Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni ile yaşamak Adlı youtube kanalım

@Descartes, hocam övgünüzle beni gerçekten mahcup ettiniz. Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.Keşke dediğiniz gibi zeki olsaydım ama pek sanmıyorum :)

Devlet adalet terazisini iyi kuramazsa maalesef şahıslar kendi adaletini sağlamaya çalışıyor.Seyit Ahmet gibi acaba kaç mağdur insan var ve kaçı kendi adaletini sağlayacak cesareti bulabildi acaba.

Bu arada babanıza da selam olsun ellerinden öperim

@Ben_Claudius, :) Mütevazi olman da güzel ama gerçekten zeki adamsın

Babamla ilgi yazdıklarına da teşekkür ederim . Allah razı olsun.

Bundan sonraki video çalışmanızın konusu ne olacak ? Merakla bekliyor olacağım

tekrar teşekkürler hocam.
şu sıralar çok durgunum daha önceden iyi hissettiğim zamanlarda çektiğim videolar var hepsi youtube atılı durumda.otomatik yayınlanacak ben bakmasam bile.

bundan sonra sırada Kant var. sonra omurgasız insanlarla ilgili eleştiri,akıl hastanesi anıları, mb oyunu, ve melanie klein(psikiyatır) var
daha youtube atmadıgım elimde video stoğumda var bu sıra bitsin onlarıda sonra yüklerim inşallah.

valla hocam senin gibi 50 60 tane takipçim olsa sırtım yere gelmez uçar giderim herhalde :)

@Ben_Claudius, 🖐️ Hocam, hayırlı cumalar olsun.

İmmaunel Kant konulu videonu sabırsızlıkla bekliyorum / bekliyoruz.

👌 Üstteki , son cümlendeki iltifatın için de teşekkür ederim

Teşekkürler hocam, size de hayırlı cumalar. akşam 5 yada 5 buçuktu sanırım öyle ayarlamıştım otomatik atıcak. şu sıralar günlerim biraz yoğun geçiyor. Durgunluğumda devam ediyor pek gelemiyorum buralara.
takibin için çok teşekkür ederim

Selamlar. Günümüzde bile halen tartışılan bir figür olan "Immanuel Kant"ı işledim. Umarım beğenirsiniz.

@Ben_Claudius, (y) Bu video sunumunu da gayet bilgilendirici buldum

"""Kant'a göre insanlar dünyayı yalnızca duyusal algı ve zihinsel kategorilerle deneyimleyebilir. Bu gerçekliğin doğrudan kendisinin bilinmesinin mümkün olmadığı anlamına gelir. """ Bu tespite katılmadığını belirtip """Nesnel gerçeklik hakkında bilimsel yöntemlerle bilgi sahibi olabiliriz.. Kant katı davranmış.""" şeklindeki eleştirini de yerinde & mantıklı buldum.

Videonun devamında Kant'ın felsefesiyle alakalı yazdıklarında şu cümleler de ilgimi çekti:

----------------------------------------

"""
Metafizik soruların insan aklının sınırlarını aştığı ve bu nedenle metafizik bilgiye ulaşmanın mümkün olmadığını savunur"""

"""
Kant'a göre eylemlerin ahlaki değerlerini belirleyen şey, eylemin motivasyonudur."""

"""
Estetik yargıların kişisel tercihlerin ötesinde, evrensel bir gerçekliğe sahip olduğunu öne sürer"""

---------------------------------------

Sunumun sonlarında da Kant'ın bireysel felsefe anlayışının diğer düşünürlere etkisini de güzel özetlemişsin:

"""F.Hegel 19.yy'da Kantın düşüncelerini geliştirerek Alman idealizmini oluşturdu. Nietzsche ise Kant'ın ahlak felsefesi ve özgürlük anlayışını sorgulayarak eleştirmiştir."""

🖐️Eline & emeğine sağlık.

Son düzenleme:
Hastane anılarım videolarını izlediğim halde tekrar dinliyorum ruhuma iyi geliyor teşekkürler

Teşekkür ederim hocam, 2 video sonra son hastane anılarım videosu yayınlanacak umarım beğenirsiniz

Selamlar. Bugün çok önceden hazırladığım videomu yayınladım.Umarım beğenirsiniz.

Merhabalar, arşivimde olan Hastane anılarım bölüm 6 yı paylaşıyorum. Kuvvetle muhtemel bu son anım olacak çünkü anlatmaya kayda değer başka anı hatırlamıyorum. Umarım beğenirsiniz. Destek olmak isterseniz youtubede ki videomu beğenebilirsiniz, beğenmezseniz de dislike a basabilirsiniz. İyi seyirler.

