Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni olmaktan korkuyorum..?

Çok Kötü Durumdayım Ya Zaten Son 2 Haftadır Sesleri Birbirine Karıştırıyorum Bazen Hangi Sesin Nereden Geldiğini Anlamıyorum

düşüncelerini temizle zaten böyle düşüncelere girmek başka şeyleri düşünmeyi engeller ve moralini bozar sosyal arkadaşlar edin ve roman felan oku kendine güvenin tam olsun. korkulara kapılmak psikolojik hastalık yapar. mutlu şeylerle ugraş korku filmi seyretme. şirofren olanların bile çareleri ilaçları var dert etme. kafanı koru kafana sadece toka tak....

Evet kardeşim şu olmaz bu olmaz felan diyorum başıma geliyor benimde sanırım tanrı eğitim veriyor bize

Psikiyatriye Gittim Durumun Kaygı Bozukluğu Şizofrenlikle Yakından Uzaktan Alakası Yok Dedi

Yeğen, takma demiştim kuruntuydu seninki msj belliydi

OKB hastalığı bende de var aynısı sürekli birşeyleri takıp hayatını mafediyorsun yapma ben yaptım sen sapasağlamsın kardeşim benim yaşa gitsin şu hayatı

takma hayatını yaşa daha gençsin ne bu karamsallık

Sizofreni 18 yasinda baslar ole bir korkun varsa gidersin doktora anlatirsin yaziyi okumadim ama git bi doktora icini dok

Psikiyatri Ve Psikoloğa 2 sinede gittikten sonra biraz rahatlamistim ama yeniden Saçma Sapan Düşünceler Aklıma Gelmeye Başladı Hastalığa Sahip Bazı İnsanların Kendisini Peygamber Olarak Görebileceğini Okumuştum Birden Bu Aklıma Geldi Kafamın İçinden Gitmiyor Kendimi Peygambermi Sandım Diye Öyle Olmadığını Biliyorum Saçmada Olduğunu Biliyorum Ama Kaygılarım Gitmiyor Artık Ne Yapacağımı Bilmiyorum

2 Side senin durumunun sizofrenlikle alakası yok dedi ayrıca psikolta Şizofren Olmaktan Korktuğun Sürece Şizofren değilsin demektir dedi bı gün olursan zaten sen farketmessin dedi bu cümleler beni rahatlatmıştı ama bırakmıyor pesimi bu korku

Yeter Kelimesi Benim Gibi Hastaların En Çok Duyduğu Ve Benimde Su Dönemlerde Çokça İsittigim Bir Kelimedir Ve Demektede Sonuna Kadar Haklısınız Çünkü Bende Kendime Diyorum Ama Laf Geciremiyorum Tüm Bedenimi Sardı Resmen Sülük Gibi Yapisti Bu Korku Korkumun Olmadığı Anlarda Bile Evet korkum Yok Korkumun Olmadığını Bildiğim İçin Korku Başlatmak tan Korkan Biri Haline Geldim

Üzülmüyorum Problem Yok Sadece Kendime Nasıl Kanitlayabilirim Diyorum Artık Nasıl Kurtulacagim Onu Düşünüyorum 2 Tane Doktorda Olmadigimi Söylediği Halde Hayla Bu Korkuyu Yaşıyorum Hayla Hareketlerimi Düşüncelerimi Sorguluyorum Ne Yapacağım Bilmiyorum

Evet Doktorlar Bana Nevroz Diyor Ancak Ben Psikoz Bir Hastaligimin Olduğunu Dusunuyorum Dediğiniz Gibi Şizofreni Olmasamda Çünkü Kucuklugumden beri çok şüpheci ve kendi kafasında çelişkiler kuran senaryolar yazan bir insanim

Şimdide Histeri Olmaktan Psikolojik Kör Olmaktan Korkuyorum Az Önce Panik Atak Geçirdim Bu Yüzden Gidiyorum Doktorlara Bir Şeyin Yok Diyorlar Pek Onemsemiyorlar O An Rahatliyorum Sonra Yine Bu Tür Şeyler Başlıyor Ne Yapacağımı Bilmiyorum

