@berke26,
öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim.
filozof serisi çektim şuan 12 tane hazırlanmış videom mevcut. çekeli de 1 ay olmuştur çünkü her an iyi halde olamıyorum. wordde yazıp uygun olduğum bir anda ses kaydına alıyorum.
filozoflar ve ünlü psikiyatırlar serim hazır,, dağınıklık olmasın diye önce bir şablon hazırladım ve tüm filozofları o şablon üzerinde anlatmaya çalıştım. ara ara kendi fikirlerim varsa paylaştım bilgim yoksa sadece kaynaklardan neler toparladıysam onları anlattım.
yayınlananla beraber 13 filozof çektim ve tabiki de Nietzsche abimiz var olmaz mı
niçe'nin akıl hocası shopenhauru da çektim. shopenhaur karakter olarak pesimist birisi yani okuyarak düşünerek öyle olmamış zaten öyle birisi. ama niçe kendini geliştiriyor düşünüyor kendini çok kaptırıyor nihilizm bataklığına saplanıyor. o duygu ara ara bana da geliyor ve intihar düşüncesi çok baskın oluyor. niçe aslında üst insanı anlatırken nihilizmden kurtulmanın reçetesini veriyor. ama kendisi bunu başaramamış olacak ki sonunda akli dengesini kaybediyor.
Kız kardeşi ile sorunları olduğunu bir videoda izlemiştim. ama video da o konulara hiç girmedim. sadece kırbaçlanan bir at ile olan hikayesini kısaca anlattım.
biraz beklerseniz Nietzsche videosu yüklenecek ama önce platon, aristo var birazda geçmişten günümüze doğru kronolojik olarak yüklemek istiyorum.
benim niçe'ye hayranlığım sadece böyle buyurdu zerdüşt kitabı ile oldu. diğer eserlerini okumadım. tek kitap üzerinden konuşacak olursam adam bazı olayları çok çok aşmış ve bu tek eseriyle en sevdiğim filozoftur kendisi.
o bıyıkları hele hele