Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni olmaktan korkuyorum..?

Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Ben 16 Yaşında Lise Öğrencisiyim Hayatımda Herşey Normaldi Hiç Bir Piskolojik Rahatsızlığım Olmadı 4 Ay Öncesine Kadar 4 Ay Önce Panik Atak Geçirdim İzlediğim Dizinin Son Bölümünü İzliyordum Aşırı Heyecanlandım Kalbim Hızlı Atmaya Başladı Sonrasında Neden Bu Kadar Hızlı Atıyor Tarzı Düşüncelerle Panik Oldum Ve Panik Atak Geçirdim Ertesi Gün Unuttum
2 Ay Hayatıma Normal Bir Şekilde Eskisi Gibi Bir Sıkıntı Olmadan Devam Ettim İşte Bu 2 Aydan Sonra Bundan Yaklaşık 1.5 Ay Önce Yani İkinci Bir Panik Atak Geçirdim Ama Bu Sefer Unutamadım Sanki Her zaman panik atak gelicekmiş hissi vardı
panik bozukluğa çevirdi yani kendi kendimin teşhisini koymuştum piskiyatride onayladı evet panik bozukluk var atlatırsın dedi ve Prozac adlı bir ilaç verdi hayla düzenli bir şekilde kullanmaktayım

son 4 Güne kadar Çeşitli Takintilarim Oldu Yok Bu Hastalık Oldu Yok Şu Hastalık Oldu Ama Son 4 Gündür İnanılmaz Şekilde Şizofren Olma Korkusu Yaşıyorum Belirtiler Bende Olursa Diye Sürekli Kaygı İçerisindeyim
Bundan Dolayı Şizofreni Hastalığını Çok Araştırdım Ve Çok Belirti okudum okumaz olaydım sürekli ya konuşma zorluğu çekersem ya söylediklerim başkasına saçma gelirde İyice Kendimi şizofreni sanarım yada gerçekten olurum diye korkuyorum

şuan bu yazıları yazarken bile içimde şüphe var ya saçma yazarsam ya yazdıklarım başkasına saçma gelirse yani sürekli şizofreni belirtilerini düşünüp ya bende olursa diye kafama takip korkuyorum ailemde yada akrabalarimda şizofreni hastası yok ama annem panik atak teyzemde öyle bana böyle bir şeyin mümkün olmayacağını söylüyorlar ama ben yinede korkuyorum

varmı bu korkuyu aşma yolu yada gerçekten şizofren olabilirmiyim sizce

Canım benim sen bi ünv hastanesine git gez dolaş millet nelerle uğraşıyor bi gör,kendi yaşıtlarını senden büyükleriii vede senden küçüklerii bi analiz yap ve sonra Allaha şükret..Tamam mı abim

Egos66 Abi Haklısın Ama Cidden Bu Kadar Çaresiz Olmasam Ve Dayanılmıcak Derecede Acı Çekmesem Buraya Yazmazdım

Güzel kardeşim endişelerini anliyabiliyorum çünkü hayatında yaşamadığın olayla karşı karşıyasın.
Hayat bu, insanevladının başına herşey gelebilir. Önemli olan senin bununla hayata bakış açındır. Kendini şimdi her türlü hastalıklarla korkutabilirsin ama bunun sana faydası olmaz. şizofren teşhisi koyulsa bile hayattan vaz mı geçeceksin?
Başkalarına konuşmanın vs saçma gelebileceğini düşünüyorsun ama bunu muhatap olduğun kişiyle kontrol amaçlı sorabilirsin. Mesele 'şunu veya bunu dedim dediklerim hakkında ne düşünüyorsun?'

Siz de şu anda panik bozukluk bulguları mevcut.Kötüşeyler olacak korkusu,bunlar öleceğim,çıldıracağım,hasta olacağım vs. kaygılardır.Şizofrenide gerçekliği kaybetme,bilişsel alanlarda bozulma,halüsinasyonlar,sanrılar,negatif ve pozitif belirtiler olur.
Bu belirtiler varsa,tekrar bir psikiyatriste gidip muayene olmanız sizin için daha faydalı olur.

Ses Duyma Olayına Kafayı Taktım Bizim Evin Önünden Çok Araba Geçer Ve Önünde Çocuk Parkı Var Sürekli Bir Ses Mevcut Anlayacağınız Dışardan Sesler Duyuyorum Araba Sesi Uçak Sesi Vs Hemen Kontrol Etmeye Dışarı Çıkıyorum Beynimmi Yaptı Yoksa Gerçektenmi Duydum Diye Bazen Kontrol Edemiyorum Gitmiş Oluyor Ozamanda İçime Sıkıntı Geliyor Kafamdanmı Geldi Diye

Anksiyete genel bir kavramdır.Panik bozukluğu,anksiyetenin alt tanılarından bir tanesi...

UnFeeling Aynen Abi Yaptığım En Büyük Hata İnternetten Belirtileri Okumak Oldu

Endişeli_Çocuk

sen şizofreni değilsin çünkü ben on yıl sonra anladım. on yıl boyunca cinler gördüğümü onların dünyasında yaşadığımı söylüyordum yani tutupta ben şizofrenim diyen biri şizofreni kesinlikle değildir

yani ben on yıl sonra tedavi gördükten sonra ancak kabul ettim
evet gördüklerim gerçek değil tamamen beynimin bana oynadıkları bir oyunmuş diye hocalarım sayesinde anladım

yani keyfine bak git gez dolaş, ALLAH kimsenin başına vermesin

MAYDONOZ

Çok güzel haber bu! Bence yapmalısın. Tedavi vereninle mutlaka konuşmalısın. Hani onlarda yardımcı olabiliyor en azında yol gösterirler.
Waar ga je dit doen? Welke organisatie?