Doktorlar sende bisey yok diyo resmen😂

Bence korku filmleri, şiddet içeren vs.bunları izleme bunlarında zararı var bunu çok öncesinden biliyorum anlaşılan sende etkileniyorsun, bazen bir korku filmiyle her şey değişebiliyor bilinçaltı bu zararları var, korkuları yenmek için başka şeylerin üstüne git korku filmlerinin üstüne gitme, zaten delilik dediğimiz bir anlık bir şey insanın aklına gelen başına gelir derler kendi içinde bunu kabul etme çünkü böyle bir şey yok hani var olan bir şeyse zaten kabul etmek lazım, yazdıklarının başkalarına saçma gelmesi korkusunu bırak çünkü herkesin fikri kendine çoğu insanların yazdıklarıda bizlere saçma gelebiliyor böyle bir korkun varsa bence yaz içinden ne geliyorsa yaz bişey yok kim ne derse desin yaz tabi belirli sınırlar içinde, kimseye hesap vermek zorunda değilsin yaz ki korkunu at.

Bilmiyorum Belki de Bugüne Kadar Bilincaltima Dolusmus Herşey Dışa Vuruyor Galiba 3 Ay öncesine Kadar kendimi psikolojik olarak çok güçlü bir insan sanıyordum çünkü hiç birşey den korkmazdim korku filmleri videolar hikayeler vs insanları manipüle etmeye çalışırdım yönlendirmeye çalışırdım sosyal mühendislik üzerine 7 8 adet kitap okudum insan psikolojisine çok meraklı bir insandim bugüne kadar çok fazla şey o okudum çok fazla şey hakkında bilgi sahibiyim 2 tane yazılım dili biliyorum her ortamda konuşacak birseyim olurdu her konuda yani gereğinden fazla bilgi okudum gereğinden fazla şey biliyorum gereğinden fazla şey izledim gereğinden fazla gerçekleri gördüm ve beynim patlak verdi sonunda galiba

Endişeli_Çocuk

Bende sizin yaşadiklarinizi birer birer yaşadim yasim 16 sizofren korkum oldugunda beri yanilsamalarim hat safada ucak sesleri araba sesleri bebek sesleri ezan sesleri kulagimda cinliyor nedense gercek deilde diyemiyorum cok kisik duyuyor gibi oluyorum sizofrenden korkmadan once yoktu doktora ailemde goturmuyor kaldim oyle napicam bilmiyorum hayallerimde vazgectim delirdim diye

Ranijojo Öncelikle Geçmiş Olsun Kardeşim Ailende Şizofren Hastası Varmı

Ben Doktora Gittim Hem Psikiyatriye Hem Psikoloğa İkiside Durumunun Şizofreni İle Alakası Yok Dedi O Ezan Sesleri Araba Ve Bebek Sesleri Yanilsamadan Dolayı Evet Ama İnsan Korktuğu Şeylerin Yanilsamasini Yaşıyor Mesele Köpekten Korkan Birisinin Gece Sokakta Yanından Bi Gölge Gectimi Köpek Sanması Gibi Bizim Durumda Bence Dışardan Başka Sesler Duyuyoruz O sesleri Korktuğumuz Şeylere Benzetiyoruz Ve Kafamizin İçinde Kuruyoruz Ayrıca Senin Bu Korkun Nasıl Basladi

Panik atakla birlikte anksiyete bozukluguda var canım sende bu 2 hastalıkta alanında cok hafif rahatsızlıklar için rahat olsun ama anksiyete insanın hayatını gerçekten cok etkiliyor bizzat ben yaşadım doktoruna sürekli kaygılandıgını belirtki onunda tedavine başlansın düzelirsin Allah'ın izni ile

he ayrıca tıpta anksiyete kaygı olarak geçen şey aslında vesvesedir. Vesvese önce kalbine gelir sen onu alır da büyütürsen zihnine geçer ve seni hasta eder onun için vesvese geldiğinde büyütme üzerinde fazla durma başka şeylerle ilgilen

