Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

mirhat bende o dediklerin olmuyo hani kendini tanrı sanma yok cep telefonlarından gazatelerden düşüncelerimi okuolar zannetmeler öle değil benimki ben şüpheciyim ve emir veren sesler duyuyom bu paranoid şizofren için yeterlimi paranoidmiyim sencede ben psikologta testi gecsemde gecemesemde bana en az % 45 verirler dimi

banada ablam dedi emir veren sesler duyma kendi kendine konuşma paranoid türü dedi
tam şizofren olan bi insan zaten herşeyden şüphelenir
ben tam şizofren deilim mesela
bendede şüphecilik olmuo

peki testi geçsemde geçemesemde hakem hastanede en az % 45 verirlermi bana

paranoid teşhisi koyarlarsa bide tedavi ile düzelmeyecek türse 100 de 80 verirler paranoya nın dedi gibi

ya şuanki tanım bu şekilde paranoid şizofren benim korkum başka tanı koymaları tanılara göre oran değişiyodur oran düşük olursa üzülürüm 45 ve üstü olmalı epikrizimde atipik psikoz yazıyor onuda gösterecem doktorun yazdığı kağıtta ise paranoid şizofren

psikologtan çekiniorum ya ne verirler acaba

egos takip edildigini yemegine zehir konuldugunu zehirlenme hissi oluyormu sende

kendini büyük zannediyomusun peygamber falan şüphecilikten kasıt yemegine birşey kodularmı zehir falan gibi düşünce geliyormu

hayır olmuyor sadece emir veren sesler duyuyorum ve şüphecilik var biri arkamdan gelince bana zarar verecek hissine kapılıorum bikaç kişi var mahallemde onlara karşı yolumu deiştiriorum bana zarar verir laf atar düşüncesi oluyo buda paranoid için yeterlidir

hele birde psikolog görsün ne zaman psikologa gireceksin

PARANOİD ŞİZOFRENİ BELİRTİLERİ
[FONT=Helvetica Neue]Paranoid Şizofreni (PS), Dünya'nın pek çok yerinde, en yaygın olarak görülen şizofreni tipidir. PS sahibi kişileri çoğu zaman saptamak zor olabilmektedir, çünkü bu kişiler oldukça dengeli gibi görünen bir psikolojiye sahiptirler. Duygusal sorunlar, konuşmayla ilgili problemler ve katatonik belirtiler neredeyse hiç göstermezler. Ancak klinik olarak incelendiklerinde çoğunlukla paranoya sahibi, yanılgılara sahip, genellikle halüsinasyonlar gören bireylerdir. Halüsinasyonlar sesli veya görüntülü olabilir.

PS hastalarında görülen genel semptomlar şu şekildedir:[/FONT]

[FONT=Helvetica Neue]
1) Takip edildiğine dair hisse kapılma
2) Özel olduğuna, özel bir görev için Dünya'ya gönderildiğine, kendisine özel bir görev verildiğine, vücudunun aslında doğaüstü olduğuna inanma
3) Kıskançlık
4) Emir veren ya da tehdit eden sesler duyma
5) Aslında olmayan kokuları ve tatları aldığını hissetme
6) Düşünsel bozukluklar ve bir inanca saplantılı bir şekilde bağlanma, ritüelleştirme
7) Gerçek olmayan, yanılgısal veya sanrılı düşünce ve inançlarını başkalarına yayarak kendisini öne çıkarma, lider konumuna geçmeye çalışma
8) Kendisine ya da görüşlerine ters çıkan kişilere karşı saldırganlık; genel saldırganlık, öfke hali
9) Kendi kendine konuşma, kişilik bölünmeleri

PS, aralıklarla nükseden ya da kronik (uzun süreli) bir hastalık olarak belirebilir.

PS hastaları, tedavi altına alınmazlarsa psikoza girerek gerçek ile bağlarını tamamen yitirirler. Hastalık farklı kişilerde farklı şekillerde ortaya çıkabilir ama genel olarak iki tipte görülür:

Kişi, kendi içerisine kapanır. Bu kişiler genellikle kendilerine verildiğine inandıkları görevleri yerine getirememe korkusuyla kendi içlerine kapanırlar ve genellikle depresif bir ruh haline sahip olurlar. Dikkatli analiz edilmezlerse tipik depresyon hali ile karıştırılabilir. Hatta PS genellikle gelip giden türde olduğu için kişilere yersiz yere manik depresif teşhisi de konulabilir. Ancak halüsinasyonlar, yanılgılar ve yukarıda verilen diğer semptomlarla teşhis konulabilir.

