Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni teşhisi konan eşim malulen emekli olabilir mi?

Iyi gunler arkadaslar . Malulen emeklilik te maluliyet cetveli kullanilmiyormu ?. Biraz arastirdim. Ayri bir cetvel kullaniliyor mus is gücü kaybi orani cetveli .işgücü kaybin % 60 in uzerindeyse malulen emekli ediyorlar. Hastaligin % 60 in uzerindeyse etmiyorlar. Is gucu kaybinada sgk karar veriyor. İşgücü kaybi oran cetbveline baktimda eşimin hastaligini bulamadim.karisik bir cetvel hic birşey anlamadim.

İşgücü baybı ve maluliyet cetveli birlikte ele alınır.
Hem oran en az %60 olmalı, hem de maluliyet cetvelinde yer alan bir hastalık ve seviyesine sahip olunmalı.

Cok tesekkurler Ufukalp maluliyet cetvelindeki bir hastaliga sahip. Eşim . Ama iş gücü kaybi cetvelinde hastaligini bulamadim.hayirlisi olur insallah

ankara şerefsizlik yapmazsa eşiniz malulen emekli olması için hiç bi engel yok

Sagol PaRonaya kardesim . Ankaraya gitmiyecek evraklari bolge saglik kurulu(gaziantep) karar verecek dediler bize. Dogrumu bilmiyorum .yok sa butun malulukte ankarayami gidiyor bilen varsa bilgi verirse sevinirim.

benim bildigim ankaraya gidiyor maluliyet birimine bilen açıklarsa iyi olur

bölge bakacak rapora öyle karar verecek bana göre biraz zor raporu çalışamaz olsa bile başka hastaneye sevk edecek yada hayır diyecek işşallah olur

artık raporlar ankara ya gitmiyor bulunduğunuz ildeki sgk da ele alınıyor
eger sonuç olumsuz olursa tekrar baş vurma hakkınız var raporda oran yazmaz oranı sgk belirler
aldıgınız raporda ilaçla çalışma olanagı vermeyen diye yazmış rapor resimli ve yapılan teslerin ayrıntılı yazılması gerekli

artık raporlar ankara ya gitmiyor bulunduğunuz ildeki sgk da ele alınıyor
eger sonuç olumsuz olursa tekrar baş vurma hakkınız var raporda oran yazmaz oranı sgk belirler
aldıgınız raporda ilaçla çalışma olanagı vermeyen diye yazmış rapor resimli ve yapılan teslerin ayrıntılı yazılması gerekli

olumsuz olursa 3 ay sonra bu sefer başka hastaneye gidersiniz devamlı baş vurma hakkınız var inşallah hayırlı olur

oturan boga mehmet b 28 madde emekliligi de sormuş emekliligi hak etmişmi şartları tutuyormu onu soruyor

@Başgedikli
[FONT=sans-serif]*Sonradan özürlü olanlar[/FONT]
[FONT=sans-serif]b-)Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;[/FONT]
[FONT=sans-serif]a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,[/FONT]
[FONT=sans-serif]b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,[/FONT]
[FONT=sans-serif]gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır.
BAŞGEDİKLİ BURDA 2008 SONRASI EMEKLİLİK TAPLOSUYLA 40--59 ARASI RAPOR ALAN PEK FARK YOK GÖZLE GÖRÜLÜR Bİ FARK YOK SORARSANIZ BİDE 5510 SAYILI YASAYI GETİRDİK DERLER [/FONT]

Evet paranoya kardeşim.Maalesef ülkemizde o kadar çok kanun ve yönetmelik çıkarıyorlar ki,Kimsenin ne yaptığını bildiğinden haberi yok.Bir yanda 2008 öncesi,bir yandan 2008 sonrası ayrı mevzuat,öte yandan birleşti denmesine rağmen 3 kurumunda değişik içtihadları,Malulen emeklilikte içinden çıkılmaz hale gelmiş,hukukende arap saçına dönmüş kararlar,Emeklilkte yaş kavramı vs gibi uzayıp giden bir çok sorunsal bulunmakta.

İyi günler bügün sgk ya telefon açtım . Ara karar verilmiş . Başka ildeki üniversite hastanesi ne sevk etmişler . Kağıt elimize gelmedi daha Malulen emeklilik için zorlu yorlar . Kendi şehrimizde üniversite hastanesinde 2 yıldır tedavi gördüğü halde ve 3 ayda ancak rapor verdiler başka şehire gidecek durumumuz yok Malülen emeklilik ten vaz geçip . Erken emeklilik e mi başvursak şimdi ne yapmak lazım bilgi verirseniz sevinirim oturan boğa ve diğer Adminler

mehmet b.

Maalesef sevk ettikleri hastaneye gitmek gerek. Başka bir hastaneye sevk etmelerini istediniz mi? Müdürle konuşup durumu anlatabilir ve başka bir hastaneye sevk isteyebilirsiniz. İnsan evladı ise yapar.

