Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofren hastasıyım. Yüzde kaç oranında rapor alabilirim?

oda varda esma doktorlar benden kesin tanı istiyor çünkü epikrizde atipik psikoz yazıyor raporda depresyon doktorun yazdığı nottada şizofreni yazıyor 6 ay tedavi amaçlı gidip geleceğim kesin tanı konacak ama benim anlatmak istediğim esma gittiğim izmirdeki hakem hastanedemi yine heyete gireceğim yoksa kendi şehrimdemi gireceğim

niye giremem kendi şehrimdede hastaneler var ama sağlık kurulu olan izmirdekinemi gidecem yine ya

peki heyet kararını değişteremezmi psikiyatriye uymayıp biz yinede oran verelim sonucta hastanede yatmıs ilaç kullanmıs felan oran veremezmi

arkadaşlar anlamadığım bişey var ben 6 ay daha tedavi göreceğim oran öyle konacakmıs ve kesin tanı istiyorlar ben bunları gördükten sora yine hakem hastanedemi heyete gireceğim gittiğim psikiyatriye gideceğim deme ayrıca direkmi gideceğim il sağlık müdürlüğü beni sevkmi edecek nasıl olacak

Hakem hastane değerlendirir egos malesef ..çunkü son noktadır hakem hastane

alla alla hakem hastane 6 ay tedavi falan hiçbişey anlamadım ben
ben gittim hastaneye epkiriz istediler verdim heyete girdim aldım raporu

ama benim epkirizde yazıodu
18 yaşında yattım 27 yaşında yattım 31 yaşında yattım die bakırköyde
yani şimdi egos sen yeni hastamısın onu anlamadım

napalım bekle o zaman 6 ay

peki esma hakem hastaneden sora diyelimki hakem hastaneye heyete girdin istediğini alamadın sora bi 6 ay bekleyip tekrardan baska biyerde yani kendi memleketimde heyete girebiliyoruz deme

Hayır kardeşim kendi hastanen oran verme lüksüne sahipse girebilirsin ayrıca git bunu kurula girdiğin kişilere sor buradakiler bilemez bunu.

deep:kendi hastanen derken gittiğim hakem hastanemi özür oranına karar verilebilmesi için 6 ay süreyle ayda 1 psikiyatri görüşü uygundur dior yanişöylemi manisada psikiyatri doktoruma her ay gitcem 6 ay sonunda bana bi kesin tanı konacak o tanıdan sonra tekrar izmire hakem hastaneye gideceğim deme deep ??

Büyük ihtimalle dediğin gibi olacak bunu bende bilemem son kurula gittiğin zaman sor nasıl olacağını bunu bizler bilemeyiz ne desek de yalan olur.

eh bakalım öyle olsun yanlıız 6 ay dediğini yapıcam o psikiyatri doktorlarının gerci unutacaklar beni ben diyecemki hocam 6 ay sonunda kesin tanı istediniz ben getirdim diye eline verecem sadece ilaç raporuyla giderim ozaman epikriz felan götürmem onda atipik yazıo bana belki baska bi tanı konacak yine kafası karısır felan inşallah bana 6 ay sonunda yok yok buda olmaz derse babamı kalpten götürür bende orda ya barırım carırım ağlarım atarım kendimi yerlere ayıp be insanlara eziyetmi çektirmek istiyorlar ne iştir anlamadım zevkmi alırlar bu işten 6 ay sonunda hatırlatacam ona gerci hatırlamayacak demez deme öle bişey kabul eder heralde eşek değiller ya 6 ay dedilerse 6 aydır bu arada esma bişey dedi deep 6 ay tedavi gör ozaman git kesin 45 verirler diyor ne derece doğru onuda bilmiyorum deep kardeşim

