Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

Psikolojıde zaten % 80 oranlarda çalışamaz ağır özürlü oluyor sanırım biçoğunda doğrumu hatırlıyorum deep blue ..buda pek ıyı bişey değil bence çalışmak isteyene gerçi ömürboyu çalışmak istemeyen için sıkıntı olmaz tabi

ama ben çalışamıyorum esma kaçtane iş değiştirdim biliomusun 2 3 gün çalısıom çıkıom işten zihnim fazla basmıo ayrıca ben araba motor gibi v.s şeylerde süremiorum kafa basmıo tabiri caizse günlük yaşamım zorlukla geciyor doktora sölücem bunları inş dikkate alır ben bitane psikiyatriye cıkmıstım beni sinir etti araba kullanamıom diom yetenek yoktur dio kafa basmıo kafa dedim umarım psikologta dikkate alıcaklar testlerle beraber

Psikolojıde zaten % 80 oranlarda çalışamaz ağır özürlü oluyor sanırım biçoğunda doğrumu hatırlıyorum deep blue ..buda pek ıyı bişey değil bence çalışmak isteyene gerçi ömürboyu çalışmak istemeyen için sıkıntı olmaz tabi
Kesinlikle doğru hatırlıyorsunuz Esma hanım zaten bu oranların arası da yok örneğin şizofrenide ya %45 alırsın çalışabilirsin ya da %80 alırsın çalışamazsın.Çalışmak tabiki iyidir yapabilene en azından vakit çabuk geçer ama yapamayan için yapabilecek bir şey yok.

babam çok kızıyordu ben işlerden ayrılıyorum diye yarın psikologta anlatıcak çalışamıyor diye küçüklünden beri böyle felan dicekmiş zaten çalısamıyorum dendiği an çok büyük bir mesele bu çalısamamak dikkate alırlar umarım

psikoloğun hemşiresi bize ne için kullanacaksınız raporu dedi maaş için dedik onu niye sorduysa sora babamada beraber gelin dedi

Hassas bir yapıya sahipsen bundan kaynaklıdır işten ayrılmaların birisi bir laf der kaldıramazsın vs. vs. Endişe etme rapor konusunda alamazsan bile dünyanın sonu değil.

Çalışamıyorsan yuksek oran daha ıyı tabıkı inşallah oyle olur ...bende dedım snava gırmek yada iş için falan kullancaksan ona gore beştan duzgun olsun işin .Yarın için bende heyecanlandım ha :) keşke maaş için demeseydin bi akraba var benımde psikeatride sekreter demiştiki maaş vergı trzı seylerde çok incelıyorlar iş için olunca daha yumuşak bakıyorlar ...bazen bişeyler soruyorum da burda mıllete yardımcı olayım dıye soyluyor sagolsun benım psıkeatrıden rapor almayı düşünmediğimi bildiği için tabiki.. (benim kalp ve metabolızma bozuklugum var % 62 zaten ) bunuda belırteyımde bazı şeyler yanlış anlaşılmasın

maaş için neyini inceliyor ki hastaysan zaten alırsın raporunu %45 % 80 neyse maaş veya vergi alakası yok bence hastalığa bakar o deep hassas bi yapıyla alakalı değil benimkisi tamam oda var ama biraz.benimki başka mesela gecen işten ayrıldım neden ayrıldım adam bana bi iş getirdi anlattı anlattı sora gitti ama benim kafa almadı işi nasıl yapıcam diye sora kafam esti bastım istifayı cektim gittim yapamıom abi olmuo ayrıca şizofrenden vereceklerini bilmiom tanı zaten yeni konmuş millet 7 8 sene tedavi görüo öle verilio bana neyden verirler bilmiom bi dünya derdim var hangi birini anlatayım doktora ya off sığmaz zaten :(

Arkadaşlar bende işitme engelliyim bende emir veren sesler duyuyorum ama ses mi değil mi onu anlayamıyorum daha doğrusu ses bile duymuyum bazen duyduğum zaman emir alır gibi oluyom.bende duyamadığım için telefonla konuşurken panik atak oluyorum böyle sesleri hep birbirine karıştırıyorum psikatriye gitsem bana yardımcı olur mu?

