Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Şizofreni teşhisi konan eşim malulen emekli olabilir mi?
Evet arkadaşlar konuyu okuyup fikir sahibi olmak isteyenler için yazıyorum . Kontrol muayenesi vardı . Sonuç yine aynı bakalım Sgk bu defa kontrol koyacak mı . Burda paylaşacağım bu arada en düşük maaş 1000 lira olmuş buda not olsun ☺
Mihrimah01
Arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz banada sizoafektif tanısı kondu önceleri bipolar bozukluğu. Emekli sandığına bağlıyım ancak ihraç oldum malulen emeklilik için ne yapmalıyım
Arkadaslar Bende bipolar bozukluk tanisiyla 10 yildir tedavi goruyordum onceden bir kere ve en son 2 ay olmak uzere 2 kez hastane yatisim oldu son teshiste sizoafektif tanisi kondu Arkadaşlar ihraç olmus durumdayım. Malulen emeklilik için nereye basvurmaliyim ihraç olduğum için heralde emekli sandığına başvuramam ne yapmaliyim nasıl malullük başvurusunu yapacak yardımcı olursanız sevinirim
Bipoapo konuyu baştan okuduysan ne yapmışım . Yazdım zaten . Benim bildiğim SGK ya başvurup hastaneye sevk alacaksınız malülen emeklilik için . Zaten rahatsızlığınız malül derecede imiş olumlu olur inşallah .
Eğer durumunuz maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde ise, 10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 prim de varsa, 4a çalışan statüsünde sigortalı olun bir ay, sonra malulen emeklilik için başvurun.
OturanBoğa eşimin SGK tarım Bağkur yatırmaya başlama tarihi 23.10.2007 eşim 5510 nolu kanuna göre malülen emekli oldu . 5510 nolu kanun 1.10.2008 tarihinde çıkmış . Eşim 5510 na neden tabi oldu . 5510 çıkmadan önce hangi kanun vardı . Cevabınızı acil bekliyorum. Gerekirse SGK ya dilekçe vereceğim . Artı Sgk son raporumuzda rapor bakıma muhtaç mı hayır yazmış . Aslında bakıma muhtaç ağır özürlü raporumuz var . Onun içinde dilekçe vermeyi düşünüyorum nasıl bir yol izlemem lazım
evet bende merak ettim şimdi emekli sandıgı 2008 öncesi 5434 kanuna baglıydı bagkur,ssk hangi kanundu link verirseniz iyi olur o boga mihribahın demek istedigi 2007 de giriş neden eski kanuna baglı degil bagkur emekli sandıgı baglı oluyor 2008 öncesi girişliler geçici 4 maddeylede 5510 da sabitlemişler bagkur ssk nasıl oluyor
başka birinin mutlak bakımına muhtaçlık söz konusu ise "Başka birinin sürekli bakımına muhtaç olduğum için malulen emekli maaşımın ilgili kanun maddesi uyarınca %10 oranında arttırılmasını ve tarafıma yazılı bilgi verilmesini arz ederim" demeniz yeterli.