Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni hastaları tedaviniz ne durumda?

Bi' şey istiyorum ama ne istediğimi bilmiyorum. Sürekli bir arayış içindeyim. Bu yolun sonu nereye varacak düşünceleri beynimi meşgul ediyor.

Arkadaşlar 5 yıldır risperdal kullanıyorum başka ilaçlarda var. Bazı ilaçları kullanıp bıraktım ama bu risperdal en baştan beri içiyorum. Bana cinsel problemleri , isteksizlikleri risperdal yapıyor gibi geliyor. Tedavi sürecim fena değil sesler hala devam ediyor ama eskisi gibi değil. Halisülasyonada 3-4 yıldır girmiyorum durumum fena değil. Şuanda kullandığım ilaçlar risperdal 6 mg . Zedprex 20 mg , clonex 150 mg , sormodren 4mg içiyorum bunlar azaltılıp clonex arttırılırsa cinsel sorunlar düzelir mi. Çünkü doktor geçen sene clonexe başlarken zamanı gelince diğer ilaçları azaltıcaz clonexi yükselticez demişti.

Doktora ilaçları azaltabilir miyiz diye soruyorum öyle bir şey mümkün değil diyor. Sanırım ölene kadar kullanıcam

@Tyler D., ilaç kullanip da senden benden çok daha kotu hastalar var, kendilerinde degiller ve tedaviye cevap vermiyorlar. Kullan gitsin doktorun verdigi dozda. Sahsen ilaclarimi birakmam, durumum gayet iyi, hastaligimin farkindayim, sosyal hayatim da iyi. Neden bozayim ki? Kilo aldirdi ilaclar ve bundan oturu cok uzgunum ama napayim, bu da hayatta kalmanin bedeli.

@Samarra, Ben de kullanmayı düşünüyorum bi zararı yok bana

@Tyler D., iğneden kurtuldum bi de onun yerine invega hapına geçildi çok iyi oldu

@Tyler D.,
Prof doktorum iğne senin için daha iyi bagırsaklarına ilaçlarla zarar vermezsin demişti neden iğneden kurtulduğumu düşünüyorsun ki sadece aylık iğne olsan daha iyi değil mi senin için

@Breh43, şişlik ve ağrı yapıyor iğneyi vuran mı beceremiyor ya da iğnenin özelliği mi anlamadım

@Tyler D.,
Ağrı 1-2 gün bendede oluyor ama şişlik yok igneyi vururkende çok hafif yakma yapıyordu geçti şuan olmuyor.

@Tyler D., kullananlara sorun onlardada bunlar oluyodur Ağrı duymuştum ama şişlik ilk defa sende duyuyorum.

jilet atan varmı kollarına gece kapının açılıp kapandığını helisilasyonlar görmeyi kafada kurmayı ?

@Tyler D.,
Kendini en iyi hangisinde iyi hissediyorsan ona devam et sen daha iyi bilirsin saglığını ne kadar iyi sağlıklı olursan o kadar verimli olursun.

@Pickle, zaten ilacı az olan bir ses için kullanıyordum doktor bütün ilaçları denedi sesler kesilmediği için ilacı kesin dedim doktor kontrolünde kesecem zaten bir işe yaradığı yok.

Benim için sesin tamamen gerçek olduğu bir an vardı. Hasta olduğum zaman Spor salonuna gidiyordum . Bir gün eşyamı koyduğum dolabın numarasını karıştırdım. Şifre herzamanki olduğundan şifreyi hatırlıyorum ama numarayı unutmuştum. Dedim bir deneyeyim konuşan varlığa numara kaç diye sordum. Az bi naz yaptı sonra söyledi. Gittim açtım harbiden benim dolap çıktı😁😁. O an çok korkmuştum sesten ama birşey olmadı.

@caan006,

Şu "kapıların açılıp kapanması" olayı bir efsane mi yoksa gerçekten ileri psikozlu vakalarda görülüyor mu ?

Başka birinden daha duymuştum o yüzden soruyorum.

Böyle her aynı hastalığa sahip kişilerde benzer şeylerin olması çok ilginç geliyor bana.

@ATA 1881,
Aslında sesler zihindeki bilgilerle beslenir. Bi nevi bilgilerin konuşması gibi kimilerine korkutucu şeyler yani bilinç altında saklı tutulmuş istenmeyen şeyler söyleyebilir sesler. Numarayı söylemesi şöyle sen aslında tamamen unutmamışdındır aklında bir yerdeymiş o numara , aklına gelmiştir ve o bilgi sese dönüşmüştür şöyle düşünün insanın beyni sesli işlem yapıyor ve bunu sen duyuyorsun🥸

@Micro123, bana da staj yerinde "sessizsin, hiç işle ilgili bir şey sormuyorsun" diyorlar. İşimi yapıyorum o kadar.

Edit:mesaj mı taşındı acaba?

Son düzenleme:
Psikiyatri doktorum '''' Bir dönem şizofreni yaşamışsın ama geçmiş'''' gibi bir yorumda bulunmuştu.

Ama psikoz da kalıcı hastalık. Stabil ve remisyonda kalmak için ilaç kullanmaya devam.

Son düzenleme:
@Ahmet T,
17 yaşında tedaviye başladım. Başa dönmese de inişler çıkışlar oldu. 15-20 gün ilaç kullanmadım. Daha kötü oldum. Ondan sonra hiç aksatmadan antipsikotik içmeye devam ettim. 26 senedir ilaç kullanıyorum. Psikolojim de resimdeki gibi yükselişte. Remisyondayım.

XQioLM.jpg

Trsmye git aynı gün bakıyorlar genelde.

Neyse zaten sen tedaviye dirençlisin devlette iyi bir doktor seni idare eder, doktorların yazdıkları ilaçlar hemen hemen aynı belirli sayıda ilaç var piyasada bu gibi hastalıklarda imkanlar çok kısıtlı Doktorlar sadece ilaç yazıp gönderiyor terapide semptomları iyileştirmiyor sadece başa çıkmayı öğreniyor insan ,insan çok aciz bütün dünya bir araya geliyor ama bu hastalık için bir çözüm üretemiyor.

geçen gittiğim hastanenin doktoru sende bu belirtiler yıllardır var demişti

Üst Alt