Kesin tanının konulabilmesi açısından tedavini olduktan sonra hastane tanıyı belirleyecek muhtemelen İzmirdeki aynı hastane tanıyı kesinleştireceklerdir.Bunu da yadırgama çünkü tekrardan tedaviye başlayalı epey kısa bir süre geçmiş.Adamlar senin ne olduğunu tam bilmeden tabiki oran vermez.Bekle bakalım 6 ay tedavilerini düzenli uygula ilaçlarını düzgünce al ondan sonrasına bakalım demişlerdir.Ki nitekim son gireceğin kurula danış bu konuları,büyük ihtimalle doktorun verdiği kararı bozmayacaklardır yani sana her halükarda 6 aylık tedavi öngörülmüş ve bahsi geçen kişinin kesin tanısını koyamıyorum demiş doktor senin elinde her ne kadar yığınla epikriz de olsa adamlar bunu dediyse uygulayacaksın kardeş.Gideceksin tedavini olacaksın sonra yanımıza geleceksin demişlerse onu da yapacaksın.Oran durumuna gelince hastanedeki doktor ne yazmışsa o verilecek buradakiler bunu bilemez.Yok kesin %80 kesin %45 alırsın gibi şeyler söylemek seni kandırmak olur.Ama bir şekilde alırsın raporunu ve oranını.

tamam deep bende öyle yapacağım artık depresyonmu koyar şizofrenmi bipolarmı görecez 6 ay sonunda bu kronik şizofrenide ne gibi belirtiler var deep sesler duyma varmı nasıl belirtiler var bunda bu arada acaba neyse onu sorarım ya şey dicektim 6 ay sonunda beni il sağlık müdürlüğü sevkmi edecek yine hakem hastaneye yoksa kendimmi direk gidip basvuru yapıcam

Onu da hastaneye danış sen mi tanıyı koyacaksın ki rahatsızlığın özelliklerini soruyorsun kardeşim?Uğraşma böyle şeylerle hastalığımı da tam araştırayım deme genel özelliklerini bil ve ilaçlarını kullan.Derine inersen kaybolursun.

tamam bakalım derine niye ineyim rahatsızlığımızı anlatırız ne varsa bizde çıkan tanıya göre gideriz deep

ama moral bozukluğu içindeyim 6 ay gecermi ya ne harçlık var ne gelirimiz zor

Öyle de yap derine indikçe mahvolursun ama sana genel tanıları söyleyeyim ani ruhsal değişimler,kişiliğin bölünmesi,halisinasyon görülmesi,sesler işitilmesi,bu dünyada görülemeyen şeyleri gördüğünü,duyulmayan sesleri duymayı iddaa etmek gibi şeyler var.Nesneleri farklı algılama da vardır tabi.

deep bilgin bir kişi bana anlattı kulama sesler gelmeyi bana vesvese dedi kendine iyi bir bak dedi kendini bil dedi gercekten öle vesvese galiba ama bende gercekten olan seyleri sana sölim doktorada sürekli bunları bahsedicem içime kapanıklık hayattan zevk alamama işlerde çalışamama başarısızlık garip garip hareketler yapma az cok yırtınmak intihar düşünceleri bazen ağlamak evden cıkamama mutsuzluk karma karısık duygular içinde olma kendi kendine konuşmak asıl bunlar var deep artık ne derler bilmiorum

Kulağına gelen sesler komut veren seslerse bunlar vesvese değildir farklı bir durumdur vesvese içten içe gelir kulağa çalınmaz ses olarak.Örneğin bende bir dönem çok koyu vesveseler olmuştu.O yüzden sen düşünme bunu düşünmesi gereken doktorlardır.

doktor bana izmirde hangi kulağına geliyor ses dedi sol kulağıma dedim erkekmi kadın sesimi erkek dedim

arkadaşlar bende garip garip hareketler yapmak var sürekli engel olamıyorum yıllardır gelen başarısızlık var hayattan beceri yok içine kapanıklık intihar düşünceleri var mutsuzluk bunlar ne hastalığına giriyor bende ??

ara sıra ağlıyorum hayattan zevk alamama hayatta basarısızlık beceri olmaması içime kapanıklık garip garip hareketler yapma eve kapanma işyerlerinde çalışamama arkadaslar bende ne olabilir sizce?