o sesleri alırken emir veren sesleri sana nediyorsa yapman gerekiyor mesela bana bıcak daya dedi boğazına yaptım şuraya dey dio değiyom koş dio koşuorum böyle oluncada vaziyet doktor sana paranoid şizofreni koyuyor bana koyduğu tanı gibi paranoid şizofren benimki ama epikrizde atipik psikoz yazıo da 1 hafta oldu şizofren tanısı konulalı

deep ayku testide yaparlarmı bana yarın sence

aykuda başarılı çıkarım gibi yaparlarsa bilmiom yine 6 7 sene önce beyinden film cekildim normal cıkmıstı şok olmustum okadar travma yasadım bu arada küçüklümde basımdan gecenleri anlatayım size

Bunun sese uyup uymamayla alakası yok egos bende sesler duyuyordum dinle alakalı ama o emirlere uymuyordum ama rahatsızlığım şizofreni olarak belirlendi.Doğrusu normal sesler haricinde sesler duyup doktora danışılması ve tedaviyi kesintiye uğratmamak.

bacama yılan sardı küçüklümde cok korkmustum sora annemin elini bıraktım otobüs gecti üzerimden sora yıllar sora kafa üstü kaydım kar vardı buzluydu yer sora kafama demir profil düştü anlıcanız cok travma yasadım ilkokulu özel a sınıfında okudum ben askerliği zor yaptım komutanlar deliysen ne askerlik yapıosun be dedi psikiyatri doktoru sen askerlik yapamassın dedi babam dinlemedi olum git askere kız vermezler dedi nerden dinledim hayatım zehir oldu herkes alay etti benle zihnen sorunlarım olmustu ağlıodum bazen üsteğmen cok kırıcı konusuodu bana zekasız herif v.s artık yarın için allah yardımcım olsun anlatacaklarım bunlar

doktora kısa ve öz anlatacağım umarım testlerde cıkar hastalığım hayatımı anlatsam anlatırım ama zamana sığmaz artık hayırlsı inşallah olur diyelim nedim daha

deep senin kronik şizofrenmiydi tanı yukardaki yazımıda okudunmu ne düşünüyosun

kız diyor 27 ekimden bu yana test sonucunu alamadım ulan zaten ta izmire gidip geliyorum 1 ayda sonuc cıkmamıs ben heyet hastasıyım soruları sorsun testi yapsın yarın versin oranımı onumu bekliycem ya ben

sen onu bunu boş ver yarın teste gireceksin söylerler sana

seni çok iyi anlıyorum çünkü bunları bende yaşadım . eskiden çalışıyordum ama işyerinde duramıyordum hem kendi kendime ağlıyordum . çalışmam gerektiğini biliyordum ama çalışamıyordum buda bende büyük sıkıntılar doğurdu . zaten iş dışında kimseyle görüşmezdim benim arkadaşlarım mahallede 12 13 yaşlarında çocuklar yaşıtım yok yani eskiden çok zor gunler geçiriyordum 2 senedir hiç çalışamaz oldum hep tedavi görüyordum 2022 den yaralanmaz istediğimi doktoruma söyledim . oda yönlendirdi ve % 41 rapor aldım bakırkoy ruh ve sinir hastanesinden sende şansını dene belki başarılı olabilir . bu bile insanın beynini düzeltmeye yarıyor en azından azda olsa bir gelirin var diye teselli oluyor geçmiş olsun diyorum ve şansını denemeni öneriyorum

Kronik şizofrendi,evet dediklerinin birçoğu bu tür tramvalara neden olabilir bunları da ilet karşı tarafa.