Ya şizofreni hastası olmak kolay mı?ozaman çevremde gördüğüm herkes şizofren hastası hepsinde de böyle söylentiler var. Hem bu şekilde düşünmeniz doğru değil,bir doktora gidin,böyle devam ederseniz kendi kendinizi hasta edersiniz.

sanki bana biraz obsesif-kompulsif var gibi geldi. bende var çünkü ya yanlış anlaşılırsam söyle olur böyle olur gibi.

Evet Okb de Var sanırım Dışarıdaki Seslere Kulagimi Çok Veriyorum Sonra Düşünüyorum Gerçekten Duydummu Vs Zaten Çok Zor Duyuluyor Şüphede Kalıyorum Kendimide Alamıyorum Dışarıdaki Seslere Kulak Vermekten

Şİzofreni belirtisi en az 2 yıl sürerse şizofreni hastası der doktor kısa süreli bişey olmaz şizofreni pozitif ve negatif belirtilerle seyreden bir hastalık korkuyorsan korkma sen şizofreni değilsin gez dolaş temiz hava al vitamin kullan hareketli müzik dinle pisikoloji hafıza normal ise korkulacak bi durum yok şizofreni hafızayı kapatan bi hastalık geçmiş olsun.

Benim çok 100 yakın şizofreni hastası tanıdığım var ses halisilasyon görme titreme korku hafıza ve hareketsiz olma hiç birşey yapmayı istememe var eger bunları yaşıyorsan neyin negatif neyin pozitif belirti olduğunu ögrenmelisin negatif dediğim kronik ilaçla düzelmeyen belirtidir

Olmaktan korkuyorum ve şizofreni ile ilgili o kadar çok araştırma yaptım ve bilgi öğrendim ki daha fazla öğrenmek istemiyorum

Bu Korkuyu Yoğun Olarak 5 Gündür Yaşıyorum Şuan Kafam Mal Gibi Çok Fazla Düşünmekten

Her Düşündüğümü Sorguluyorum Artık İnsanın Aklına Bi Anlık Gelen Saçma Düşünceleri Takıntı Haline Getirip Ben Bunu Nasıl Düşünürüm Diyorum Sizce Nasıl Atlatabilirim Yardım Edermisiniz

Şimdide Halüsinasyon Görme Korkum İyice Arttı Bir Baktığım Yere Birdaha Bakiyorum

Gideceğim haftaya ama Kaygim gün geçtikçe şiddetlenerek artiyor hani bir noktaya bakarsın diğer yerleri göz ucuyla görürsün ya o göz ucuyla gördüğüm yerlerde birşeyler oluyor aniden tekrardan bakıyorum o yerlere sinek vs geçiyor tekrar baktigimdada gitmiş oluyor bu tip şeyler yada gerçekten bunlar halisulasyon

Bıktım Artık Bı İki Ay Önceki Halimi Bide Şimdiki Halimi Düşünüyorum Neyse Artık Hayırlısı Neyse O Olsun

Yatsam Yatamıyorum Otursam Oturamiyorum Sürekli Beynimi Kemiren Düşünceler Her Seferinde Farklı Bir Belirtisi Gelecek Diye Korkuyorum Dışarı Çıksam Ya İnsanlar Sürekli Bana Bakiyomus Yada Zarar Vermek İstiyormuş Gibi Gelirmi Aslında Düşüncenin Saçma Olduğunu Biliyorum Ama Ya Başıma Gelirse Oturuyorum Ya Sesler Duyarsam Dışarıya Kulak Veriyorum Uyumaya Calissam Tam Uykuya Geçerken Kendimi Uyandiriyorum Artık Ne Yapacağımı Bilmiyorum Her Hareketimi Her Düşüncemi Sorguluyorum

Ergenlik psikolojisi yaşıyor olabilirsin büyük ihtimalle . Bu yaşadığın duygu ve düşüncelerini psikolog yardımı alarak çözebilirsin .
Benim de çocuğum var senin yaşıtın epey korkuttu bizleri . Gençlik ve ergenlik psikoloji takıntı olduğu çıktı . Senin psikolog ile görüşmen yardım alman gerekir . Şizofreni ve OKB okumakla incelemekle yakalanacak rahatsızlık türü değildir :eek:

Dorli Abi Öncelikle Yorumun İçin Teşekkür Ederim Okb Ve Panik Bozuklugumun Olduğunu Piskiyatrim onayladı yani Okb olduğum kesin gibi birşey ama artık dert etmiyorum sadece bu korku beni yedi bitirdi

Televizyon İzliyorum Şizofreni Hastaları Televizinyondan mesaj aldıklarını Felan saniyorlarmis ya bende olursa diyorum kafamın içinde senaryolar düşünceler uçuşuyor bu düşüncenin saçma olduğunu biliyorum ama engel olamiyorum

Sorunumda Bu Bütün Semptomlar Hayatımın Farklı Farklı Alanlarında Aklıma Giriyor Sonra Bir Endişe Basiyor

Haftaya Çarşamba Gidicem + Piskoloğoda Gideceğim Ama Ozamana Kadar Ne Yapacağım Bilmiyorum

Hiç Bir Hastalık Takintim bu kadar Uzun Sürmemiş Ve Beni Bu Kadar Yipratmamisti

Ben Yeni Bir Hastalığa Takana Kadar Bu Geçmicek Sanirim

Üst Alt