Diğer grup ise kendisindeki bu üstünlük iddiasına bel bağlayarak kendisini ortaya çıkarma, lider konumunda olma, diğer insanları bu özel görevi amacıyla manipüle etme şeklinde davranışlar gösterir. Bu kişilerde, sürekli hayal görme hali, sürekli özel olduğuna inanarak bu "özel" oluşlarını ispatlama ve tatmin etme merakı, kendisi gibi düşünenler bularak ya da etraflarındaki insanları ikna ederek kendilerinin özel oluşunu kabullendirmeye, ispatlamaya çalışırlar. Kendilerine verildiğine inandıkları özel görevleri yerine getirmek için organize olmayı hedeflerler. Kimi durumda kendilerinin "kutsanmış" ya da "özel görevle Dünya'ya gönderilmiş" olduklarını da sandıkları için, yüksek ego durumu da gözlenebilir.

Kısaca PS, farklı kişilerde farklı etkiler yaratabilen, çok tehlikeli bir zihinsel hastalıktır. Tedavisi ömür boyu ve genellikle akıl hastaneleri içerisinde sürer. Psikoterapi ve ilaç ile tedavi edilir.
[/FONT]

bunlardan en az birine sahipsen zaten paranoidsin bende emir veren sesler duyma şüphecilik ayrıca kendi kendimede konusuyorum sürekli ben sacma sapan hareketlerde yapıom evde tek kalınca sora zihin olarak bakarsak ne araba kullanabilyorum ne motor sürebiliorum nede biyerde calısabiliorum yok abi beceri yok kafa basmıo bazen beynim donuo kalıo durgunluk desen var bu hastalık bula bula beni buldu paranoya neyim ben sence paranoidmi

bi arkadastan cevap bekliyordum psikolog nasıl diye şunu yazmış bana;bahse konu sorun için arkadaşıma sordum. Kendisi Prsikiyatri sorgusuna alınmıştı psikolog işe yaramaz diyordu. Sus pus kalırsan hiç işe yaramazmış, soruya karşılık uygun cevap vermelisin diyor. Ayrıca soruyu da kafasına göre soruyormuş. Amaç gerçekten öyle durumda olup olmadığını gözlemlemek.nasıl ya şimdi psikolog yaramazmı sus pus kalırsan hiç işe yaramaz diyor soruya karşılık uygun cevap verirsen ulan adam asıl sağlam demezmi sana hayret bişey ya herkes bişey söylüyor

Sakin ol bu gidişle kendini çok yıpratırsın çok sorgulama.Buradaki kimse doktor değil dediğim gibi çareyi yanlış yerde arıyorsun buradakiler de ne derse desin yalan olur.

ya deep kafaya çok takıyorum napayım bende özürlü kadrosuna girmeyi çok istiyorum bu hastalıkla uğraşamam daha fazla günlük yasamım zorlukla geciyor arkadaslarım kariyer iş güç sahibi kimisinde araba bense hastalımla boğusuorum benim tasam psikolog beni yanlış anlar düşük oran cıkar v.s v.s kafaya cok takıorum napayım sende hakılısın kardeşim bi nevi ama işte bir % 45 daha alsam hayalim gercek olcak mutlu olcam korkum ondan benim isteğim doktorun beni anlaması insiyatifli olması

Emin ol sen doğal davrandığın sürece önüne herhangi bir engel çıkmayacaktır.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

arkadaşlar siz gününüzü nasıl değerlendiriyosunuz ben sürekli evde bilgisayar basında ama bu beni çok sıkıyor yıpratıyor bir işe gireyim diyorum ama iş yerindede çalışamıyorum çalışınca aklen zihnen sorunlarım oluyor bazen beynim duruyor bana ne tavsiye edersiniz çalısmayan arkadaslar gününüz nasıl geciyor

paranoya
2 3 7 de yazanları yaşadım ben

bende genelde bilgisayar başındayım egos
müzik dinliom
kaçak dizisini izliom
tivibu da var

arasıra da at yarışı oynuom
zaten benim nick mirhat atın adı
30 40 yarışta 3 kere geçildi öbürlerinin hepsini kazandı

kaveye gidiom çay kave içiom

bedava otobüs kartım var geziom

bursayı

bende onlar yok mirhat sadece şüphecilik ve sesler duyma var ben doktora çalışamıyorum desem zihnen sorunlar yasıorum desem bunu değerlendirirlermi mirhat

bende bakırköy de tedavi oldum zamanlar
annem doktora benim için çalışmıo dedi
doktorda bi kağıda 2022 yazdı bursaya gidince malmüdürlüğüne başvurun dedi
sonra işte heyete girdim rapor aldım 4 4,5 senedir falan maaş alıom
babanla gitmionmu doktora o anlatır zaten durumunu
ben hastaneden çıktım zamanlar akineton norodol veriolar
hiç konuşmuom zar zor sorulanlara cevap verebiliom sadece devamlı yatıom uyumasam bile
annemle gidip geliodum doktor annemle konuşuodu
kulağına sesler geliomu die sordunda hayır demiştim