intihar düşünceleri gelio aklıma sürekli bıktım bu hayattan ne hastalığı tasıyorum tahmin yapacak varsa yorum yapsınlar

Neyin tahminini bekliyorsun anlamış değilim arkadaşım birisi sana şu rahatsızlığın var dese ona inanacak mısın?Doktoruna danışsana bu konuları.

egos45 bende majör depresyon ve panik bozukluk tedavisiyle mayıs ayından beri sürekli ilaç kullanıyorum.elimi oynatıp yürüyemiyordum.işimi gücümü bıraktım herşeyden
vazgeçtim.ilaçlarla şimdi öncekine göre biraz daha iyiyim.düzenli ilaç kullanırsan ve iyi bir doktor kontrolü ile bu sorunları aşarsın.vucut zayıf kalınca,bagışıklık sistemin çökünce,korkulara,çaresizliklere cevap veremezsen beyin senle dalga geçmeye başlıyor.bende panik atak başlayınca kalp krizi geçiriyorum sanıyordum,nefes alamıyordum,
yutkunamıyordum.acile gidiyordum bişeyin yok kalp atışın hızlanmış diyordu.herşeyin başı beyin beynine sahip ol o seni ele geçirmesin sen ona hükmet.

şimdi deep raporda diyorki psikotik bozukuluk tanının netleştirilip özür oranına karar verilebilmesi için 6 ayda 1 psikiyatri görüşü uıygundur bunlar psikotik bozukluk varmı yokmu onu istiyorlar benden diyelimki başka bir tanı çıktı bende depresyon veya bipolar v.s yinede 6 ay sonunda kabul ederler deme ne cıkarsa cıksın bunu örenmek istiyorum

gecmiş olsun storm kardeş

şimdi deep raporda diyorki psikotik bozukuluk tanının netleştirilip özür oranına karar verilebilmesi için 6 ayda 1 psikiyatri görüşü uıygundur bunlar psikotik bozukluk varmı yokmu onu istiyorlar benden diyelimki başka bir tanı çıktı bende depresyon veya bipolar v.s yinede 6 ay sonunda kabul ederler deme ne cıkarsa cıksın bunu örenmek istiyorum

Orası heyete kalmış bir durum.Ama doktorun heyet doktorlarını arayıp görüşürse onu bilemem.

ayrıca şimdi bana cok koyuyor yarın izmire git fiziğe sora kbb var göz var onlardan umudum yok ama yinede gidelecek en son heyete girilecek 4 defa daha gidilecek izmire çöktüm iice hayattan bezdim ölmek gelio içimden 6 ay sora tekrar uras koştur kim çeker benim kadar böle keske dünyanın sonu gelse :(

hangi doktorum manisadakimi onun haberi yokki izmirdeki psikiyatri doktorumu arıcak yada heyeti

burdan sor egos kardeş anlamıom o mesajlaşmayı

Bende diyorum ki Manisadaki doktorun İzmirdeki heyetteki doktorları arasa durumunu iyice belirtse.

o zor deep ulaşamaz doktorum heyetteki doktorlara zaten biraz önce anlattım durumumu abinin biri telefonunu almıs bende aradım müsaitmisin hocam dedim evet dedi kimsin dedi fatih dedim hatırlamadı ama anlat bakalım dedi doktoruma anlattım durumumu kızdı izmirdeki doktorlara yapacak bişey yok dedi madem öyle 6 ay tedavi göreceksin dedi bir bakalım sende ne var ne yok diye hocam psikotik bozukluk tanının netleştirilmesini istiyorlar dedim ya sen hastanede yattın nasıl daha tanı istiyorlar dedi sora ben hocam bende asıl olan şeyleri sölemek istiyorum dedim hayattan soğudum iyice mutsuzum sürekli azda olsa ölümü intihar düşünüyorum eve kapattım kendimi insan içine çıkamıyorum ara sıra ağlıyorum hayattan koptum başarısızım becerim yok kendimi sucluyorum hep garip hareketler yapıyorum dedim bakacağız dedi büyük olasılıkla depresyon olabilir dedi

Üst Alt