Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni ile yaşamak Adlı youtube kanalım

şimdiki bölüm tam müge anlılık zaten. kaç yaşındasınız bir işte çalışabiliyormusunuz ? hiperaktivite toplumda şımarık çocuk hastalığı olarak görülüyor ama çok ciddi bir sorun aslında . bizim topluma bakarsak zaten her şeye bir kulpları var ama neyse. ben hiperaktiviteyi öğrencim sayesinde öğrendim. çocuk 5 saniye biraz kızma ile maksimum 10 saniye yerinde durdurabiliyoruz. annesi ile defalarca görüştük ilaçlarını içmiyor hocam biz napalım demişti. sizde de benzer durum var mı?
özelse yazmayabilirsiniz bu arada saygı duyarım.

Ben ilacımı içiyorum yaramaz değilim 22 yaşındayım

E kpss sınavına giricem 2025 te sosyal hizmetler bölüm okuyacağım

E kpss sınavına giricem 2025 te sosyal hizmetler bölüm okuyacağım

size şimdiden başarılar. seçimlerin 2028 veya erkene alırlarsa 2027 de olması durumunda 2026 ekpss de alım sayısının artacağını tahmin ediyorum zaten. sadece ekpss değil tüm kpsslerde alım çok olacaktır. bu devletin politikası zaten seçim öncesi kadroları şişirirler. umarım atanırsınız. hakkınızda hayırlısı olsun

Selamlar norland serimizin 3. bölümünü az önce youtube atmış bulunmaktayım. İlgilenenlere duyurulur ;)

Merhabalar bugün belki bir çoğunuzu rahatsız eden seri katiller serimizin 2. bölümünü paylaşıyorum. elimden geldiğince cinayet detaylarını sansürledim ama rahatsız olacak olan varsa lütfen dinlemesin.

Hepinize iyi hafta sonları dilerim. Bugün yeni bir video paylaştım. Umarım beğenirsiniz iyi seyirler.

@neron+,
Lütfen hiperaktvite yi şikayet etme sen kendi hastalığına bak hiperaktvite yaramaz değil anladın mı😡

İlla hiperaktivite hastalığını yargılamadan güzel çevap ver hiperaktivite bozukluğu yaramaz değil ona göre bakılırsa şizofren de sinirli asabi

@Ebrar Ece,
neden sinirlendiğinizi anlayamadım. mesajlarımda kötü bir şey dememiştim oysaki. toplumdaki algıdan bahsettim. doğru toplumda şizofreni için de algılar kötü.

lütfen mesajlarımı daha dikkatli okuyun. hiperaktivide için herhangi bir yargıda bulunmadım.

@neron+,

Kanal hayırlı olsun Hocam,

20+ yıllık bir şizofren olarak son paylaştığınız videonun yarıdan çoğunu dinledim.
Ünlü şizofrenleri anlatmaya başlayınca durdurdum ve bu satırları yazmaya başlıyorum.

Bizim bağımlılık geliştirmemiz normal insanlara oranla daha kolay oluyor.
Alkol/uyşturucu kullanmadım ama 25 yıl sigara içtim. Bırakmak için, neredeyse son 10 yılımı internette araştırarak geçirdim ve 3 yıl oldu bırakabileli. Nikotin gibi şekere de çok bağımlıydım, 140 kiloya kadar çıktım. Şuan 116 kiloyum ve kilom azalmaya devam ediyor. Muhtemelen bir kaç yıla normal kiloma dönerim.
Kilo konusunda da sigara benzeri araştırmalar/denemeler yaptım. Diyetisyenlerle çalıştım, farklı zayıflama ilaçları/yöntemleri denedim ve artık evde eski bolalan giysilerimi biriktirmeyi bıraktım, zayıfladıkça onları atıyorum; çok büyük trajediler yaşamazsam bu beslenme düzenimle geri kilo alacağımı düşünmüyorum.

Geçen yıl Aralıkta 3 tane şeker ilacı kullanmaya başlamıştım, altı ay kullanıp, bu yıl ilaçları bıraktım. Bugün sabah ölçtüm şekerim 113 çıktı. İyi bir sonuç. Sözü şuraya getireceğim: kullandığım Solian -antipsikotik- kilo aldırmıyor aslında. Ben bir şizofreni hastası olduğum için bağımlılık geliştirmeye çok yatkınım ve bunun sonucu olarak şeker/nikotin ve hatta cafein bağımlısıymışım.
Bu konuyu sormak için, yaşı ileri tecrübeli bir Psikiyatrla da görüştüm. Sorduğum soru ''hocam Solian kilo aldırır mı; ben 20+ yıldır kullanıyorum bu ilacı''ydı? Hoca solian kilo aldırmaz dedi ve ben kendi gözlem ve tecrübelerimden biz psikiyatri hastalarının her türlü bağımlılığa daha yatkın olduğumuz sonucuna ulaştım.

