Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Şizofreni teşhisi konan eşim malulen emekli olabilir mi?

Tedaviye çalışma olanağı vermeyense mutlaka malül olursunuz

Evet ilk ama 20 yıllık çalışmam olunca tek rapor la emekli oldum ancak raporu sevk ile üniversite hastanesinde aldım oradaki doktorlar seçici davrandılar hastalıkla ilgili görülen tedavi ve belgeleri rapora eklediler sorun çıkmadı

20 yıl çalışmam var diyorsunuz malulenmi engelli hakkıylamı emekli oldunuz bence engelli hakkıyla emekli olmuşsunuz

Hayır malülen

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Vergi indirimim de vardı ama çalışmışlığım emekli sandığı idi istifa ettim 190 gün SSK yaptırdım vergi indirimi aldım%87 ama SSK da 1260 güne tamamlamazsan emekli olamazsın denildi ancak malül olursun denildi

emekli sandıgındanda kurtarıyor engelli hakkıyla

Valla bilmiyorum 3 gün önce telefon açtı SGK gittim bölge sağlık kurulu raporu onaylamış bana yeni tahsis belgesi imzalattı lar yarın sağlık yardımın başlar dediler ama hala sağlık yardımı yeşilkart gözüküyor evrak takibinde evrakta bir hareketlilik Yok deli olacam İnşaljah bu dakkadan sonra bir engel çıkarmazlar

fbservet kardeşim inşallah bu saatten sonra bir sorun çıkmaz . Benim ilk hastanede üniversite ama rapora sadece tedaviyle çalişamaz yazıp gönderdiler halbuki yıllardır orda tedavi görüyorum . Ayrıntıları göndermemişler malesef onun için 2 çi hastaneye sevk ettiler onlarda test filan yaptılar SGK ya gönderdiler . Şuan evraklar bölge saglıkta inşallah olur . Allahım kimsenin emeğini boşa vermesin .

fbservet kardeşim tedaviyle çalişamaz dişinda ne gibi evrak gönderdiler biliyormusun yatişin felan var mı üniversite hastanesinde epikiriz ilaç raporu felan mı gönderdiler bilgilendirirsen sevinirim

Yatışım geçmiş dönemde GATA da üniversite de yatışım Yok üniversite GATA dan epikriz aldımı bilmiyorum ama benim maliye onaylı %87 vergi indirim belge ve rapor fotokopi lerini koymuştum

fbservet

nasıl yani malul olursunuz dedi anlamadım burasını 1260 gün ssk yatırıpmı malul oldunuz

Kardeş 18 yıl emekli sandığı sonrasında 191 gün SSK

İyi günler . Malülen emeklilik hala sonuçlanmadı . Arkadaşlar ama bu arada rahatsızlıklarım arttı ne yapmalıyım ? Geçen sene başvurduğunda sağ kulak %33 sol kulak % 30 du . Şimdi yine doktora gittim sağ kulak % 47 sol kulak % 40 olmuş . İşitme cihazı almalısın dedi doktor . Kulak zarım çökmüş . Tedavisi yokmuş . Şimdi nasıl yapmalıyım gerçekten tedavisi Yok mu ? Hangi marka cihaz almalıyım ? Ve bu durumu SSK ya bildirmelimiyim ? Yardımcı olursanız sevinirim

Evet arkadaşlar SGK yine adana ya sevk etti . yatış yapılarak gerekli belgeleri istemiş . rapor için pisikiyatri kiliniginde yatan arkadaşlar bilgi verirseniz sevinirim .

@bütünüyle farkındayım kardeşim dün Adana'daki heyete girdik . Sonuç sgk ya gönderilecek inşallah olumlu olur . Merak ettiğim eğer malulen emekli onaylanir ise hangi tarih ten itibaren maaş bağlanır. İlk başvuru tarihimi ilk hastaneye sevk raporundan mi 2 ci hastaneye sevk raporundan mi .itibaren ne zamandan itibaren maaş bağlanır inşallah olursa

ilk başvuru tarihinziden (sgk) nın hastaneye sevk tarihinden itibaren bağlanır ve o tarihten itibaren biriken maaşınız toplu olarak hesabınıza yatırılır.Benim öyle oldu...Geçmiş olsun ,evet yorucu bir süreç ve çok uğraştırıyorlar ben sizin kadar uğraşmadım farklı ahstane filan ama 1 yılı biraz aşmıştı bunda uzamn doktorun yerine bakan stajyer doktorun bilgisizliği ve uzman doktora danışmaması da etkili oldu ikinci gidişimde yine stajyer doktor vardı ve aynı şeyi söyledi tekrar heyete girmenzie grek yok biz zaten U%80 rapor vermişiz diye bende dedim hocam ssk ya gittim 3 kere yine heyet raporu istiyorlar diye bi uzman doktoruma telefon ile ulaşıp sorup bilgi alıp ona da danışssak deyince aradı da uzman evet bazı durumlardan sgk ikinci heyet raporu istiyor dedi de öyle yırttım gel git olayından.6 ay o stajyer doktorun bilgisizliği yüzünden süründüm....

ozgurcecall evet kardeşim aynen öyle ilk gittiğimiz universite hastanesi herşey eksik göndermis . İkinci universite hastanesi tam yaptı işini yatış yok tu yatıs yaptım hastane ve yatış yüzünden bu kadar uzadı işlem ler . Malulen emeklilige baş vuracak psikolojik hastalar yatış yapmadan başvurmasınlar. Hastanede yatış şart .

