Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

heyet bana ne verir arkadaslar

epikriz raporum: hasta atipik psikoz ile sesler duyma,yerinde duramama,durgunluk,içe kapanma garip hareketler yapma,intihar girişimleri,gırtlağa bıcak dayama nedeniyle hasta kendi isteğiyle yatırılmıstır.kendi isteğiyle basvurmus ilk yatıs poliklinikten izleniyor ilaçlar 2007 den beridir kullanıyormus bilinç acık koopare oryante görünümlağan duygulanım duygu durum:künt:algılama:işitsel hal +kendi kendine konusmalar emir veren sesler düşünce akışı paranoid sanrılar hasta hastanemizde psikotik tanısıyla izlendi ve hasta hastanemizden salah halinde babasına taburcu edildi.

Arkadaşlar işyerlerinde calısamıyorum ben durgunluk var beceri çok az araba motor felan kulanamıom becerim yok günlük yaşamım sıkıntılı geciyor

bilgin kişiler cevaplasın lütfen

kasımda heyete girecem ne karar çıkar bana sizce

Benim çoğul madde kullanımına bağlı psikotik bozukluk yazıo raporda 100 de 50 verdiler
yani iki uçlu mizaç bozukluğu atakları var 3 kere atak geçirdim

Bendende epkriz istediler bakırköyde yattıma dair

4 kere yattım
3 ü ataklardan birindede erken çıkarmışlar geri aldılar

Her hastalandımda haşa kendimi allah sanıom
ne saçma bi düşünce

peki mirhat kardeş bana kaç verirler epikrizime bakaraktan

ee sende bekle biraz sabret ne verirler görürsün kasımda

olsun oran verilene kadar bilgin kişilerden bilgi alayım ben mirhat senin hastalığın psikoz bozuklukta gercek tanı ney atipik psikozmu benim öyle

ilaç raporunda atipik psikoz yazıo
engelli raporunda çoğul madde kullanımına bağlı psikotik bozukluk yazıo
yeşil kartdada tanı bölümünde şizofren yazıodu

ben rapor için bursa devlet hastanesine başvurdumda doktor epkriz istedi benden
bakırköyde yattıma dair getirdim epkrizi bakırköyden alıp doktor baktı epkrize 100 de 50 verdi

sen napıcan raporu ki

Ben napıcam raporu engelli olucam aylık balatcam kendime sen maddemi kullanıodun ki öle yazıodu

la banada şizofren tanısı koymasınlar

egos45;

Şizofreni olmak için can atıyordun :) ne yani şimdi olmamak için mi can atıyon :)

adil kardes onu bunu bırakta epikirizi oku benim ona göre değperlendir heyet ne der sence o rapora bak şakaya alcaksan hiç yazma kardes ciddi ciddi soru soruorum

hastanede yattım gün sora o epikrizim cıktı

alkol esrar kullanıodum

alkol esrar atakları tetikliomuş

5 6 senedir bıraktım hiç kullanmıom

maaş bağlatmak öle kolay deil egos
kişi başına düşen gelir evde 273 ü geçmicekmiş galiba

bende de bazen alevlenme oluo içten bi kriz gelio çıldırıom sacma sapan hareketler yapıom sesler duyuyom emir veriolar bana içime kapanık bi haldeyim insanlardan kacıorum kendi kendime konusuorum sanki arkadasım varmıs gibi cevap veriorum birde

babam 1000 tl alıo emekli aylığı 4 kişiyiz evde baska gelir yok bişey yok o değilde atipik psikoza % 45 vereceklermi bilmiom heyet bu anasını satim

sesler duyup emir veriolarsa
muhtemelen paranoid şizofren seninki
yani en tehlikeli şizofren