evet babamla gidecem babamın anlatacakları belli sadece hocam çalışamıyor bu işyerlerinde dicek benimde vaktim halim iyi değil bakamıyacam artık oğluma dicek bende kulama sesler geliyo şüphecilik var el becerisi yok dicem umarım iyi puan verirler mirhat ben testten korkuorum ya testte yanlıs bişe yaparsam ya hasta olmadım çıkarsa yanlıslıkla cok üzülürüm öle bi durum yok deme

psikolojik rahatsızlıklarda ankara puan kırıyormu

kelebek sedece bir sorum var ankara psikolojik rahatsızlıklardan ötürü heyette verilen oranları kırmıyor dimi psikolojik rahatsızlıkları

Böyle bir rahatsızlık ayrımı yok aslında, kıracaksa kırar, kırmayacaksa kırmaz. psikiyatrik rahatsızlıklar yada ortopedik vs. diye ayırmaz. Önemli olan sakatlık oranı cetveli 'ne uygun verilmesi oranın. Ama artık eskisi kadar oran düşürülmüyor. Sonuçta öyle de böyle de sonucu alana kadar kesin cevabı alamayacaksın, bekleyip görmen gerekiyor. Biz buradan sadece son deneyimlere göre tahmini cevaplar veriyoruz. Bence bu süreçte canını çok sıkma herşey olacağına varır arkadaşım.

haklısın kelebek ben salı günü hakem hastanede heyete giriorum psikiyatri psikoloğa gönderdi beni bana test yapacaklarmış sadece testten oran vermezler inş çekiniorum biraz umarım epikrize göre anlattıklarıma göre verirler test işi biraz canımı sıktı ya senin bilgin varmı psikolog testiyle ilgili :(

Gerçekten hastaysan korkulacak bir durum yok arkadaşım buna emin olabilirsin.Ama gerçekten hasta değilsen bu vicdanınla senin arandaki mesele.

ee egos kardeş dedin ya doktor paranoid şizofren işlevseelliği düzelmeyen yazdı diye
ona göre değerlendirir heyet doktoru

Sakin ol bu gidişle kendini çok yıpratırsın çok sorgulama.Buradaki kimse doktor değil dediğim gibi çareyi yanlış yerde arıyorsun buradakiler de ne derse desin yalan olur.

Bence egos45 bir şey anlatmak zor ne anlatırsan anlamaz gider başka birine sorar bu arkadaşın ben aklında sorun olduğuna ben inanmaya başladım çok şüpheci yaklaşıyor ve kendisini hasta olduğnu doktorlara inandırmak istiyor ve hep korku içinde sürekli aynı şeyleri yazıyor EMİR VEREN SESLER DUYUYORUM,Askerliği zor şartlarda yaptım diye.verilen bilgiye inanmıyor sürekli başka insanlara sorma gereksimi duyuyor ve ona gore hareket etmek ıstıyor.

Psikotik testlerle ilgili benim bilgim var egos epey bir kısmını başımdan geçirdim ve hepsinden de hasta olarak çıktım soru şu sen gerçekten hasta mısın ki öyle olduğunu diyorsun o zaman korkma bu testtede çok rahat anlaşılacaktır ama numara yapıyorsan bunu da rahatlıkla anlayabilir doktorlar bu yüzden sen hastayım diyorsan korkma.

ya şimdi dep blue bende hastayımda şu anda normal bi insanım
ataklar gelince deişiom
ilacımıda düzenli kullanıom iyiyim şimdi
doktora ben alkol esrar kullanmassam hastlanmıcamın garantisi varmı die sordum
kullanırsan hastalancan garanti dedi
sonrada az bi risk var dedi

testemi salı günü giriyorum paranoya peki işyerlerinde çalışamadığımıda dikkate alırlar dimi el becerisi olmadığını mesela söylesem ya arkadaşlar kafama takılan şu bana atipik psikoz üzerindenmi değerlendirme yaparlar çünkü hastanede yatarken bu tanı vardı bende ve epikrizimdede atipik psikoz yazıyor paranoid şizofren daha hafta oldu konulalı veya paranoid şizofrendenmi değerlendirme yaparlar onu anlamadım ben

ayrıca arkadaşlar bana ayıp geliyor biraz ama ya ben kimse olmayınca deliriom bazen atakmı bu yani saçma sapan hareketler yapıorum alaycı yaklasmayın lütfen bu nedir ya sacma sapan hareket yapma buna engel olamıyorum ben ve yıllardır kendi kendime konusuyorum

Üst Alt