Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

"Şizofreniyi yendim" diyen kaç kişi var burada?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
631
Reaksiyonlar
349
Ben şizofreniyi yendim.
7 yıl düzenli ilaç kullandıktan sonra.
(Gene ilaçlarımı düzenli kullanmaya devam edeceğim, belki ölene dek kullanırım)

Başka benim gibi şizofreniyi yendim diyen arkadaş varmı burada?

Şizofreniyi yenip yenmediğimden emin değilim ama hayatımı fazla etkilemiyor

Bende yendim bikaç ay oluyo tamamen düzeldim şizofrenide yok ilaçta yok. forumda çok dolanıyorum enazından bunun şansta olsa yenilebilir bir hastalık olduğunu görsün herkes. Senin yeni galiba yorumlarda görüyodum. İnş daimi olur.
Çok güzel bir hayatım olmasa da artık siyahı beyazdan ayırt edebiliyorum. Beyazın gücüne inanıyorum. Siyahları takmıyorum çoğu da şizofrenken yaşadığım eziklikle ve düzgün düşünememeyle alakalı.

Aynen hoşgeldin. İyileşmek bize en fazla 100 sene kazandırır sonra tahtalı köy. Hiçbişey umrumda değil. Çünkü şizofrenken ölüm bile kurtarmıyodu beni ölünce tekrar dünyaya gelip aynı şeyleri yaşıycağımı düşünüyodum. Pis bi hastalık ya. Hastasın deselerdi inanmazdım yaşadığım herşeyin gerçekliğine neyim var neyim yoksa basardım o kdr gerçek sanıyodum.

Ben bu 7 yıl boyunca ilaçlarımı 1 gün dahi olsun hiç aksatmadım. "Kendimin doktoru oldum" derlerya ben öyle idim. SABRIN SONU SELAMETTİR efendim. Hemde memleketimde hizmetli olarak görev yapıyorum. ELİMDEN GELDİĞİ KADARIYLA.

ŞUAN 2 KİŞİYİZ. YOKMU BAŞKA...

Selam arkadaşlar yenemedim ama üstesinden geldim 1kural hastalığı kabullenme 2kural farkındalık3kural başkalarının yanında kendini hasta görmeme 4kural dogru doktor dogru ilacı bulma 5kural kader olduğuna inanma

Şizofreni olan abim hastalıgı kabul etmiyor siz nasıl kabullendiniz ve bu kadar bilinclendiniz?şu an hastaneye yatırıldı çıkınca yine başamı sarıcaz? Yardım lütfen

Zamanla oldu. Kendim hastalığımın farkındaydım. Bu arada çalıştımda ve ilaçlarımı hiç sektirmedim.

kabullensem iyi olur ilaçları düzenli kullanmadım hiç

Vecihi 37aslında kabullenmek te ilac sayesinde oluyor ama bazı hastalar cok agırdır hayatı boyunca başı sarhoş gibi gezer eger hafifse bir süre ilacları alsın inşallah beynin bir oyunu olduğunu anlar bizde zamanında öyleydi agırlaştıgım zamanlar kendimde olmuyorum

Acaba kendisi gibi şizofreni olan birileriyle konuşsa durumu anlarmı?

vecihi37 ben yıllarca hasta olduğumu kabul etmedim bikaç kez hastaneye gittim risperdal fln yazdılar hiç düzenli kullanmadım sadece çok kötü olduğumda tek tük atmıştım. İnsan gözlerinin gördüğüne inanır ya aynı bende öyleydim yaşadıklarım gerçekti ve hasta değildim sanıyodum. Zamanla hasta olduğunun farkına kendisi varır umarım. İlaçlar böyle durumlarda işe yarayabiliyo.