öylede epkrizde atipik psikoz yazıor ya mirhat heyet şizofren koyabilirmi paranoid şizofren

koyabilir
doktor zaten seni bi konuştursun biraz
hemen teşhis koyar
yani psikiyart lar konuşturarak anlıo durumu

mesela bakırköyde beni en ağır şizofrenlerin yanına yatırdılar
oranın doktoru bi kaç soru sordu mesela bana
biz nerdeyiz süleyman dedi bakırköy akıl hastanesindeyiz dedim
bugün günlerden ne die sordu pazartesi dedim ama saat gece 12 yi geçti salı bugün dedim
hemen sabah beni iyileşicek durumda olan hastaların yanına sevk ettiler

peki şöle durum var konusmam iyi diksiyonum gayet güzel yinede hastalığımı anlataraktan şizofren koyma ihtimalleri olabiliyormu

egos 45 bence sen sağlamsın kendini çok net ifade edebiliyorsun oyle psikaytriden hemen puan verirlerse bende alırım eklettirdim oranı valla. ben sizofreni cok hastası gordum kendini ifade edecek bir şey değil bu hastalık . ben boyle düşünüyorum.. kusura bakma ben kendi fikrimi yazıyorum sen bana ben manyağım demiştin bence sen akıllı ve normal bir insansın kusura bakma ben boyle dusunuyorum...
Ne kadar da pasif bir şekilde yargılamışsınız böyle sanırım akıl oyunları filmini seyretmediniz oradaki bilim adamı da şizofreniydi.Bende de 130-140 civarı ıq var ama ben de şizofreniyim.Her şizofreni hastası kendisini ifade edemeyecek diye bir kaideyi hangi mantıkla çıkarıyorsunuz bunu anlamış değilim.Kimin ne yaşadığını o yaşayandan ve Allahtan gayrısı bilemez.Sizin işiniz dışarıdan bakıp yorum yapmak,bugün doktorlar bile kompleks bir rahatsızlık olan şizofreniye çare bulamazken bu rahatsızlıkla dalga geçer gibi bakmanız açıkçası insan kırmaktan başka bir şey değildir.Ama dileğimiz bizim yaşadığımız çileleri diğer insanların yaşamaması yönündedir.Ben yine de size saygılarımı sunuyorum.

Bende size saygılarımı sunuyorum ilk önce deep arkadaşım.Egos ile aramda geçen konuşmalar sonucu böyle düşünmüştüm ve bana kendisi ilk mesajında ben manyağım demişti ve gayet güzel yazıyordu ve bende boyle bır ızlenıme kapıldım.ve karsılıklı konusmalarımız oldu ve onlar sonucunda ona yol gosterdık ve egos kardes ekpsiri sanırım hastalıgı teshıs koyulmus ve bu orandan heyete gırcek. soyledıgım gıbı o gunlerde bende boyle ızlenım yarattı deep arkadasım. eger ben kotu bır sey yazmıssam egos kardesımden de forumdakı arkadaslarımdan ozur dılerım.

şizofrenide ağır hasta var hafif hasta var ne şizofrenler gördüm burda gayette kendini ifade edebiliyor yazıyor çiziyor burda ulan illa ayamız elimiz tutmamasımı gerekir konusamayalımmı yazmıyalımmı misal sen araba motor kulanıyosundur ama ben kullanamıyorum cocukluktan gelen ruhsal rahatsızlığım var beceri yok sesler duyuyorum emir veren sesler dahasını anlatmıycam hayatım zehrolmus durumda ruhsal rahatsızlık benimki 23 sen değil ben yattı8m hastanede atipik psikoz teşhisi kondu f29 kalkmıs sağlam dior bana keske sağlam olsam ama kaderimiz yazılmıs b u ruhsal rahatsızlığımız var

Tamas egos45 hayırlısı ile 1 hafta sonra raporumuzu alcaz :)

valla bilmiom adil kardeş allah yardımcımız olsun sonuçta ya olmıyacak bu iş yada olacak yicek ekmeğimiz varsa bu işten yiyecez bilmiorum atipik psikozdan ne çıkar bakacaz artık

