Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

anladım muhtemelen öyledir peki bilsekte bilmesekte en az % 45 verirlermi bana sence

Sana şimdi buradaki herhangi birisi kardeşim sen rapor filan alamazsın dese veyahut kesin alırsın dese düşüncen ne yönde değişir?

T.C cumhurbaşkanı kim Türk milli takımın teknik direkötürü kim İlk öğretmenin kim diye sorular sorulabilir mi.

bi nevi zeka testine sokacaklar büyük ihtimalle

adil öyle sorular sormazlar milli takımın teknik trektörü cumhurbaskanı ulan onları her hasta çoğu hasta bilir saçmalama bir nevi zeka testine sokacaklar şekiller gösterecekler

adil öyle sorular sorulmaz,ayrıca buna karar verecek merci biz değiliz egos buna onlar karar verir.Testlerin kendi içindeki hususları farklı farklıdır verilen her cevaba göre durum değişir kimbilir adamlar belki sana obsesyon(takıntı)dan dolayı rapor verecek,çareyi bence yanlış yerde arıyorsun hastaneyi ara doktoruna danış.Durumu izah et.Ama benim kanaatim verilir gibi geliyor.Çünkü şizofreni ve ekstradan paranoid tanısı konmuş testi o hastalığı doğrulamak açısından veyahut yeni bir tanı koymak açısından yapıyorlardır.

doktoruma danıştım zaten hastaneden sora nasıl oldun dedi normalde epikrizimde hala atipik psikoz yazıo o boş kağıda ben anlattım o yazdı şüpheciliktir emir veren seslerdir diye sonunada işlevselliği düzelmeyen (paranoid şizofren) yazdı doktor bakacak şimdi epikrizde atipik psikoz yazıyor diğer notta ise paranoid şizofren yazıyor adam şaşırmazmı ulan hangisine göre versem oranı teste göremi paranoidmi atipikmi :)))

bilmiyorum öylemidir yanlız bana şizofren ve atipik psikozdan vermezler giderler dediğin obsesif veya takıntı veya anksiyete v.s derse onların oranı düşük oluyor diye biliyorum ben % 25 30 civarı oda beni kurtarmaz babama sizde gelin yanında dediklerine göre babamada sorular soracaklar zannediyosam babamda diycekmiş ki bu küçüklünden beri böyle ne bir işte çalısabiliyor ne bişey yapailiyor diye konusacakmıs

Bilinmez ama seslerin duyulması vb etkenlerden dolayı değerlendirmeye alırlar.Karar mercisi orası.

değerlendirmeye alırlar derken orana mı yansıtırlar seslerin duyulmasını

tamam deep sen zaten hakem hastaneden cekinme demiştin bana bakalım ordaki hemşire psikologta görevli olan bize ne için kullancaksınız dedi raporu biz maaş için dedik

Tabiki korkma onlar kesin tanıyı koymak için yapıyorlar bu tür bir testi zaten sorular açık bir şekilde gelir yoruma yönelik gelmez.Tabi eğer yapılacak test kişilik testiyse veyahut gerçek bir psikotik test ise.Cevapları evet ya da hayır şeklinde ister genelde bu tür testler ama bazı testler vardır ki o testler yazılı testtir ve yorumuna yöneliktir hastadan rahatsızlığını anlatmasını ister bu testler.Bana her türlü test yapıldı.

rorschach1-tm.jpg
bu tür resimler gösterilir eğer resime dayalı test olursa mesela burada ne görüyorsun denir.

anladım deep ya ben sanıom sadece teste göre verecek oranı yani epikirize bakarak doktorumun yazdığı şizofren yazılı nota sora ilaç raporu testleri birleştirip öyle verecek galiba puanı bana

Öyle bir şeyin yani sadece teste göre puan verilebileceğini sanmıyorum bu diğer doktorların yorumunu hiçe saymak olur.