Sonradan olma şizofrenilerde hep bir ortak nokta var gözlemlediğim ve okuduğum kadarıyla. ''Yüksekten çakılma'' diyorum ben buna. Yani öyle belli başlı büyük problemler yokken bazı travmalar yaşayanlar daha sonrasında şizofreniye yatkın oluyo. İşin ilginci şizofreni oluncada gerçek nedenleri göremiyo travmanı veya bazı olayların sebep olduğunu göremiyoruz. Şahsen bende böyle oldu. Bir şizofrenin kendisine ben acaba neden böyle oldum diye sorması lazım. İyice düşünmesi lazım ne zmn böyle oldum neden olmuş olabilirim gibi..
Şizofreniyi yendim ama öyle 4/4lük hayatım yok tabi. Bilmiyorum dünya çok renkli gelmiyor bana. Yıllarca psikozda hep eziklik yaşadım hatalar yaptım şuan kendime gelince farkettim bunlar çok koyuyo mesela.. 3gün iyiyim 2gün düşünceliyim.
Genede yaşamaya değer. Çünkü ne zmn kötü hissetsem şu cümlem var benim kafama soktuğum.'' aslında kimsenin farkı yok kimseden.. bir sonsuzluğun yanında ki bi ömür hiçbirşeydir. Kocaman denizde bir damladır. Asıl olan denizdir.''

Verdiğiniz bilgiler için çok tşkler arkadaşlar.TRSM ye gittinizmi? Faydası oluyormu?

Bende gitmedim. Benzer hastalarla aynı yerde yaşaması açısından faydalı olabilir..

geçmişim bedeli
Biz bu hastalığı yendiğimizi kabul ediyoruzda kendimiz ya doktorlar yendiğimize inanmazlar diye tahmin ediyorum.

Ahmet T

Tabi ilaçlara devam edelim, kesinlikle bırakmayalım, kimsenin gazına gelmeyelim sakın ha. ARTIK KENDİ DOKTORUMUZ KENDİMİZ OLDUĞUNDAN ŞÜPHEMİZ YOK...

Son düzenleme:
ayDÜNYAvazo

Ya sizin gördüğünüz şeyler neydi yani halüsinasyon dediğiniz şeyler. Ben halüsinasyon görmüyorum yada gördüğümün farkında değilim. Ailem doktorlarım sürekli halüsinasyon gördüğümü söylüyorlar. Halüsinasyon diye neyi kastediyorlar onu bile bilmiyorum. Sanki doğduğumdan beri bana halüsinasyon dedikleri şeyi görüyomuşum gibime geliyor.

Peri1995

Bende hiç görmedim arkadaşım.Ne olduğunu bende bilmiyorum. Ama bazıları görüyor.

Peri1995
Halisünasyonu açıklıyım tam benlik soru. Halisinasyon bir göz yanılmasıdır. Bazı uyuşturucuları içersen görebilirsin. Telefondaki tuşları okuyamassın mesela msj yazmaya kalksan değişik birşey çıkar ortaya.
Birde şizofrenlerin gördüğü halisinasyonlar vardır. Tamamen psikolojik korku ve endişeyle alakalı gelişir. Herşey net değildir ama görürsün birşeyler. Ben şizofren hayatım boyunca sadece 1 kere halisinasyon gördüm o da 1-2 saniyelik birşeydi odamdan içeri saydam birşey girmişti çok korkmuştum.
ayDÜNYAvazo ben psikozdan çıktım ama normal insan olmam için daha çok zaman geçmesi lazım. Doktora psikozdan çıktım dedim depresyon ilacı istedim hiçbirşey sormadan ( hani merak bile etmedi sanki hergün biri psikozdan çıkıyo) rexapin yazdı yolladı. Parasının hakkını vermeyen doktorlara ne diyebilirim ki..

valla ben ses felan duymuyorum hayali arkadaslarımda yok kendımı tarihten bır kısıde sanmıyom hıcbır sıkayetım yok tek hap kullanıom doktorun bana dedıgı omur boyu kullancan hapları. :)
Peri1995

arkadas zxaten halisinasyon dedıgın sey odur cevrendekıler gormez sade sen gorursun o yuzden cevrendeki insanalrın dedıklerı onemlı cunku sen gercek gıbı goruyon hayalle gercegı ayırt edemıyon o yuzden sızofrensın dıolar.

Ya affınıza sığınarak birşey sormak istiyorum lütfen yanlış anlamayın.Sevdiğiniz bir kişiyi yarı yolda bıraktınız mı?Yani şöyle:gerçek olan sevgilinizi birdenbire değişerek hayali olduğunu düşündünüz mü?gerçek değilmiş gibi sevgilinizi bıraktınız mı?.Ben böyle şeylerde duydum ama öğrenmek için sordum çevremde sanki böyle biri var ama hastalığını saklıyor.Gerçekten böyle şeyler oluyor mu? bu hastalıkta.

