Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni ile yaşamak Adlı youtube kanalım

selam 15 tatil sebebiyle şehir dışındaydım youtube da yüklediğim videoları otomatik atmaya devam etmiş. sıradan gidiyorum. içinizden geliyorsa destek olabilirsiniz. İyi seyirler

merhabalar yeni oyuna başladım. İlk üniversite zamanımda tanışıp günlerimi yiyen oyunu oynuyorum. Umarım keyif alırsınız.

Selamlar. Bugün özentilik ve özellikle psikolojik rahatsızlıklara özenmelerle ilgili bir sunum yaptım. Umarım beğenirsiniz. İyi seyirler

Selamlar bugün ilginç karakterler serimizden nick olarak kullanığım Claudius u anlatıyorum.Sadece claudius değil ailesinden başlayarak anlattım. Umarım beğenirsiniz.

Merhaba arkadaşlar, içinizde evdeki eşyaları hareket ediyormuş gibi gören, birinin kendisine taş, demir gibi şeyler fırlattığını hisseden ve vücudunda bundan dolayı acı hisseden var mı? Şizofrenide bu tür hallüsünasyonlar yaşanır mı?

@gül_sen, Ben şizofren değilim ama şizofreni de bu tür şeyler olabilir.

Tedavi görüyormusunuz görüyorsanız bu durumu doktorunuza anlatın.

Eğer tedavi görmüyorsanız acil bir pisikiyatriste gidin.

@kara duman,
Teşekkür ederim. Benim yaşadığım şeyler değil bunlar. Birisi buna benzer şeyler anlattı. Bende sizin gibi düşünüyorum.

@gül_sen,
kendi adıma konuşursam hiç böyle bir deneyim yaşamadım. hastanelerde ve toplum ruh sağlığında tanıştığım piskoz hastalarından da böyle bir şey duymadım. anlattığınız şeyler gerçekten ürkütücü

@gül_sen, ben 2021 yılında eşyaların hareket ettiğini görüyordum. Muhakeme yetim yerindeydi sadece böyle ufak tefek şeyler oluyordu. Sandalye mesela sağa doğru gidiyordu sonra birden eski haline dönüyordu.

Selamlar. Dünyaca ünlü psikiyatr serimizde bugün Carl Gustav Jung'u konuk aldık. Umarım beğenirsiniz.

@Ben_Claudius,
"psikolojik rahatsızlıklara özenmeler"
Bu videoyu yeni fırsat buldum izledim önemli bir konuya değinmişsin eline diline sağlık.

Direk söyleyeceğim ruhsal rahatsızlıklara havalı cool olarak görünler ıslak odunla dövülmelik.

Çocuk oyuncağı zannediyorlar bu işi ben deliyim her şeyi yaparım kimse bana bir şey diyemez diye düşünüyorlar.
Zannediyorlar ki kontrol benim elimde istediğim zaman deli gibi davranırım istediğim zaman normal olurum milletin akılsı sendin insanlar keyfinden avuç avuç ilaç içiyor hayatlarını cehenneme çeviriyor.

Ben adı şizofren olan kafe obsesyon olan kahve markası gördüm.

Ne demiş nasreddin hoca bana eşşekten düşeni getirin umarım hiç biri gerçekten hasta olmaz Allah düşmanımın başına vermesin bu rahatsızlıkları ama kendi veya yakınları hasta olsun ben ne salakmışım diyeceklerdir eminim.

@kara duman, gençlerde yaygın bir durum. Ben sohbet uygulamasında çok şahit oldum. En sonunda bu tür şeyleri konuşmak için bu sitenin daha mantıklı olduğuna kanaat getirdim.
Yıllardır ilaç içiyorum, en azından ilacımı sevebilirim. İlaç içmek şifa verdiği için bunu keyifli bir rutine dönüştürebilirim. Yıllarca ilaca mahkumum, en azından bunu yapabilirim.
Hastalığımın kötü yanlarını (insanların gerçek niyetinin ortaya çıkması, kendimi rezil etmem) düşünmek yerine benim de kusurlarımın olduğu yönünde kabullenişe geçebilirim.

@kara duman,

Bende benzer düşünüyorum ama yumuşak dil kullanmak adına orta yolcu bir tutum izledim.işim gereği gençlerle bir aradayım. Gençlerde çok ciddi şekilde bir eğilim var hangisi gerçek hangisi sahte ayırtta edemiyorsunuz. Tahmin ediyorsunuz ama bu çok ciddi bir durum haliyle gerçek olduğunu kabul ediyorsunuz.Ona göre yönlendirmeler yapıyorsunuz. Doktorlarında işi zor. yetişkinlerde de başka amaçlarla özenme var. Hiç unutmam bir gün hastanede kolidorda sıra bekliyorum. 25 30 yaşlarında tombul bir kardeşimiz geldi elinde baston vardı. kalktım yer verdim. oturdu ben yanında ayakta sıra beklemeye devam ettim. bu bana neyin var abi dedi. anlatmak istemediğim için kısaca bunalıyorum ondan geldim dedim. nezaketen sizin neyiniz var dedim. ben de heyete girmek istiyorum şeker var tansiyon var psikolojimde iyi değil rapor çıkartmaya çalışıyorum dedi. geçmiş olsun hayırlısı dedim. neyse psikiyatri ile görüştüm kan tahlili istedi gittim kan verdim geri dönerken bu gördüğüm çocuk bastonun ortasından tutmuş gayet canlı dinç bir şekilde telefonla bağıra bağıra konuşarak yanımdan geçti. psikiyatır doktoruna küfür ediyordu. 40 dk önce bastonla zor yürüyen konuşurken aha birazdan ölecek sanırım dediğim adam taş gibi olmuş. bunları ayırt etmek lazım.

Video izlemeyi hiç sevmem dostum ama destek olmak adına abone oldum. Özellikle ruh sağlığı ve hastalıkları hakkında bilinçlendirmeye katkıdan ve emekten ötürü. Böyle projeler artmalı. :) Şöyle bir baktım, naçizane tavsiyem, eğer yoksa ruhsal hastalıklar hakkında doğru bilinen yanlışları paylaşman. Stigmanın ne olduğuna değinebilirsin. Kolay gelsin. Bahtın açık olsun.

Merhabalar bugün toplumun ruh sağlığı hastalıklarına bakışı yargılar ve önyargılardan bahsettim.
Videoyu çok önceden çektim tekrar dinleyince şöyle anlaşılır diye korktum. " bizde engelliyiz bizi de engelli olarak görün" bu şekilde demek istemedim sadece ruh hastalıklarının da ciddiye alınmasını istedim. İnsanların herşey kafanda, düşünme bir şey olmaz demelerinden bıktığım için ciddiye alınmak istedim sadece yoksa engelli desinler demesinler çok önemli değil.
umarım beğenirsiniz iyi dinlemeler.

Seri k@Ben_Claudius, sen bülent sevinci dinledinmi ruh sinir hastanesinde orta çagi yaşiyoruz inşallah Suriye gibi oluruz bu pisliği savaş temizler🤣 orda ne pislikler dönüyor

Üst Alt