Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni olmaktan korkuyorum..?

Maydanoz a katılıyorum. Çok çalışmakta yapabiliyor

SM-T350 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şizofrenim. Bu öyle korkulacak bir hastalık değil. Antipsikotikleri gerektiği gibi kullanınca sorun yok. Hele bir de işin mesleğin varsa, insan içine karışarak daha hızlı iyileşebilirsin. Şimdiden geçmiş olsun.

Birde Birşey Merak Ediyorum Ben Şimdi Psikiyatriye Gitsem Şizofrenik Belirtiler Yaşadığımı Anlatsam Saçmalasam Doktor Benim Şizofren Olmadığımı Nasıl Anlayacak Anlayamassa Şizofren Olmayan Biri Bu Şekilde Engelli Raporu Alıp Verilen Hizmetlerden Yararlanabilirmi Yani Şizofrenliğin Tam Somut Delili Nedir

şizofrenin somut delili için bazı psikiyatrik testler yapılması ve ilaç tedavisine cevap verip vermediği şeklindedir bence.

Belirtiler sadece düşünce bozukluğu ile de olmaz . Fiziki şikayetlerde olur . Vesvese yapmayacaksan yazayım . Yürürken kamburluk , sürekli baş aşağıda gözler yerde , kaldırım çizgilerine basamamak , nedeni olmayan el şişmesi yada ayak yanması , kalabalık yerlerden uzak durmak lokanta düğün gibi ,takip edilme hissi ve bunun gibi nedensiz düşünceler . Unuttuklarım vardır muhakkak onu da diğer arkadaşlarım tamamlar .

Abi Tamam Anladım EywAllahta Diyorum ki Ben Psikiyatriye Kötü Niyetli Bir Adam Gitse Bu Şikayetlerinin Olduğunu Söylese Sonundada Şizofreni Tanısı Alsa Ordanda Engelli Raporu Alsa Herhangi bir Hastalığı Olmadığı halde Rapor Verirken Kesin Bir Kanıta Bakiyorlarmi Yani Hastanın Söylemlerinin Haricinde Beyin Rontgeni vs sadece ileri derece şizofreni hastalarında beyin Rontgeni de gözüküyor diye biliyorum

bir insanın şizofren olup olmadığını en iyi doktor anlar.
ayrıca şizofren olmakta kötü bir şey değil. toplum öcü gibi görmeye devam etsin bizi.
şizofreni artık tam olarak tedavi edilemezse de antipiskotikler vasıtası ile kontrol altına alınabiliyor.
ben 10 yıldır şizofrenim
hastalığın tekrarladığı ateşli evrelerde bir çok pozitif belirti ortaya çıkıyor bende
bu belirtiler hasta olamayan insanlarda da tek tek görülebilir bu onların şizofreni olduğunu göstermez
bu belirtilerin hastada ki yansıması önemli
ayrıca ortaya çıkan negatif belirtilerin süresi de önemli hastalığa teşhis koymak için

şizofreni olmaktan korkmayın bence
şizofreni olduğunun farkında olmamaktan korkmalı insanlar
tehlikeli olanlar onlar
intihara meyil edenler onlar
çevreye zarar verme riski taşıyanlar da onlar

ilaçlar sayesinde bu saydıklarımdan uzak yaşıyoruz
insan içine karışabiliyoruz
ben makine mühendisiyim işim gücüm var
aynı zaman da evliyim
hayatım yolunda ilaçlar sayesinde
tabi ilaçların getirdiği bazı ufak yan etki sorunlarını saymazsak
o kadar da olacak diyoruz ama. sonuçta ilaç teknolojisi her geçen gün gelişiyor.
on sene önceki eski nesil antipiskotikler yok artık. yeni nesil ilaçlar çok daha iyi

velhasıl
hasta olmak korkulacak bir şey değil
hastalıkla nasıl başa çıkacağını bilmemek mesele

sağlıkla kalın

kardeşim insallah mesajimi görürsün

kardesım öncelikle geçmiş olsun senin yasadıklarının aynısını hemde birebirini yasıyorum doktor okb ansıyete var dedi daha oncedende yasadım ansiyete suan nasılsın iyimisin

Gördüm :D Uzun Süre Devam Etti Benim Bu Takıntım Şimdi O Şekilde Olmadiğımı Biliyorum Ama Bazı Takıntılar Devam Ediyor Yani Öyle Düşününce Öyle Olmuyorsun Bu Senin Elinde Değil Sendede Aynı Takıntı Varsa Korkma Yani

ben şizofrenim ,aynı zamanda tıp fakültesi bünyesinde (tezli) yüksek lisans öğrencisiyim.. :)

Kanka elbette şizofren olmanı istemem ama o korkularını böyle aşamazsın. Olmuşsan olmuşsundur yani bunu değiştiremezsin. Hayatına devam et büyük hatalar yapmamaya çalış, gül geç..

Ahmet22 Abi Fazla Zekadan Dolayıdır Hastalığın Tebrik Ederim Daha İyilerini Başarırsın İnşAllah Serdar060 O Tür Korkularimi Astım Zaten Şimdi Normal Hastalığım Okb Başka Takintilardan Bahsediyorum

Endişeli_Çocuk

bilmiyorum ama IQ testi yapmıştım internetten , dediğin gibi "yüksek zeka" çıkmıştı.çok defa oldu bu...

amin amin amin diyim duana teşekkürler inşallah sende başarılı olursun ...

ben kimseyi takmıyorum ama gerçekten çok zekiyim demek için herkesin kabul edebileceği bir - birkaç başarıyı elde etmek istiyorum.
pekala gayet çok sayıda profesör mevcut bu iyi bişey ilerde olursam ama bunları kaçı çok zeki..

burada kazandığınız para da çok önemli.