OturanBoğa malulen emekli olursa eşim. Hangi tarih itibariyle ile maaş bağlanır. 1 buçuk yıl oldu başvuru yapali . Ozgurcecal kardeşin sgk nin ilk hastaneye sevk tarihinden yatmış maaşı. Herkesin böylemıdır. Sizden bilgi rica ediyorum OturanBoğa

mehmet b.

Emekliliğe temel olan rapor tarihini takip eden ay başı itibarı ile maaş bağlanacak. Eğer raporun tarihi emeklilik başvurusu tarihinden önce ise, o zaman emeklilik başlangıç tarihi başvuru tarihini takip eden ay başı olur.

Şimdi biz bilmeyerek. Maluliyet tespitine baş vurmuşuz. Malulen emeklilige değil. 2016 Şubat ayından beri o günden buyana hastane ve rapor uğraşmaktayız . Ve hala prim yatırıyoruz bağkur olarak . Eğer malullük tespiti olumlu sonuçlanirsa . O zaman malulen emeklilige başvuru yapacakmışiz maaş o zaman bağlanacak mis . Bu siteden yeni öğrendiğim kadarıyla . Şimdi ben istiyorum ki malulen emeklik gibi olsun onaylandigi anda emekli olsun esim geriye donuk basvuru tarihinden itibaren maas baglansin istiyorum . Geriye dönük ne yapabilirim bu saatten sonra . 1 buçuk yılımız çöpe mi gidecek bir hakkımız olmayacak mı geriye dönük. Çok zor yatırıyorum eşimin bağkurunu . Yardımcı olursanız sevinirim . Mehmet b . Eşiyim saygılarımla

@OturanBoğa sizin dediğinize göre biz daha emeklilik başvurusu yapmamışız . Malululiyet tespiti onaylanir ise emeklilik başvurusu yapacağız. O zaman aylık bağlanma tarihi olacak . Yani bir buçuk yıl önce ilk rapor tarihi maas bağlanma tarihi olmayacak . Biz şuanda eşimin bağkur yatırmasini durdursak. Maaş bağlanma tarihini rapor tarihine çekebilirmiyiz. Rapor tarihinde maaş bağlanır mi . Bu saatten sonra ne yapabiliriz. Sizden gelen cevaba göre hareket edeceğim. Cevaplarınızı bekliyorum.

Psikolojik rahatsızlıklardan olan malülen emeklilikler de sgk mutlaka kontrol muayenesi yapıyor mu yoksa istisnai durumlar var mı bunu merak ettim.

mehmet b.
Eğer hala priminiz yatıyorsa, zaten malulen emeklilik başvurusu yapılmamış sayılır. Bugün primler sonlansa, emeklilik önümüzdeki ay başı itibarı ile başlatılır. O da tahsis talebinde bulunmanız şartı ile

sokrates
Hayır, bu bir kural değil.

OturanBoğa cevap için teşekkür ederim. Şimdi ben bağkur a gidip .pirim ödemeyi kapatacağım. Sonra tahsis talebinde nasıl bulunacağım. Biraz detaylı anlatirmisiniz .bayan olduğum için pek anlamadım bu tahsis talep ten.

eşimin Malülen emeklilik başvurusu onaylandı . @OturanBoğa

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM ve forumda mesaj yazıp yardımcı olan diğer arkadaşlara TEŞEKKÜR EDİYORUM .

Dün pirimleri sonlandırıp tahsis talebinde bulunduk . Eve kagıt gelecekmiş ne kadar maaş alacağı ne zaman alacağı kağıtta yazacakmiş .

1997 siğorta ğirişi 150 gün siğorta 3530 gün Bağkur ile eşim ne kadar maaş bağlanır .BAGKUR aylık kazanç 450 tl yatırılan aylık prim 420 tl idi ? Ne kadar maaş bağlanır tahmini ?

Bügün eve kağıt geldi . Aylık +ek ödeme 697 tl . 1997 siğorta girişi 150 gün sgk sonra işten ayrıldım 2007 de tarım Bağkur başladı 2017 ye kadar 3530 gün var . 230.737.32 toplam gösterge . Malülen emekli oldu Sizce doğrumu bu maaş bana çok düşük geldi ?

mehmet b.

Maalesef maaşlar düşük ve geçen gün her gün düşmeye de devam ediyor. Dilerseniz yeniden hesaplanması için sigorta müdürlüğüne dilekçe verin...

Üst Alt