tekprens kardeş ben yarın testten sora heyet dosyama oran yazılır demi o yazılan oranı görürmüyüm yarın sence

dr a sorsan bilgi verebilir sana oranın kaç olduğunu ama bazıları söylemiyor bu arada sen bu sene başından beri uğraşıyorsun senin iş amma uzadı yahu yarın sonucu yaz umarım lehine bişeler çıkar zira çok emek verdin

bugün teste girdim uzun uzun anlatacağım ilk babam girdi bana bekle dedi psikolog babam girdi yarım saat cıkmadı anlatmış babam benim oğlan küçüklük yaştan beri böle küçüklünde yılan dolandı psikolog ya demiş sasırmıs sora üzerinden minübüs geçti demiş travmaları oldu diye anlatmıs özel a sınıfında okudu hep basarısız oldu banyoya zorla girerdi demiş çalısamıo işyerlerinde 1 2 gün çalısıp bırakıo işi demiş askerli yaAPTI AMA ZORLA DEMİŞ babam babam bi yandan anlatırken psikolog not alıomuştu çıktı sora ben girdim psikolog nasılsın fatih dedi iim hoıcam dedim sora analatmaya basladım hocam kulağıma emir veren sesler gelio dedim küçüklümden beri böleyim ben dedim yılan dolandı ayama münibüs gecti karda kafa üstü düştüm travmalarım oldu dedim hep hayatta basarısızım içime kapanığım insan içine giremiyorum hayattan basarısız oldumdan dolayı yırtınmalarım oluo ağlamalarım oluo dedim saçma sapan hareketler yapıorum dedim sora psikolog bana ama bak sacma sapan olduğunu biliosun dedi bende ama engel olamıyorum dedim tamam dedi konuşma bitti sora teste gectim ulan tam 566 soru evet ve hayırlı çarpı işareti koyucan şıklar ben testte bazı hatırladım soruları paylasayım sizlerle insan içine çıkıyomusun hayır kalabalık ortamlardan hoşlanıomusun hayır tanrının sizi görevlendiğine inanıomusunuz evet dedim çünkü kendimi özel hissediyorum sora hocaların üfürükçülerin tedavi ettiğine inanıomusunuz hayır sora banyo olmaktan hoşlanırmısınız hayır sesler duyuyomusunuz evet sora insanların göremediği fakat sizin gördüğünüz insan hayvan gibi karekterler gözünüzde canlananıyormu görüyomusunuz hayır işlerde basarılımısınız hayır eğlenceleri severmisin hayır kalabalığa hayır yanlızlığı severmisin evet sora her sayfada meslekle alakalı şeyler vardı yok orman bekçisi olmak istermiydin insaat mühendisi öğretmen olmak v.s hepsine hayır olmak istemezdim yazdım zihin karışıklığı yasıomusunuz evet başarısız bir hayat sürüyomusunuz evet dedim daha dahaları var şimdi anlatacaklarım bunlar cuma günü test sonucum cıkacak ve psikiyatriye bu test sonucum gidecekmiş oranda orada verilecekmiş anlamadığım 566 soruyu bunlar nasıl okucak zor gelmezmi bunlara ben yoruldum be cevaplaya cevaplaya ayrıca en son psikoloğa dedim ki hocam bi sorunum daha var ben okuduğumu anlayamıorum sıkıntı çekiorum bunuda belirtin psikiyatriye dedim kafa salladı düşüncelerinizi yazınız

ayrıca epikrizlerimi doktorun yazdığı notuda okumus psikolog not almıs babam öle dedi

Sonucu bekleyeceksin artık onlar okurlar merak etme çoğu soruların yerini ezbere bile biliyordur. :)

BIO <doğal 0.16 (-8.00 -2.00 180º)
V <
0.2 (-9.00 -2.00 180º)
F <tilted disk optik disk üzerinde fibrotik membran
Kac alirm bundan

sonuç 5 aralıkta oranda verilecek ulan dahiliye cerrrahi nörolojiye girdim hepsinden sağlam çıktım ya tek umudum psikiyatri

deep;psikoloğa sordum sadece teste göremi değerlendirilcek dedim hepsi birlikte dedi yani epikrizim anlattıklarımız not aldığı hepsiymiş

tamda 566 yapamadım ya 540 larda kalmıstım yeter dedi psikolog

bir rapor alan şizofreni ilk kez görüyorum bu kadar ugraştıgını bizde aldık hiç ugraşmadık