Bende önceden bir suru hastalik taktim ilk bipolari taktim sonra coklu kisilim en sonda sizofren ve bu sfer kesin sizofren oldum diyorum maddiyatta yok doktorada gidemedim ben uyumadan once kafamda komsularin sohbetini duymamla arastirdim sziofren yaziyordu arama sonuclarinda bende korktum arastirdikca icine cekti gölgeler yanilsamalar falan sesler artik zihnimde sizofrenin korkus haric belirtilerde yasiyorum yani anliycagin napicagimi sasirdim doktorada gidemiyorum ilerde kendimi bilmemeye baslayip aileme zarar verirsem falan diyorum yada ben yatkindimda acigami cikardim korkuyla diyorum baslangicindamiyim okb oldugum kesin ama ya yaninda da siozfren varsa falan ama uyumadan once ses duymak normalmis ama arastirinca kotu oldum iste boyle belirtilerin hepsi var artik sacma hezeyanlar haric arasrirmadan once yoktu ama bide 4 yil once panik atak gecirdim ondan beri.korku ama 1 yikdir baya fazla😑

Ranijojo kesinlikle aynı durumdayız kardeşim Bendede bundan önce farklı hastalıklar olma korkusu vardı yok şaşı olma korkusu yok histeri olma korkusu ama en uzun süren bu korku oldu atlatamadim hala şimdide bipolari merak ediyorum ne olduğunu biliyorum ama derinine inmek istiyorum ama bunu da arastirirsam kesin şizofreni gibi korkarım olmaktan aynı şekilde kontrolünü kaybedip aileye zarar verme korkusu Bendede vardı mutfağa giremiyordum bıçaklar orda olduğu için ya kendimi kaybedersem diyordum onu biraz atlatmistim psikolog ile konuştuktan sonra seslere takmayida 1 hafta unutmuştum takmiyordum yani ama yeniden başladı

Endişeli_Çocuk

Ben simdide golgeler taktim golgeler sesler bipolardan korksaydim keske suan siozfren deilde bipolar olsamda bisey demem diyorum gidip doktora beni incleyin sizfrenmiyim aciklayin diyesim var ama gidemiyorum

Senin yazdiklarini okuyup rahatliyodum ama gelecegim hakkidma umudum kalmadi yasitlarim neler yaoiyor ben gezerken bile garip arkamda birimi gecti golgemi gordum onlar egleniyor ben bunlarla ugrasiyorum

10 yıl önce zayıflama ilacı içtim hastanelik oldum ilaçta kaçakmış tam zehir halüsinasyon gördüm bir hatfta uykusuz yemedim içmedim haliiyle bir şeyleri görünce bu travması oluyor,yukarda yazmışsın bende köpeklerden çok korktum ama kendime gelince geçti,sonrasında mahallenin köpekleri 2 3 sene çok ilginç peşime takılmaya başladı,sabah işe gidiyorum durağın üstünde garaj (tepelik yer) evle 10 dk mesafe oranın köpeği bizim evin 50 mt kadar aşağısında her sabah beni bekler peşime takılır durağa kadar beni takip ederdi akşamda dönünce evin yakınına kadar takip ederdi ablam çok denk geldi bana diyordu bu sana şık olmuş dalga geçiyordu,önümde oturup diz çöken 2 ayrı köpek ağladı gözyaşlarını gördüm ablam ben şaşardık,başka köpekler peşime düşüyordu bir zaman köpeklerle başım beladaydı korktummu yok sadece şaşkınlık,köpeklerden neden korku biliyorum her şey bilimin içinde değil, 3 Tekbir getirmeye başladım git dedim gitti şimdi yok bıraktılar peşime, bir kaç ay önce 20 yaşlarında bir kızın peşine takılmış gidiyordu karşılaştık nasıl çığlık çığlığa evden çıktığımdan beri peşimde ilginç bu köpekler,

