Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

rahat ol bana da rapor almadan önce tanı kondu ve verildi rapor sıkıntı edecek bir husus yok.

hakem hastaneden sora birdaha heyete giriliyormu

arkadaşlar ben hakem hastanede heyete giriyorum hakem hastaneden sora heyete giriliyormu eğer girilmiyorsa neden girilmiyor ya hastalığın ağırlaşırsa nolacak ben sadece itiraz edilemiyor diye biliyorum heyete 6 ay sora bidaha bir 6 ay sora bidaha 6 ay aralıklı girilebiliyormu bilgilendirin lütfen

Evet itiraz edemezsiniz, tek çare dava açmak ama 6 ay gibi bir süre sonra yeni başvuru yapabilirsiniz.

yani eğer itiraz edeceksen dava açman gerekiyor veya bir ikincisi yada 6 ay bekleyip yeniden heyete girmen gerekiyor böyle dimi kelebek.

saol kelebek birde şu sorum var sana psikolojik rahatsızlıklardan heyet oran kırmıyormuş bu doğrumu yani diyelimki % 45 aldım 45 olarak kalıyomuş psikolojik rahatsızlıklarda doğrumu bu

Bende kırılmadı oran direkt neyse o verildi.Çok endişe etme her şey olacağına varacaktır ve bana göre verilecektir istediğin oran.

ya ben dün hakem hastaneye gittim diğer dallar normal veriyo kbb göz dahiliye v.s umudum psikiyatride zaten psikiyatriye gittim doktor orda doktorumun yazdığı parnoid şizofren notlu yazıyı okudu sora ise arkadaşlar bana bir reçete yazdı git bununla test yaptır dedi birde psikoloğa yönlendirdi bana ne testi yapacaklar anlamadım ki birde babama beraber gelin gelirken epikrizide getirin dedi test ne testiyse

Orada çeşitli sorular sorulur testlerde durumuna göre rapor verilir.Heyet biraz işkillenmiş sanki.

ya tamam kardeşimde nasıl bir test bu sorumu soruyolar cihazlarla bişeylermi yapıolar bağlıolarmı ne yapıolar diyorum

ben oldum test
ilginç ilginç şekiller gösteriolar 7 8 tane
soruolar bu neye benzio şu neye benzio die

çoğunu aslan kediye benzettim

Kişilik testi de yapılabilir,mirhatın dediği gibi şekiller de gösterilebilir heyetin takdirine kalmış bir durum bu.

ya abi niye hastalığıma göre vermiolar ki oranı bana şimdi bikaç soru sorarsa bende bilirsem bana sağlam demesin bunlar ya paronoid şizofren tanısı kondu o nolacak peki gerci epikrizinle gel dediler onlarıda okucaklarmıs test dedikleri inş zordurda bilemem ben basit olupta biirsem yanarım ben akıllı derler bunlar adama kişi hastalığı olsa dahi sesler duyuyom emir veren şüphecilik var bunları kaale almıcaklarmı ya

Onlarda belli kriterler var o kriterlere uyduğun zaman sağlarsın sorular kendine yönelik olarak kendini anlatmanı sağlayacak sorulardır.Bu yüzden olduğun gibi davran.Misal vermek gerekirse benim psikiyatriye ilk adım atışımda kişilik testi yapılmıştı ve çoklu kişilik emareleri gözlemlenmişti.Senin de durumun bu testlerden birisinde ortaya çıkar.

peki hem epikrize hem test sonucuna bakarakmı oran verilecek bana

hayırlısı neyse o olsun artık ya olursa iyi olur olmadı 6 ay sora tekrar gireriz heyete bakalım artık

tabiki. ya beni yoracak olan ne biliyomusun kulak burun boğaz aralık 17 rehabilitasyon 8 aralık göz 14 aralık psikolog 2 aralık manisadan taa izmire gideceğim her bir randevuda off ki ne off her bir randevuda izmire gidicem

ayrıca ben sonucu nezaman alırız dedim ordaki memura bana sen önce koştur bakalım 5 6 ay sürer dedi rapor cıkması sora ötekine sordum 1-2 ay dedi hangisi doğru sölüyosa artık

deep şizofrenden yinede alırım gibi geliyor bana ya nekadar soruda sorsalar testte uygulasalar şizofrenden vermeleri gerekmezmi aslında cetvele göre gitseler keşke pranoidde en düşük 45 veriolar

manisada giremiyorum hakem hastaneye sevkettiler beni izmire

mirhat sana psikologlar sormus ya hani sorular bu soruları bilsek bile bize en az E verilirmi

paranoid şizofren 100 de 45 i geçer tahminim
test sorularımı
test sorularından korkma hiç neye benzetirsen söle bişi olmaz

arkadaşlar ben hastanede yatmama rağmen paranoid şizofren olmama rağmen benim en büyük korkum bana test yapılıp o sorularıda benim bilmem olursa bu sağlam buna oran vermiyelim olması böle bi psikoza bağlıom kendimi çok takıom kafaya ne güzel devlet hastanesinde % 45 almıstım ya hakem hastanede testte almassam diye kendimi yiyorum :(

yani mirhat o testi şekilleri v.s ben geçsemde geçemesemde yinede % 45 verirlermi diyosun

Sana şimdi buradaki herhangi birisi kardeşim sen rapor filan alamazsın dese veyahut kesin alırsın dese düşüncen ne yönde değişir?

bilmiyorum.ya deep adamı korkutan bir hasta düşün tamam bu hasta teste giriyorve testte başarılı çıkıyor sonuçta hasta ama konulmuş tanısı var ilaçları var v.s işte benide korkutan o testte başarılı olursam bilirsem hadi canım bunda bişey yok demeleri sadece teste göreyse hapı yuttuk ozaman o yüzden mirhattan felan bilgi alıyorum

Kardeşim bende sana diyorum ki onların kendisine göre kriterleri vardır mesela bir karakter testinde bir soru birkaç kez sorulur kişinin o andaki ruh halini anlayabilmek için mesela kişi bunlara farklı cevaplar vermişse kişilik bölünmesi denilebilir bu ve bunun gibi birçok test kriteri var.Kimisi o şekillerden birisini kelebeğe benzetir kimisi iki insanın kafa kafaya tokuşması olarak veyahut iki kara parçasının birbiriyle birleşmesi olarak yorumlar her yorumun kendi içinde kriterleri var.

Üst Alt