@neron+,
Kanal hayırlı olsun Hocam,
20+ yıllık bir şizofren olarak son paylaştığınız videonun yarıdan çoğunu dinledim.
Ünlü şizofrenleri anlatmaya başlayınca durdurdum ve bu satırları yazmaya başlıyorum.
Bizim bağımlılık geliştirmemiz normal insanlara oranla daha kolay oluyor.
Alkol/uyşturucu kullanmadım ama 25 yıl sigara içtim. Bırakmak için, neredeyse son 10 yılımı internette araştırarak geçirdim ve 3 yıl oldu bırakabileli. Nikotin gibi şekere de çok bağımlıydım, 140 kiloya kadar çıktım. Şuan 116 kiloyum ve kilom azalmaya devam ediyor. Muhtemelen bir kaç yıla normal kiloma dönerim.
Kilo konusunda da sigara benzeri araştırmalar/denemeler yaptım. Diyetisyenlerle çalıştım, farklı zayıflama ilaçları/yöntemleri denedim ve artık evde eski bolalan giysilerimi biriktirmeyi bıraktım, zayıfladıkça onları atıyorum; çok büyük trajediler yaşamazsam bu beslenme düzenimle geri kilo alacağımı düşünmüyorum.
Geçen yıl Aralıkta 3 tane şeker ilacı kullanmaya başlamıştım, altı ay kullanıp, bu yıl ilaçları bıraktım. Bugün sabah ölçtüm şekerim 113 çıktı. İyi bir sonuç. Sözü şuraya getireceğim: kullandığım Solian -antipsikotik- kilo aldırmıyor aslında. Ben bir şizofreni hastası olduğum için bağımlılık geliştirmeye çok yatkınım ve bunun sonucu olarak şeker/nikotin ve hatta cafein bağımlısıymışım.
Bu konuyu sormak için, yaşı ileri tecrübeli bir Psikiyatrla da görüştüm. Sorduğum soru ''hocam Solian kilo aldırır mı; ben 20+ yıldır kullanıyorum bu ilacı''ydı? Hoca solian kilo aldırmaz dedi ve ben kendi gözlem ve tecrübelerimden biz psikiyatri hastalarının her türlü bağımlılığa daha yatkın olduğumuz sonucuna ulaştım.
Sözü uzatıp daha fazla vaktinizi almak istemem.
Buraya kadar okuyanlara teşekkür ederim.
Geçmiş olsun.