Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni olmaktan korkuyorum..?

Bu soruyu sorduğunda herkes sana öğüt verir, birsürü şey söyler. Millet ne söyler bilmem ama ben sana bu olayı binevi yaşamış ve çevresinde bu hastalığa sahip bir sürü insanı izlemiş analiz etmiş biri olarak sadece 2 şey söylüyorum:

1)Her zaman rahat ol (Gevşe, boşver anlamında değil, kendini ortala. Kendini boğacak kadar kasma, hayatı boşlayacak kadar gevşeme.)

2)Sürekli kendini aşmaya çalış, sınırlarını kırmakla uğraş (ki boş şeylere takılma, kafanı gereksiz ihtimalleri düşünerek meşgul etme. Takıntıların sana o kadar zaman kaybettirirki kurduğun bütün ihtimaller mazide çöp kutusunda kalır. Gerçeklikten kopma, hayatın birebir kendisiyle uğraş, gör.)

Kısaca boş düşünme, dolu düşün ve dolu yap, icraat göster.

Daha detaylı anlatırdım ama gerek yok. Sen yinede detay istiyorsan özel mesaj atabilirsin. Yazdıklarımı yavaşça tane tane oku, anlayacaksın.

Edit: Ha birde, bunu yaşayan tek kişi değilsin. Milyonlarca yıllık insan tarihinde bunu yaşayan milyonlarca insan geldi geçti, asırlar geçti, çağlar açıldı kapandı, her çağda senin yaşadığın sorunu yaşayan sayısız insan vardı, şimdide var, ileridede olacak. Bunu niye söylüyorum ? Çünkü bu hastalığın kalbinde, temel noktasında bunu yaşayan sadece senmiş hissi vardır. Hissettiklerini ve aklından geçenleri sadece sen düşünüyorsun, diğerlerinin haberi yok sanırsın. Adım gibi bildiğim ve yaşadığım olay. Bunuda not etmek istedim.

Cukuleaks Teşekkür Ederim Abi Yorumun İçin Bana Sadece Zaman Kaybettirse İyi Ama Acı Çektiriyor Neyde Kafamı Netleştirsem Tamam Takıntıydı Oldu Bitti Diyerek Başka Bir Yerden Vuruyor Başka Belirtilerden Bitmiyor Beynimi Kemiriyor Bu Düsünceler Her Aklıma Geldiğinde Kivraniyorum

Toplama bilgi, her yazana inanma en net bilgi ehlini sormak endişeli yeğenim

Yeğenim, takıntı bu düşünme ilerde ne olacak dersek düşünürsek kimin ne olacağını bilemeyiz

bu kadarv endişe etme ve kendinle çok fazla yalnız kalma şu an itibari ile ergenlik çağında olduğu için de bir takım davranışların seni etkiler endişe normal ama çok fazla endişe anormal dir şizofren daha başka bir şeydir panik ataksın panikleyerek başka düşüncelere gidiyorsun ilaçlarını tam al alıyorsun zaten biraz zaman ver iyi gelecektir sana

Mesala Dün Televizyon izliyordum birden aklıma geldi şizofreni hastaları televizyondan mesaj alirlarmis düşüncesi aklıma geldi panik yaptım oylemi sanıyorum diye aslında saçma ve öyle olmadığını biliyorum ama dusunceme engel olamıyorum şimdi televizyon bile izleyemiyorum hiç birşey yapmadım yok halsizim

Ben kendi kendimi delirteceğim

Endişeli Çocuk

Ben bir şizofreni hastasıyım. 34 yaşındayım. 24 yaşında bana şizofren teşhisi konuldu. Şizofren olduğum için engelli kadrosundan Ankarada Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir ortaokula memur olarak girdim. Şizofreni olmasaydım devlet işine kolay kolay giremezdim. Ruhsal yönden engelli (şizofreni) olmasaydım normal KPSS sınavını kazanmak benim için çok zor. Engelli memur sınavlarında çok zor soru sormuyorlar. Ben çok zeki ve derslerde başarılı birisi değilim özürlü memur sınavını kazandım. Milli Eğitim Bakanlığına memur olarak atandım. İşimden çok memnunum.