Sözü uzatıp daha fazla vaktinizi almak istemem.
Buraya kadar okuyanlara teşekkür ederim.
Geçmiş olsun.

@friends,

ilginiz için teşekkür ederim hocam. ünlülerden sonraki kısmınıda dinlemenizi tavsiye ederim. son kısımda bir şizofreni hastası neleri yapabilirse bu hayatta başarılı olmuş olabilir kısmına değindim.

Ben tüm antipsikotikleri kullandım. şuan Rexapin ve norodol tablet kullanıyorum tabi yanında envai çeşit ilaçla beraber. benim doktorum da iştah açılması normal dedi.
bağımlılık konusuna hiç girmek istemem aşırı sigara içiyorum ve doktorum azaltmamı istiyor ama olmuyor beceremiyorum. birde içecek içme bağımlılıgı var yani elimde sürekli bir bardakla geziyorum çay kahve kola ne varsa sürekli birşey içiyorum.
Allah hepimize yardım etsin

Kanal güzel hocam tebrikler.şizofreni hastalarının çok az bir bölümü iş gücüne katılabiliyor.10 kişiden biri sadece.genelde organik olmayan psikoz hastaları daha çok iş gücüne girebiliyor.ben o şanslı azınlıktayım ama benim işim hiçbir müdür tarafından sevilmedi.günde 10 saat çalışmama rağmen hiç sevilemedim velilerde çocuklrı için endişelendi ruhsal hastalığım olduğu için..kötü bir durumda kaldım açıkçası.ama zor günlerim geride kaldı.

Son düzenleme:
@dustypages,

hocam biliyormusunuz en büyük korkularımdan biri bu. umarım veliler ve öğrenciler rahatsızlıgımı duymaz. idare biliyor tabi umarım sırrı koruyabilirler.

Hiperaktivite bir dönem moda olmuştu. Fazlasıyla aktif(yaramaz/söz dinlemez) olan çocuğa hiç düşünmeden veya başka bir amaçla uzman olmayan mahalle kafası bu teşhisi koyuyordu. Haberlerde bile bu şekilde söyleniyordu.
İşin garibi tam tersi içine kapanık ve onlara göre pasif olan çocuğa aynı kişiler yine "bir sorunu mu var?" diye düşünüyor.

Bu örnekten bile anlayabileceğimiz şey şu;

Toplumun kendi normlarına göre bireyleri sınıflandırıp onlara "sağlıklı" veya "hastalık" tanımı getirmesi dikkat edilmesi gereken noktadır. Toplumun genel yapısı sorgulanması gerekir. Özellikle farklı olanı dışlayan veya aşırı teşhislerle bireyleri etiketleyen bir yaklaşım, toplumsal psikolojinin de gözden geçirilmesi gerektiğini işaret edebilir. Bu nedenle toplumun da bazen bireylere karşı hasta edici olabileceği düşüncesi, sosyolojik bir tartışma alanı oluşturur.

Eskilerin deli mehmet tanımlamaları da bu sosyolojik konuya giriyor. Galilei mesela kiliste tarafından deli ve sapkın olarak görülüyordu.
Ayrıca dönemin sosyo kültürel eksikliğinden dolayı dikkat çeken kişilik ve fikirler dehalık ile ilişkilendirilemez aksine normdur bu. Hem gelişmeyi arzulayıp hem de bilinmeyene adım atmaya korkan toplum çelişkisi her zaman ben de bir bulantı yaratıyor.

@friends, Solian etkisi kişiden kişiye değişiyor sanırım.
Benim atipik pisikoz hastası oğlum solian kullanırken tam 20 kilo aldı yarınlar yokmuş gibi çatlayıncaya kadar yiyordu ve ilacı değiştirildi.
Doktoruna sorduğumuzda solian kilo aldırmaz demişti aldığı kiloları duyunca çok şaşırmıştı.
Solian için forum konusuda var oradada kilo aldırdığını söyleyenler var.
Sanırım siz şanslı kesimdesiniz umarım böyle devam eder ideal kiloya düşersiniz azminizi destekliyorum.

