus da yok bu kadar kasmana da gerek yok altı üstü bir rapor alacaksın vermezlerse 6 ay sonraya sarkacak diyelim vermediler sen buradakilere bir 6 ay daha acaba mı diyeceksin.Bana göre yaptığın yanlış biraz kendine güven.

beni aydınlattığın için tesekkürler deep çok haklısın hayırlısı artık olursa mükemmel olmadı bekleriz 6 ay deep benim sana sorum sadece tahmin vermen bende onu öğrenmek istiyorum nasıl bişey bu kurtulamadım ya belki biliyosundur ya ben yıllardır kimse olmayıncda sacmaca hareketler yapıorum kendi kendime konusuyorum bu neyden kaynaklanıyor sence

evet varr kendi kendime gülüyorum kendi kendime konusuyorum sacma sapan hareketler yapıom neden böyle sizce engelde olamıom buna neyin nesidir bu ya

ve beni bu yüzden bikaç arkadasım terketti nedenmi çünkü onlara faceden veya telefondan abuk subuk mesajlar yazdım eğğ meğğ v.s v.s sacmaca mesejlar yazabiliorum içimden dürtüolar neyim ben ya bende ne var doktora bu konuda nedeyim sizce

şizofrensin kesin de çeşidini anlamaya çalışıyorum

beni aydınlattığın için tesekkürler deep çok haklısın hayırlısı artık olursa mükemmel olmadı bekleriz 6 ay deep benim sana sorum sadece tahmin vermen bende onu öğrenmek istiyorum nasıl bişey bu kurtulamadım ya belki biliyosundur ya ben yıllardır kimse olmayıncda sacmaca hareketler yapıorum kendi kendime konusuyorum bu neyden kaynaklanıyor sence
Şöyle söyleyeyim sana şizofreni kalıcı bir rahatsızlıktır ve bununla beraber bir çok rahatsızlığı da beraberinde getirir aynı husus psikoz hastalarında da görülür.Bunu atlatamazsın ama ilaçlarla kontrol altında tutabilirsin.Bu yüzden tedaviyi bırakmayı düşünme kendini dengede tutmaya çalış.Saçma hareketler saçma ifadeler bu tür rahatsızlıklarda olabiliyor bu yüzden kendini yadırgama olduğun gibi kabul et kendini çevrendeki herkese de rahatsız olduğunu söyleme bu durumundan faydalanmak isteyenler çıkabilir ne bileyim üstüne şirket kurarlar vs. vs. Temkinli davran ama kendini sıkmadan temkinli davran.Düzenli yaşamaya çalış.

zaten bazı arkadaşlarımla artık bağları kopardım deep onlarla buluştuğumda beni kendi arkadaşlarınada rezil ediyorlardı ya bunda var kafada biraz v.s nasıl dokunuodu bana ben uyum sağlayamıordum onlara onlar şen şakrak capcanlıyken ben ruh gibi tuhaf bi sekildeydim artık kimseyle pek görüşmüyorum odama kapandım içime kapanığım bazen birileri fatih çalısıomusun dediğinde hayır diyorum diyemiyorumki çalışamıyorum psikolojik tedavi görüyorum açıklamakta zorlanıyorum ben sırf bu hastalıktan işkenceden kurtulayım diye boğazıma bıcak dayadım intihar girişimi epikrizdede yazıor bıcak dayadığım yani demem o bu hayattta resmen boğusyoruz yaşamla zor inşallah ki engelli olursak bi nevi rahatlarız ancak