Estağfurullah ama yargılarken biraz daha dikkat edelim sonuçta her şizofren hastası ayaktayken hayal görecek diye bir kaide de yok ani ruhsal değişkenlikler de şizofreni olarak nitelendirilebiliyor psikoz biraz daha şizofreniye göre hafif bir kavram bunu doktorlar söylemişti bana ama bana yineleyen şizofreni tanısı koyuldu ve ben 10 yıldan beri tedavi görüyorum.Sonuçta burada eli ayağı tutmayan,olmayan engelli kardeşlerim de var ama onların nasıl ki eli,ayağı tutmuyorsa bizim de ruhumuzun bir kısmı çürümüş durumda,ruh çürür mü diyeceksin.Buna en somut örnek bizleriz.Gayet mantıklı konuşuyor olabilirim ama bu hastalığın mantıklı konuşmayla alakası yok maalesef.Ya da bilim adamı olmayla veyahut ıq derecesinin aşırı yüksek olmasıyla da alakası yok maalesef.Rahatsızlık bize ilahi bir şekilde verildi ve bizde bunu yaşıyoruz.İçine çok kapalı olan şizofreni tipleri de var,dışarıya çok açık olan da.Tekrardan saygılar.

peki bir psikoz hastasına oran verirlermi yada benim epikrize göre tahminen kaç verirler bana deep kardes

Bu forumun en ünlü sizofreni EGOS45 üstüne tanımam :)

arkadaşım seni siteye post kassın diyemi tuttular çözemedim...

Psikoz hastasına verirler ama durumuna ve hastalığın şiddetine göre değişir epikriz abartılacak bir durum değil o hastalığın sürecini bildiren doktorlar arası yazışma gibi bir durum sana verirlerse psikozdan verirler bu da ne kadar ilaç kullandığına bağlı mesela ben 6 yıldan beri ilaç tedavisi görüyordum bana ilk başta 2 yıl verdiler rapor alabilmen için belli bir süre hasta olman gerekir.

6 yıl mı ? arkadaşım EGOS un yüreğine indirecen valla 6 yıl değil 1 hafta bile bekliyemiyor arkadaşlar. Şimdi yeni başlık açar yine oraya sorar 6 yıl mı diye egos 8 ayda 308 mesaja ulaştı valla .

Valla sayın adil olan bu kesintisiz 6 yıl ilaç kullanımı ki daha önceden olan 1 yılı saymadı doktor onu da saysaydı 7 yıl ilaç kullanımı vardı.Kurula girdiğimde ağzımdan herhangi bir şey çıkmasına gerek kalmadı.Eğer 8 aydan beri rahatsızlık çekiyorsa arkadaş ve ciddi bir şey olmadığı kanaatine bakılırsa ki nitekim kurulda kullandığı ilaçlara da bakılır bütün bunlar göz önünde bulundurulur şahsen ben engel raporu almamak için çok direndim.Askerlik yapamazsın riskli dediler belki de Türkiyemin en ciddi yerinde Eski Foça Komando Okulunda eğitimimi tamamladım.Ki askerdeyken de İstanbul Gataya gönderildim çürüklük teklif edildi tekrardan onu da reddettim.Hastalığın sürekli ve yineleyen cinsten olduğunu doktorlardan öğrendikten sonra raporu alma kararı verdim.Ki sağolsun doktorlar da bunu desteklediler.

2007'den beri kullanıyorum yaklaşık 7 yıldır ilaç kullanıyorum ama faydasını görmedim hiç

adil sanane olum yazrım yazmam internet benim site herkese acık değilmi sen kendine bak mesajın benimkinden fazla o doktor haklıymıs seni kovmakta cık dışarı diye sen böle davrandıkça herkes tarafından dışlanırsın

Egos hangi ilaçları kullanıyorsun,bu arada senin burada millete kendini hasta olduğuna inandırmaya zaruretin yok,kimsenin hastalığına başkalarını inandırma zarunluluğu olmadığı gibi buna karar verilecek yer heyettir.Beden senin bedenin ruh senin ruhun.Burada biz ne desek boştur sana verilecek oran ya %0 ya %45 ya da %80 dir % 45 tedaviyle çalışabilir %80 tedaviye rağmen çalışamaz durumudur ki %80 i hiç tavsiye etmem.Çünkü bizim çalışmamız gerekmekte diye düşünüyorum,en azından emekli olabilmemiz için.Saygılarımı sunuyorum.

hangi ilaçları kullanıyorum abilify yarım kullanıom akineton kulllanıyorum günde 2 defa tam sabah öğle, ve cipralex yarım kullanıyorum

Üst Alt