2010 yılında atandım. İşe başlayalı 7 sene oldu. 8 sene sonra engelli memur emekliliğinden yararlanarak emekli olacağım. Engelli memurların devlette 15 sene çalıştıktan sonra emekli olma avantajları var. Normalde uzun dönem askerlik yapmam gerekiyordu. Şizofren olduğum için askerlikten muaf raporu aldım. Askerliğimi yapmamak gibi bir avantajımda oldu. Ankara da yaşıyorum. % 50 oranında engelliyim. Ankarada Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden engelli kimlik kartı çıkarttırdım. Bu kartla Ankarada belediyenin bütün otobüslerine ve Ankarada belediyenin bütün özel halk otobüslerine ücretsiz binebiliyorum

Öyle herkes kolay kolay şizofreni olmaz. Varsayalım ki sen şizofreni oldun. Varsayalım ki psikiyatri sana şizofreni teşhisi koydu. Psikiyatri sana şizofreni olduğun için ilaç yada ilaçlar verir. O ilaçları kullanırsın. İlaçlar sana mutlaka bir şekilde fayda verir.

Şizofreni olmak ayıp değildir. Şizofreni olmak dünyanın sonu da değildir. Şizofreni olsan bile doktorunla iletişimini kesmezsen, ilaçlarını düzenli kullanırsan hayatını normal bir insan gibi devam ettirirsin. Ben şizofreni oldum. Derdi veren Allah dermanını da erken yada geç veriyor. Ben şizofreni hastalığım sayesinde devlete memur olarak atandım. Askerliğimi de yapmadım. Ulaşım araçları Ankarada bana ücretsiz. Sana da şizofreni teşhisi belki konursa askerlikten muaf olursun. Sana şizofreni teşhisi konulursa engelli raporu çıkartıp engelli kadrosundan devlete memur olarak işe girme hakkın var sonra erken emeklilik hakkın var.

Derdi veren Allah dermanını verecektir. Sende hayata negatif yönden değil pozitif yönden bak.

Erbin Abi Öncelikle Şizofreniden Korktuğum Bir Gerçek Kim Korkmazki Ama Bendeki Belirsizlik Durumu Bir İnsan Şizofren Olur Olduğunu Anlamaz Hayatına Devam Eder Bir Şekilde Tedavi Olur Yakınları İkna Eder Vs Yada Bir İnsan Deli Olur Ne Yaptığını Fark Etmez Kendi Düşüncelerini Normal Sanar Hayatına Devam Eder Farkında Olmaz Ben Öyle Bir Durumdayım ki Her günüm 7 24 her belirtisini bende Olurmu acaba diyorum o an panik yapıyorum farkındayım hayır ben bunu düşünmedim diyorum ertesi gün oluyor ya Ozaman gerçekten bunu dusunduysem diye düşünüp yine panik yapıyorum ve kısır döngü içinden cikamiyorum

endişeli çocuk

Bu mesajımdan önceki mesajımda ben sana gereken her şeyi yazdım. Bu mesajımdan önceki mesajımı dikkatlice okumanı öneririm.

endişelenmene gerek yok; şizofreni değilsindir sende böyle bir durum yok gibi yazdıklarına göre.

niye mi,
şizofreninin belirtilerinin biriside "şizofreni hastası olduğunu kabul etmemektir".

sende okb var kesin git doktora sor istersen

Tam Yatıyordum Yine Her Zamanki Gibi Kulaklarım Açık Yatıyorum En Ufak Bir Sesi Bile Duymaya Çalışıyorum Bu Takintidan Dolayı Tam Uykuya Dalacakken Sanırım Rüyamda "Banane Ya" Diye Birşey Soyledim Düşünce Olarak Dudagimi Oynatmadim Çünkü Onu Soyluyeninde Ben Olduğuna Emin Değilim Neyse Dedim Endişeli Bir Şekilde Uyumuya Calisiyorum Bir Fısıltılar Gelmeye Başladı Çok Az Sesle Bir Konuşma Sesi Geliyor Ne Konuştuklarını Anlamıyorum Panik Oldum Firladim Yataktan Salona Gittim Geldim Abim Ne Oldu Diye Sordu Biriyle Konustunmu Felan Dedim Yok Dedi Sonradan Söyledi telefondan TV açmış ben kalkınca aniden kapatmış herhalde emin değilim o sesimi duydum ama birincinin tamam ruyadeyken kafamdan geldiğini sonra panikle kendimi uyandirdigimi biliyorum uyku Felan kalmadı şimdi

O Düşünceyle Yada Sesmi Deniliyor Onla Uyandım Artık Kulagimda Uğultu Bir Yandan Vuruyor Ne Yapacağımı Sasirdim

Yapma, bir seyi kırk defa tekrarlarsan olurmuş bırak takıntılı olmayı

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

korkma türkiyede 700 bin şizofreni hastası var sende 70-1 ci olursun

Böyle düşünme ve takıntıyı bırak her iş olacağına varır elbet seninki, öleceğim madem niye doğdum de gibi oluyor

