Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni ile yaşamak Adlı youtube kanalım

Merhabalar bugün ki videom tamamen spontane gelişen bir patlama videosu. idam cezası olmalı mı olacaksa kimler idam edilmeli bunlardan bahsettim. Bazı yerlerde küfürler ettim ama mazur görün. Fikirlerinizi merak ediyorum.

güzel hafta sonlarınız olsun yeni videom oyun videosu izlemek isteyenlere iyi seyirler.

Hocam merhaba severek takip ediyorum yanlız son attığınız video başlıklarından sonra düşüncem biraz kendini ifade ve yarardan uzaklaştı gibi kanal. biyerde rastlasam derimki arkasında prodiksyon var bu adam da hasta filan değil seslendirmen.

@oldboi,

Değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum. Bu mesajınızı olumlu görüyorum. arkamda prodüksiyon oldugunu düşünmeniz sanırım iyi şeyler yaptığımı düşünmeme sebeb oldu. ama maalesef arkamda kimse yok :( . olsaydı çok ta iyi olurdu. bu işe başlarken herkesi aynı anda memnun edemeyeceğimi biliyordum. hastalığım ile ilgili kısma gelirsek maalesef %40 raporlu atipik psikoz hastasıyım. elimden geldiğince hezeyanlarımı paylaşmadım. ama farkındalık kazanmış biriyim. Toplum ruh sağlığı merkezi sağolsun beni çok iyi toparladı 2 yıl düzenli gitmiştim.
bu arada yeni videomu attım umarım beğenirsiniz hocam.

Yeni videom gene bir metafor üzerine oldu. umarım beğenirsiniz.

Yeni serim ünlü filozoflar olacak ilki sokrates

hocam kanalın hayırlı olsun cok merak ettigim bir soru var. mesela attıgın vıdeo altında sacma sapan yada laf sokma tarzı hakaret eden tipleri okuyunca neler hissediyorsun bu tip seylere tahammulun nedir? bende ileride hazırlık yapıyorum ama bıraz takıntım var negatif kısılerin beni etkilemesini istemiyorum acıkcası.

@Slynmaster,

hocam bende inanılmaz derecede alınganlık hezeyanı var. Epikrizimde bile yazıyor. demorilize olurum ama sadece içimde yaşarım bunu. elimden geldiğince kibar karşılık veririm. Ama üzülürüm tabiki de.
gerçek hayatım da da haklı veya haksız eleştri aldıgımda kötü olurum. dışa vurmam sadece 2 tane nervium içerim. ama eleştri aldıgım konu hakkında da düşünürüm. haklılık payı var mıdır varsa neler yapabilirim hesaplarım.
aklınızda kanal açmak varsa açın hocam. şunu bilin yeter ki "herkesi aynı anda memnun edemezsiniz" sevdiğiniz şeyi yapın

@Sansarius,

hocam bu videoları çekeli 1 ay olmuştur hepsi hazır sıralı. ama sizin için diyojeni de eklicem listeye :)

@neron+,

teşekkürler çok güzel cevap. bende soyle soyleyeyım bence bu sosyal medya psikolojık rahatsızlıgı olan ınsanlar ıcın bır sınav. ne olursa olsun bunu asmaya calısacagım saygılar!

Biliyorum çok merak ettiğiniz keşke her gün yayınlasa da izlesek dediğiniz her bölümü ayrı bir entrika olan Norland oyununun 5. bölümünü paylaşıyorum ve sizleri bu meraktan kurtarıyorum. İyi seyirler ;)

@neron+, Videoyu seyrettim.
Yattığınız hastahanenin şartları kötüymüş hep aynı hastahanede mi yattınız hangi hastahaneydi?

Bu şartlarda insan iyileşeceğine daha kötü olabilir üzdü bu video beni.

