Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

deep ben itiraz edeyim etmesine ama o doktorları nerde bulucam mahkemede ben suan cıkmam zaten 1 yıl sora ya cıkarım 1 yıl kullanayım ilaçlarımı

mirhat benim epikrize baktı hemen geri verdi okumadı bile ilaçları okudu bana ilaç raporuna devam yazmıslar

niye bana öle yaptılar ben heyet deilde içinde bi tane doktorun olduğu biyere girdim
psikiyatri doktoru içerdeki nasılsın süleyman dedi iyim dedim epkrizi uzattım baktı biraz 100 de 50 yazdı gördüm sonra heyete girdim
imzaladılar çıktım daa öncede söledim bu yazdıklarımı defalarca

hatta oranı yazan doktorun hastasıyım şu ande 2 senedir tesadüf
bursa devlet hastanesi psikiyatri polkilinik nazmiye gamze vuruşkan uzman hatta
bakırköy dede gördüm kendisini

konuşmuştuk bi ara

en son gittiğimde düşünce varmı dedi nasıl düşünce saçmamı dedim evet dedi yok dedim saçma düşüncem yok dedim
sonra bide şey sordu birileri benim hakkımda konuşuyo tribi varmı dedi oda yok dedim

bu sorduklarınız ataklar gelince oluo dedim

egos bende diyorum ki kurul kararı tekrardan yüzde 0 çıkarsa mahkemeye itiraz süren kısa tutulur sana 1 yıl ilaç kullanayım öyle mahkemeye itiraz edeyim hakkı verilmez,mahkemeye itiraz süresi kısa tutulur bu konuyu avukata danış o şekilde hareket et.

avukat nekadar alır para tahminen benden

vazgectim şöle bi olayda varmış heyetten istediğini alamayan hastalar belli bir süre çalıştıktan sora malulen emekli oluyormuş bende iş buldum çalısacağım doktorumada danısırım bu konuyu olur biter

O zaman her heyete giren oran alamadı diye malulen emekli olurdu bu işte bir aksilik var gibi.

aksilik belkide oran alamamam olur ancak.deep peki belli bir süre çalıstıktan sora doktorunda onayını aldıktan sora malulen emekli olamıyormu kişi

oda yıne raporla oluyor..benım tavsıyem hıç işlerı karıştırma mahkeme falan zaten ılaca devam denmesı % 0 çıkması değildir 1 yıl sora değerlendırılecek demektır 1 yıl ılaçlarına kesıntısız devam et rapor oranınıda alırsın zaten (tedavının 3 aydır oldugunu degerlendırerek oran vermıyorlar, tedavı suren çok az çunku şuan eskı ılaç raporlarından olsaydı recete falan hemen verıyorlar ) çalışmayada başlarsan mağlülen emekliliğe faydası oluyor

arkadaşlar bugün il sağlık müdürlüğü telefon etti heyecanlıydım umudum yoktu olmucak dedim itiraz ettiğim rapordan % 45 vermişler bana şimdi ise izmir tepeciğe hakem hastaneye göndereceklermiş ya aklıma binbirtürlü sey geliyo acaba orada raporum düşermi yada yükselirmi burda aldım diye izmirdede bana 45 verirlermi acaba bu son alacağım rapor kesinlik kazanacak korkuyorum ve karamsarım

gözün aydın egos
eğer gerçekten hastaysan korkma rahat ol

ya olaylar biraz karışık :) asıl tanı benim psikoz atipik psikoz ama dedim ya hani epikrize bakmadılar ilk raporum 0 dı tanı depresyon şimdiki raporum ise yani 2. rapor itiraz ettiğim rapor % 45 tanı depresyon demişler yine kısmen düzelen % 45 e benim atipik psikoz nolucak ozaman slak baksana epikrize psikoza göre ver bakmıo önceki tanıya göre rapor veriyor çalıştırılamayacağı alanlar ise ağır ve tehlikeli işler ayrıca sorumluluk gerektiren işler demişler süre 1 yıl şimdiyse tepecik hakem hastaneye gideceğim bakalım orada ne karar cıkacak

şimdi mesela benim epkriz farklı 4 kere yattım ben bakırköyde
epkrizde yazıo zaten 4 kere yattım okudu gamze hanım 100 de 50 yazdı
öle hakem hastane falanmış hiç uraşmadım ben
ankaraya gidio raporlar orda onaylanıo benim oranı hiç düşürmemiş ankara 100 de 50
yanlız sol 3 parmağımda sakat ortopedi 100 de 8 verdi oran onu düşürmüş mesela ankara 100 de 4 e
100 de 58 olması lazım yani raporun ama 100 de 54 yazıo
ağır özürlüdür evet yazıo süreklidir evet yazıo
zaten burda tanık olduğum psikolojik sorunlara genelde 100 de 45 verildiği
ağır şizofren ler falanda 100 de 80 90 oran alıolar

o zaman iyileşecek gibiysen sevinmen lazım
sağlık gibisi varmı

sen şizofrensin verecekler tabi benim psikoz şimdi bana % 45 olan depresyona göremi rapor verirler yoksa epikrizimde yazan atipik psikoz raporuna göremi oran verirler o önemli sesler duyuyorum ben sacma sapan hareketler yapıom sende varmı böle sora emir veriolar bana sesler zıpla dio koş dio yapıom araba motordur süremiom kafa basmıo işyerlerinde duramıom calısamıom babam sölicek zaten boşluktayım