Bu aşamayı pas geçip 5510 28'den Yaşlılık emekliliğine başvuramazsınız. Bağkur önce "malul değilsin" deyip ondan sonra 28'den işleme almak gibi akılsızca bir iş yapıyor çünkü...

dedigim çıktı bölge saglık kurulu şerefsizlik yapmış resmen işi yokuşa sürüyor

Teşekkür ederim yardımlarınız için tamam oturanboga kardeşim bir şansımı deneyeceğim başka hastane isteyeceğim sonuçları burdan yazarım aynen paranoya kardeşim bakalım sonumuz ne olcak

Tespiti istenilen husus
1 Pisikiyatri nedeniyle baş vurduğu ilk sağlık kuruluşu veya doktorundan
A)ayrıntılı anemnez , özgeçmiş hastalığın progesyonu ve muayene bulgularını
B)tanısını
C)aldığı tedavi ve tarihleri içeren epikiriz teminine
2 Çukurova üniversitesi tıp fakültesi Pisikiyatri kliniğine sevk inin yapılarak
A)ayrıntılı anemnezi psikiyatrik muayene bulgularını ve tanısını
B)tanıyı destekler test ve tetkik sonuçlarını
C)rahatsızlığın kroniste kazanıp kazanmadığını ,tedaviden yarar görüp görmeyeceği , çalişarak hayatını kazanıp kazanmayacagını
Kanaatini gerektiği takdirde yatırılarak verilecek nihai kararı içerir resmi onaylı fotoğraf lı sağlık kurulu raporunun teminine karar verilmiştir

Son durum bu arkadaşlar ARAKARAR bu Adana'yı aradık . Eylül ayından önce heyet toplanmıyormuş . Eylül ayına randevu alabildik .ne yapacağımızı şaşirdik silbaştan herşey . 8 aydır uğraşıyoruz . Fotoğraflı sağlık kurulu raporu Nasıl oluyor

mehmet b.

Bunların tamamlanması için sgk sizi hastaneye sevk eder ve orada eksikler giderilip sgk'ya gönderilir.

oturanboga sevk ettikleri hastaneye gittik orda da aynı teşhis koyuldu eksikleri tamamlıyoruz test fotoğraf gibi . İlk hastane ve ikinci hastanenin dedikleri aynı acaba onaylanır mı artık

onaylanır kaçamagı kalmadı bu işin

Eşimin dogum tarihi 20.04.1980 ilk işe girdiği tarih 01.04.1997 tam siğortalı olarak bsşladıgı tarih . 150 gün yani 5 ay çaliştiktan sonra işten çıkıyor ve hiçbir sigorta yapmıyor 10 yıl boyunca tam 10 yıl sonra 2007 de tarım Bağkur yatırmaya başlıyor . Ve 10 yıldırda yatırıyoruz . Sorum Şu ki Malülen emekliliğe baş vurduk . SGK hangi tarihi kabul eder siğortaya başlama tarihi olarak cevaplarsanız sevinirim

mehmet b.

İlk kez TAM primle sigortalı olduğu tarih 01.04.1997 ise, 18 yalını tamamladığı 20.04.1998 tarihi emeklilik için sigorta başlangıç tarihidir.

Son durumumuz . Sevk edilen hastaneye gittik . Heyete girdik heyet yatırılarak karar vereceğiz dediler . Bizde kendi şehrimizde yatsın dedik . O zaman biz sizin öykünüzü hastalığınızı tahlillerinizi SGK ya göndeririz . Ama yatış yapılmadı deriz dedi hastane . SGK acaba illa yatış istermi yoksa karar verir mi bu ikinci hastane . Cevaplarınızı bekliyoruz inşallah

[FONT=sans-serif]rahatsızlığın kroniste kazanıp kazanmadığını ,tedaviden yarar görüp görmeyeceği , çalişarak hayatını kazanıp kazanmayacagını[/FONT]
[FONT=sans-serif]Kanaatini gerektiği takdirde yatırılarak verilecek nihai kararı içerir resmi onaylı fotoğraf lı sağlık kurulu raporunun teminine karar verilmiştir
gerektigi taktirde diyor doktorların insiyatifinde yani hiç bir sorun olacagını sanmıyorum[/FONT]

resmen şerefsizlik yatırmak ne demek ya çeşit çeşit hastalar yatıyor onların yanında yatırırlar

İnşallah kardeşim ne diyelim boynumuz kıldan. İnce SGK ne derse artık ama çok yorulduk Artık

Ben uzun uğraş sunucu şizofren (çalışmaya tedavi olacağı vermeyen ) tanısı ile SGK sağlık kurulu onaylamış tarafımı SGK 2 gün önce aradı malüliyet başvurumun onaylandığını 2 yıl sonra muayene kontrol şehri konduğu ve tekrar tahsis talep formu doldurmam için SGK ya çağrıldım gittim baktılar ek rapor falan istememişler malüllük kararı verilmiş ancak daha önce tahsis talep tarihinde SGK lı çalışan olduğumdan dolayı tekrar tahsis talep belgesi aldılar ve sağlık yardımınız yatın faaliyete geçer maaşınız ile ilgili Ocak aynının ilk haftası SGK bilgilendirme mesajı gelir dediler
Allah herkese nasip etsin

fbservet kardeşim hayırlı olsun . Çok sevindim .benim durum yularda yazılan gibi ikinci kez hastaneye sevk etti . Ve şuan SGK sağlık kurulunda evraklar bakalım bu sefer ne diyecek kabul mü edecek Red mi edecek üçüncü hastaneye mi sevk edecek . Hiç umudum kalmadı allahtan başka . fbservet sizi bu raporunuzda tek hastanenin raporu ilemi emekli ettiler . İkinci hastane neye gönderdiler mi ?

Üst Alt