Çünkü şizofren teşhisi yeni atıpık pısıkozuda sanırım bırkaç aydır ılaç kullanımı var görünüyor eskıdende kullanmış ama düzensiz kullanmış kağıt üzerinde ispatı yok doktora anlatıp epikriz almış egos arkadaşımız ama doktorlar itimat etmiyor bi belgedir bi yazılı kanıt olmadan sıkıntı çıkartıyorlar ..Bu egos için değil illaki doktorlarda haklı bır bakıma ben 2008 den berıdır ılaç kullandım bipolardan 2011 de bıraktım ılacı şimdi 6 aydır tekrar kullanıyorum doktora rapor istesem verırmı vermez tabıkı nerden bılecek doğru söylediğimi, eskı bı ılaç raporum yok bı eczane cıktım yok haksızmıyım adamlarda mesleklerini tehlikeye atmıyor haliyle psikeatrislerin işide zor diğer doktorlara göre ..malum diğerlerine göre tek numara yapılacak bölüm bu

esma sen şimdi bana rapor vermezlermi diyosun taktın bi ilaç raporuna ilaç zaten kullanıyorum 6 aydır hastaneden cıktıktan sora hem ilaç kullanımına bakmıyorlar hastalığına bakıyorlar hastalığına epikrizde ne yazıyor anlattıkların nelerdir test sonucu nasıl bunlar önemli bi takmışınız ilaçta ilaç yahu her hasta ilaç kullanıyor zaten yok 1 sene kullanman gerekiyomus yok senelercemiş hiç alakası yok ozaman devlet hastanesinde niye bana % 45 verdiler 6 kasımda hemde doktora 5 6 aydır kullanıom dedim doktora ilaç

doktor hastanede sana konan tanıya bakar hastalına bakar tanı ister yeni konsun ister eski olsun paranoid şizofreni

Ben sana rapor vermezler demiyorum en başındanda konuşmuştuk hatırlarsan şunu söylemeye çalışıyorum adamlar kendılerinide garantıye almaya çalışıyorlar doktor tanıdıklarım var yada dr yanında çalışan bu bilgileri onlardan alıyorum .geçen bırıyle konuştum psıkeatrısın kapısının onunde 1 yıl tedavısını bırakmış elınde bı belgede yok sadece yenı 3 aylık gıttıgı doktorun epıkrızı var 2009 dada kullanmış ( dıkkat edersen kullanmışş başka bı doktorun takıbınde ben şahıt değilim anlamında ) yazıyor epıkrızde ama doktor ınanmadı nerden bıleyım dıye gitmiş kız eczaneden ılaç almış olduğu tarıh dökümünü çıkarttırmış koca bı liste tarıhlerıyle beraber elınde bı ıspatı olunca hiç sorunsuz raporunu aldı ..söylemeye çalıştığım bu elınde bı belge olanın eskıden tedavı görduğunu ıdda edenler için soyluyorum sıkıntı olmuyor ama ispatlayamayanı çok uğraştırıyorlar

bana küçükken yılan sardı bacama çok korktum üstümden minübüs gecti travmalar gectini söledim hepsini not aldı psikolog

e nevar bende kesik kesik ilaç kullandım 2007 den beridir ilasç kullanıyorum ama kesik kesik nerden bilsin doktor kesik kesik kullandım çünkü çalısıodum uyku yapıodu ayrıca hastaneden temmuzda cıktım son 6 aydırda ilaçlarımı kullanıorum ama iyileştirdiği yok beni ilaçların esma şunuda belirteyim babam basımdan gecenleri anlattı psikoloğa epikrizede baktı doktorumun yazdığı notada baktı not aldı hepsini psikolog haftaya psikiyatriye sunacak benim bilgileri bende gideceğim sonucu alacağım bu saatten sora artık ilaç nezamandan beri kullanıomusun dicek

hem ilaç raporumada baktı benim receteye yani ilacı nekadar kullandın değilde hangi ilaçları kullandım yazıordu akineton abilify cipralex

Senin süreç zaten çok karıştı bence verırler oranını....ben paranoya arkadaş bukadar uğraşılmasıyla ilk defa karşılaştım diyince deneyim ve bilgilerimi paylaşmak istedim psikeatri konusunda

Üst Alt