Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

İlkde neden oran vermedılerki ,bişey dedılermi açıklayıcı..% 45 verırler bunda bence

lk girişimde ne epikriz vardı nede ilaç raporum anlattım derdimi depresyon demişler 0 vermişler bu 2. girişim bukez ise itiraz ediyorum epikrizimde var ilaç raporumda koyulmuş teşhiste var atipik psikoz

Hmm anladım bukez kesın verırler ozaman zaten en düşük % 45 atipik psikozdan oda yetiyor hakları kullanmaya

ya aklıma takılan raporu verirlerken tedavi ile çalısabilir 45 veya tedavi ile işlevselliği tam düzelen 0 v.s diye gidiyor ya hani ben normalde 2007 den beridir ilaç kullanıom ara ara kullandım onuda ama aslına bakacak olursak 4 aydır kullanıyorum hastaneden cıktıktan sora 4 aydır kullanıom heyet burda ne karar verir bilmiorum :(

tedavıyle işlevselliği tam duzelmiş olan olmaz çunku hala ilaç kullanıyorsun benim tahmınım ya % 45 verırler yada 6 ay bzim doktorumuz kontrol etsın öyle verelım derler daha once bı arkadaşa oldu epıkrızı olmasına ragmen ılaçları 4 aydır kullandığı için 6 ay bızım doktorumuz kontrol etsin dediler ...2007 den berı ara ara kullandığın ilaçlardan bı recete nebılım bı ılaç raporu bişey saklamış olsaydın keşke

saklamak recete felan değilde ya zaten epikrizde şey diyor ilaçları 2007 den beridir kullanıyor kullanıyormuş yazıyor ben 2007 den beridir kullanıorum desem veya dememe gerek bile kalmasa da alırım gibi %45 bilmiorum yinede

Benımde senın gıbı bır durumum var bipolar var bendede 7 aydır ilaç kullanıyorum 2008 den berıdır ılaç kullandım 3 yıl ara verıp 7 ay once tekrar basladım ama rapora basvurmadım ama benım hastaneye yatışım yok hiç ama doktor kendı tedavıye baslamadan oncekı durumum u hıç dıkkate almadı sadece sozle anlattım keşke bı recete bişey saklasaydın dedı ..senın yatışında varmış sıkıntıya sokmazlar dıye dusunuyorum .Ekpss için istiyordun yanılmıyorsam raporu

İnşallah bakalım..hayırlı haberlerini bekliyoruz herşey gönlünce olsun :)

inşallah olursa tabi hayırlısı artık :)

esma82 sanırım saklamasına gerek yok sonuçta devlet bu ilaçları kullandığına dair kayıt tutar.Hatırlarsınız eskiden karneler vardı ilaçlar ona yazılırdı o karneler bile saklanıyor.Kaldıki şimdiki elektronik sistemde her şey saklanır gibime geliyor.Bu durumda da kurul oran vermediği takdirde mahkemeye gidilirse kanıt hazır gibidir ama mahkemeye gidilmesi durumunda hakim soracaktır evladım ilaçlarını neden kesintiye uğrattın neden sürekli kullanmadın diye.Eğer doktorum kesmemi istedi derse doktorun ifadesine müracaat edilir yok eğer kendim bıraktım derse durum sıkıntıya girer.Çünkü hastanın ilacı kendiliğinden bırakma gibi bir lükse sahipliğini devlet reddeder.

devletin kullandığınız ilaçları takip ettiği doğru, zaten e-devlet sitesinden bunu sorgulatabilirsiniz.
ben raporlu ilacımı süre bitiminden sonra 1 hafta geç alsam sistem beni iyileşti şeklinde algılıyor bu sefer
reçetede yazılan ilaçları sınırlı sayıda veriyor.