((arkadaşalar ayrıca bir sorum var erkek kardeşim söyledi oda kolu kırık kalıcı % 40 raporu var öğrenci ama 22 yasında o bi ara maaş için basvurdu sora vazgecti okuyorum diye bana diyoki abi rapor işin olursa maaş için başvurursan yanlız bu evi terketmen lazım ayrı bi konutta yasaman lazım diyor bu doğrumu arkadaşlar hasta bir insan nasıl yasayabilir ayrı evde saçma değilmi doğrumu yanlısmı bu

kişi başına 270 i geçtimi bağlanmıo maaş
yeni yılda 285 290 falan olur
bizim burda bi ali abi var oda manik depresif ikametgahı abisinin evinde görünüodu maaş başvurusu reddedilmişti
abisinin 3 tane oğlu sigortalı çalıştığı için
ben bi akıl verdim ona biraz yakın bi semtte akrabam çok demişti dedim ali abi ablasının tek odalı bi evi var ikametgahını orda gösterdi bağlandı maaşı

maaş alabilmen içinmi tek yaşaman lazım dedi

ali abi yede abisi tek odalı biyer yaptı orada yaşıo
benim hastalığım alkol esrara bağlı daha dorusu alkol esrar atakları tetiklio beynim çok hassasmış
ali abide üniversite tarih öğretmenliği mezunu
oda define aramaktan hastalanmış

dedim ali abi ataklar gelince ben tv dekilerle konuşuom kızları öpüom tvdeki
valla banada oluo o dedi
haşa ben her atak geldinde direk allah sanıom kendimi
ali abide komser polis sanıomuş kendini
istanbuldada bi arkadaşım vardı oda peygamber sanıodu kendini kızlara zorla namaz kıldırırken şahit olmuştum atak zamanı

ya maaş alabilmek için ayrı eve çıkmalımıyız çıkmamalımıyız onu söyle bari napayım ali abiyi ayrıca hasta birisi ayrı eve cıkacağını zannetmem saçma

kişi başına düşen geliri aşmıyosanız
ayrı eve çıkmana gerek yok

kaç yaşındasın sen egos hiç sormadım

Kardeşinindemi engelli raporu var egos..doğrumu anladım

evet esma var % 40 esma sen bildin ha ben devlet hastanesinde heyete girdim bana % 45 verdiler ama gecersiz sen verirler demiştin bukezde hakem hastaneye gidiyorum bu hafta psikologta bana test yapacaklarmış benim epikrizimde atipik psikoz yazıor doktorumun boş bi kağıda notuda var paranoid şizofren diye yeni tanım ilaç raporundada paranoid şizofren yazıor ama dediğim gibi bana test yapıcakmıs psikolog mirhat 27 yasındayım

Hım daa gençmişin

Bi 10 luk fazlayım senden

babası emekli olanada bağlanıomu maaş şartlar uyarsa sigortalı çalışan yok evde bi babam emekli

evde 4 kişiyiz babamın aylığı 1000 tl emekli aylığı

kişi basına nekadar düşüyo ki

kişi basına nekadar düşüyor sen onu söle

biri 250 diyo biri 270 diyo hangi birine inanak

paranoya senin hastalığın ne sen neyden rapor aldın

beyler yarın heyetim var psikologta verilecek oran belli olur dimi yarın bana

Muhtemelen olacak süreç şu yöndedir psikolog sana testi yapar bu testin sonucunu psikiyatriste yollar oranı da psikiyatrist belirler çünkü psikoloğun oran belirleme gibi bir lüksü yoktur.

muhtemelen anlattıklarımı epikriz ve notlarıda ekleyecektir inş rapora

Kurulda beni hiç dinlemediler desem yeridir adam bana şöyle bir baktı bende ona baktım verdi geçti epikriz ve doktorunun o görüşü etkili olacaktır ve testin de katkısı olacaktır düşünmemeye çalış %90 ihtimalle bu iş senin istediğin gibi tamamlanacaktır kanaatindeyim süreci yaşayan birisi olarak.

doğru dürüst uyku uyuyamıyorum ya yarın olsada artık bian önce girsem çıksam heyecanda var yarın olan süreci sizinle paylasacağım

Mutlaka paylaş çünkü buradakilere de okuyanlara da katkısı olacaktır.

ya oran verildiğinde % 40 45 değilde ben % 70 80 istiyorum çünkü bi % 45 aldımı düşün ankarada onu düşürürler % 30 lara o yüzden yüksek gelsin inş

Üst Alt