Oglancil şizolarda vardı hastalar birbirine tecavüz ediyordu onlarida anlat adana Ekrem tokta ruh ve sinir de sen osmaniyelimisin bilirsin Ekrem toku

Bülent sevinç hakli

@Ben_Claudius,

Moderatör tarafında düzenlendi:
@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM, yok hocam osmaniyeli değilim . Ekrem Tok da yatmadım ama yattıgım yerde ekrem tok hıkayelerini anlatırlardı.
benim yattıgım ruh ve sınırde kadın erkek koğuşları ayrıydı ama bahce saatı beraberdık. en son yatığımda (6 sene kadar önce) bahce saatındeki beraberlığıde kaldırmışlardı. bahçede cinsel bir olay yaşandığı için o da yasaklanmıştı. o zamandan bu zamana kadar hıc ruh sınırde yatmadım hep universite de yatışım yapıldı. hiç eşcinsel eğilim gösteren hasta olmadı. saldırgan hastalar olurdu ama o eğilimde hiç görmedim

@Ben_Claudius, Bu videonuda beğenerek seyrettim hastahane anıları bazen güldüren bazen hüzünlendiren ve yaşanmış olaylar olduğu için ilk elden bulunmaz bir arşiv ve bilgi kaynağı bunları kendine saklamayıp samimi niyetle artısı ve eksisiyle yorumlayarakta paylaştığın için teşekkürler.

Hastahane anılarında veya diğer kişilerin bu konuda ki yorumlarında hastahane yatışlarında yapacak bir aktivite olmayışı sebebiyle can sıkıntısı olayının ciddi bir sorun olduğunu gözlemliyorum hatta bu sorunun tedaviye olumsuz etkileri olduğunu anlıyorum yazılanlardan.

Sence bu durum bilinçli bir tercih mi yoksa hastahane imkanlarının yetersizliğinden mi oluyor veya bunlar ağır hasta kendinde değil ilaçları alınca bir şey yapacak halleri kalmaz aktiviteye gerek yok denen umursamaz düz bir mantık mı içeriyor.

@Descartes, Yanlış kırıcı bir şey mi yazmışım kimseyi aşağılamak veya kırmak istemedim yani hastahane öyle mi düşünüyor acaba dedim ben asla öyle düşünmüyorum.

En ağır hasta bile insanca müdahale ve ilgiyi hak ediyor robot değil onlar göstermekte zorlansalar bile duyguları var hemde sağlamım diye sokaklarda dolananlardan daha fazla.

@kara duman, abi ruh ve sinirde el iş odası vardı. pastel boyalar vardı orada resimleri boyardık ama bir süre sonra ondan da bıkıyorsunuz.benim orada tanıştığım kaç kişi sırf bu durağanlıktan dolayı taburcu olmak için çabaladı. hatta genç bir çocuk vardı bana ben doktora iyiyim dicem çıkmak isticem deyip çıkmıştı.
hele pandemi dönemi her hasta odasında tecrit altında durmuştuk. benlik sorun yoktu ben 3 mt karede konuşmadan günlerce durabilecek kabiliyete sahibim. ama diğer hastalar cinnet geçirirdi kapıları tekmelerlerdi çıkmak isterlerdi.

bu anıları anlatırken bazen hafif hüzünlü bazen komik gibi geliyor. ama orada yaşarken hiçbiri komik değildi.

işin kısası hastanedeki amaç ilaçları düzenli kullandırmak hareketleri gözlemlemek. en azından benim yattıgım hastanelerde durum buydu.
bizleri oyalayacak şeyler olsa zaman daha hızlı akabilirdi. ama bir yandan da şunu düşünüyorum. içerisi ne kadar eğlenceli ne kadar güzel olmuş olsaydı herkes yatmak isterdi. en ufak depresyona giren bile yatış isterdi ve bu da gerçek hastaların yatışını engellerdi. şuan ki durum kötü gibi görünse de bence eldeki en iyi durum bu

@Ben_Claudius, Çok güzel cevaplamışsın.

Güldüren derken bazı durumlar traji komik demek daha uygun olur sanırım yoksa hiç biri günlük hayatta ki komiğin karşılığı değil ben yıllardır bu sıkıntıları oğlunda çeken birisi olarak hiiiç komik değil gülerken bile gözyaşları içine akıyor insanın.

Seninde dediğin gibi bu durağanlıktan çok şikayet eden hasta gördüm, duydum, okudum çünkü bu hastalık boş kalıp kendinle başbaşa kalmayı sevmiyor onun için yatışta dahada kötü olanlarda duydum.

Ama son paragrafta yaptığı gözlemde doğru orası tatil köyü değil neticede son çare olarak gözlem isteyen ilaç kullanmasında problem olan hastalar yatırılıyor öylede olmalı öbür türlü az kafa dinleyeyim diyen hafif hastalarda yatış isteyebilir gerçi bu isteğe göre değil doktor karar veriyor ama doktorda baskı oluşturabilir bu durum.

Evet neticede ne kadar acı olsada sanırım bu yapılabilecek ideal şey sanırım.

Allah ne orasız bıraksın nede oraya yatmaya mecbur bıraksın Amin.

@Ben_Claudius, Amin Allah razı olsun.

Stres sadece sizin değil pisikoz hastalarının hepsinin sorunu biz evde kelimeleri seçerek konuşmamıza rağmen bazen kendiyle hiç alakası olmayan şeylerden bile strese girip kötüleşebiliyor ayrıca hayatta çoğu şey kontrolümüzde değil hiç ummadığımız yerden kontrolümüz dışında stres yapacak olaylar gelişebiliyor ve bunlar normal olabilecek şeyler ve yapacacak bir şey yok ama hastalar bu stresli olaylarda x3 etkisiyle etkileniyor ne yazık ki.

Üst Alt