Benim oğlumada doktoru iki sefer son çare acaba yatırsakmı demişti bakırköy de sonra buraya Türkiyenin her yerinden her çeşit manyak çgeliyor (Tam olarak bu kelimeyi kullandı) daha kötü olabilirsin seni içerde çok ezerler dışarıda ailenin desteği ile söz dinlersen tedavi edelim demişti doğru bir kararmış sizin ve diğer kişilerin anlattıklarınıza göre tabi
Allah orasızda bırakmasın çok kötüleşip gerçeklikten kopuş olduğunda başka çare kalmaz Allah kimseyi o seçimi yapmak zorunda bırakmasın Amin

Bu şartlarda fayda gördünüzmi yatışlardan peki.

@kara duman,

abi 4 defa ruh ve sinir hastalıklarında yattım. şartların kötülüğünden dolayı çıkmak için sanki bir ilahi güç sizi iyileştiriyor. 3 defada üniversite hastanesinde yattım. ruh ve sinire göre 5 yıldızlı otel diyebilirim. ilk defa yatacak için kötü olabilir ama ruh ve sinirden sonra üniversite hastanesi cennet cennet.

ruh ve sinirde gerçekten sorunlu hastalar var. bakırköyü zaten türkiyede herkes bilir sıkıntılı oldugu söylenir. ruh ve sinir de aslında dışarıda tehlikeli olan hastaları toplayıp sert bir şekilde ıslah etmelık yer olması lazım. bizim gibi zararı sadece kendine olan hastalar için daha rahat koşullarda yatış servisleri olmalı

Allah akıl hastanesine düşürmesin benim durumum çok kötü olmadığı için daha önce hiç hastaneye yatmadım hep evden tedavim yapıldı. kötüleşirsemde gitmem yatmam çünkü dahada kötüleşirim.

Hastane içi veya dışı dünyada her insanın illaki bir hastalığı var. Çoğu da ekonomik veya statü sebebiyle hastalığını gizliyor.
Akıl hastanesinin size kötü görünmesinin sebebi orda bulunanların hastalıklarını gizleme ihtiyacının olmamasından kaynaklanıyor.

@Üzümlükekim,
Allah kimseyi düşürmesin ama bazı durumlarda gerçekten yatış gerekli olabiliyor şimdi o sebebleri söylemeyim ama yatış o konularda gerçekten etkili oluyor

@BayKukla,
üniversite hastanesindeyken kendimi o zamanlar hiç olmadıgım kadar rahat hissetmiştim. çünkü özgürdüm ve herkes neden yattıgımı biliyordu. ama gerçek hayatta saklanmak rahatsızlıgını gizlemek. durgunlugunun halsizliğinin belli olmasından tedirgin olmak. bunlar benim için gerçek hayatta zor olan şeyler. oyüzden iş hariç hiç dışarı çıkmam. akrabalarlada yılda 1 kere anca görusurum

Gündemi geçmiş bir gündem videosu paylaşıyorum. her an video çekecek gücüm olmadığı için gündem olduğunda oturup wordde yazıyorum ve gücümün olduğunu hissettiğimde ses ile kaydediyorum. bu videom da müftülüğe 10 daire ve 8 arsa paylaşan teyzemiz bana ilham kaynağı oldu ve bana bir video fikri verdi.umarım beğenirsiniz.

Selamlar. Bugün dünyada iz bırakmış insanlar oynatma listesi oluşturdum ve ilk videomdaki kişi william shakespeare dir.
Asıl adı şeyh pirdir ve gizli müslümandır :) Umarım beğenirsiniz.

@neron+ Kanaldaki birkaç videoya baktım. Güzel içerikler olmuş. Paylaştın mı bilmiyorum ama felsefesi kadar bıyıklarına hayran olduğum Nietzsche abimiz ve delilik ile dahilik arasındaki çizgi hakkında da video çekebilir misin? Özellikle Nietzsche'nin kız kardeşi tarafından uğradığı ihanet ve bunun felsefesine verdiği zarardan bahsetmen güzel olur. Delilik ile dahilik arasındaki küçük çizgi hakkında da net bir video bulamadım. Herkes sanki bütün dahiler akıl hastasıymış gibi anlatıyor çünkü.