Herkese acil şifalar diliyorum.Hayat yaşamaya değer sizi üzen kişilerden ve sitresten uzak durursanız bu hastalığı daha iyi atlatacağınızı düşünüyorum.Çünkü sağlam insan bile sitresten kafayı yiyebiliyor malum böyle sorunlu bir Türkiye de yaşıyoruz hepimizin başına geliyor.O yüzden kafaya birşey takmıyoruz bugun varız yarın yokum düşüncesiyle hayata pazitif bakıyoruz.
Sağlıklı günler diliyorum herkese.

sgurkan
şizofrenınıjnde cesıtlerı var her sızofrende bır degıl paranoıdı var ayrısmamısı var katatonıyı felan var .Hayalen sevgılı edınenıde okumustum bı yerde hatta cocugun annesı aglamıs bunu gorunce o da annesının aglamasına anlam verememıs ama annesıde cocugu uzulmesın dıye varmıs gıbı davranmıs.

Şizofrenı olmak zor bısey tabı boyle seyler oıluncada ınsanlar bu tur sızofrenı vakalarını goruncede her sızofrenı bır tutup sankı herseyı hayalımıs gıbı en ufak olumsuzlukta sızofrenden oturu yalancımıs gıbı davranabılıyorlar . Yada kısa soyle dıyım ıkı kısıden bırı sızofrense dıgerı yalanda atsa ona ınanmak ıstıyor ınsanlar. O yuzden sızofrenı tanısı konmus bırının saglıklı sosyal ılıskıler yasaması olagan degıl. sonunda uzulen kırılan hastalıgı ılerleyen yıne sızofrenı olan olur ne yazıkkı boyle. Normal ınsan ıcın zor olan hayat sızofrenler ıcın 10 kat daha zordur.

@Sizosalgun
Sen ses duymuon görüntü görmüyosun yasa semptomların yoksa sana şizofreni teşhisi nasıl konuldu ya? Peki çevrendeki insanların sana söyledikleri şeyler ne?

geçmişim bedeli

Arkadaşım şizofreni hastalığı ömür boyu sürer ve psikozdan çıkamazsın belki iyilik hali vardır üstünde o yüzden bi kaç gün psikozdan çıkmış gibi hissedersin. Eğer gerçekten psikozdan çıktıysan halüsinasyon görmüyosan yada davranışlarında bi anormallik yoksa şizofren değilsindir. Şizofreniye benzer bir sürü hastalık var teşhisini yanlış koymuşlardır . Mesela disosiyatif bozuklukla şizofreni tamamen aynı hastalıklardır semptomlar aynıdır fakat disosiyatif psikolojiktir travma üzücü olaylardan kaynaklanır ve geçicidir ne zaman geçer allah bilir. Şizofreni ise beyinsel bi hastalıktır beynin kimyası bozuk olduğu için hiç bi şekilde gerçekle gerçek olmayanı ayırt edemezsin ve bu konuda etrafındaki insanlar mutlaka çok inatçı olduğunu söyler yada düşünür. Aksi kanıtlansa dahi sen bu gördüklerine inanırsın gerçek olduğunu iddia edersin. Ayrıca malesef ömür boyu bu hastalıkla yaşarsın. Disosiyatif bozuklukta kişi gerçeği parçalı bi şekilde algılar halüsinasyonların gerçekliği konusunda şüpheci olur yada gördüğü şeylerin gerçek olmadığının farkındadır. Ben uzman değilim sadece kendim yaşadığım için doktorların söylediği şeyleri anlatmak istedim. Ha bu arada illaki hastalığın disosiyatif yada şizofreni demiyorum ben sadece örnek verdim daha şizofreni gibi nice hastalıklar var birbirine benzeyen... şizofreni olmadığınıda söylemiyorum belki gördüğün şeylerin farkında değilsindir bilemiyorum

Peri1995arkadaşım dediğine katılıyorum tamamen iyileşme yenme söz konusu değil kendimizi kandırmayalım ilaclarla iyi duruma geliyoruz ama beynin kimyası bozuk psikotik hastalıklarda beyin kimyası asla düzelmez iyi hal alır

ilaç kapitalizm i bu ve çoğu hastalıktan kurtulmamıza izin vermez, doktorları da mükemmel derece de kullanarak onlara kar payları vererek!!

Üst Alt