şimdi benim özürlü raporunda tanı şöle yazıo
çoğul madde kullanımına bağlı psikotik bozukluk yazıo ilaç raporunda atipik psikoz yazıo
şizofren yazmıo yani
alkol esrar kullandım zamanlar 3 4 senede bir atak geçiriodum
bıraktım esrar alkolu 6 seneye yaklaştım atak geçirmedim
ataklar geldi zaman haşa 3 kere geçirdim atak 18 27 31 yaşlarında direk kendimi allah sanıom
atak gelmeden bile saçma düşüncelerle insanlar arasında gezdim oldu mesela
iş yerinde iş elbisesi deişirken anadan doğma soyunup deişiodum üstümü
ama sen egos sesler duyuosan komut veriolarsa paranoid şizofren olması lazım seninki ablam öle dio
neyse sevindirici haberler beklioz senden inş hayırlısı neyse o olur
mesela ben atak zamanı düşündüm bi düşüncemi sölim sana
şimdi benim adım süleyman ya kısaca sülo
allahın en çok istediği şey insan olup yeryüzüne inmekti bu yüzden sülonun vücuduna girerek yeryüzüne iner
haşa

raporu ne amaçla kullancaktın sen 2022 maaşı içinmi
evde kişi başına düşen gelir çok önemli 270 tl şu anda kişi başına düşen gelir
2015 dede 290 falan olur heralde
ben alıom 2022 maaşı bide kartım var otobüs metro tramway bedava yanımdada bi kişi götürebiliom refakatçi

raporu 2022 maaşı için kullancam mirhat kardeş ya 45 verirlerse bana ankarayamı gitcek rapor ya orda düşerse rapor yüzde 37 38 e poflarız hayatımız kayar niye düşürüolar ya düşürmesinler zaten zorlan alıoz raporu mnykmı bunlar ne düşürüolar

Bildiğim kadarıyla psikolojik hastalıkları düşürmüo ankara

Evde sigortalı çalışan veya emekli varmı

sigortalı çalışan yok mirhat sadece babam emekli 4 kişiyiz malk mülk yok babamın aylığı kişi basına düşen gelire denk gelio gibi

kaçlira maaşı

şimdilik 270 de 2015 de artar biraz

şu anda alamassın 275 yapar yeni yılı beklemen lazın

tamda bilmiom ha 1,100 mü diye soracam bakalım ee mirhat hakem hastaneden ben alırmıyım yine bi 45 veya üstü

acaba bukez bakarlarmı epikrize ve ilaç raporuna

arkadaşlar bugün psikiyatri doktorumun muayenesine gittim tanım değişti ayrıca atipik psikozdan paronoid şizofren oldu anlat dedi hocam hastanede yattımdan beri hep aynıyım dedim emir veren sesler duyuyom dedim koşuyom zıplıyom ne motor ne araba kullanamıom çalışamıorum işyerlerinde dedim çalısamıomusun dedi evet dedim çok iş değiştirdim şüphecilik var dedim bazı insanlardan kaçıorum hatta mahallemde var bikaç insan gözüme kestirdim yolumu değiştiriorum içime kapanığım mutsuzum ayrıca depresyondan zırtp pırt rapor veriolar hocam bukez 45 verdiler depresyondan dedim ne depresayonu ya dedi sen psikozssun dedi epikrize bakmadılar dedim sora boş kağıda şunları yazdı ilgili hekime 12.3.07 tarihinden itibaren psikotik bozukluk+depresyon tanısıyla izlenmekte olan hastanın hastanemizde 1 kez yatısı olmustur suanki muyanesinde emir veren sesler duyma görüntüler görme içe kapanıklık paronoid düşünceleri insanları tehlikeli olarak görme mutsuzluk hali enkensisite işlevsellikte belirgin azalma saptanmıştır ör tanı: şizofreni (paranoid) (işlevselliği düzelmeyen) diye not bıraktı bu yazıyı devlet hastanesinde epikrize 2 3 saniye bakıp direk bana veren doktora kızgınım bugünkü yazılan nota umarım bakarlar inş direk bakar bakmaz bana vermez umarım iyice okur yoksa deliririm ayrıca ilaç reçetemde de f20.0 paranoid şizofren f 32.1 orta depresif nöbet yazıyor ilaçlarım abilify akineton cipralex evet arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.

önemüzdeki hafta hakem hastanede heyete gireceğim

aynen egos işlevselliği düzelmeyen lerin gördüm burda 100 de 70 100 de 90 alıolar

Tanı durumundan dolayı denilen şey doğru yani rapor oranın artabilir.%50-%60 gibi verilebilir.Ama sen yine de her şeye hazırlıklı ol.Sebebine gelince psikoz şizofreninin bir tık aşağısındaki bir durum şizofreni psikozdan daha büyük bir rahatsızlık hele hele paranoid olanı daha beter bir durumdur.Şimdiden geçmiş olsun,rapor olayını rahat bir şekilde alacağına inanıyorum ama bu rahatsızlık türü cidden zor Allah sabır versin yaşayan birisi olarak az çok biliyorum egos. :(

deep ve mirhat kardeş peki şey bu tanı paranoid şizofren bana cuma günü kondu yeni konduğu içinde verilebilirmi oran bana ayrıca psikiyatri doktorum heyete bir not yazdı hastalımla ilgili paranoid şizofren islevselliği düzelmeyen yazdı onuda okur dimi heyet ??

tanı yeni konduğu içinde verilebilir mi acaba

100 de 50 nin üstü olur düzelmeyen ışlevselliği

okur heyet ona göre rapor verir

tanı yeni konduğu içinde verirler dimi

Üst Alt