Vala ben 3 kutu birden alıom raporla tanesi 250 tl elynza olanzapin antipsikotik

Günde bitane içiom akşam
en belirgin yan etkisi iştah yapıo
başkada bi yan etkisi yok gibi
bu yüzden memnunum bu ilaç tan

Akineton norodol rısperdal
bu ilaçlarıda hiç sevmiom

Devamlı yatıyom uyumasamda akineton norodol içince

eyvah eyvah yandık ozaman heyet kurulu bilgisyaramı bakıyor bakalım nekadar sürede ilaç kullanmış diye ben 2007 de basladım 5 ay kullandıysam sora kestim ilacı askere gittim askerde sorunlar yasadım askerde ise baska adı aklıma gelmiyor değişik ilaç kullandım psikolojik olarak sora 2008 de geldim askerden tekrar ilaç kullandım 4 ay kadar sora kestim işe girdim yıl 2010 başka bir işe girdim çalıştım ilaç kullanmadım 1.5 yıl kestim sora tekrar başladım ilaca yıl 2014 oldunda şimdi aralıksız 4 aydır kullanıyorum hastaneden çıktıktan sora neden böyle aralıklı kullandın diyceniz çünkü çalısıyordum uyku yapıyordu bende şimdilerde afedersi,niz ama aykummu düştü nedense hiçbiyerde çalısamıyorum beceri yok o neysede heyet ilaçlara göre verecekse ve sistemden bilgisayardan bakıp bakalım ilaç nekadar kullanmıs diyecekse ozaman benim iş yatar ben sonucta hastanede yattım ordada ilaç kullandım ama iyileşme görm edim valla heyete sölerim 2007 den beridir kullanıyorum diye sölerim he sistemdenmi bakar neyaparsa yapar verecekse bana oran rahatsızlımdan ötürü versin kardeşim atipik psikozdan versin türkiyede adalet işlemiyor ben biliyorum nice hastalar var mağdur oran verilmemiş veya düşük verilmiş ne beklersin ki türkiyeden yarın benimde umudum yok ozaman sırf ilaca bakılırmı ya

zaten epikrizimdede hep hastanede yapılmıs tetkikler var ne kullandıklarım yazıyor sodyum v.s gibi şeyler var nöroloji yürüyüşü kullandım ilaçlar var yetmezmi

çokta heyecanlıyım yarın heyet var diye sanki kader anı sanki geleceğim benim herşeyi ona bağlamışım

Direkt olarak ilaçları ne kadar kullandığına bakarlar demedim ama takdir edersin ki kesik kesik toplamda 1,5 yıl ilaç kullanmış birisiyle sürekli olarak kesintisiz 7 yıl ilaç kullanmış kişiyi de bir tutmayabilirler ki sizin dediğiniz adalet de bunu gerektirir.Kurul sana da sorabilir neden kesik kesik kullandın diye sen çalışma şartlarımı olumsuz etkiliyordu dersen onlar da başkaları da kullanıyor ama çalışmaya devam ediyorlar diyebilirler.

Egos %45 alırsan engelli raporu alırsan bizede baklava alırsın artık :) Bu forumda o kadar yardım aldın senden bekliyoz bir baklava :)

senin yicen baklava olsun da bu iş olmucak gibi benim itirazdı bu rapor ben heyete girdim çıktım moralim şuan çok bozuk heyetin bukadar çok kısa olduğunu bilmiordum ilaç raporuyla epikrizi doktora uzattım epikriz alttaydı ilaç raporu üstte ulan 3 4 saniye göz kararı baktı geri verdi bana tamamen okumadı epikrizi hiç okumadı desek yeri basta ben durgun durgun oturdum ee konuş dedi ben hastanede yattım dedim oda kaç gün dedi 23 gün dedim karşıdanda bir hemşire ilk raporumu sölüor doktora itiraz ettim depresyon ilaç tedavisine devam diye konusuodu doktoda dinlio sora babamda hocam bu küçüklünden beri böle dedi tamam biliorum gibi bişey söledi çıkabilirsin dedi ne kulama sesler gelio diyebildim ne durgunluk var beceri yok diyebildim benden sora giren bi abi bana şey dedi senin rapora ilaç raporuna devam gibi bişey dediler dedi galiba ilaca devam bu heyet bölemi oluor çok kötü tam dinlemeden etmeden epikrizi okumadan allah kahretsin nebiçim ülkede yasıoruz benim tahminim oran vermez gibi gelio yinede bilmiorum hayırlısı.