gönderdiğin resimde yarasa gördüm :)

ya diolar bi tanıdan oran vermeleri için en az 6 ay tedavi görmen gerek normalde atipik psikoz ama inş bana yeni konmuş paranoid şizofrenden verirler inş öle olur

atipik psikozdan zaten 6 ay oldu tedavim şizofrense yeni kondu daha 1 hafta oldu :)

:) o değilde umarım % 45 ve üstü olur ya oranım babam okadar masraf yapacak taa izmire inş verirler istediğimi ne güzel devlet hastanesinden % 45 vermişlerdi ama gecersiz kbbb göz v.s onlardan sağlamım umudum yok tek umudum psikologta

egos a tipik psikozsun anlattıklarına göre paranoid gibime gelmiyor

psikiyatri doktoru koydu bana bu tanıyı sen doktordan iyimi bilcen emir veren sesler duyuyom şüphecilik var dedim paranoid şizofren yazdı

ayrıca onu doktoruma bende söyledim şizofrenmiyim hocam ben diye oda anlattıklarına göre öylesin dedi koydu tanıyı naber paronaya ayrıca atipik psikozdan şizofrene çevirebiliomuş hastalık

sen şizofrensinde kesin... paranoid degilsin bir yerden okumuşsun doktorada onları anlatmışsın paranoid şizofreniyi

biyerden okuduğum felan yok sacmalıyosun paranoya deep; mesela evden cıkamıom insanlardan kaçıom daha dorusu yanlız kalmayı tercih ediorum sürekli arkamdan birisi yürüdünde bana zarar verecekmiş gibi geliyo bana bazı insanları bilirim mesela yüzünden anlarım bu tehlikeli bu değildir diye mahallemde var mesela birkaç kişi onları gördümde yolumu değiştiriorum bana laf atarlar diye korkuorum

içime kapanık yavaş sakin hatta insanlar bana ulan ruh gibisin der çünkü küçüklümden beri durgunluk var bende beynim bazen duruo nadirde olsa

Mesela buradaki birkaç kişi seni rol yapmakla itham ediyor bu konu hakkında ne düşünüyorsun?

helal olsun sana egos bi konu açmışsın 20 sayfa olmuş hayranların çok

o zaman epikırız raporunda neden a tipik yazıyor o dogrusudur seni incelemişlerdir hastanede doktor tedaviyle işlevselligi düzelmeyen demişsede % 80 alırsın rapor

deep; ben rol yapmıyorum beni en iyi allah biliyor bu hastalık beni yedi bitirdi bazen dünyanın sonu gelsede kurtulsak diyorum. paranoya;evet epikrizimde atipik yazıyor ama gecen hastanede yattım beni gözlemleyen doktoruma gittimde evet fatih anlat dedi nasılsın dedi bende hocam hastaneden bu yana bi değişme yok hep aynı sesler duyma şüphecilik içine kapanıklık devam ediyor dedim anlattım hocam heyete girecem dedim oda boş bi kağıdı doldurdu en altada şizofren (paranoid yazdı) en altınada işlevselliği düzelmeyen yazdı işlevselliği düzelmeyen atipik için değil paranoid şizofren kısmına yazdı.

paranoya harbiden alırmıyım şizofren tanısı daha yeni kondu bana ayrıca psikologlar test yapacakmıs bana

biraz önce bir psikoloğa mesaj attım bana dediki, Sadece teste bakarak bu tanı konmaz, doktor ayrıca sizi değerlendiriyordur. dedi

Banada ataklar gelince insanlar benim hakkımda konuşuo zannediom
bide cep telefonlarından gazatelerden düşüncelerimi okuolar zannediom
benim ilaç raporumdada atipik psikoz yazıo özürlü raporunda çoğul madde kullanımına bağlı psikotik bozukluk yazıo
eskiden yeşil karttada tanı bölümünde kronik şizofren yazıodu paronoya yanlış düşünüosun kim paranoid şizpofren olmayı ister

Üst Alt