Ben çok sıkıntı çektim tecrübeliyim yani,bu kafada olsaydım o ilacı içtiğimde bu kadar korkarmıydım hayır
belki başkası olsa yaşadıklarımı yaşasa çok farklı olabilirdi kolay değildi,seslerden korkma umursama

Ben Peygamberim gibi derin vesvese içindesin doktora git ama sen biraz dualarıda oku ruhen faydasını görürsün,seni o düşüncelerden uzaklaştıran bir şeylerle meşgul olmaya çalış, çok kalabalık yerlerde yürü 1 2 saat

İnsanın bedeninde bir enerji olduğuna inanırım malum ay bile gel git yaşıyor bizde yaşayabiliriz, geriye tepebiliriz mücadele ederiz sonra toparlarız, bilinaltı çok ilginç bilim dünyası bilinçaltının zerre noktasını maalesef çözmüş değil,
bir tavsiye gece tırnak kesme buna hurafe diyorlar bende derdim ama hiç öyle değil,
o tırnağı keserken bile bir enerji dalgası var buda benim bir tecrübem nedeni bana kalsın

sen şizofren değilsin şeytanın korkutmalarına gelme

vesselam

Ben İki Doktoroda Gittim Dedim Kardeşim Ben Sizofrenimiyim Dedim Bana Açık açık Söyleyin Dedim Olmasamda Belirtimi Bunlar Başlangıcı Felanmi Dedim İkiside Güldü Kaygidan Kaynaklanıyor Dedi Ayrıca Psikolok Olmaktan Korktuğun Sürece Şizofreni Değilsindir Dedi Ha Dedi Birgün olursan Bunu Sen Fark Etmessin Yakınların Getirir Tedavi Ederiz Seni Burda Dedi

Trky Abi O Peygamber Olayı Felan Vesvese Olarak Geliyor Ya Sanarsam Diye Kendimi Öyle Sanmıyorum Saçma Olduğunu Biliyorum Ondan Bir Hafta Oncesindede Televizyondan Mesaj Alırsam Diye Vesvese Geliyordu Yine Öyle Olmadığını biliyordum Ama Düşünceyi Kafamdan Atıp Televizyon İzleyemiyordum Ama Geçti Şuan Onlar Başka Şeye Kafaya Taktigim İçin Başka Şey Kafama Takilana Kadar Geçmiyor O Anki Takintim

Yıl olmus 2017 hale bu konuyu yorumlayan var bakin bemde yorumladım :)

Endişeli_Çocuk
Yani yasadiklarimiz kaygidan mi sen nasil tedavi oldun bende ayni o an neyu takiyorsam onun etkiledigi seylerle ugrasiyorum ama tek basima olmuyor napicami sasirdim artik bitti hayatim dedim delirdim iyice dedim ama artik bende buraya danisiyim dedim sen nasil tedavi uyguluyrosun

fraq
neden dediniz

Ranijojo Ben Tedavi Olmadım Seninle Aynı Durumdayım Sadece Doktorun Dediklerini Aktarıyorum Yoksa Aynı Korku Hala Devam ediyor

yıl 2017 olunca ne oluyor değişen ne madem 2017 deyiz bu tür rahatsızlıklar neden doktorlar tarafından hemen sonladırılamıyor
yıllarca ilaç yazılıyor ve içenlerin geneline bak hatta fazlası neden iyileşmiyor daha kötü oluyor her şey
yıl 2017 neden çoğu hastalığın tedavisi yok, bu yıl işini çok abartmıyormuyuz

burası forum sitesi ne sanıyordun

Nasil yenicegiz ya uyku uyayamiyorum ��

ranijojo hayatını nasıl bir insan olduğunu merak ediyorum ozelden telefon numaranı verirmisin wp den konuşalım

Üst Alt