Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni ile yaşamak Adlı youtube kanalım

@berke26, filmini bilmiyorum da araştırıp izlerim. Bana özelden film linki yazabilir misin ?

@berke26,
Kierkegaard ı listeme ekledim inceleyeceğim eğer birşeyler çıkarabilirsem onunda videosunu hazırlarım.

@Descartes,
telefona pdf ini indirdim hocam inşallah okurum yakın zamanda

Selamlar, hayırlı pazarlar herkese. Bugün kıskançlık ve hasetliği işledim. Kendimce yorumladım ve deneyimlerimi aktardım. Umarım beğenirsiniz.

@neron+, hocam, çok yönlü ve akıcı bir anlatım olmuş. Oedipus kompleksinden girip kendi yaşamınızdan kıskançlık örneklerine geçişiniz de kıvamında olmuş. Kıskançlık ile hasetliği eş anlamlı zannederdim. Ama senin yorumuna bakılırsa hasetlik çok daha kötü bir şey. Hemen herkes gibi bazı şeylere imrenebiliyorum. Ama asla hiç kimsenin kötü duruma düşmesini istemem. Sizin de belirttiğiniz gibi çok ileri hasetlik vakalarının tedavi görmesi lazım. Ama günümüz Türk toplumunda buna gerek görmeden yaşayan bir sürü insan var.

Değerlendirmeniz için çok teşekkürler hocam. Bunlar beni motive ediyor gerçekten sağolun

hocam mahcup oluyorum gerçekten :),
spoiler veriyorum. özentilik, özellikle gençlerdeki psikolojik rahatsızlığa özenme,
rüyalar, ve insanın değerli olması videolarım hazır. filozof 13 tane hazır, ünlü psikiyatırlardan da 4 tane hazır. ama sıradaki video norland oyunu olacak. o pek ilginizi çekmeyebilir ama youtube analize baktığımda en çok izlenen video da onlar enteresan gerçekten bende anlamadım.

Oyun sevenler için Norland 6.bölüm çıktı. sıcak sıcak.

@Descartes,
Günaydın hocam. Seri katiller 3. bölümü atacaktım. siz demeseniz ben unutmuştum 4 günde bir atıyordum :)
hatta attım bile

@neron+, hocam , Tibet kültürü ve "Dalay Lama" konulu bir video çalışması yapabilir misin ?

@Descartes,
konumu olarak da bilgi olarak da baya uzak bir konu benim için :) . ama üzerinde çalışırım hocam kayda değer bir şeyler çıkarabilirsem servise sunarım

Selamlar. Bugün arşivimde beklettiğim ünlü psikiyatrlar serisinin başlangıcı olara Sigmund Freud u anlatmaya çalıştım.Şahsi görüşlerim ve kaynakları kullandım. Umarım beğenirsiniz.

abone ekledim kardeşim başarılar dilerim

selamlar yeni videomun konusu iyi niyet sömürüsü ve hayır diyememek ile alakalı umarım ilginizi çeker

Selamlar. Biliyorum hepiniz çok merakla bekliyordunuz bu norland oyun serisi ne olacak diye. mesaj kutum patladı telefonlarım susmadı en sonunda 7. bölümü yükledim buyurun.İyi seyirler

@neron+,
Neron senden özür dileyerek konuyla alakalı olmayan bir soru sormak istiyorum kara dumana. Dm atarak rahatsız etmek istemedim internette net bir cevap da bulamadım. Kanser hastalığından vefat eden biri şehit sayılır mı? Ya da şehit sevabı alır mı? Bu sorunun cevabı şu an çok önemli benim için?

@osmangazi, Rahatsızlık yok istediğiniz zaman ö.m atabilirsiniz ö.m kişiye özel yapmamım sebebi bazı arkadaşlar takıntılı şekilde mesaj atıyor sizi takip ettim istediğiniz zaman ö.m atabilirsiniz.

Sorunuza gelirsek benim bildiğim kadarıyla.
Şehitliğin çeşitleri var bunlar.

Savaşta din,vatan için cihad yoluyla şehidlik.
Bu en yüksek seviye gerçek şehitliktir.