@kara duman,

Selam,

Geçmiş olsun, aslında iştah açan solian değil de bizim yediklerimiz. Misal Ekmek / şeker türü, aburcuburlar, hamurişleri / pastane mamülleri ve benzeri gluten ve şeker içeren herşeyi bıraktım ben. Diyetimi tamamen kendim düzenliyorum. Amaranth, Sorgum, Kinoa ve Greçka gibi glutensiz tohumları pişirip yiyorum. Aç kalmadan günde iki ana öğünle işi bitiriyorum.

Haklısınız bir açıdan: Ben Solian'ı 20+ yıldır kullanıyorum ve kullandığım dönemlerde çok iştahlı olduğum zamanlar da oldu. Ama ''bu zamanda'' kavradığım şu oldu: İnsan yediklerini düzenlerse ve bunun için fazladan birşeyler öğrenirse kilo aldıran'ın Solian değil; tükettiği gluten ve işlenmiş şekerli sağlıksız gıdalar olduğunu anlıyor.

Bu forumda başka mesajlarımda da bahsettiğim bir kitap var. Bi bakmanızı öneririm.

Link'ini aşağı yapıştırıyorum. Geçmiş olsun.

@OturanBoğa @admin
Bülent Bey benim buraya yazdığım yorum niçin silindi
Bana uzman olmayip teşhis koyan insanlar hakkinda yazmam ve bunun sağlıksız olduğunu yazmam neden rahatsızlık vermis olabilir ve yorumum niçin silindi öğrenebilir miyim lütfen
Benim gittiğim doktor belli içtiğim ilaç belli
Zorla bana uzmanmış gibi sen de bu hastalik var diyen üyeniz uzman doktor mu acaba hangi hakla beni bunaltıyor bu şekil de ?

Son düzenleme:
@neron+, Güzel derli toplu bilgiler olmuş kişisel deneyimlerinizle beraber yorumlayınca faydalı bir video olmuş.

Bilgileri kitap veya bir siteden okuyorsunuz sanırım.

Altta hafiften çalan müzik güzel olmuş.

Son bölümde ki tavsiyelerde gayet isabetli olmuş.

lütfen mesajlarımı daha dikkatli okuyun. hiperaktivide için herhangi bir yargıda bulunmadım.
Yanlış anlaşılması olabilirim

Hiperaktvite yazdınız şımarık dediniz toplumda dediniz ben hiperaktiviteyi olduğum için yaramaz değiĺim

@friends, Bence sizin ki solianın kilo aldırmamasından ziyade sizin bilinçli ve azimli bir şekilde uyguladığınız kişisel başarı başka ilaçta olsa bu başarıyı sağlardınız bence.

@kara duman,

Teşekkür ederim, iltifatlar için. İnsan azmedince oluyor birşeyler.

Umarım forumdaki siz ve herkes pişman olmayacağı seçimler yapar ve mutlu, huzurlu bir ömür sürer.

Ben, ve gördüğüm kadarıyla forumdaki diğer arkadaşlar hep acılarla yoğrulmuş insanlar.

Sadece şu bir kaç yıldır hayat bana olumlu davranmaya başladı; istedim ki birine/birilerine bir ışık olsun, fikir vereyim diye yazıyorum.

@friends, Bu dertleri çeken ve yakınları bilir en çok.

Derdi çekmeyen
Deli der.
Çık dolaş geçer der.
Şımarıklık yapıyorsun iki tokat yese düzelir der (Benim oğlumun dayıları bu lafı söyledi).

Belkide bizim başımıza gelmesi bizde aynı şeyleri söylerdik.

Onun için bu forumda ki hasta, yakınları ve bilgi sahibi olanların tecrübelerini, yaşadıkları sıkıntıları ve başarılarını, yaptıkları hataları paylaşmalarını inanılmaz önemli.

Çünkü doktor ve ilaçlarla yapılabilecekler yapılıyor zaten ama forumda ki bu paylaşılanlar çoğunlukla yaşayanlardan öğrenebilecek şeyler birileri yaşamış hatalar yapmış aynı yoldan bir daha geçip acı çekmeye gerek yok nasreddin hocanın dediği gibi bana eşşekten düşeni getirin.

@kara duman,

evet abi, genelde word e yazıyorum konuşacağım şeyleri sonra yazdıklarımla ilgili tecrübem varsa o kısmı spontane olacak şekilde kendi yaşadıklarımı anlatıyorum sonra konu bütünlüğü için tekrar metinden devam ediyorum

Üst Alt