Tahmin ettiğim gibi ilaç olayı sıkıntı olmuş senin.

ama nekadar süreden beridir ilaç kullanıyosun demediler ki peki ilaç kullanıma devamdır ibaresi koymuşlarsa burada oran verirlermi 0 verme gibi bişey sözkonusu olmaz heralde ilaç tedavisine devam dedilerse

böle bir durumda 45 80 alma gibi sansımız varmı ya deep kardeş ayrıca teşhisimi söleyemedim atipik psikoz var bende diom patır patır baskasıla konusuo doktor tav oldum benim teşhisimi nereden bilecek epikrizimede bakmadı nasıl oran verecekler anlamadım neye dayanarak böle bişi yaparlar heyetim 1 2 dkika sürdü ya sürmedi ya çoğununda öleydi

Zaten heyetler hep öyle sürer onlar sonradan bakarlar durumun ciddiyetine göre oran verilir.Şahsen benimki kompleks bir rahatsızlıktı yani hem disosiyetif füg görülmüştü hem de şizofreni ikisi birleşince bir dönem epey zorlandım ve bu sayede ilaçlarla tanıştım tedaviyi bir dönem kendi kararımla boşlamakla en büyük hatayı yapmışım ardından da zaten 7 yıllık süreç başladı ve devam ediyor.Senin en büyük dezavatajın kesik kesik ilaç kullanman yoksa ilk kurulda alırdın ama sen adamlara ben 7 yıldan beri ilaç kullandım diyemezsin ki çünkü kesintiye uğratmışsın tedaviyi hem de kasten uğratmışsın bunu görmezden gelmeyebilirler.

ilaç tedavisine devamdır ibaresi koyulursa bana yüzde 0 konmaz dimi bikez daha yüzde 0 alırsam rapor kesinleşiyor bidaha heyete giremiyorum ben iş yargıya gidiomus

Veredebilirler nitekim siz tedaviyi birçok kez kesintiye uğratmışsınız ve son ilaç kullanımınız 4 aylık bir süreci kapsıyor.

peki bir tanı konacakmı heyette hastalığıma dair hani ilkinde depresyon denmişti bukez de bir tanı konurmu v.s şizofren veya atipik psikoz şizoafektif bozukluk gibi

Onlar koyamaz senin detaylı görüştüğün doktor teşhisi koyar kurul bu teşhisi ya onar ya da onamaz.2 dakikada bu adamlar sana koyacak tanıyı nasıl bilebilirler ki anlamadan,dinlemeden.

bugün görüştüğüm doktor koyar yani teşhizi bide babam küçüklükten beri böle hocam dedi anladım bili,yorum diyor nerden biliyorsa umarım 45 alırız ya olmadı yargıya giderim ama simdi değil ilaçları 1 sene kullanayım öyle

Ama bildiğim kadarıyla yargıya itiraz süresi vardır onu avukatınıza danışın o şekilde hareket edin.

bide ben 2 ayrı yerde girdim heyete ilk basta ruh sağlığında girdim ordaki rapor bugün girdiğim hastaneye ulaşmış öle dedi görevli bide bugün devlet hastanesinde girdim belkide ruh sağlındaki raporu onayladılar bilemiorum ki ne yaptılar ne ettiler benim isteğim 2 yerde girdim 2 sinden birinden oran cıkması benim isteğim

Dediğim gibi ilaç olayı sıkıntı olmuştur.Mahkemeye çıksan rapor verilmemesi halinde ama mahkemeye de belli bir itiraz süresi olacaktır öyle ilacı 1 yıl daha kullanayım öyle çıkayım yaptırmazlar sanırsam örneğin 3 hafta gibi itiraz süren olur.Nitekim orada da hakim doktorları dinleyebilir çağırtabilir doktorlar görüşünü açıklar geçerli bir mazaret sunamazsan onlara kararı çevirmezler senin lehine.Ayrıca hakim de ilaçları kesik kesik kullanmandan kıllanabilir.

o ilk girdin yerde oran yazmadılarmı egos rapora görmedinmi
ben ilk gittim yerde epkrize baktı 100 de 50 yazdı mesela gördüm kendim
sonra heyete girdim imzaladılar çıktım bi kaç hafta sonrada raporu aldım

sonuç nezaman bellı oluyorkı söylemıyorlarmı heyette

Üst Alt