Ayrıca hadislere dayanarak şunlarda şehit sevabı alabilecekleri buyurulmuştur.
* Suda boğulanlar.
* Ateşte yananlar.
* Enkaz altında kalanlar.
* Veba gibi bulaşıcı bir hastalıktan ölenler.
* Sıtma gibi ateşli hastalıktan ölenler.
* İlim yolunda ölenler.
* Ciğer hastalıklarından ölenler.
* Doğum sırasında veya lohusa iken ölen kadınlar.
* Baş ağrısından ölenler.
* Karın ağrısından ölenler.
* Ailesinin nafakasını helâlinden kazanmak için çalışırken iş kazasından ölenler.
* Cuma gecesi ölenler.
* Gurbet ilde vefat edenler.
* Akrep, yılan sokması gibi sebeblerle vefat edenler.

Yani sorunum cevabı kanser eski dönemlerde bilenmediği için kanser denilmemiş hadislerde ama ağır hastalıklar sayılmış kanserde çok ağır bir hastalık.
Ama şu çok önemli son nefeste müslüman olarak vefat etmesi eğer öyle ise evet şehit sevabı alabilir.
Tabi her şeyin doğrusunu Allah bilir.

Selam, seri katil serisinin yeni bölümü

Kardeşim merhaba iyi videoların var ama seri katiller ne alaka şizofreni ile yaşamak kanalının adı. Bizi temsil edeceksen iyi bir şekilde et zaten insanlar şizofreni bireyleri karanlık psikobati görüyor sen de buna çanak tutmuşsun. Şizofreni bireyler iyi insanlar genelde lütfen yapma

@şizofreniyim,
selamlar, yorumun için teşekkür ederim. Ben aslında kişilerin travmaları ile ilgileniyorum. hususi olarak seri katillerin hayranı değilim. Bu konu sizleri rahatsız ediyorsa bu serinin videolarını burada paylaşmayabilirim.

@şizofreniyim, Şizofreni ile alakalı söylediklerine katılıyorum.

Ama kanalın sahibi @neron+ çeşitli içerikler üretiyor oyun videoları bile var kanal sadece pisikiyatri ile alakalı videolar paylaşılsa dediğiniz doğru zaten kendisin de rahatsızlığı var ve söylediğiniz önyargılardan herkes gibi oda şikayetçidir.

Çok iyi bir diksiyonun var. Akıcı konuşuyorsun, dikkatin dağılmıyor. Zevkle dinledim.

Videodaki olayların bende çağrıştırdıklarından bahsedeyim.

Farkındalığı düşük hasta, ben yattığımda da bir emekli üs teğmen vardı. Sadece anlamsız sesler çıkarıyordu sigara odasında. Bir süre geçti konuşmaya başladı. 2011 de bu anlattıklarım. Sonra biri geldi sigara odasına, muhtemelen başka bir hastaya dua okuması için gelmişti. Emekli üst teğmen ve bu adam Risale-i Nurları hakkında konuşmaya başladı. Ama bir şeyler söylüyor üst teğmen, o ses çıkaramayan adam, uzman gibi ona kitaptan bölümler okuyordu.

Diğer hikayedeki narşist çok konuşan adam bana narşistden çok hipomanik gibi geldi anlattığınıza göre.

Alkol bağımlısı, benzer bir arkadaşım var ve 4 kere psikiyatriye yattı. Verdikleri ilaçları dışarıda alkolle alınca hayaller görmüş.

Teşekkür ederim hocam,evet hocam bazı insalar kişileri şaşırtabiliyor. videomdaki son hastada buna bir örnektir içine kapanık farkındalığı olmayan altına işeyen amca ile daha sonra sohbetlerim başlayınca bende şaşırmıştım. herhalde bazen insan doğru konuyu ve doğru kişiyi bulduğunda rahatsızlığı iletişim kurmasına engel olamıyor sanırım. narsist tanısı almış olan çocuk dediğiniz gibi mani dönemindeki bir hasta gibi çok ateşliydi hareketleri hızlı konuşması belki birden fazla rahatsızlığı olabilir ama demedi bize sadece narsist kişilik bozukluğu tanım var demişti.

Üst Alt