Son düzenleme:
[FONT=sans-serif]@[/FONT]Endişeli_Çocuk

HİÇ korkma Abisi senin geçtiğin süreçlerden geçtim rahat ol Sizofreni ben Şizofreni olurmuyum demeyle olmaz..O düşünceler Obsesif kompulsif bozukluktan oluyor..Panik Atak ile başlar ilk sonra panik ataklar panik bozukluk halini Alır Bu her panik Atak hastası için geçerli değil bazılarında sadece belli zamanlarda kısa süreli panik ataklar olur bazılarında ise panik bozukluk halini alır

Tedavi edilmesi gereken dayanılmayacak bir hal alır..panik bozukluk tanısıyla hastane yatışlarım çok oldu ilk 7 ay yattım sonraları süre azaldı...panik atak yada panik bozukluk tanısı almış Hastaların Aşağı yukarı yarıdan çoğu obsesif kompulsif bozukluk tanısı da alıyor takıntılı insanlarda panik atak daha yaygın..bende obsesifim ve panik bozukluk tanısı var zaman zaman hastaneye yatırıyor doktor..Panik atak durumlarını tedaviyle hastane yatışıyla yüzde doksan yendim Artık kriz gelmiyor gelsede bastırıyorum..Ama bu seferde gece uykumda olmaya başladı uyanıkken beni yenemiyor ama uykumda yeniyor ..

Uykumda (NOKTURNAL PANİK ATAK ) Yaşıyorum nalet olası uyumaya korkar oldum uykumda geliyor müthiş bir korku çarpıntı ile fırlıyorum..Sana tavsiyem Panik atak öldürü bir hastalık değil Beynimizin bize yaptığı bir oyun Panik ataktan şizofreni olmaz sın rahat ol yıllardır var bende...okb ise inatcı bir psikiyatrik hastalık panik atak ile birlikte olurlar genelde. zaten panik atak okb felan bunların genel Adı Anksiyete bozukluk..

İmkanınız varsa ortam değiştirebilirsiniz bir faydası olabilir diye düşündüm
Hayata neler var neler daha gençsin sağlam durmaya bak
bazende dalga geçmek iyi gelir
Selametle kal genç çocuk

yorumlari basindan beri okudum ben de cok derine girdim belirtileri okuya okuya tv de biri bana mi seslendi iste yok duvarlarda yanılmalar gölgeler arkadaslarimla otururken ya bi belirtisi olursa ya beni anlamazlarsa ezan sesleri ucak sesleri acaba ses mi duyuyorum hastaligin baslangicimi geceleri uykuya gecerken goz kapagımda golgeler bussuru sey yasadim en sonunda sizofreniye bağladim doktora gitsem bile bana hayır oyle değisın dese bile eve gitsem gece yine biyerden vuruyordu gecen sene de agır ansiyete gecirdim panık ataklar ama simdi anliyorum ki bu ansiyete okb bunlar bana yani hayatima sorumluluk hayat baglanma din e yönelme sağliğin önemi ve bana hem alkolu hemde uyusturucuyu bıraktırdı bi andan her gün acı cekerken bi andanda allaham a şükür ediyorum beni kötü yasamtimdan kurtardigi için suan belkı bunlar başima gelmeyebilirdirdi ama eminimki bunlar olmasaydi suankı cektıgim acılardan cok daha acı cekıyor olurdum
ve hayatta herkesin başina hersey gelebilir biri yatalak gecirir hayatini biri ölümle mücadele eder birinin gözleri görmez hayatta hersey olabilir ama bu rahatsızlıgı korkarak değil en kotu basina gelebilir sizofreni mi evet gelebılir hayatta hersey olabılır yarin belkide baska biseyle karsı karsıya kalanıbıliriz ama bu yasadıgımız rahatsızlıklara
bide soyle biz basımıza gelicek en kotu seyleri yendik bu herkese nasip değil bu rahatsızlık biticek bittikten sonra herkesden güçlü olucaz benim doktoruma giden sizofreni hastasi var adam doktor ayritten petrol mühendisi masterini yapmıs
yani herşey bizim elimizde bu hastalakiri eger bir kisi yendiyse bunu herkes yenebilir sanada geçmiş olsun senin sayendede ben kendimi cok daha iyi hissediyorum allaha emanet ol kardesim

ahmet22

kardeş daha geçen kazanamadım diyordun şimdi forumda başka konuşuyorsun.
seni anlayamıyorum necisin .
matematik bitirdim diyorsun mühendisliğe başvuruyorsun tıptan tezli yüksek yapıyorsun
çok acayip bir eğitim hayatın var :D

mmmy1983

tezli programlardan 2 Program kazandım , 1 programda beklemede

1) makine mühendisliği vakıf (burslu)
2) tıp fakültesi bünyesinde bir program (resmi)
3) bilgisayar mühendisliği vakıf (burslu) *

* beklemede,kazanırsam yüksek ihtimal bunu tercih ederim.

1 tane red geldi bulunduğum llde bilgisayar mühendisliği programı (resmi)

matematik mezunuyum (lisans) ve disiplinlerarası çalışıyorum. yani birbiri ile bağ kuran alanlarda ...

şunun gibi

adli tıp
matematiksel fizik
kriptoloji

vs.

Son düzenleme:
Üst Alt