@berke26,
öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim.
filozof serisi çektim şuan 12 tane hazırlanmış videom mevcut. çekeli de 1 ay olmuştur çünkü her an iyi halde olamıyorum. wordde yazıp uygun olduğum bir anda ses kaydına alıyorum.
filozoflar ve ünlü psikiyatırlar serim hazır,, dağınıklık olmasın diye önce bir şablon hazırladım ve tüm filozofları o şablon üzerinde anlatmaya çalıştım. ara ara kendi fikirlerim varsa paylaştım bilgim yoksa sadece kaynaklardan neler toparladıysam onları anlattım.
yayınlananla beraber 13 filozof çektim ve tabiki de Nietzsche abimiz var olmaz mı :) niçe'nin akıl hocası shopenhauru da çektim. shopenhaur karakter olarak pesimist birisi yani okuyarak düşünerek öyle olmamış zaten öyle birisi. ama niçe kendini geliştiriyor düşünüyor kendini çok kaptırıyor nihilizm bataklığına saplanıyor. o duygu ara ara bana da geliyor ve intihar düşüncesi çok baskın oluyor. niçe aslında üst insanı anlatırken nihilizmden kurtulmanın reçetesini veriyor. ama kendisi bunu başaramamış olacak ki sonunda akli dengesini kaybediyor.
Kız kardeşi ile sorunları olduğunu bir videoda izlemiştim. ama video da o konulara hiç girmedim. sadece kırbaçlanan bir at ile olan hikayesini kısaca anlattım.
biraz beklerseniz Nietzsche videosu yüklenecek ama önce platon, aristo var birazda geçmişten günümüze doğru kronolojik olarak yüklemek istiyorum.
benim niçe'ye hayranlığım sadece böyle buyurdu zerdüşt kitabı ile oldu. diğer eserlerini okumadım. tek kitap üzerinden konuşacak olursam adam bazı olayları çok çok aşmış ve bu tek eseriyle en sevdiğim filozoftur kendisi.
o bıyıkları hele hele :)

@neron+,

Nietzsche için kaynak olarak sadece Böyle Buyurdu Zerdüşt yetiyor, çünkü diğer kitaplarında ayrı ayrı anlattığı felsefeyi yek bir çatı altında bu kitapta anlatıyor. Ama kitaplarında ağır bir dil kullanılıyor. Mesela; Schopenhauer kitaplarında sade bir dil kullandığı için okuduğunu rahat anlıyorsun.

Ama sonuçta birçok insanın bildiğinin aksine nihilist olmamakla beraber nihilizmden kurtulmak için bir prototip reçete sunmuştur bize. Sırf bu yüzden bile varoluşçuluğun anası Kierkegaard ise babası Nietzsche diyebiliriz.

Kız kardeşinin yaptığı Nazi propagandası yüzünden adamın felsefesi büyük bir zarara uğruyor ve üstinsan felsefesi sanki öjeniyi savunuyormuş gibi anlatılıyor. Özellikle de felsefesindeki yanlış anlaşılmalardan bahsedersen güzel olur.

mFtnwD.jpg

Konu akışı "Nietzsche" üzerinden olunca , görsel bir katkı paylaşmak istedim.

Çok nitelikli bir eserdir. Okumayanlara tavsiye ederim.

@Descartes,
Kitabını değil filmini izlemiştim. Filminde çok üstünkörü geçmişler. Kitabında daha detaylı anlatılıyor diyorlar. Aynı zamanda Nietzsche'nin kendi kitapları ağır bir dille yazıldığı için öncelikle Nietzsche hakkında başkalarının yazdığı bu tarz yan eserler tavsiye ediliyor.

İleride okuyacaklarım listesinde yer alan kitaplar biridir bu.

Üst Alt