F3211 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Elimde Değil ki Balkon Açık Dışardan Gelen Seslere Kulak Veriyorum Az Gelip Gittiği İçinde Emin Olamıyorum Takıntı Haline Getiriyorum İnsan Kendi Akıl Sağlığından Emin Olmayınca Böyle Oluyor Bu Korkunun 2 Hafta Öncesinde Ne Kadar Yersiz Ve Anlamsız Olduğunu Bilerek Kafaya Taktigim İçin Bu Hale Geldim Kurtulabilseydim O İlk Başladığı Bir Kaç Günde Kurtulacaktim Çünkü Ozaman Beni Suphelendiren Hiç Birşey Yoktu Hiç Bir Belirtiyi Bilmiyordum Şimdi İse Şuphelerim Var Zaman Geçtikçe Daha Fazla Anlamsız Takıntılar Oluşturuyorum Ve Daha Kötüye Gidiyor Çünkü Şüphe Sayım Artıyor Karnıma Ağrılar Giriyor Şizofreni Değilsem Bile Ya Olacağım Yada Başka Bir Hastalığa Yakalanacağım Bu Belirsizlik Durumu Beni Bitiriyor

Evet Fiziksel Olarak Başına Gelebilecek Seylerde Psikolojik olarak bunu değiştiremiyorsun korktuğunda uçak düşmüyor yada beyin kanaması geçirmekten korkan bir anksiyete hastası Ne Kadar Düşünürse Düşünsün kendine beyin kanaması gecirtemez benimde bu tip korkularim vardı ama hep kendimi ben ne kadar dusunursem düşüneyim nasıl olsa birşey etkilenmeyecek diyerek 2 günde olsa 3 günde olsa korkumu atlatiyorumdum bu psikolojik bir rahatsizlik olduğu için soyut birşey olduğu için tamamıyla düşünce ve psikoloji ile ilgili bir hastalık olduğundan kendimi aman çok düşünsemde başıma gelmeyecek diyemiyorum

Bende Buraya Aptal Gibi yorum Yazıyorum İşte Korkumu Savunuyorum Size Karşı Soruyu Soran Benim Kurtulmak İsteyen Benim Ama Kurtulmamak İçin Direniyorum İşte Yukarıda Gördüğünüz Gibi Ama Aklımdaki Düşünceler Bunlar Atamıyorum

Evet Şizofren Olursam Şizofreni Olmaktan Korkan Biri Şizofreni Olmaz Söylemini Tamamen Ortadan Kaldırmış Olacağım Çünkü Bugün Saç Kurutma Makinesini Ezan Sesine Benzettim Okunmadigindan Emindim Ama Saç Kurutma Makinesinin Sesi O Kadar Yuksektiki Anlamadım Tam Olarak Kurutma Makinesinin Sesi Tamamen Kesildiğinde Okunmadığı Kesinleşti Kafamda Sanırım Yanılsama Yaşadım

Saygıdeğer kardeşim şizofreni belirtilerini kafaya takıp onun üzerinde düşünceler oluşturmak ve bunun hakkında kafa yoran her insan şizofreni olsaydı psikiyatrist insanların birçoğu şizofreni olurdu.Örneğin sen şizofreniyi değilde bipolar etkilerini veyahutta çoklu kişilik belirtilerini araştırsaydın kendini böyle mi sanacaktın?

Hayır Psikolojik Olarak Kafaya Taktigim Tek Hastalık Şizofreni Önceki Kafaya Taktiklarim Bedensel Hastaliklardi Evet Onlarında Belirtilerini Okuyunca Kendimde O Hastalığı Aramıştım Ama Kısa Sürede Atlattım Bunu Atlatamiyorum Misal Şuan Cenazedeyim Şizofreni Hastaları Ağlanacak Yerde Gülermiş Hemen Aklıma Bu Geliyor Ya Gülersem Diye Kaygilaniyorum

Endişeli_Çocuk

Büyük olasılıkla gençlik vesveseleri, ama bunu değerlendirecek olan biz değiliz, uzman bir psikiyatrdır. Gecikmeden biz uzmandan randevu al ve aklındaki soru işaretlerine cevaplar bul...

Öğlen Ezan Vakti Olmadığı Halde Ezan Sesi Duyar Gibi Oldum Akşam Yine Oldu Telden Kontrol Ediyorum Yok Ezan Saati Değil Böyle Cam Kapalı Olurda Ezanı Az Duyar Gibi Olursunuz Ya Öyle

Üst Alt